Rabuzinovo sunce 2024/25

Started by Marheen, 11.09.2024, 16:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Vado Magnar on 03.04.2025, 11:08Uglavnom, za Lokomotivu će se zbog umora morat malo zarotirati, pa onda bi trebalo i dati priliku drugima. Ovako baš i ne ide.
Ne vjerujem da ce rotirati osim ako bude ozljeda.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

D
Quote from: Zelko Maler on 03.04.2025, 10:51opet se ignorira Istra i njihova kvaliteta. Kažete  da se mučimo da pobijedimo Istru. U ovoj konstelaciji snaga je normalno da se mučimo. Hrpa prekaljenih igrača koji su se naosvajali trofeja.
Veza Selahi-Petrovič ima jedan trofej.  Lončar ima kup s Rijekom, ima još trofeja. Radošević je prekaljen igrač isto puno trofeja se naosvajao. Pa oni dva zajedno imaju 10 trofeja valjda. Petrovič Selahi 1.
Marešić ima kup austrije s Laskom. Koski ima finski kup. Heister kakav je takav je ima 3 mađarska prvenstva.

koje trofejee i  isukstvo imaju Devetak i Bogojević?
 Toni Fruk nema trofeja još. Djouahra nema trofeja.

Nije realno da mi njih razbijemo. Nismo toliko jaki.

Treba prihvatiti da je liga više manje izjednačena, i da više nema velikih i malih (osim Dinama koji odskače). Ta Istra vrti budžet od cca 5M bez troškova vezanih za Drosinu i omladinski pogon. 2023 rashodovna strana 4.5M, znaci to je raslo barem 20% u zadnje dvije godine. Slaven Belupo 2023. godina 3,7M rashodi, nakon toga su ušli sa jačim investiranjem i povećali plaće igrača (Podravka) znači i oni se vrte oko 5M + sufinanciranje grada. Jako je to mala razlika od onoga što ekipa Rijeke realno troši na prvi pogon, na onih famoznih 14-15 miliona mi imamo 3 miliona samo kreditnih obaveza, pa skinimo sa toga održavanje Rujevice + trošak juniorskog pogona i doći ćemo do ne tako velike razlike..drugi se dižu mi lagano padamo i sve više će biti ovih "nezgodnih" koji su slabi po prošlosti a zapravo sasvim solidnih ekipa.

Quote from: specter on 03.04.2025, 09:32Nije ovo bilo dobro, uz Varaždin rekao bi naša najlošija utakmica u 2025.
Ušli smo tako aljkavo i nervozno, Bogojevića se nema više kako pravdat, ono što on prikazuje je ispod svake razine.

Prolaz se piše ali za dignut trofej i nastavit u prvenstvu će nam trebat ozbiljno miješanje karata jer smo dosegnuli neki limit sa ovom postavkom igre i igrača.
Čop je više na guzici nego na nogama, Jankovića nema na mapi a ono što me najviše nasekiralo situacija u 50 i nekoj minuti identična onoj iz KC kad smo popili drugi gol. Idu nam u kontru gdje se branimo sa 2 igrača, nedopustivo.

Možemo bit zadovoljni ali ako ne dobijemo u nedjelju sve to pada u vodu.

edit: sve je opisano u članku iznad

Za dignut trofej će trebati pošteno preslagivanje u momčadi za zadnji krug. Prvo i glavno, maknuti Bogojevića sa beka i staviti Maneva. Odustani od duple ofenzive po krilu i koncentriraj se zakrpati defanzivnu rupu koju imaš tamo. Ako je mogao svojevremeno Smola krpati tu rupu, može i Manev. S vremenom će možda i napraviti nešto naprijed, pa makar i slučajno.

Drugo, Jankovića maknuti s krila i staviti u vezu. Vrati ga na prirodnu poziciju gdje može nešto napraviti, bar u "manjim" utakmicama. Defanzivno nije puno lošiji od Petroviča, a u napadu doprinese više. Ako mu je Petrovič toliko srcu drag, nek onda Selahija izbaci iz veze. Njih dvojica protiv bilo koga, osim tovara i zla, su igrač manje u ofenzivi.

