Radomir Đalović

Started by tomyrijeka, 23.09.2024, 16:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: m on 04.04.2025, 08:49https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/slaven-belupo/hrabri-gladni-i-jeftini-pogledali-su-koga-imaju-doma-pokazali-hrabrost-i-zestoko-profitirali-15569990

QuoteUvjeravao me da je mladi portugalski bek Danilo Veiga izvrstan potencijal i da ga trebamo istrpjeti, ali nama je on cijelu prošlu sezonu proveo na klupi pa je ljetos otišao iz kluba. Nekoliko mjeseci kasnije otišao je u Lecce za milijun eura i igra Serie A. Također je čvrsto zagovarao Djouahru kao krilo koje itekako može raditi razliku. I sada je taj Djouahra veliki adut Rijeke.

Šola kaže da je ovo Miškova izjava o Veigi, da ga je grande Đale htio forsirati prošle godine, ali nije išlo.
#navodninavijač

04.04.2025, 14:12 #301 Last Edit: 04.04.2025, 14:12 by IvyFiume
Quote from: TIR on 04.04.2025, 13:42
Quote from: m on 04.04.2025, 08:49https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/slaven-belupo/hrabri-gladni-i-jeftini-pogledali-su-koga-imaju-doma-pokazali-hrabrost-i-zestoko-profitirali-15569990

QuoteUvjeravao me da je mladi portugalski bek Danilo Veiga izvrstan potencijal i da ga trebamo istrpjeti, ali nama je on cijelu prošlu sezonu proveo na klupi pa je ljetos otišao iz kluba. Nekoliko mjeseci kasnije otišao je u Lecce za milijun eura i igra Serie A. Također je čvrsto zagovarao Djouahru kao krilo koje itekako može raditi razliku. I sada je taj Djouahra veliki adut Rijeke.

Šola kaže da je ovo Miškova izjava o Veigi, da ga je grande Đale htio forsirati prošle godine, ali nije išlo.

"Uvjeravao me da je mladi portugalski bek Danilo Veiga izvrstan potencijal i da ga trebamo istrpjeti, ali nama je on cijelu prošlu sezonu proveo na klupi pa je ljetos otišao iz kluba. Nekoliko mjeseci kasnije otišao je u Lecce za milijun eura i igra Serie A. "

Ček malo pa "tko" ga je to svejedno odlučio prodati u Lecce, pitam se pitam 🤨 🫣  

04.04.2025, 14:12 #302 Last Edit: 04.04.2025, 14:16 by Vado Magnar
Kako sam na utakmici malo toga vidio, a jučer sam bio krepan od posla - na tvu sam odgledao polufinale. I mogu reći da to nije tako loše kao što se čini.
Kao prvo ajmo o Istri: oni su igrali svoju igru, forsirali model kratkih paseva i gradnje igre od golmana kojeg Garcia voli i što su dobili? Niš. Upravo ih je taj model koštao pobjede loptom koju je Fruk presjekao. A da budemo jasni - to smo učinili još tri četiri puta u prvom poluvremenu i isto toliko puta u drugom. To što nismo dali gol u prvom valja zahvaliti dobroj obrani Istre i lošim reakcijama našeg napada. Poglavito Čopa. Koji je jednom nedovoljno dobro tukao, a drugi puta nije uposlio slobodnog Jankovića. Sve te prilike došle su kao plod pritiksa na zadnju liniju Istre koju su radili Čop, Fruk, Nais, Janković i ponekad Petrović. Ideja? Pa trenerova valjda. I to smo radili i u drugom poluvremenu i dali gol u osamdeset i nekoj.
Zatim, izgradnja naših napada: išli smo često preko krila i pokušavali smo ubaciti, ali BRDO tih ubačaja koje su pokušali Janković, Nais i Bogojević su na kraju blokirali Heister i Valinčić. Zato smo i imali gomilu kornera. I tu opet treba pohvaliti Istru jer imaju zaista dobru obranu, pogotovo obranu kornera gdje je Koski skidao svašta glavom (i tijelom).
Dakle, po meni smo neku ideju i imali u napadu, ali nije išto.

Ajmo na našu obranu. Bili smo KRIMINALNI na desnom boku. Bogojević apsolutno užasan, a Menalo iako je par lopti otklonio i bio nešto bolji od Bogojevića ipak je dozvolio i par fantastičnih udaraca Lawalu, a i prodor Rozića koji je zamalo rezultirao golom.. Jednostavno nije bio dovoljno blizu igrača. To je problem loših igrača na desnom beku. Srećom Lawal koji je izvrstan dribler i izuzetno brz igrač ima i katastrofalan šut.
Zatim, uz Bogojevića je i Radeljić bio dosta loš, s dosta grešaka, krivih pokušaja presjecanja i bedastih faulova. Kasnije nervozan. A kao i ostali u obrani relativno spor. Pa ako nam Petrović ostane visoko u pritisku, a suparnik brzo doda loptu naprijed naši su relativno spori i neće puno napraviti. Tako smo dobili drugi gol od Slavena, a i od Istre smo mogli fasovat.

