Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

x_sin and 3 Guests are viewing this topic.

Quote from: bob marley on 02.04.2026, 23:18Krivi Sopu za izgubljeno prvenstvo pretprošle sezone, kao i većina nas.
Meni su na listi krivaca Pjaca i Labrović iznad Sopića.
#degenerik

ufff...di si me sad na Labrovića podsjetio.  :sta:
Onakav raspad forme na kraju sezone je bio epski.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Onaj preglupi penal Gode na Maksimiru u 90toj nas je stajao prvenstva 1/1.
To je bio taj trenutak.
Ma da glupo je prvenstvo sumirat na jednu utakmicu, imali smo onda generaciju koja se trebala prošetat prvenstvom.

M
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 03.04.2026, 13:36Onaj preglupi penal Gode na Maksimiru u 90toj nas je stajao prvenstva 1/1.
To je bio taj trenutak.
Ma da glupo je prvenstvo sumirat na jednu utakmicu, imali smo onda generaciju koja se trebala prošetat prvenstvom.

To obično saznaš ili bolje reći uvidiš za sezonu dvije, jer ako pogledaš postove iz te sezone Ivanović je škrt i u kurcu, Pašalić će pojačati ekipu kad ode, Smolčić levat itd itd,  a ruku na srce svaki od njih danas nije isti igrač kao tada, da vratimo 90 posto prvih 11 iz te sezone govorilo bi se o atomskoj Rijeci,a tada je bilo neki likovi iz 3,4 lige u njemačkoj, Fruk iz Gorice.
Tada ja to, najiskrenije, nisam vidio, da je Sopa vjerojatno najslabija karika te ekipe bila, ali bio je hot stuff u to doba, jedna od opcija koja nije Toplak ili tako neki veteran HNL-a.
Dobio je potentnu ekipu na raspolaganje.

K
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 03.04.2026, 13:36Onaj preglupi penal Gode na Maksimiru u 90toj nas je stajao prvenstva 1/1.
To je bio taj trenutak.

Mislim da nas je prvenstva stajao labrovićev živi zid protiv dinama. Ako je neko voljan nek nađe sliku.

I Paušić je u podcastu istaknuo baš tu utakmicu i baš taj slobodnjak kao presudni trenutak te sezone. Utakmicu koju smo morali dobit po svemu na terenu i oni su iz prvog udarca u okvir iz tog slobodnjaka zabili gol. Kaze da je cijelom stozeru to bilo baš srceslamajuce jer su vjerovali da mogu uzeti prvenstvo

04.04.2026, 15:13 #3786 Last Edit: 04.04.2026, 15:13 by D2
Quote from: kirac_87 on 04.04.2026, 02:50
To je bio taj trenutak.
Mislim da nas je prvenstva stajao labrovićev živi zid protiv dinama. Ako je neko voljan nek nađe sliku.
Tog živog zida ću se uvijek sjećati, ali ne zbog Labrovića već zbog mađarskog suca koji ga je namjestio ohoho preko 9m. Ne sjećam se da sam ikad vidio dalje postavljen živi zid.
Evo ne budi lijen bacio sam sliku, na kojoj se to lijepo vidi (lopta se nazire malo ispred Mišićevog lijevog ramena).
Između našeg zida i lopte ima dvije trake po šišanju trave. Kad se npr. gleda od gola dvije trake su točno na 11m. Znači lik je postavio zid na 11m.
Daleko od toga da ga je Petković dobro pogodio, ali uvriježilo se da je za taj gol krivac Labrović i od njega loše postavljen živi zid, a jedina istina je da je kriv sudac.

Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

04.04.2026, 15:25 #3787 Last Edit: 04.04.2026, 15:37 by vMario87
Ovaj polukrug na vrhu šesnaesterca je 4 metra ako se ne varam, a stane još jedan takav do lopte, znači lopta je na 24m od gola, a živi zid je na 14 metara..

Ispada da nas je pokrao za metar, a taj metar nam sigurno ne bi pomogao kad vidimo koliko je visoko taj udarac išao..

Edit: polukrug je 3.65m
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: vMario87 on 04.04.2026, 15:25Ovaj polukrug na vrhu šesnaesterca je 4 metra ako se ne varam, a stane još jedan takav do lopte, znači lopta je na 24m od gola, a živi zid je na 14 metara..
Ispada da nas je pokrao za metar, a taj metar nam sigurno ne bi pomogao kad vidimo koliko je visoko taj udarac išao..
Edit: polukrug je 3.65m
OK ti tvrdiš 10m, a ja 11m vjerojatno je bilo ***10,5m. Sigurno mu udaljenost veća od dozvoljene nije odmogla.
No s druge strane ako je Petković to izveo vrhunski zašto se onda kaki po Labroviću da je on kriv za postavljanje živog zida i to se pretvorilo u urbanu legendu?

***Malo sam "vukao" crte.  ;D  ;D  ;D  Milimetri gore dole, nisam baš išao u neku detaljnu kalibraciju, ionako ne znamo točno stanje linija na Rujevici, možda je koji cent u štrambo, ali se realtivno dobro poklapaju točka jedanesterca i "šesnaesterca" (koji je fan fact za one koji nisu znali na 16,5m). Linija je povučena od sredine gola preko 11 do lopte. Zanimljivo da je baš bila točno posredini gola pa mi je to olakšalo izračun. OK dalo bi se tu dodati i oduzeti koji cm prema 11 ili 10.

PS Kako se kaže da "besposlen pop i kozliće krsti". Danas sam sve obavio kao po špagi pa imam vremena i za ovakve bedastoće.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

"Njegova je procjena da odbije poziv bila katastrofalna, iako je komunicirao s izbornikom Barbarezom. Poznajem i njega i oca, jer mu je moj sin bio agent. Krivo je procijenio. Sada bi platio zlatom da može biti u reprezentaciji BiH", poručio je Mamić.

Janković, koji trenutno nastupa na posudbi u Slovanu iz Bratislave kao igrač Rijeke, našao se na radaru bh. selektora Sergeja Barbareza.

Ipak, on se zahvalio na pozivu nadajući se da će njegove dobre partije primijetiti selektor Hrvatske, Zlatko Dalić. Taj poziv, međutim, nikada nije stigao.

Mamić smatra da su mladog igrača ponijele ambicije, te da je pogrešno kalkulisao čekajući Hrvatsku, možda čak i smatrajući da mu je igranje za Bosnu i Hercegovinu "ispod časti".

Niko Janković ni u svojim najboljim izdanjima nije bio materijal za Vatrene.

Netko mu je to trebao reći. Netko je to trebao reći njegovom ocu.

Taj netko je vjerojatno trebao biti Dalić.

"Slušaj, momak... "

#degenerik

D
06.04.2026, 10:21 #3792 Last Edit: 06.04.2026, 10:21 by deo123
Niko je savrsen primjer lose vodjenog igraca. Od medazersko-roditeljske strane do strukovno trenerske. Daleko ispod potencijala je završio, a siguran sam da ga je Jakir trenirao u Ri dvije godine da bi bio igrac od 5-7M

S
Quote from: deo123 on 06.04.2026, 10:21Niko je savrsen primjer lose vodjenog igraca. Od medazersko-roditeljske strane do strukovno trenerske. Daleko ispod potencijala je završio, a siguran sam da ga je Jakir trenirao u Ri dvije godine da bi bio igrac od 5-7M

Možda i ja tako mislim, ali fascinantno mi je nešto drugo.

Dan kad je Jakir prebjegao u Dinamo pokrenuto je jedno dugotrajno bombardiranje po istom. Neću zaboraviti kad je izjavio "Dinamo je vrh moje trenerske karijere", na ovim stranicama se pisalo "točno... s guštom ću pratiti tvoj strmoglavi pad nakon Dinama" i sl.

Nakon naša dva, tri prelazna roka diskurs prema Jakiru se totalno preokrenuo. Sad je narativ "Jakir je odličan trener i još bolji menadžer". To dokazuje stotinjak posljednjih upisa na ovim stranicama. U bilo kojoj temi.

C
Di su Alferez i Delgadillo i onaj treći kako se zvao?Koja vremena.