Ako makneš Jankovića s krila, stavi Bogojevića gore. To mu je prirodna pozicija, pa će valjda nešto i napraviti kad ima osigurač iza sebe.

To je minimum koji mora napraviti za 7 utakmica. Trenutnu postavu ostaviti za dinamo i hadjuk.

Ali dobro znamo da se to neće dogoditi, jer je vjerojatno 95% ljudi jučer pogodilo prvih 11 na Coppi.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Quote from: SandroB on 03.04.2025, 11:01Slažem se, ali po teoriji jake Istre, ajmo o utakmici s Lokomotivom. Je li Lokomotiva jaka? Pa... onako motivirana dvostrukim premijama i na krilima "ozljeđenog" Mudražije, rekao bih da je podjednako jaka. Jbg, drugi je par rukava što mi nemamo nikoga da i nama ponudi duple premije. Nisam paranoik i ne želim to vjerovati, ali možda je mali, mali dio odgovora u tome. Nemojte me sada napasti... bez zajebancije ne vjerujem u to, ali u ovoj kaljuži me više ništa ne može iznenaditi.

zašto bi te itko napadao? Sve si istinu napisao. To je naravno drugi par cipela, ali je i to istina.

03.04.2025, 11:29 #679 Last Edit: 03.04.2025, 11:30 by D2
Neki put skup najboljih pojedinaca ne mora nužno biti bolji od pojedinaca koji kao kolektiv pružaju više. Naveliko se počelo ovaj tjedan pisati baš o tome.
Ponovit ću možda već neke ovdje iznesene misli.
Treba žrtvovati maksimalne minute veznjaka i to dvojac Selahi/Petrovič i Janković/Gojak. Time bi promijenili način igre, ali dobili i na mogućnosti dužeg održavanja intenziteta naše igre. Na desnom krilu imamo par igrača koji to mogu odigrati i stvarno nema potrebe na toj poziciji trošiti Jankovića.
Nažalost, napisao sam prije početka utakmice s Istrom da ako pogodim svih 11 u Coppi to neće biti dobro i da je Đalović u tom slučaju tvrdoglav na svoju (našu) štetu. Ne moram niti reći da sam pogodio početni sastav. Rezultat toga se jučer vidio na terenu. Bez obzira na prolaz trenutno smo u silaznoj putanji što se "igre" tiče.
Pisao sam ne jednom da trenere vrednujem sposobnošću uvođenja promjena i iznalaženja rješenja, Đalović je pokazao da je sposoban uvesti promjene no zadnje vrijeme kao da je postao talac sebe samog. Dečko naš dragi nitko te neće cijeniti manje ako promijeniš ono što si vlastitim rukama napravio, dapače takvo ponašanje pokazuje pozitivne odlike. Odlike koje treba imati trener, koji trenira ekipu, raste s njom i diže je kad neminovno dođe trenutak da "stare fore" više ne pale.
Đale možeš ti to, ali se nemoj bojati pokušati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Nikad manja razlika između vrha HNL-a i "ostalih" nije samo jer su vodeći postali slabiji nego jer je danas ipak lakše složiti malo organiziraniju momčad s ne previše novaca. Maler je dobro primjetio, Istra je jučer imala hrpu prekaljenih HNL imena (i to ne imena tipa Liber ili Bosec), uz par vrlo talentiranih mlađih kakve u ovom trenutku nemamo ni mi (Maurić, Lisica). A vodeći pak zaostaju jer ne ulažu proporcionalno i nemaju nikakve petoljetke kao mi po dolasku Miška, nego je sve stihijski.