Ali, reći da mi nemamo jasnu ideju ili da smo loše odigrali utakmicu - to ne bih rekao. Rekao bih prije da su neki odigrali jako lošu utakmicu: Bogojević, Menalo, Radeljić, Nais (niš nije napravio) i Čop (ovaj zadnji jer je falio dvije super prilike). Ostali su bili ok ili na nivou ili odlični (Fruk). Možda bi se moglo reći da je ponekad Petrović stajao previsoko, ali to je u službi pritiska koji je na kraju donio gol (btw... Rukavina je išao na Valinčića pa ovaj dodao Fruku). Dakle, rizik u službi taktike koje je donjela pobjedu.

Zato mi se čine da su kritike na račun Đalovića neosnovane. Mi imamo velikih rupa u momčadi (desni bek), tanku klupu, a opet smo 1 bod iza prvog i u finalu. Ako se Oreč ili Manev pokažu kao igrači koji mogu pokriti desni bek - bit će to još bolje. A to što se Đalović raduje kao da je osvojio Ligu prvaka - pa u neku ruku je. Dokazao se, nadmudrio od svih veličanog Garciu i ušao u finale gdje ima šanse u svom prvom mandatu, s krnjom momčadi osvojiti srebrninu. A još je itekako u igri za prvenstvo.

Nije loše. Po meni.

Isprike na dugom postu - ali mislim da koji puta pretjerujemo u kritikama (i sebe tu uključujem). 

Da citiram kolegu @beetlebum - mi imamo vise problem desnog krila, nego desnog beka.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Kao što kaže stara narodna - nemamo mi problem s desnim krilom; mi nemamo desno krilo.
#navodninavijač

04.04.2025, 15:36 #305 Last Edit: 04.04.2025, 15:37 by beetlebum
Quote from: Boy1da on 04.04.2025, 14:29Da citiram kolegu @beetlebum - mi imamo vise problem desnog krila, nego desnog beka.

Pa da, donekle. Nama dva desna krila, Menalo i Bogojević, igraju beka umjesto krila. Mi na poziciji desnog krila gubimo dve druge pozicije - desnog beka i veznog u vidu Jankovića. Bek je primarno defanzivna pozicija i logičnije mi je probat je krpat s defanzivcem. Samo tu je prijelazni rok zakazao. Smolu prodaš, Oreč ozljeđen, Škorić ozljeđen, Manev očito nespreman.

Ali ja rješenje sad točno ne vidim, pa mi je kritika pizdasta.

Quote from: beetlebum on 04.04.2025, 15:36.... Bek je primarno defanzivna pozicija i logičnije mi je probat je krpat s defanzivcem. Samo tu je prijelazni rok zakazao. Smolu prodaš, Oreč ozljeđen, Škorić ozljeđen, Manev očito nespreman.
Ali ja rješenje sad točno ne vidim, pa mi je kritika pizdasta.
Starija krila mogu postati sasvim solidni bekovi, zato ova opcija s Menalom nije posve promašena i ako ne postoji drugih unutarnjih rezervi treba ga prekvalificirati. Možda se može pozvati kojeg igrača s posudbe ili pridružiti nekog od juniora. Uvijek postoje rješenja.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Bogojevic je kakav je, a drugog beka nemamo. Manev je stoper, a Menalo je...Menalo.
Nazalost, govorili smo i pisali, Miskovic nije doveo nikakvu zamjenu za Pasalica jer se nije uklapalo u bađet.

Đalovic je javno rekao da ima odlicnu ekipu i ne kuzim cemu sad govori da nema.

Cak i vise od toga gdje i kako cemo zavrsit ovu sezonu, mene brine sljedeca. I sad imas 12 igraca, a kad odu Fruk, Jankovic i Radeljic (a to je po svim parametrima ocekivano), a Selahi i moguce Nais ne produze, ne da nemas kostur, nego zapravo nemas nista. A poznavajuci modus operandi, Europa ce opet bit nagrada u koje god natjecanje da uđemo, necemo bit spremni, i onda opet kruzni tok.

R
Lako za Europu. Da ne bi bilo borba za 5 mjesto............

Ok. Nemamo desno krilo. Ali onda o čemu govorimo? Lošim ulaznim transferima ili o lošem treneru?
To su dvihe različ̣ite stvari.
Čak loši ulazni transferi dižu vrijednost Đalovićevom radu.

