HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

22.04.2025, 19:31 #2970 Last Edit: 22.04.2025, 19:32 by Silvio Dante
A s druge strane, Belupo koji je imao priliku s obje ruke zacementirati četvrtu poziciju izgubio je doma od Varaždina. I ponovo tu utrku jako zakomplicirao. Za informaciju, Belupa u zadnjem krugu imamo još i mi i purgeri.
Kako se to komplicira i slaže najmanje po čovjekovim željama.
Za Osijek si sve rekao. Nadodajem samo da je nevjerojatno ovo što Osijek proživljava. Roster je sve samo ne takav kojem je mjesto tu di je, a i po igri jasno da ne pripadaju tu. Jer masu ih peha prati iz utakmice u utakmicu. Netko će na njima polomiti zube, u to sam jedino uvjeren.

S
Previše puta sam čuo da nam je jako nezgodno imati Belupa u zadnjem kolu na Ruji. Istina, nezgodno je. Ne kažem da nije. Ali ako nama ulog bude titula, a njima četvrto mjesto... daj, nek' me ne jebe nitko s tim strahovima. Ako to nismo u stanju riješiti, dokazati da smo bolji i dotaknuti snove, onda u kurac i sve...

L
Dinamo ima Varaždina zadnje kolo, možda i Varaždin bude u borbi za to četvrto mjesto

B
Quote from: Silvio Dante on 22.04.2025, 19:31A s druge strane, Belupo koji je imao priliku s obje ruke zacementirati četvrtu poziciju izgubio je doma od Varaždina. I ponovo tu utrku jako zakomplicirao. Za informaciju, Belupa u zadnjem krugu imamo još i mi i purgeri.
Za Osijek si sve rekao. Nadodajem samo da je nevjerojatno ovo što Osijek proživljava. Roster je sve samo ne takav kojem je mjesto tu di je, a i po igri jasno da ne pripadaju tu. Jer masu ih peha prati iz utakmice u utakmicu. Netko će na njima polomiti zube, u to sam jedino uvjeren.

Mozda to i nije lose, vidis kako se nama noge odsjeku kad ulog postane prevelik..neka i oni imaju nekakav pritisak kad igraju protiv nas.. bolje nego da nas rastereceni poput Istre pometu.

22.04.2025, 20:04 #2974 Last Edit: 22.04.2025, 20:05 by MaČaĆeToMane
Po financijskom izvještaju, Rijeka troši 5,7 na plaće igrača (stožer je odvojena stavka), a s premijama se to penje na 6,2
Igrača imamo točno 30 pod ugovorima, od čega je juniora na stipendijskim čini mi se 8 ili 9

Tako da, stavke su vam uzete s premijama koje su isto prikazane ispod plaća po izvještajima
Konačno i malo transparentnosti
Uglavnom da, ispada da igraju za puno veće iznose
Europa je jedino mjerilo!

22.04.2025, 20:12 #2975 Last Edit: 22.04.2025, 20:13 by MaČaĆeToMane
Quote from: Silvio Dante on 22.04.2025, 19:31A s druge strane, Belupo koji je imao priliku s obje ruke zacementirati četvrtu poziciju izgubio je doma od Varaždina. I ponovo tu utrku jako zakomplicirao. Za informaciju, Belupa u zadnjem krugu imamo još i mi i purgeri.

Ne znam, oćeš moju kratku analizu tog Osijeka za kojeg svi kažu da imaju ekipu za top4 ako ne i više.
Malenica - prosječan HNL vratar u rangu onog starog Osijeka koji se bori za goli život
Guedes - crna prevara, nigdje nije igrao osim u Brazilu
Jelenić - potencijal sa iskustvom iz Varaždina, većinom u 2. hnl
Mersinaj - bože sačuvaj, nijedan albanac nije 6 godina proveo u Loksi, nisu ga imali kome više uvalit
Tuia - bože sačuvaj, niželigaški igrač SERIA B ili C

evo molim Boga da Šibenik pobijedi
Jurišić - sprdali smo se s njime kao sa sinom od Bogolina, brz, točka
Jugović - strašno pao, za uć 15 min, ništa, jedino šta je lider
Omerović - smiješno, realizacija nula, iskustvo nula

mogu ja tu dalje o tim prevarama, podsjećaju me na našu Cosmi sezonu kad su me uvjeravali da su neki Pavlovići, Vlašenko i ostale prevare bez iskustva iz nižih liga top
tu kod njih vrijedi istaknuti Soldu, Jakupovića i Dantasa i tu svaka priča počinje i završava
Ima par zanimljivih klinaca i to je to
Europa je jedino mjerilo!

K
Quote from: SandroB on 22.04.2025, 19:35Previše puta sam čuo da nam je jako nezgodno imati Belupa u zadnjem kolu na Ruji. Istina, nezgodno je. Ne kažem da nije. Ali ako nama ulog bude titula, a njima četvrto mjesto... daj, nek' me ne jebe nitko s tim strahovima. Ako to nismo u stanju riješiti, dokazati da smo bolji i dotaknuti snove, onda u kurac i sve...

Ukoliko Belupo uzme Kup, 4. mjesto postaje bezvrijedno. Samo kažem  8)

I tako sluzbeno je Kranjčevićeva otisla u povijest  :svakacast:  :neretljak:
Forza Fiume ale!