Prošle sezone smo stihijski bili u borbi do kraja, na krilima individualne kvalitete, ho-ruk Sopaballa koji je svojom energijom gurao puno toga, a navijači su stvarali dodatnu atmosferu. Razliku su radili pred godinu dana igrači iz 3. i 4. njemačke, iz Gorice, Dinamovi otpatci, uz par naših mladih projekata. Nije se uspjelo, malo na sreću, malo neznanje, malo vanjski faktori.
Ove sezone se sve to prodalo za nezapamćeno velik profit o kojem ćemo možda više saznati do kraja mjeseca u financijskom izvješću, dovela se hrpa novih imena, i opet smo na neku foru u samom vrhu, ali iz aviona se vidi da se to nije planiralo niti očekivalo, a također i da se ne zna kako postupiti sad kad se to dogodilo. Kako igrači od kojih su neki već dokazani "luzeri" tipa Selahi koji je tu četvrtu punu sezonu s toliko neuspješnih europskih avantura, s dva izgubljena finala Kupa, i jednom izgubljenom titulom. Sve to ima težinu, a kako klub očekivano ne poduzima ništa po pitanju psihe koja je ipak malo veća znanost od čašćenja na pumpi, treninga u 4 ujutro donedavno odnosno po novome "dečki su dali sve od sebe" pustih priča. Većina vrijedi i za trenera koji pritom ima epitet novaka, a osam mjeseci u svoju avanturu je pokazao da zna implementirati neke novitete (Fruk u napadu), ali i da vrlo jasno ne zna stvoriti alternativne opcije niti se pozicijski prilagoditi protivniku. Pa mi smo jučer 90 minuta igrali s igračem manje u sredini terena i nikom ništa.

Đale je sretan kao malo dijete jer je on na početku svoje karijere, i često su to "make or break" situacije, jer Sopić je čini se izvukao maksimum uz neke danas vidljive greške, samo da bi završio u osrednjem poljskom klubu pol godine kasnije. Prirodno je veselje jer meni su Kekove poker face 0-24 nerijetko djelovale umjetno, kao da se trudi potisnuti osjećaje da bi ispao time veći. Ali prikazuje i neiskustvo, odnosno da tek treba pokazati zna li se nositi sa pritiskom uspjeha. Jer nije nitko očekivao da ćemo biti bod od prvog mjesta nakon 27 kola. Je, Istra je na trenutke brutalno kombinirala i stvorila više ozbiljnih šansi od nas iako smo dominirali prvih pola sata, ali njima je ovo bila utakmica sezone, dok mi imamo još 11 takvih do kraja. Oni su zacementirani u sredini ljestvice i loptat će se bez pritiska do kraja sezone. Mi nismo u takvoj situaciji i moguće da je i zbog toga bilo lošije nego što se očekivalo.

Previše je faktora u igri da se ovo jučer secira detaljno, a posebno zato što u biti nismo saznali ni vidjeli ništa novo. Mi za tri dana idemo na Lokomotivu koja je nanizala 4 domaće pobjede zaredom i to Dinamo, Hajduk, Varaždin i Osijek, i treba se brinuti kako tamo ostati neporažen.
#navodninavijač

_
Quote from: SandroB on 03.04.2025, 10:38Ovo može slobodno i pod temu "Radomir Đalović", ali tiče se jučerašnje utakmice... neću o samoj utakmici, neću o kupu kao sustavu natjecanja, neću o važnosti kupa i usporedbi s prvenstvom, jer sam se tu davno izjasnio. Čak mi je i savjetovano ovdje da mi je bolje šutjeti, nego komentirati kup  :) .

Đalovićeva ekstaza jako puno govori. Žao mi je što nisam psiholog, rado bih se pozabavio onom njegovom predstavom na kraju.

Nisam bio na utakmici, morao sam odraditi posao u Zagrebu, ali mislim da sam shvatio kontekst i iskricu koja je dovela do Đaletove eksplozije. Nekoliko me stvari zabrinulo;

Lijepo je što većina govori o Đaletovom velikom srcu količini ljubavi koja je neupitna. Lijepo je što takvog nervčika nismo imali dugo i simpatično je koliko izgara i s kojim poštovanjem se odnosi prema klubu i gradu. Međutim, netko je u komentarima na instagramu primijetio "trener luduje, igrači ravnodušni". To je prvi razlog koji me brine. Možda je u svemu tome dobro što su igrači svjesni da su naša izdanja postala neuvjerljiva i sumnjiva, pa im to ne daje za pravo skakati od sreće.

