HNL Sezona 2024/25

Started by vMario87, 06.06.2024, 11:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 06.06.2025, 10:05Je li prerano da počnemo pričati o obrani titule?  :nisamja:
Bez zahebancije. To razmišljanje bi trebalo biti vodilja. Visoki ciljevi te tjeraju na angažman, stvaraju onu, već dugo ne prozvanu, glad. Kao što sam odmah nakon zadnje utakmice prvenstva napisao, sada treba dodati gas, smanjenje broja okretaja vodi u prosjek.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

B
Quote from: D2 on 06.06.2025, 11:43
Quote from: Fornax on 06.06.2025, 10:05Je li prerano da počnemo pričati o obrani titule?  :nisamja:
Bez zahebancije. To razmišljanje bi trebalo biti vodilja. Visoki ciljevi te tjeraju na angažman, stvaraju onu, već dugo ne prozvanu, glad. Kao što sam odmah nakon zadnje utakmice prvenstva napisao, sada treba dodati gas, smanjenje broja okretaja vodi u prosjek.
Da. Zapravo najgori prvak ikad bodovno nakon nas nedavno- je bio dinamo 2018. U sezoni nakon nase sampionske. I to dinamo koji nije ni igrao Europu uopce (ispali su kvalifikacije za EL mislim od nekih albanaca, Skenderbeu?). Uglavnom, bili su losi, neuvjerljivi i gori od dinama 2017, samo mi smo isto imali cudljivu sezonu, losa pojacanja i milijon kikseva, valjda i opijenost titulom.

Naravno, ja sam sretan i da titulu osvajamo trenutnom frekvencijom- svakih 8 godina, i ove 2 titule su za dvije vise nego sto sam mislio da vemo ikad osvojiti pred 15ak godina.

No jedno je po meni sigurno- ove sezone ulazimo sa vecom sansom nego sto smo je imali na pocetku prosle sezone. Ne ocekujem puno bolji dinamo a jos manje hajduk.

Hajduk, ako napokon skupi para za Garciu, trebao bi biti bolji nego ove sezone. Smatram ga njihovim najozbiljnijim trenerom još od Dambrauskasa. Pitanje je samo kako će se i koliko dugo snaći u onom ludilu dole gdje si jedan dan heroj, a već drugi dan štraca.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

06.06.2025, 13:25 #4068 Last Edit: 06.06.2025, 13:31 by TIR
I Valdas postaje flop, samo se seli iz države u državu, zadrži godinu dana i pobere otkaz. Ne znam da li i dalje prati u stopu svoje litavske frendiće iz menadžerske agencije ili se bar malo osamostalio.

Od 2020. naovamo:
Gorica 1 godinu
Ludogorec 8 mjeseci
Hajduk 14 mjeseci
OFI Kreta 13 mjeseci
Omonia 5 mjeseci
Diosgyor trenutno 4 mjeseca, prosjek bodova 1.08

Garcia u prvom mandatu 2 godine u Istri, onda sezona pauze pa čak tri mjeseca u Portugalu, sad je odradio polusezonu i odma ide na zelenije travnjake.

Obojica su taj neki pametni tip trenera...

EDIT: Vidović u Dinamu za 1.2 milijun eura + postotak od prodaje. Dobar posao.
#navodninavijač

J
Budite pametni, hadjuk skuplja donacije za trenera dok mu pr rok planira SD u odlasku. Dakle, ako Garcia potpiše, dobit će ekipu koju nije slagao i koju će još nadopunit novi SD sa igračima za koje Garcia nema pojma. Takvu, zbrda zdola skupljenu ekipu, trener treba uigrat za par tjedana po svojim idejama i bez pizdarija u svlačionici (u kojoj je livaja). Kad tome dodaš luđački pritisak i nerealna očekivanja rezultat su fritule i Gzira.
Teški amaterizam. Njima nema pomoći.
S druge strane tu je Dinamo. Boban ima slobodne ruke za složit, ne samo ekipu, nego cijeli klub. On je sad njihov Miško. Ima love za sklepat daleko najbolju ekipu hnl-a, ima trenera koji ne stvara probleme i što je najvažnije ima vremena pun kurac do prve europske utakmice. Ako dinamo sljedeću godinu ne osvoji sve lakoćom to će bit veće iznenađenje nego naša dupla kruna. Neki će reći da je slično bilo i prošle godine, ali to jednostavno nije istina. Oni su se godinu dana preslagivali i rješavali unutarnje sukobe. Sad su jebeno opasni.

Mi ove sezone stvarno nemamo rezultatskog imperativa. Ne očekujem apsolutno ništa. Ono što bi nam trebao biti imperativ jest zadržati hype oko kluba. Punit tribine i nastavit gradit riječki lokalpatriotizam kroz NK Rijeku. Neka cijela Hrvatska već jednom nauči da Rijeka nije u Istri i da Hrvatska ima more izvan dalmacije.

Quote from: Johnson on 06.06.2025, 13:40Mi ove sezone stvarno nemamo rezultatskog imperativa. Ne očekujem apsolutno ništa. Ono što bi nam trebao biti imperativ jest zadržati hype oko kluba. Punit tribine i nastavit gradit riječki lokalpatriotizam kroz NK Rijeku. Neka cijela Hrvatska već jednom nauči da Rijeka nije u Istri i da Hrvatska ima more izvan dalmacije.

