Europska sezona 24/25

Started by Bobic, 22.05.2024, 08:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

B
Evo otvorio sam prvi put novu temu buduci da se zahuktavaju kalkulacije za EL i KL-nadam se da je otvoreno po pravilima struke ovog foruma

Fair enough. Ali reci nešto. Ovako mi nekreativni se nemamo na što nadovezat! :neretljak:

A
Quote from: Vado Magnar on 22.05.2024, 10:02Fair enough. Ali reci nešto. Ovako mi nekreativni se nemamo na što nadovezat! :neretljak:
[/quote
Quote from: Vado Magnar on 22.05.2024, 10:02Fair enough. Ali reci nešto. Ovako mi nekreativni se nemamo na što nadovezat! :neretljak:
Gdje igramo finale?

Quote from: Arci1984 on 22.05.2024, 11:29
[/quote
Gdje igramo finale?

Ili u Bilbau ili u Wroclawu, ovisno dal se nameračimo na Uefa ili Konferencijsku ligu. Damir će odlučiti kad procijeni koja kanta dizajnom bolje pristaje njegovom stilu 😊
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Po trenutnom stanju ovo su ekipe s kojima mozemo igrat u 2 pretkolu Europa lige. Deblje su ustaknute ekipe koje su direktno u 2 pretkolu, ostale moraju igrati 1 pretkolo:

Ekipa                                                            UEFA coeficijent                  Vrijednost po transfermarktu u milijunima EUR-a
1. Neftçi (Zira, AZE)                                          10.000                              11.55 (9.05) EUR
2. Maribor (SVN)                                            9.500                                9.50 EUR
3. Aris Thessaloniki (Panathinaikos, GRE)    9.000                              26.15 (73.00) EUR
4. Tobol Kostanay (KAZ)                                    7.500                                7.68 EUR
5. Kilmarnock (SCO)                                    7.210                                8.55 EUR
6. Silkeborg (DEN)                                            6.290                              14.03 EUR
7. Radnički 1923 (Vojvodina SRB)              5.555                              10.13 (16.80) EUR

8. Wisła Kraków (POL)                                    5.075                                7.20 EUR
9. Paphos (CYP)                                            4.420                              22.10 EUR
10, Paks (HUN)                                            4.375                                8.48 EUR
11. Elfsborg (SWE)                                            4.300                              18.20 EUR
12. Hunedoara (ROU)                                    4.275                                2.83 EUR
13. Botev Plovdiv (BUL)                                    4.075                              10.15 EUR
14. Ružomberok (SVK)                                    3.925                                4.96 EUR
15. Llapi (Drita, KOS)                                    2.308                                4.92 (4.36) EUR

Moguće ali ne i vjerojatno:
Zimbru                3.76 EUR
Petah Tikva        7.68 EUR
Cercle Brugge  56.55 EUR

Ako u Moldaviji Zimbru osvoji kup protiv Sheriffa, onda nam oni upadaju kao potencijalni protivnik, također Petah Tikva iz Izraela ako u Izraelu osvoji kup. Postoji i šansa da nam Belgijski Cercle Brugge bude protivnik, a ta je ako pretekne Genka u zadnjem kolu (gostuje kod vodeceg), a istovremeno Zira ne dobije Qarabaq u finalu kupa Azerbajđana. Nisu velike šanse i nadam se da se to neće desit.

Vidljivo je da su samo Grci ti koje bi trebalo izbjec u zdrijebu. Poznavajuci nasu srecu u zdrijebu, nikog ne bi zacudilo da od 9 protivnika dobijemo bas onog jednog kojeg zelis izjbec. Valjda ne mozemo uvijek najgore, pa se nadam nekom od ostalih protivnika protiv kojih cemo biti favoriti u 2 utakmice. Kad bi morao birat, onda bi izbacio skandinavce i Ivusuca i ta daleka gostovanja. Neka Wisla ili Hudenoara bi bile top izbori pogotovo sto su to drugoligasi koji su osvojili kup, a ne znam ni ako ce se plasirat u prvu ligu. Kao sto sam napisao, postoje sanse da i Cecle Brugge bude u tom dijelu zdrijeba, ali nisu prevelike sanse i nadajmo se da ce ostat tih 11.11%.