Ono što mene, onako po instinktu, bez previše filozofije muči - Đale, jebote, razletio si se po tome travnjaku kao nitko prije tebe (možda Scoria, u manjoj mjeri, taj je također volio trčati u veselju), a prošao si Istru. Uza sav respekt Istri i njihovoj igri. Ne dao nam Bog veliku ekipu u Europi i prolaz; nisam siguran bi li to preživio. Na koncu, možda je ovo slika našeg trenutka. Sjećam se Kekovog prolaska Istre u polufinalu; bilo je relativno napeto, ali se prolaz obilježio na neku foru dostojanstveno, doživjeli smo to kao rutinu. Sad smo ipak izbacili veliku Istru... i to je valjda realnost.

Posljednji razlog za brigu: već ne znam koji put se užasno mučimo do bilo kakve pobjede. Problem se neće riješiti preko noći, čeka nas još barem sedam ovakvih utakmica u prvenstvu, po ovom modelu stvarno ne znam na koju foru mi možemo računati na bodove i titulu. Eto... nemam pojma. Trenutno mi to izgleda kao SF.

Stoji sve napisano i stvarno se slažem, ali glede boldanog, da, to je nažalost realnost koju moramo prihvatiti i probati izvući maksimum iz nje u ovom trenutku, koliko god to bila rečenica koju je teško izustiti i pilula koju je teško progutati, jednostavno previše ljudi ovdje u najboljoj ili u manje dobroj namjeri troši abnormalne količine energije na depresiju oko cjelokupne situacije u kojoj sad jesmo, do mjere da je kontraproduktivno.

Da, bi li dao jako puno toga da se na tjedan dana vratimo u doba kad su se Istre i ovakvi prolazi rješavali na rutinu i kad su to bile samo prolazne fusnote na putu do trofeja koji su se osvajali zato što je ekipa bila kakva je bila i zato što je trener bio tko je bio, pa naravno da bi kao i svatko ovdje.

Međutim, u fazi sezone u kojoj jesmo nema više mjesta defetizmu nakon pobjede kakva god da ona bila jer nam ništa drugo ne preostaje nego ići iz tjedna u tjedan i od utakmice do utakmica i od mučenja do mučenja jer od toga više sada spasa nema, mentalno zdravlje će nam svima kolektivno nastradati (Đaletu već je i slažem se, pitanje je kakav će on čovjek biti 1.6. u glavi kad dođe kraj svemu ovome) na kraju ove sezone kakav god da bio konačni ishod iste, pa makar da ga uspijemo nešto minimalno sačuvati i pomirimo se s plafonom koji imamo i probamo ga doseći.

Naravno da je tematika oko toga zašto je ova sezona kakva jest relevantna, ali o njoj nemamo više što reći što nije izgovoreno ni napisano, mrtve ćemo brojati na kraju i tad će biti vrijeme za analize i seciranja uzroka i posljedica, do tad tko preživi pričat će...

D
Po upisima ovdje i općenito naginjem optimizmu više nego negativi.

Jučer sam rekao da nam je možda trebala ovakva utakmica di si po svemu zaslužio izgubiti, a dobio si sve. Pa tako Hajduk dobrim dijelom gura većinu sezone.

Ali ovo divljanje Đalovića kao da je pušten s lanca nakon utakmice u kojoj ti se ekipa tako prezentirala mi nije dobro sjelo. Mi smo se zezali - kao student koji je prošao ispit kojeg nije spremao. Izjava nakon utakmice - opet jedno te isto, nervoza na n'tu - kamerman ga pokušava uhvatit njišući se sa kamerom lijevo-desno.

Neovisno o tome kako smo igrali, jesmo li pobijedili, izgubili, dominirali ili loše igrali, izjave uvijek jedne te iste. Veći problem od toga je što isto vrijedi i za postavke igre. Neovisno tko je na drugoj strani, je li teren domaći ili smo u gostima, sastav i plan igre uvijek jedan te isti.