Nikad nisam razumio kada netko kaze nemamo rezultatskog imperativa. Pa zasto onda igramo?

J
Quote from: Deba on 06.06.2025, 13:48
Quote from: Johnson on 06.06.2025, 13:40Mi ove sezone stvarno nemamo rezultatskog imperativa. Ne očekujem apsolutno ništa. Ono što bi nam trebao biti imperativ jest zadržati hype oko kluba. Punit tribine i nastavit gradit riječki lokalpatriotizam kroz NK Rijeku. Neka cijela Hrvatska već jednom nauči da Rijeka nije u Istri i da Hrvatska ima more izvan dalmacije.

Nikad nisam razumio kada netko kaze nemamo rezultatskog imperativa. Pa zasto onda igramo?

Imperativ nije isto što i ambicija. Svi želimo pobjedu svaku utakmicu, želimo osvojit LP, ali neće bit katastrofa da ne uspijemo.

Quote from: Johnson on 06.06.2025, 13:58

Imperativ nije isto što i ambicija. Svi želimo pobjedu svaku utakmicu, želimo osvojit LP, ali neće bit katastrofa da ne uspijemo.

točno, ali bi nama svake sezone trebala biti cilj titula, a sad ako uspijemo super ako ne bar smo dali sve od sebe

Quote from: Deba on 06.06.2025, 14:07
Quote from: Johnson on 06.06.2025, 13:58

točno, ali bi nama svake sezone trebala biti cilj titula, a sad ako uspijemo super ako ne bar smo dali sve od sebe

Jer ako u startu ne kazes da je cilj titula onda neces dati sve od sebe kao sto nismo ove sezone?

ja se uopce ovdje nisam orjentirao na klupske ciljeve, iskljucivo na misljenja brojnih navijaca koji smatraju  da titula nije imperativ. Za mene to uopce nije sportsko razmisljanje

I
Quote from: Deba on 06.06.2025, 14:57ja se uopce ovdje nisam orjentirao na klupske ciljeve, iskljucivo na misljenja brojnih navijaca koji smatraju  da titula nije imperativ. Za mene to uopce nije sportsko razmisljanje

To su te generacijske razlike. Ti od kad znaš za sebe navijaš za klub koji stalno nešto osvaja. Ja sam prvi trofej ako ne računamo kupove u Jugi kad nisam bio svjestan dočekao s 30ak godina. Sportski ni ne, trofej je čudo i kao takav teško može biti imperativ.

J
Ja sam gledao odrasle ljude kako ridaju kad smo dobili dinamo na kantridi 3:0 sa neretljakom. Danas nam je pobjeda na poljudu just another day in the office.

M
06.06.2025, 18:27 #4077 Last Edit: 06.06.2025, 18:29 by moreplovac
Svidja mi se premisa u kojoj opet nismo dobri za slijedecu sezonu jer dinamo ce se brutalno pojacat, a ako Garcia sve poslozi mogao bi biti jako opasan juznjacki ponos. Na pocetku netom zavrsene sezone je bilo bas ludo,bilo je "mogli bi nesto uhvatiti", do "ako budemo cetvrti bit ce dobro", "slaven i istra su space shuttle za nas", "dinamo kad se oslobodi evrope sve kida pred sobom", "nema sanse da dinamo ne dobije sve do kraja".
Iskreno bude me strah kada svi govore kako imamo brutalan sastav i da sad trebamo osvojiti,da je sad ili nikad, a evo ovaj sastav na celu sa nasim strategom i njegovim timom,pa da cak i navedem i ekipu u foteljama koja je dovodila igrace je svih demantirala, i izgleda da je neko pravilo kod nas kad prodas one najbolje i izgledas bespomocno ko srna medju vukovima svi polome zube na nama i trijumfiramo.
2017 je ispalo bio sastav koji je mljeo,ali pokazi mi navijaca Rijeke koji nece stavit ruku u vatru za sastav iz 2016, sa Kramom i Moisesom, a prosle godine rapsodija od imena,prodali skoro cijeli prvi sastav i regrupirali se, galvanizirali, naucili lekcije i ubadali kolicinski malo ali precizno i ubojito, dok smo prosle godine imali utakmice sa 20 suteva po golu a rezultat nerijesen.

Bit ce uspona , bit ce padova, bit ce igrackih flopova, velika ocekivanja mala radost ali vjerujem da ce bit vise onih obrnutih slucajeva, gdje ce dovedeni relativni anonimusi kod nas pronaci put na svojoj zvjezdanoj mapi. Opet cemo se veseliti s nasom Rijekom, u to ne sumnjam nimalo.

M
https://www.index.hr/sport/clanak/slaven-predstavio-novog-trenera-talent-kakvog-jos-nismo-imali/2678047.aspx  Mario Gregurina ako ste se pitali, i jos jedna stvar ko kaze da ce Kovacevic uspjet u dinamu i da ce igrat dobro,tamo je kolicina egotripera i tastine uvijek bila na max a vidjet cemo kako ce on uspjet nametnut neki svoj nacin rada a prije svega autoritet.