Vrijednost Rijeke na transfermarktu je 34.20 EUR

B
Iako su apetiti porasli na kraju sezonue pa smo je zbog toga ocijenili neuspjesnom zbog fijaska- ipak veliki plus da smo u valjda jedinoj sezoni kada drugo mjesto vrijedi puno vise od treceg-mi to uzeli ispred osijeka i hajduka.
Sanse su sada stvarno dobre za uzet makar KL, iako i EL nije nemoguca. Naravno nadajmo se dobrom zdrijebu prvo

I
E, ako neko nije imao srece u zdrijebu to.smo mi. Ove godine u play off europske lige prvak estonije

I
Na oko ništa od ovih protivnika nije da očekuješ da lako prođemo...

D
Ajde da nas bar sad zdrijeb malo pomazi.

Evo još malo info iz članka sa jutarnjeg

Viceprvak Hrvatske Rijeka će u Europu krenuti iz 2. pretkola Europske lige. Prema rasporedu, prva utakmica te faze bi se trebala igrati 25.7., dok je ždrijeb već 19.6. Rijeka u ovoj fazi ima status nositelja što bi joj na papiru trebalo osigurati lakšeg protivnika. Kao najteži suparnik se ističe grčki Panathinaikos, dok je moguć okršaj s drugoligašima u obliku poljske Wisle i mađarskog Paksija.

Kada bi to prošla, Rijeka u trećem pretkolu ne bi imala status nositelja što znači potencijalne dvoboje protiv europskih velikana. Mogući protivnici Rijeke su Ajax, Braga i Dinamo Kijev. Potencijalni suparnik Rijeke je i srpski Partizan s kojim se Rijeka posljednji put susrela 1999. kada je Partizan s ukupnih 6:1 izbacio Rijeku iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Kada bi izbacila nekog od nositelja, Rijeka u playoffu ponovno ne bi imala status nositelja te bi joj prijetili više-manje isti suparnici.

U slučaju ispadanja, Rijeka bi igrala u playoffu Konferencijske lige gdje bi imala status nositelja i odličnu priliku izboriti grupnu fazu po prvi puta nakon sezone 2020./2021. kada su završili posljednji u skupini Europske lige s Napolijem, Real Sociedadom i AZ Alkmaarom.

Kao nositelj u playoffu, Rijeka može izvući na papiru lakše protivnike u obliku luksemburškog Dudelangea, sjevernoirskog Linfielda ili latvijske Rige. Najteži protivnici su grčki AEK, turski Trabzonspor i portugalska Vitoria Guimaraes. Sve u svemu, Rijeka je drugim mjestom u prvenstvu osigurala jako dobru startnu poziciju za napad na grupnu fazu.

I
Jel ima Dinamo Kijev točnu lokaciju gdje igra europske utakmice?

Quote from: ispod stijena on 27.05.2024, 10:01Jel ima Dinamo Kijev točnu lokaciju gdje igra europske utakmice?
Čim sam vidio Kolindu sa onom zastavom rekoh mogli bi njih izvući.
A kako je Kolinda velika navijačica Dinama Kijev, naravno, Rijeka joj je bila zamjenski klub za njih, možda urgira da se igra po HR.

Quote from: ispod stijena on 27.05.2024, 10:01Jel ima Dinamo Kijev točnu lokaciju gdje igra europske utakmice?

https://goo.gl/maps/VPaKVisnZ3Y4cBBY6

Malo se zajebavam, ali to je točna lokacija od lani.. ko zna di će igrati ovu, možda na istom stadionu

Kakve smo sreće izvući ćemo grke.
Ali, zar se nije pričalo o Arisu, a ne o Panathenaikosu?

Dobio je Panathinaikos u finalu kupa.

Inace, igrali smo i sa PAOKom i sa AEKom i sa Olympiakosom u zadnjih 10 godina, bili smo zdrijebani i sa Arisom 2020, samo je Aris izgubio kolo prije bio. Od onih Ukrajinaca koje je Escoval rijesio mislim da su se zvali  Kolos Kovalinka.

Znaci ostao je jos samo Panathinaikos da zaokruzimo sve Grge.

I
Te grege nikako.

Jbt. kao da su začarani