Čop djeluje u ekipi kao da ga je uprava dovela na svoju ruku, a ne da je Đale isforsirao njegov dolazak. O Jankoviću je već sve rečeno.

Da, imaš dosta opcija u veznom redu i netko će morati na klupu, ali to je man management koji moraš riješiti. Stavi igrače na svoje pozicije, višak veznih stavi na klupu nebitno zvali se oni Janković, Selahi, Petrovič ili Fruk.

D2 je u biti pogodio srž, a to je da su potrebne promjene. Đale imao si jučer sreće više nego pameti i daj nešto mijenjaj više jer će ti stvarno Rijeka ostati jedina crtica u trenerskoj karijeri.

Unatoč svemu nadam se da će igrači pokazati karakter i inspiraciju do kraja sezone. Kaže se da velike utakmice igraju igrači, a manje utakmice igraju treneri. Obzirom na stanje na ljestvici, nama su sve utakmice do kraja velike. Obzirom na tajming i koliko je ostalo do kraja sezone, sve i da dođe Guardiola na klupu do kraja sezone nam nema pomoći. Ovo igrači moraju izvući.

PS. Gledao Čabraju u zadnjoj emisiji stadiona gdje je rekao da Istra ima najbrže igrače u ligi. Nije to loša ekipa, ali mi već neko vrijeme djelujemo loše i ovaj upis nije reakcija na jučerašnju utakmicu. U biti više zamjeram što je i Đale nakon Gorice izjavio da možda treba staviti jednog ofanzivnijeg veznjaka na mjesto Selahija/Petroviča, da bi protiv Šibenika bilo kako je bilo.

Quote from: Zelko Maler on 03.04.2025, 10:51opet se ignorira Istra i njihova kvaliteta. Kažete  da se mučimo da pobijedimo Istru. U ovoj konstelaciji snaga je normalno da se mučimo. Hrpa prekaljenih igrača koji su se naosvajali trofeja.
Veza Selahi-Petrovič ima jedan trofej.  Lončar ima kup s Rijekom, ima još trofeja. Radošević je prekaljen igrač isto puno trofeja se naosvajao. Pa oni dva zajedno imaju 10 trofeja valjda. Petrovič Selahi 1.
Marešić ima kup austrije s Laskom. Koski ima finski kup. Heister kakav je takav je ima 3 mađarska prvenstva.

A kod nas si zaboravio Čopa, Gojaka i Radeljića? Nismo baš ni mi junferi što se tiče trofeja...bar ne više od Istre.

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Quote from: aahzinho on 03.04.2025, 13:16

A kod nas si zaboravio Čopa, Gojaka i Radeljića? Nismo baš ni mi junferi što se tiče trofeja...bar ne više od Istre.

ništa ja nisam zaboravio, pišem to od jučer navačer. 50-50 utakmica.

M
Ma puscajte se to - pasali smo liso. Mi smo vela ekipa - dobijemo i kad igramo lose - ko real madrid, samo ca oni nemaju fruka

B
Je netko primjetio isto- Djuro je imao neku svadu i nervoznu reakciju sa Djaletom prije izlaska?

Quote from: Bobic on 04.04.2025, 07:20Je netko primjetio isto- Djuro je imao neku svadu i nervoznu reakciju sa Djaletom prije izlaska?

Komentator na TVu rekao da je nešto bilo. Nisam primijetio ni na tribini, ni na snimci utakmice.  :bo:

A
Quote from: Bobic on 04.04.2025, 07:20Je netko primjetio isto- Djuro je imao neku svadu i nervoznu reakciju sa Djaletom prije izlaska?
U prijenosu je rekao komentator jedno 2-3 minute prije izmjene da će ga zamjenit jer da je Djalovic urlao na njega neko vrijeme i onda poludio šta je Fruk izveo korner a ne on i onda kad je došao bliže mu je nešto govorio a Djouahra se usred toga okrenuo i otisao.

Govor tijela mu je bio baš loš. Ispod sjevera je prošao kao po kazni, a ljudi mu plješću.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj