Rabuzinovo sunce 2024/25

Started by Marheen, 11.09.2024, 16:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Quote from: R13KA on 09.04.2025, 09:58
Quote from: FTM on 08.04.2025, 19:36Baš sam malo razmišljao neki dan, da je Istra možda bila utakmica koja nam može dat gasa prema naprijed...

Zasad je bilo tako, realno su zbog Istre bile neminovne neke promjene koje su nam malo pomalo donesle pobjedu u Kranjčevićevoj... ne znam ako i koliko će nam se ostvariti, ali neka nam taj prolazak u finale bude prekretnica do sezone iz snova  8)
Kup nam je samo uništio šanse za biti prvak. Nakon pobjede u Splitu nismo zapucali na gol Gorici.
Šta god neko mislio zbog loših rezultata, to je bila naša najlošija utakmica sezone. Ali važnije od toga, uništio nas je indirektno, Slaven da nije imao kup sigurno nebi ispušio od Hajduka. To je bilo gostovanje gdje smo svi očekivali da će tovari izgubiti neki bod. 
S druge strane, oni su nakon ispadanja iz kupa krenuli s dobrim rezultatima.

kakvi dobri rezultati, zadnje 3 utakmice nisu dali gol iz igre. Hoćeš nećeš prestat će ih srat kad tad. To nije pitanje uopće hoće li nego kad.

Quote from: R13KA on 09.04.2025, 09:58Nakon Milkovića, drugi najvažniji razlog zasto nećemo uspjeti je kup. Da bi se igralo na 2 strane, mora se imati 20 igrača, a ne 11+ Gojak

Jebote dvije strane, kup nam je dodao 4 utakmice na "proljeće" koje traje pet kalendarskih mjeseci. Od toga smo u prvoj od njih samljeli Hajduk na Poljudu. Možeš mislit da bi bolje izgledali u Gorici 3 dana kasnije da smo ispušili Poljud i ostali bez jednog trofeja u četvrtfinalu, promašena teorija.

Uostalom, nakon Kupa protiv Istre smo mi pak uspjeli pobijediti Lokomotivu, znači pobjeda Kup -> pobjeda liga. Istra je pak ispala pa pobijedila Dinamo, znači poraz Kup -> pobjeda liga. Slaven je pobjeda Kup -> poraz liga. I Osijek poraz Kup -> poraz liga. Odnosno rezultatski apsolutno ništa ne upućuje da jedno ima učinak na drugo, jer su se dogodile sve moguće opcije nakon ovog polufinala.
#navodninavijač

Možda je bolje ne ganjat druge trofeje. Ne igrati ni kup ni eurokupove jer ćemo onda odmorniji dočekati prvenstvene dvoboje.  :neretljak:  :bo:  :neretljak:

Teorija velikog potencijala u Hajduku je temeljena samo na razvikanosti. Tko je tamo u čistom usponu, da nije već dosegnuo svoj vrhunac? Od ključnih igrača, Rakitić, Melnjak, Livaja, Lučić, Krovinović, Diallo, Uremović svi su na maksimumu ili u blagom padu, neće nitko eksplodirati više. Elez ni ne igra jer je skršen. Kalik je dobio malo ofenzivniju ulogu, ali to je i dalje agresivni propuh od igrača, dok su Ukrajinac i Gambijac apsolutne nepoznanice, ali ničim ne pokazuju da su MVP igrači.

Siguru i Pukštašu čak ni na transfermarktu ne raste vrijednost u Hajduku sa 20 godina što je znak da netko nešto krivo radi, dapače potonji ni ne igra jer je tu 37-godišnji Raketa, a Sigur malo beka malo def. vezni, malo krilo.

U užoj obrani imaju malog Prpića koji ima velik talent, ali je pokazao da je solidan kikser, ali može donijeti sigurnost. Šego i Durdov su još tu spremni na iskorak, sve ostalo su samo juniori.

Nema Hajduk kud posebno gore, pogotovo pod Gattusom. Pitanje je samo tko će se stromoglaviti.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 09.04.2025, 10:22..... I Osijek poraz Kup -> poraz liga. Odnosno rezultatski apsolutno ništa ne upućuje da jedno ima učinak na drugo, jer su se dogodile sve moguće opcije nakon ovog polufinala.
A baš si na Osijeku našao graditi neke statističke podatke.  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Quote from: Zelko Maler on 09.04.2025, 10:00
Quote from: FTM on 08.04.2025, 19:36Baš sam malo razmišljao neki dan, da je Istra možda bila utakmica koja nam može dat gasa prema naprijed...

Zasad je bilo tako, realno su zbog Istre bile neminovne neke promjene koje su nam malo pomalo donesle pobjedu u Kranjčevićevoj... ne znam ako i koliko će nam se ostvariti, ali neka nam taj prolazak u finale bude prekretnica do sezone iz snova  8)
Kup nam je samo uništio šanse za biti prvak. Nakon pobjede u Splitu nismo zapucali na gol Gorici.
Šta god neko mislio zbog loših rezultata, to je bila naša najlošija utakmica sezone. Ali važnije od toga, uništio nas je indirektno, Slaven da nije imao kup sigurno nebi ispušio od Hajduka. To je bilo gostovanje gdje smo svi očekivali da će tovari izgubiti neki bod. 

