Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Murica u Dockers za sankera!
Rijeka u srcu, Armada do groba!

M
Ovih dana Robert Murić sporazumno je raskinuo ugovor s turskim Konyasporom i postao je slobodan igrač. Mnogi riječki navijači kad su to vidjeli započeli su zazivati njegov povratak na Kvarner.

U tri sezone odigrao je 123 utakmica za Rijeku te postigao 38 golova uz 26 asistencija. S njima je osvojio i dva trofeja u Hrvatskom kupu.

– Ne znam još ništa, ali sve je moguće – poručio je Robert Murić za 24 sata.

A je li moguće da se vrati u Rijeku?

– Ne želim ništa komentirati. Mogu samo reći da je lijepo znati da me riječki navijači pamte po dobrome i žele da ponovno dođem – dodao je Murić koji je u redove turskog prvoligaša otišao u ljeti 2022. godine.

Za njih je u sezonu i pol odigrao 53 utakmice te postigao četiri gola i dodao četiri asistencije.

– U početku je bilo odlično u Turskoj, no kako je vrijeme odmicalo za mene je u klubu bilo sve lošije i lošije. Moram reći da je turska liga kvalitetnija od hrvatske, no ono što me fasciniralo su navijači koji su ludi ua nogometom – dodao je Murić

Z
Pišu da Rog ide u Dinamo... znači pobjegulja nastavlja minirati naše transfere...

Ne minira taj majmun nikog, nego je Miško procijenio da ne želi Roga.

Quote from: ZZZZ7777 on 09.02.2024, 10:58Pišu da Rog ide u Dinamo... znači pobjegulja nastavlja minirati naše transfere...
Tko kaže da je on ikad bio naš transfer? Zašto to tvrdim, čisto sumnjam da je jer inače ne bi otišao kod njih. Tko s imalo zdrave pameti dvoji između nas i bilo kojeg drugog kluba u HNLu?
Znači čista izmišljotina.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ja sam negdje pročitao da je on sam izjavio da su ga kontaktirali s Rujevice,ali da mu je dobro tamo di je

Koliko znam, naši su bili ozbiljno zainteresirani. I sam Ničota to potvrđuje između redaka:

QuoteNe razmišljaju dugoročno, već stihijski, Roga su odlučili uzeti kad se pojavila mogućnost njegova odlaska u Rijeku. "Samo da i on ne ode u Rijeku, kao Pjaca, što ako tamo proigra?", kao da su se tom mišlju vodili oni, koji su inzistirali na Rogov povratak u Dinamo. A kako doznajemo, nisu baš svi jednoglasni po tom pitanju.

Rekao sam o njemu već sve pa nema svrhe ponavljati.

Quote from: TIR on 01.02.2024, 11:28Marko Rog ima 28 i pol godina, u srpnju 29.

Skršio je ligamente čak triput:
- u prosincu 2020.g.
- onda opet odmah po oporavku usred 2021., oporavio se tek u proljeće 2022.g.
- onda ovo ljeto opet ozlijeda zbog koje je out do proljeća

Odnosno, u tri kalendarske godine on ima 4-5 mjeseci kad je bio zdrav i u trenažnom procesu. On bi sve dao da može imati Drmićev zdravstveni karton, a on nam je došao kao ekstra polomljen i definicija je slomljenog igrača.

Tri godine toga ti značajno uništi fizikalije, a upravo je po njima bio poznat. Tako da ja sumnjam da će on ikad više ugledati teren Lige petice u kontinuitetu, a pogotovo direktno iz Cagliarija kroz transfer. Cagliari s druge strane dosta vjeruje u njega i nije ga šikanirao nijednom dosad, djelomično sigurno i radi 17 milijuna eura koje su dali Napoliju pa možda imaju dugoročne planove s njim.

Rog pak zna da u karijeri ima još najviše tri velika natjecanja: EURO 2024. na kojeg sigurno neće (29 god), SP 2026 (31 god) i EURO 2028. (33 god). Do njih sigurno neće doći klupom Cagliarija, i kad-tad će se sve strane vjerojatno morati pomiriti s tim da jednostavno nije išlo. Od nas neće dobit nikakve ozbiljne pare (ni klub ni igrač), mogu samo dio sljedeće prodaje. Kod nas međutim može dobit priliku kakvu usudim se reći neće ni u Dinamu, a Hajduk uopće ne spominjem.