Quote from: Zelko Maler on 22.04.2025, 14:49ako se Fruk proda bit ce jako tesko naci zamjenu. gotovo nemoguce jer nas know how je jako nisko.
Nasi vjerojatno ciljaju nekakvog Ndockita koji je 17 razina ispod Fruka.
Nekakvu zamjenu u Fruku bi trazio u posudbi Gabriela Vidovica. Nakon dinama nije nista odigrao i trazit ce si klub gdje ce se afirmirati i dobiti minutazu.Mlad je, mora igrati, najbolje bi mu bilo se vratiti u poznato okuzenje. Tako nesto treba ciljati.
Zamjene Fruku u nasoj ligi nema.
Naći zamjenu?
Pa to je jednostavno nemoguće. Odnosno trebalo bi uložiti nekoliko miliona eura, a to mi ne radimo. Zamjenu za Fruka ne bi ni Dinamo mogao naći, ali to je nebitno.
Bitno je da to nije naš modus operandi. Mi proizvodimo igrače. Dovedemo nekog perspektivnog, koji ne može biti zamjena onome koji je otišao, damo mu prilku da se razvije i koji put tome zaista bude tako. Nastane Pašalić, Fruk, Frigan i što onda - prodaja i nanovo ista priča.
Ono što je iluzorno od nas je tražiti zamjenu. Nema toga. Ako ubodemo s mladim perspektivnim igračem kojeg treba čekat i istrpit (čitaj npr. Galešić) puna šaka brade. A kad stasa u dobrog irača onda ide.
Sportski rezultat ako se postigne - odlično! Ako ne, a jbg... this time next year....  :bo:

Tako funkcionira Miškovićeva Rijeka. Nije sjajno, ali nije ni grozno. Ali ako znamo s čime imamo posla pa se onda manje živciramo, manje se frustriramo kada ode idući Smolčić, Pašalić, Hodža...
Bar ja. Nekako sam razvio taj stav... a jbg.  :bo:

22.04.2025, 21:24 #2979 Last Edit: 22.04.2025, 21:25 by Vado Magnar
Quote from: SandroB on 22.04.2025, 19:35Previše puta sam čuo da nam je jako nezgodno imati Belupa u zadnjem kolu na Ruji. Istina, nezgodno je. Ne kažem da nije. Ali ako nama ulog bude titula, a njima četvrto mjesto... daj, nek' me ne jebe nitko s tim strahovima. Ako to nismo u stanju riješiti, dokazati da smo bolji i dotaknuti snove, onda u kurac i sve...

Recimo da se to dogodi. Da zaista bude borba. I da ispušimo. Pa onda nismo bolji. Jednostavno. Nemoj me uzet na zub (ili za zub?) ali imam dojam kao da si mišljenja da bi mi to trebali rješavat samo tako. Jer smo Rijeka. Ali u biti to je je potpuno promašena priča jer to je furka koja guraju ovi odozdola. Mi smo Hajduk. Iskreno kbk? Kbk da smo mi Rijeka? Oni žele uspjeh jednako kao i mi. A trenutno i Slaven, i Istra, i Varaždin igraju jako dobar nogomet i mogu pobjediti i nas, i Hajduk, i Dinamo (koji igramo neki osrednji ili loši nogomet).
Zato mi je nekako onda bezveze reći u k i sve. Kao da se implicira nekakav narativ "Hollywood or bust". Po meni je to promašeno. Daj ruku. Reci bolji ste i probaj opet. Da, bolit će za popizdit. Ali moglo bi se dogoditi. Ali s jedne strane budi frajer i prihvati poraz i s druge strane nije kraj svijeta. Vozi dalje.
Ponavljam, kao što bi rekao moj prof. iz osnovne škole: nemam ništa protiv tebe, ali imam protiv tvojih grešaka (stava u ovom slučaju (kojeg možda i pogrešno iščitavam)). ;)

Evo Šibenika na -3 od Osijeka. Rožica noćas ne bude spavao.

Sutra očekujem teški bunker.
#degenerik

B
Kad smo vec kod kalkulacija oko potencijalnog zadnjeg kola i malo o kalkulacijama opcenito...taj isti Belupo nakon zadnjeg kola dolazi na istu Rujevicu nakon samo 4 dana igrati njima najbitniju utakmicu u novijoj povijesti...ako to njima nije razlog za odmoriti  vecinu prvotimaca kao sto su odmorili dobar dio ekipe nakon polufinala na hajduku..vjerujem da hoce bez obzira dal im visi 4to mjesto. Pogotovo ako budu imali aktivan rezultat iz prve utakmice a sa nama ce imati.
Jos malo kalkulacija- prvo finale je nama uoci hajduka, budemo li u igri za ligu tad valjda nece didi il djaletu bit fokus na kup- ne budu li odmarali glavninu ekipe za poljud pa poslije kukali o ritmu necu im ni doci gledati poslije finale kupa...pogotovo jer je taj popravni u kupu.

P.S. - upravo vidim da je Sibenik dobio, znaci da je ponovno otvorena borba za ostanak, borba za europu i borba za prvaka. Odlicna stvar za zavrsetak lige jer sada nema razloga u sumnje da netko moze igrati za dinamo i lov na vjestice, svaka ekipa mora igrati za sebe, sutra Gorica porazom se vraca u borbu za ostanak- a bome i osijek se mora cupati protiv nas..
Sutra skinemo osijeka i oni moraju na noz protiv hajduka sljedecu...

K
Može Belupu biti svejedno u zadnjem kolu,ali lako moguće da ne bude njegovom treneru. Tj. budućem treneru dinama.

Sve je žnj u našoj ligi pa tako i ta činjenica da Kovačević u 34. kolu protiv Dinama odnosno u 36. kolu protiv Rijeke možda i sam sebi odlučuje hoće li igrati kvalifikacije za LP ili KL dogodine, a to isto će činiti Mudražija u 35. kolu protiv Dinama. :svakacast:
#navodninavijač

K
Nitko nije komentirao, a čitao sam nedavno da Kranjčevićeva se ruši nakon Šibenika. Tako da ispada da će Dinamo "gostovati" na Maksimiru protiv Lokomotive.
Nisu mogli počekati još 20 dana jel'