kakvi dobri rezultati, zadnje 3 utakmice nisu dali gol iz igre. Hoćeš nećeš prestat će ih srat kad tad. To nije pitanje uopće hoće li nego kad.
Šta ti znači gol iz igre, to vrijedi više od gola iz kornera ili penala?  Utakmicu treba pobjediti, golom iz kornera, penala, bilo kako, ali treba pobijediti, onda si prvak. Mi nažalost  rijetko pobjeđujemo, ako jednu pobjedimo, druga je kiks i tako stalno.
Čisto sumnjam da će tovari puno kiksati, imaju 5 utakmica doma do kraja gdje vrlo rijetko gube bodove. Mi možemo biti prvaci tako da napokon počnemo pobjeđivati. Neka svatko procijeni koliko je to realno s obzirom da nismo spojili 3 pobjede zaredom od početka prvenstva. Možda sada dobijemo Varaždin i Istru, ali ja sam optimist. Ako ih još jednom uspijemo preskočiti na tablici, mislim da ćemo biti prvaci, ali ne vjerujem u to.
Na poljud bi u predzadnjem kolu trebali doći da nam je x dovoljan i onda sam uvjeren da bi uspijeli.
Mene baš pesimizam jebe,  bojim se da će prvenstvo biti riješeno 3-4 kola prije kraja

R
Quote from: Vado Magnar on 09.04.2025, 10:31Možda je bolje ne ganjat druge trofeje. Ne igrati ni kup ni eurokupove jer ćemo onda odmorniji dočekati prvenstvene dvoboje.  :neretljak:  :bo:  :neretljak:
Zbog europe se prvenstvo igra, a kup je smeće od natjecanja u kojem izbaciš bednju i prvoligaša i u finalu si. Ironija promašena

Z
ma ostaju im bodovi, poanta mojeg posta je bila da ne možeš tako dugo. Stat će te.

Hajduk ima nekoliko kvalitetnih igrača koji mogu sami rješiti utakmicu. To je njihov forte protiv tzv "malih". I dovoljno su bezobrazni.
Ali, mislim da će sve ovisiti o nama. Ako mi uspijemo do kraja sakupiti nekih 16 bodova (cca 5 pobjeda i jedno neodlučeno), a da pri tome ne izgubimo od Hajduka na Poljudu - ja mislim da smo prvaci. Ali, da budem posve iskren nisam posve siguran ima li to naša momčad u nogama. Nadam se da ima.

R
Quote from: Zelko Maler on 09.04.2025, 10:41ma ostaju im bodovi, poanta mojeg posta je bila da ne možeš tako dugo. Stat će te.

Hoće, pa ni oni ne pobjeđuju u kontinuitetu, samo tamo u 11 mjesecu su imali seriju pobjeda. Problem je baš to šta im taj prosjek bodova u kojem ne pobjeđuju jamči prvo mjesto, bar za sada. A opet imaju toliko lagan raspored i doma uvijek nekako pobjede. Njima su problem gostovanja, imaju raspali osijek i goricu vani i zadnje kolo u šibeniku ni ne računam, jer znamo svi da ako im bude trebala pobjeda za prvenstvo, da će do nje doći. U dosta smo nezavidnoj situaciji, jedino ako se dogodi čudo pa počnemo pobjeđivati kao prošle sezone na proljeće.

Nakon Milkovića, drugi najvažniji razlog zasto nećemo uspjeti je kup. Da bi se igralo na 2 strane, mora se imati 20 igrača, a ne 11+ Gojak

Samo pozitivno i dalje  :svakacast:

Z
Quote from: Vado Magnar on 09.04.2025, 10:42Hajduk ima nekoliko kvalitetnih igrača koji mogu sami rješiti utakmicu. To je njihov forte protiv tzv "malih". I dovoljno su bezobrazni.
Ali, mislim da će sve ovisiti o nama. Ako mi uspijemo do kraja sakupiti nekih 16 bodova (cca 5 pobjeda i jedno neodlučeno), a da pri tome ne izgubimo od Hajduka na Poljudu - ja mislim da smo prvaci. Ali, da budem posve iskren nisam posve siguran ima li to naša momčad u nogama. Nadam se da ima.

samo Livaja.
Mi imamo pandana u Fruku, s tim da mi imamo Čopa koji koliko god loš zadnjih utakmica toliko je bio dobar kad je došao i dokazani je golgeter. Oni takvu špicu nemaju.
Djouahra može sam prelomiti utakmicu, Šego nije dokazao da može.
Rakitić je pokazao da može dati gol iz slobodnjaka. To je sve.

Quote from: Zelko Maler on 09.04.2025, 11:30samo Livaja.
Mi imamo pandana u Fruku, s tim da mi imamo Čopa koji koliko god loš zadnjih utakmica toliko je bio dobar kad je došao i dokazani je golgeter. Oni takvu špicu nemaju.
Djouahra može sam prelomiti utakmicu, Šego nije dokazao da može.
Rakitić je pokazao da može dati gol iz slobodnjaka. To je sve.
Vjerorjatno si u pravu što se tiče Livaje. Rakitić im je donio pobjedu, ali koliko on lopti po utakmici proda i kakvu obranu igra na kraju dana čini više štete nego koristi.
Razlika između nas i njih je što mi imamo neku igru koja pogotovo dolazi do izražaja protiv momčadi koje igraju otvorenije. Ono što nam nedostaje je širina klupe i malo više pojedinačne kvalitete koja bi rješavala "manje" utakmice.
I sreće. Nas sreća previše ne prati. Njima ide itekako niz dlaku. A bez sreće se bolje ni ne rodit!  :bo:

A i da ponekad imaju malo vise cojones bilo bi dobro

Sreću treba isprovocirati  8)
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