HMNK Rijeka

Started by worm, 07.08.2024, 22:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

K
Nadam se da stiže video iz auta u kojem se osuđuje ponašanje gostujućih igrača, stručnog stožera i navijača

D
Čitam sad malo komentare i iskreno ispada najbolje ne boriti se za titule majke mi. Opet je izašlo sve ono divlje iz kamenjara na obje strane. Cim je nesto eksponiranije i "in" odmah krenu te niske strasti i ono sto je bilo fora do pred koji dan postane jos jedno mjesto mržnje. Sport koji nije sport nego liječiliste frustracija...

Ovo je poruka za predsjednika kluba pa  neka se zna.

Njegovo medijsko istupanje kao i ono jučer prije utakmice je jedan od razloga zašto se nije dobilo. Ne možeš biti prvak i biti dobrica jer to tako ne ide. Pogotovo kad vidiš tko ti je suparnik. Ako je cilj biti simpatičan,a ne prvak onda dobro. Mi smo to naučili 99 te sa famoznim pljeskanjem i skandiranjem Osijek,Osijek. Sjetimo se kako je Belupo docekan i kako je završilo, a kako Osijek.

L
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 07.06.2026, 09:30Ovo je poruka za predsjednika kluba pa  neka se zna.

Njegovo medijsko istupanje kao i ono jučer prije utakmice je jedan od razloga zašto se nije dobilo. Ne možeš biti prvak i biti dobrica jer to tako ne ide. Pogotovo kad vidiš tko ti je suparnik. Ako je cilj biti simpatičan,a ne prvak onda dobro. Mi smo to naučili 99 te sa famoznim pljeskanjem i skandiranjem Osijek,Osijek. Sjetimo se kako je Belupo docekan i kako je završilo, a kako Osijek.
Ne slažem se, futsal nije nogomet. Nažalost dobri rezultati su povukli još veći broj ljudi u dvoranu među kojima su neki totalno van svega, evo npr.jučer, izjednačiš na 2:2, u igračkom naletu si i netko pali baklju u dvorani i daje par minuta vremena protivniku da se konsolidira. Također me užasno nerviraju pjesme protiv Hajduka i Splita, treba navijati za svoje, pusti protivnike na miru. Jedino što smatram da navijači trebaju raditi je pritisak na suce, tu možeš izvući neku korist.
Što se jučerašnjeg incidenta na kraju utakmice tiče apsolutna krivnja ide na igrače Olmissuma koji su namjerno provocirali publiku umjesto da slave sa svojim navijačima, svaka čast igračima Rijeke što su reagirali na takvo ponašanje protivnika.

G
Quote from: LenRi on 07.06.2026, 00:42
Quote from: tomyrijeka on 07.06.2026, 00:32Da nije osvojen Kup za mene bi ovo bila neuspjesna sezona  :bo:
Ova sezona je brutalna, bez obzira na poraz u finalu. Ostaje ti cijela ekipa na okupu plus još jedno pojačanje koje će biti objavljeno sljedeći tjedan, na papiru ćeš biti jači nego ove sezone. Međutim veliki problem je što u klubu ne vide najveću manu, a to je trener, odnosno njegova nekvaliteta, što ti vrijedi odličan igrački kadar kada on ne zna upravljati s njim.

Ne dira me toliko mali nogomet i nemam namjeru uvrijediti nekoga izgledom, daleko sam ja od manekena, ali realtivno mladi sportski trener ne moze izgledati kao trudnica u 9. mjesecu sa blizancima. Može mesar, kuhar, premijer...

D
07.06.2026, 09:51 #320 Last Edit: 07.06.2026, 10:06 by deo123
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 07.06.2026, 09:30Ovo je poruka za predsjednika kluba pa  neka se zna.

A tko nam je suparnik? Kvalitetna ekipa, fantasticno posložena i pripremljena?

Trenutak kad nam je svako postao neprijatelj a ne konkurent sve je otišlo u pm.. jos malo i svugdje u hr ce pricati o Rijeci kao nenormalnom gradu nekulture....

I
Po meni im se o glavu obila pretjerana samouvjerenost, da ne kažem bahatluk. Čini mi se da su nakon 2:0 u Rijeci podcijenili protivnika i bili uvjereni da će to u Omišu riješiti. Šteta.
Što se tiče publike, iako mi futsal nije ni približno drag kao nogomet, lijepo je i pozitivno u kom smjeru je krenula Futsal Rijeka, marketing, show, obitelji...ali, moramo biti iskreni i reći da je, pogotovo u ovim utakmicama sa Olmissumom jedan dio publike debelo prešao granicu i ostavio gorak okus u ustima. Pljuvanje, bacanje čaša i ostalo bacilo je baš ružnu sliku na grad i navijače općenito. Iako, znam da je bilo provokacija i od strane protivničkih igrača, trebalo je to elegantnije i inteligentnije nadvladati. Ovako, ponovo cijela Hrvatska piše o divljoj riječkoj publici, a moram priznati da su im dali ogromno materijala za to i da su većinom u pravu.

I
Još ovo ću napisati na tu temu. Puno puta sam osjetio tu dalmatinsku bahatost, da ne kažem kurčevitost i ne volim ih. Studirao sam u Iki gdje su kantinu kao klan držali Dalmatinci i gdje mi čovjek na "mom" terenu u srcu primorske čakavštine govori da oni nemaju tu nikakve planine nego samo sendviče, da ne pričam o izdrkavanju njihovim dijalektom.
Ali, te utakmice sa Hajdukom i ostalim Dalmatincima prelaze pretjerano granice dobrog ukusa.  Zdrava zajebancija i podbadanje, da, ali ovo je već prešlo u pravu mržnju što je svakako sociološki fenomen. Puno više nepravde i zla nanijeli su nam zagrebački klubovi pa prema njima nema ni približnog antagonizma. Razumijem i bahatost i nerealnost Dalmatinaca, ali smo mi pitomi Primorci i Istrijani prihvatili njihovu igru i u nekim stvarima postali gori od njih i to ne prihvaćam. Uvijek smo bili inteligentniji i znali im vratiti i podbosti ih inteligencijom, humorom, ignoriranjem i slično, dakle našim oružjem koji nas čini drugačijima od ostatka Hrvatske. U zadnje vrijeme prihvatili smo njihovu igru i počeli se natjecati u stvarima koje nam ne idu, a time dali materijala i većini javnosti da nas počne gledati drugačijim očima. U nogometnom smislu polarizirana Hrvatska, a time i novinarska svita,  između dva bratska kluba, jedva dočeka nemile scene "divljih" Riječana da bi to na sva zvona plasirala u javnost.
Kažem, šteta jer smo ih znali svih itekako sjebati nekim drugim oružjem kojem smo kao mentalitet vičniji.

Ostaje gorak okus u ustima nakon svega umjesto lijepe sportske price, a najmanje zbog rezultata.
Ne znam, kao prvo, ja da sam sudac bi pola igraca i jedne i druge ekipe iskljucio. Toliko preseravanja, glumljenja, udaranja, prigovaranja, provociranja i gestikulacije na svaku, ali doslovno svaku odluku. Uzas.
Pa onda jedan manji dio ljudi na tribini, kakve se tu frustracije lijece, pa to je katastrofa zesca.
Da citiram Miskovica - na kraju dana to je sport. Neki put dobijes, neki put izgubis, das ruku na kraju i to je to. Pa nitko nije umro, izgubio si utakmicu, drugi put radis jos jace.
Ovi su bili mrvicu bolji ovaj put i to je to. A to ako ce netko njihov provocirat, neka provocira, samo pokazuje svoj nivo. A ne se spustat jos nize  :bo:

Dvojica igrača koja su nas nosila cijelu sezonu nažalost jučer nisu isporučila ono malo ekstra, potrebno za osvajanje naslova - Suton i Husarić. Bilić je isto izgledao dosta impresioniran. Rafinha nas je nosio, ali falio je doprinos ostalih.

Što se atmosfere tiče, na zadnjoj protiv njih je bilo too much i nepotrebnih skandiranja i incidenata. Jučer je do samog kraja sve bilo poprilično ok, jedino ako se "Tko ne skače Dalmatinac je" smatra uvredom za Dalmaciju i sve njene ljude. S druge strane, TRI igrača Olmissuma (Kirevski, Kovačević i Đurić) su svako toliko glumatali i valjali se po parketu kao da ih je parni valjak pregazio. I onda još ideš slaviti tako da se zalijećeš prema publici. Nepotrebno, kao i ono koškanje na kraju. Naravno da su portali i "komentatori" to jedva dočekali, pogotovo oni što razbiju cijeli stadion i svoj grad nakon poraza, spominju male barke i pjevaju ustaške pjesme. Ali to je ok, a mi smo zli i neprijatelji.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

I da ne bude da ih samo kritiziram, golman Rozga
je bio maksimalno korektan i suigrači bi se mogli ugledati na njega. Osim toga je fantastično branio jučer i zapravo je prava šteta da je jedna ekipa morala izgubiti jer su obje bile izvrsne u cijeloj seriji. Nakraju su oni dvije od tri utakmice dobili u penalima, ali treba i to moći i znati.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

L
Quote from: m on 07.06.2026, 11:27I da ne bude da ih samo kritiziram, golman Rozga
je bio maksimalno korektan i suigrači bi se mogli ugledati na njega. Osim toga je fantastično branio jučer i zapravo je prava šteta da je jedna ekipa morala izgubiti jer su obje bile izvrsne u cijeloj seriji. Nakraju su oni dvije od tri utakmice dobili u penalima, ali treba i to moći i znati.
Rozga i njihov trener Despotović, svaka im čast, dostojanstveno proslavili i niti jednu ružnu riječ nisu rekli

K
Despotovića mi izgleda kao čovjek koji će doći kod nas za trenera sljedeće sezone

R
Odlucio prespavat prije komentara. Veliki zal ostaje sto ova ekipa nakon kupa nije okrunila sezonu sa naslovom prvaka. Olmissum zasluzeno, kad okrenu 0:2 u 3:2 i to odlucujucu u dvorani mladosti, moze im se cestitat.
Na kraju se sve vrti oko tih scena na kraju, sad su Rijecani opet najgori i slicno. Tu sam vec napisao, zna se pretjerat, ali su protivnicki navijaci znali biti na tribini bez problema u punoj dvorani ( Makarani, Sibenik ), a ispada da smo povampirili sada. Ne prica se o slavlju kirevskog, nakon zadnjeg penala umjesto sa igracima prema tribini ide provocirat. Nepotrebno i onda jedna stvar povuce drugu i tako to nazalost ide.

No, ovu sezonu smatram itekako uspjesnom, finale, osvojen kup i ako je istina da smo zadrzali najvaznije igrace imamo se cemu nadat sljedece sezone. Uzima se i tu pretplata   8)
Takoder, lijepa brojka gledatelja je pratila malonogometase, neka se nastavi i sljedece sezone!

Prokockas 2:0 u seriji, najbolji igrac lige nestane u finalnoj seriji, golmani obrane ravno 0 penala u 2 serije raspucavanja..

Koliko god je bilo tijesno, zbirno gledano zasluzeno su gosti osvojili. Rijeka je u Omisu odigrala puno manje nego oni na Trsatu i to je bila prevaga...
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja