Bivši, budući i nesuđeni igrači

Started by Vado Magnar, 27.03.2023, 18:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

M
https://www.vecernji.hr/sport/hrvatskoj-legendi-zapalili-su-rodnu-kucu-a-banka-mu-je-oduzela-novac-potresla-me-teska-dijagnoza-1760526

Damir Desnica, svatko ko ga je gledao kaže taj čovjek je mogao igrat za najveće klubove Europe.
Jedan rođak koji je igrao za Rijeku u isto vrijeme kad i on,i svaki put kad se dotaknemo Rijeke koji je igrač bolji, kaže svaka čast svima ali Muto je bio čudo. U današnje vrijeme managera on bi bio u top klubovima.

Quote from: moreplovac on 10.04.2024, 20:31https://www.vecernji.hr/sport/hrvatskoj-legendi-zapalili-su-rodnu-kucu-a-banka-mu-je-oduzela-novac-potresla-me-teska-dijagnoza-1760526

Damir Desnica, svatko ko ga je gledao kaže taj čovjek je mogao igrat za najveće klubove Europe.
Jedan rođak koji je igrao za Rijeku u isto vrijeme kad i on,i svaki put kad se dotaknemo Rijeke koji je igrač bolji, kaže svaka čast svima ali Muto je bio čudo. U današnje vrijeme managera on bi bio u top klubovima.
Većina nas mulaca kad smo igrali nogomet na ulici ili školskom igralištu smo vikali "Desnica, Desnica..." dok bi vodili loptu. Treba li reći tko nam je bio najomiljeniji igrač. ;)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

10.04.2024, 21:20 #1052 Last Edit: 10.04.2024, 21:22 by Silvio Dante
Neizmjerno mi je žao tog čovjeka. Idiotsko smo i društvo koje ne zna valorizirati prave vrijednosti i iste takve ljude. Mislim da je nekakav takav odnos i nas a kluba još više i prema Damiru Desnici. Jer jednostavno je marginom i teškim marginalcem. A tako ne bi smjelo biti.

Znao sam ga često vidjeti u šetnji kvartom. Tako je malen, tih i neprimjetan dok prolazi sa svojim psićem, da sam često bio u iskušenju da stanem, da mu pristupim, da mu kažem nešto. Čisto i jedino iz razloga da mu ukažem da postoje ljudi koji pamte, i kojima je stalo do ljudi poput njega. Ali stanem uvijek, zaustavim samog sebe, ne želim ga dovoditi u neugodnu situaciju.

Za mene ikona i simbol ovog kluba u punom smislu te riječi. Pitanje koje se samo po sebi nameće: znaju li polaznici škole nogometa tko je Damir Desnica?
Da, znam da ne znaju.

11.04.2024, 09:36 #1053 Last Edit: 11.04.2024, 09:38 by Vado Magnar
Quote from: D2 on 10.04.2024, 21:03Većina nas mulaca kad smo igrali nogomet na ulici ili školskom igralištu smo vikali "Desnica, Desnica..." dok bi vodili loptu. Treba li reći tko nam je bio najomiljeniji igrač. ;)
hmm... koliko mene pamćenje služi nadimak je bio Muto (od sordomuto - gluhonijem)

Nažalost, nedovoljno se o njemu priča. Neki klubovi bi nazvali tribinu po njemu, da su imali takvog igrača. Nadam se da će se ubuduće više pažnje posvetiti njegovim zaslugama u bijelom dresu. Jer pričali smo o legendama NK RIjeke ali ako nekoga treba istaknuti onda je to Damir Desnica.

11.04.2024, 10:11 #1054 Last Edit: 11.04.2024, 10:12 by D2
Quote from: Vado Magnar on 11.04.2024, 09:36
Quote from: D2 on 10.04.2024, 21:03Većina nas mulaca kad smo igrali nogomet na ulici ili školskom igralištu smo vikali "Desnica, Desnica..." dok bi vodili loptu. Treba li reći tko nam je bio najomiljeniji igrač. ;)
hmm... koliko mene pamćenje služi nadimak je bio Muto (od sordomuto - gluhonijem)
Nažalost, nedovoljno se o njemu priča. Neki klubovi bi nazvali tribinu po njemu, da su imali takvog igrača. Nadam se da će se ubuduće više pažnje posvetiti njegovim zaslugama u bijelom dresu. Jer pričali smo o legendama NK RIjeke ali ako nekoga treba istaknuti onda je to Damir Desnica.
Mi/ja smo vikali Desnica (dok smo lupali loptu i maštali kako ćemo i mi jednog dana tako u bijelom dresu na plavu rigu ;) ), za "nadimak" sam čuo dosta kasnije. Iako si ti uljepšao korijen riječi sumnjam da ga se onda dobivalo zbog tog. Tada je takav "nadimak" bio uobičajen za osobe s tim zdravstvenim problemom.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Trenirao sam na ininom 10ak godina i nebrojeno puta isao na kat po kljuc od svlacionice kod Desnice. Uvijek je bio nekako grintav, razumijeli smo to kad smo saznali s vremenom cijelu pricu, a i spoznali da smo bili iritantna djeca koja rade spacke, trose hektolitre vode i ponekad ga zadrzavamo jer se tusiramo po sat vremena nakon treninga hahahaha

Svake godine na njegov rodjendan, i cak mislim na dan pobjede protiv Reala (jedanput) bi nam trener ispricao pred njim malo o njegovim poduhvatima iz povijesti pa bi mu mi pljeskali i cestitali rodendan. Inace jedan trener kojeg sam najduze imao i koji je krenuo s tim je bas zatucana tovarcina, ali na ovome mu skidam kapu. Desnici je bilo uvijek nekako neugodno i slozio bi kiselkasti osmijeh, malo bi nam prozonglirao s loptom jer bi ga trener pitao i tjt

Kad dođeš na Kvarner dovedi i kuma da i on s nama proslavi titulu  :P.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

T
Ja se ne sjećam "riječkijeg" intervjua od ovog, od strane nekog bivšeg aktivnog igrača.

A
makar sakupio gomile negativnih lajkova ako treba, ali meni je Vešo izuzetno drag...naježio sam se čitajući ovo...napišite da je Rijeka prva...ja bi dodao i napišite da će tako i ostati do kraja prvenstva...*%&& da vam ?*/%"&

Quote from: armada on 19.04.2024, 22:17makar sakupio gomile negativnih lajkova ako treba, ali meni je Vešo izuzetno drag...naježio sam se čitajući ovo...napišite da je Rijeka prva...ja bi dodao i napišite da će tako i ostati do kraja prvenstva...*%&& da vam ?*/%"&
e,a šta su ti to negativni lajkovi? Di je to?

Konačno i gol Frigana ako dobro vidim. Protiv Lekina Standarda.

Quote from: Silvio Dante on 20.04.2024, 18:59Konačno i gol Frigana ako dobro vidim. Protiv Lekina Standarda.

Dobro je vidjeti da nije zaboravio trpati tovare.  :neretljak:
Koristit će kad ga uzmemo vratimo nazad za revitalizaciju karijere.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
5. gol  mu je ovo, kad zabije 10 golova ili dostigne 50 nastupa dobijamo 500k eura bonusa.