Dakle pitat će se njega, da li će htjet u nekog fenjeraša u Ligi petice, riskirati da se nikad pošteno ne vrati u formu ili će progutat ponos i doć u jebeni HNL, ali si time potencijalno vratit karijeru u život. Jer on je odličan igrač, ali nakon Dinama 2016., lik ima jednu pravu sezonu u Serie A (korona sezona u 13. momčadi lige, bez ikakvog posebnog statističkog učinka i to je sve.

Je, ima on 21 nastup za repkicu, al pogledajte protiv koga, u nebitnim utakmicama uglavnom. Mi Roga pamtimo kad je razvalio HNL jer je bio ekstra agilan igrač, na ti sa tehnikom i još pored toga okomit, mogao trčati do sutra sa i bez lopte. Da, al sa 21, 22 godine. Ovisi o njegovim planovima odnosno kakve ambicije ima i gdje. Ako uspijemo sa Pjacom, a pogotovo ako napravimo dobar rezultat i atmosferu, ne bi me nimalo čudilo da sleti.

Žao mi je ako smo ga propustili samo jer je pobjegulja ili netko njihov dodao gas, ali neće mi biti žao ako napravi isti "povratak" kao i Tibor.

Također, mi smo tu vjerojatno pikirali na nekakvu posudbu sljedeće sezone, jer kao i Perišić, on je još mjesec-dva van ozbiljnog trenažnog procesa kad bi se slušali stručnjaci. Ovako će vjerojatno obojica malo požuriti s oporavkom da se što prije vrate, i pritom riskirati.

Mislim da bi Rog bio odlično ljetno pojačanje ako osvojimo naslov prvaka, ali što je tu je. U Dinamu, obzirom na skorašnji povratak Stojkovića i Kačavende te aktualne igrače (Mišić, Bulat, Ademi, Baturina, Sučić), koji se svi redom uglavnom bore za dvije ili tri pozicije, ne vidim baš puno recepta za uspjeh.
#navodninavijač

I
ROg nije priča od jučer. Rog je već dve sezone možda i više u nekim kombinacijama.

Sad. Očito još neko vrijeme ne bi bio spreman, više bi bio opcija za sljedeću sezonu.

Meni je recimo zanimljiva stvar, Rog sada, Halil prije, ne zato što su završili na meti dinama ili u njemu nego naše interno. Recimo da smo tu "nakrcani",a cijelo vrijeme tražimo dodatnu opciju u toj sredini.

Sad kad se zadnji put pojavio Rog u kombinacijama sam iskomentirao u društu "što će nam sad on" pa sam dobio pasku.

Meni se jako sviđa ova potentna opcija sa Frukom, Hodžom i Jankovićem u toj središnjici, uz Selahia, znam da to nije održivo,ali eto...Recite mi da sam lud,ali ja bih radije crvendaća Maurića nego Roga. Eto.

M
Mauric je zalog za buducnost.

Slazem se s IS-om, ali je i cinjenica da su nam mozda i najpotentniji igraci po pitanju prodaje bas ti srednji/ofenzivni vezni. Selahi, Fruk, Veldin i Janko - lako moguce da ostanes bez min. 2 od njih na ljeto, ako ne i 3. S te strane ima smisla uzet nekog na ru poziciju tko bi bio zalog za buducnost i tko ne bi sad odmah uneredio postojecu hijerarhiju. Bio to netko tko ne moze odmah upast u 11 radi ozlijede (Rog) ili radi iskustva (Mauric) nego ce se tek od ljeta ušaltat. A ako ti tad bude trebao gotov igrač, teze je nac nekog plug n play igraca da bude 1/1 zamjena bez prilagodbe i da igra ne pati. Mozda eventualno Prsir, stajaznam.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

B
Ja bi umjesto Roga kao potencijalnu zamjenu za sredinu kad na ljeto dvoje od Fruk, Janko, Selahi, Hodža odu radije uzeo neki mladi potencijal ala Ivanović. Uostalo odu li npr. Janko i Selahi ostaju nam Fruk, Hodža, Banda, Petrović, Ilinković..nismo bas goli i bosi

Dvije stvari:
1. Dinamo. Što se mene tiče nek se krcaju pojačanjima. Što više skupih igrača tim bolje. Atmosfera im je loša, odnosi među igračima čudni pa ako dovedu još igrača koji žele prvu momčad - super. Bit će više nezadovoljnih, a i manje para na računu. Dugoročno nama dobro. A i kratkoročno. Jer Rog im ne može sada pomoći u borbu za kantu.
2. Mi moramo misliti i na iduću sezonu jet ako nekako upadnemo u grupe onda nam se smiješi minimalno 14 utakmica u Europi zbog promjene formata natjecanja. U prijevodu: trebat će nam znatno duža klupa. I kvalitetna.

Ja sam više na tragu ove točke dva nego ljetne rasprodaje.

Iz dva glavna razloga:
1. prodaja bilo koje dvojice od najboljih igrača nam vrlo vjerojatno pokriva planirani prihod od prodaja za tu godinu.
2. s izuzetkom Labrovića i Selahija, svi istaknutiji igrači su tu tek godinu dana + Hodža i Galešić dvije.

U scenariju da osvajamo naslov prvaka, idemo kroz pretkola od LP prema KL gdje je s našim koeficijentom smiješan neuspijeh ako ne uzmemo barem grupu KL. Odnosno LPq2 -> ELq3 -> KLq4 -> 8 x grupe = 14 europskih utakmica uz 36 HNL-a i 3-4 Kupa, bez jesenskih odgoda.
Ako osvojimo Kup, ELq1 -> ELq2 -> ELq3/KLq3 -> KLq4 + potencijalno 8x grupe = 8-16 europskih utakmica
Ako samo budemo treći, KLq2 -> KLq3 -> KLq4 + potencijalno 8x grupe = 6-14 europskih utakmica

Da u ovom trenutku završe sva prvenstva, mi smo nositelji u LPq2, ELq1, ELq2, prvi ispod crte u ELq4, a bili bi nositelji u sva četiri pretkola Konferencijske lige. Klub mora računati da nam se sljedeće sezone otvara velika prilika za grupnu fazu KL (gdje bi bili 3. jakosna skupina od 6!), a možda čak i EL. S tim na umu, a poštujući našu financijsku politiku, ne očekujem da ćemo na prvi mig izgubiti pol veznog reda preko noći.

S te strane mi svakako Rog ima smisla kod nas više nego u Dinamu, iako sve što vrijedi za nas tu gore vrijedi i za njih. U HNL-u na srednjem veznom ja kod nas mogu vidjeti Vukmanovića, Maurića, Krivaka i Pršira. Tek potonji, koji je ujedno najmanje realan, ima kvalitetu za prvu postavu. S tim da nam se na ljeto vraćaju i Burčul i Babić i Ilinković, a tu su još i donekle nedorečeni Petrovič i Banda. Uz postojeći kadar (Selahi, Hodža, Fruk, Janković), pričamo o 9 igrača za 3 pozicije, bez da mrdnemo prstom na tržištu. Trebat će tu napraviti jako dobru filtraciju, ali itekako će nam trebati široka klupa ovu jesen. S naglaskom na jaku prvu momčad, jer vidjeli smo da je pobjegulja to odradio strašno inteligentno, na vrijeme okupio momčad i tempirao formu da smo bili 10 minuta od izbacivanja Lillea, trenutno 4. momčadi u Francuskoj. Tako isto treba i ovo ljeto raditi.
#navodninavijač

https://twitter.com/NicoSchira/status/1756012616386826527

Jednogodišnja posudba Roga u Dinamo potvrđena. Baš me zanima koliko smo mi bili zagrizli za njega, saznat ćemo jednog dana.
#navodninavijač

Z
Vrijeme će pokazati da li smo se usrećili što ga nismo doveli...