Mislim da ce morati kad tad probati desno sa Manevom na beku i Bogojevicem na krilu
Samo trenutno onda nema stopera na klupi
Europa je jedino mjerilo!

Quote from: Vado Magnar on 04.04.2025, 17:20Ok. Nemamo desno krilo. Ali onda o čemu govorimo? Lošim ulaznim transferima ili o lošem treneru?
To su dvihe različ̣ite stvari.
Čak loši ulazni transferi dižu vrijednost Đalovićevom radu.

Po meni se radi o lošem prijelaznom roku. To je primarni problem. Ok, Škorić nisi mogao znati da će se povrijediti. Ali Manev i Oreč? Pašalića mijenja Menalo, ali igra beka, neuigran... ma dobro prožvakana tema.

Vjerujem da se puno ljudi slaže da je Đalović izvukao puno iz ekipe i okolnosti koje kažeš mu dižu vrijednost. Sad je potrebna nova prilagodba jbg, to je narav trenerskog posla.

D
Quote from: Vado Magnar on 04.04.2025, 14:12... Dokazao se, nadmudrio od svih veličanog Garciu i ušao u finale ...

@Vado Magnar svaka čast, za mene imaš jednu od boljih reputacija ovdje, ali reći da je Đalović nadmudrio Garciu meni zvuči, da prostiš, kao dobra zajebancija.

04.04.2025, 19:04 #313 Last Edit: 04.04.2025, 19:05 by Vado Magnar
Quote from: david_ri on 04.04.2025, 18:19
Quote from: Vado Magnar on 04.04.2025, 14:12... Dokazao se, nadmudrio od svih veličanog Garciu i ušao u finale ...

@Vado Magnar svaka čast, za mene imaš jednu od boljih reputacija ovdje, ali reći da je Đalović nadmudrio Garciu meni zvuči, da prostiš, kao dobra zajebancija.

Da pokušam još jednom: mi smo ih čekali. Čekali njihovu grešku. To je i Majstorović potvrdio danas u NL "mi smo znali kako je neminovno da će oni napraviti barem jednu pogrešku. I mi smo taj njihov kiks dočekali spremni." i još je dodao: "Dio plana je bio da im se djelomično prepusti posjed, ali i da ih držimo na njihovoj polovini terena. Jer onda je taj posjed puka statistika bez opasnosti po naš gol."
A ako pogledaš utakmicu još jednom pobroji koliko puta smo im oduzeli loptu dok su oni pokušavali graditi napad. Presing na njihovu obranu. Bar jedno 6-7 puta na utakmici. Što je strašno puno. Iz tih prilika mi smo morali dati gol još u prvom poluvremenu kada je Čop propustio realizirati dvije super prilike. Na kraju se i uspjelo: iz timskog presinga je Fruk oduzeo loptu i majstorski ju pospremio.
Zato je Garica onaj koji je nadigran. Njegova taktika pročitana i iskorištena.

Ne mislim da je Garcia bedak. Dobro su se okomili na naš desni bek i maltene sve je kod njih išlo preko te strane. Najprije Lawal, a zatim i Rozić su pojeli Bogojevića i Menala, ali gola nisu dali. Dakle, na kraju njegova taktika, srećom i neumijećem Lawala nije upalila.

Da se razumijemo, nismo bili jako dobri. Štoviše loši smo bili u puno segmenata. S puno loših pojedinaca. Ali na kraju naše fokusiranje na timski presing njihove zadnje linije se isplatilo. Zato Đalović>Garica.
That's all.

Moje mišljenje je da desno u ovoj situaciji gdje nemas pravo rjesenje ni za beka ni za krilo trebaju startat i Bogojevic i Menalo da bar dobijemo neophodne dubine s te strane. Nisu ni blizu idealni, ali zahvaljujuci Miskovicu, oni su jedino rjesenje koje imamo.
Pa onda neka se overlapaju, izmjenjuju mjesta i tako stvaraju opasnost, jer lopta od Fruka ce doc. Jer ovako svi znaju da Jankovic ide u sredinu i koncentriraju se na Naisa na drugoj strani. OK, kad igras protiv Dinama moze Janko desno, ali ne mora protiv Sibenika i Varazdina.
A onda neka se veznjaci rotiraju - imas Fruka, Selahija, Jankovica, Petrovic i Gojaka. Izaberi 3, imas 2 na klupi. Moze i Jankovic na lijevo krilo, pa imas Naisa kao zamjenu. Moze Fruk u spicu, pa da  ulazi Cop. Nekakvu takticku prilagodbu i oznenađenje bi trebalo vidjet, a to Đalovic nikad ne radi.