SHNL 8. kolo: Rijeka-hajduk, nedjelja 29.09.2024, 20:00h

Started by Marin_ri, 27.09.2024, 08:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
Quote from: Boy3006 on 30.09.2024, 13:04Brzo ce ovaj nas samo jedan primljeni gol postati psiholoski teret ekipi

upravo o tome cijelo jutro razmišljam.
Da ne bi slučajno ekipa bila u modu ajmo u Koprivnici ne primit gol, a 3 boda ako bude super, ako ne nije tragedija.

L
Imam dojam da malo previše očekujemo od ove limitirane ekipe i limitiranog trenera. Moja procjena je da bi trebali na kraju sezone dogurati do 55 do 60 bodova, vjerojatno će biti dovoljno za treće mjesto.

Quote from: Ro-Ro on 30.09.2024, 12:45Protiv Šibenika smo zadili u 3 minuti I morali su se odmah otvoriti sto nam odgovara ..jucer Hajduk ocekivano u bloku I nisam bas odusveljen kako smo se postavili ili odigrali

To be fair, probijanje postavljene obrane nisu uigrali ni guzati, ni Sopa, ni 99% lige. Hajduk nabija na Livaju i nada se potezu, Dinama se svi saseru, omoguce im 50 kontinuiranih napada i onda se opet ceka potez Petka ili greska obrane, mi se nadamo da Pasa, Fruk ili Jankovic zviznu nesta s 25m ili klepe povratnu ako su inspirirani (na koju opet nemamo uigrane mehanizme ulaska).

Ocu rec, u pravu si, al nitko to u ligi nije uigrao. Ovo ti je high level seoski fudbal.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: LenRi on 30.09.2024, 13:25Imam dojam da malo previše očekujemo od ove limitirane ekipe i limitiranog trenera. Moja procjena je da bi trebali na kraju sezone dogurati do 55 do 60 bodova, vjerojatno će biti dovoljno za treće mjesto.

Nisam baš siguran u ovo. Limitiran trener, možda i da, o tome se stalno i raspravlja. Ali, ekipa je po meni sasvim korektna za HNL uvjete i može se od nje očekivati što bolji rezultat u vrhu. Dinamo, je jebiga, vjerojatno kadrovski bolji, ali nisam ni s njima previše impresioniran. Iza njih po kvaliteti igrača smo realno mi i hajduk, kad se sve zbroji i oduzme. Oni možda imaju jaku individualnu kvalitetu u dva tri igrača, ali mi imamo više igrača u usponu i s potencijalom, ali ponavljam za naše HNL uvjete smo ispred preostalih.

Ne znam šta bi trebali očekivati s ovom ekipom i trenerom. Sve ispod trećeg mjesta je podbačaj. To više govori o HNL-u i stanju našeg nogometa.

Quote from: Boy3006 on 30.09.2024, 13:04Brzo ce ovaj nas samo jedan primljeni gol postati psiholoski teret ekipi

Majstori smo za pretvorit nešto što je dobro u problem!  :neretljak:
Ja iskreno ne vidim zašto bi to bio psihološki problem. Jer što? Ako se primi gol onda slijedi panika - jer kako možemo primiti gol kada ih do sada nism primali? Naravno, karikiram i zezam se. Ali, zaista ne vidim zašto je to problem.
Ako ćemo o problemima onda je eventualni problem to što smo jučer stvorili 3 dobre prilike i imali svega 7-8 udaraca na gol. To je premalo, ali s obizorm na ulog i suparnika - donekle razumljivo.

Bit će problem ako budemo toliko udarca na gol imali protiv Slavena. Valja to dignuti na barem 15 kom da bi se moglo računati na pozitivan rezultat.

R
Quote from: Boy1da on 30.09.2024, 13:34
Quote from: Ro-Ro on 30.09.2024, 12:45Protiv Šibenika smo zadili u 3 minuti I morali su se odmah otvoriti sto nam odgovara ..jucer Hajduk ocekivano u bloku I nisam bas odusveljen kako smo se postavili ili odigrali

To be fair, probijanje postavljene obrane nisu uigrali ni guzati, ni Sopa, ni 99% lige. Hajduk nabija na Livaju i nada se potezu, Dinama se svi saseru, omoguce im 50 kontinuiranih napada i onda se opet ceka potez Petka ili greska obrane, mi se nadamo da Pasa, Fruk ili Jankovic zviznu nesta s 25m ili klepe povratnu ako su inspirirani (na koju opet nemamo uigrane mehanizme ulaska).

Ocu rec, u pravu si, al nitko to u ligi nije uigrao. Ovo ti je high level seoski fudbal.

Istina , zato sam I nadao treneru ali opet ne mogu Djaleta kritizirat previse
99.9% HNL je isto mozda Kovacevic I trener Lokse su malo odskacu..ostalo je tipa seoski fudbal manager

B
Quote from: Vado Magnar on 30.09.2024, 13:42

Majstori smo za pretvorit nešto što je dobro u problem!  :neretljak:
Ja iskreno ne vidim zašto bi to bio psihološki problem. Jer što? Ako se primi gol onda slijedi panika - jer kako možemo primiti gol kada ih do sada nism primali? Naravno, karikiram i zezam se. Ali, zaista ne vidim zašto je to problem.
Ako ćemo o problemima onda je eventualni problem to što smo jučer stvorili 3 dobre prilike i imali svega 7-8 udaraca na gol. To je premalo, ali s obizorm na ulog i suparnika - donekle razumljivo.

Bit će problem ako budemo toliko udarca na gol imali protiv Slavena. Valja to dignuti na barem 15 kom da bi se moglo računati na pozitivan rezultat.

A razmisljao sam bas u tako nekom smijeru jer ako npr. Slaven zabije prvi gol moglo bi nas presjec kao protiv Olimpije, ne sad da ce nas razorit ali ne znam koliko je trikova u Đaletovoj bilježnici za takav scenariji. Mislo sam rec da ekipa nije navikla stizat  rezultat pa bi strah od gola mogao biti problem. Iako moram priznat protiv dinama je to ok izgledalo.

Sjecam se kod Kekove Rijeke u nekim se sezonama  samo cekalo da ga primimo pa da krenemo mljeti protivnika. Kod ove ekipe ne znam..

M
Quote from: Fornax on 30.09.2024, 09:20Čini se da će danas glavna tema bit mali na ogradi koji je pljucnuo prema Raketi.

Bezvezno. Jako bezvezno.

https://www.novilist.hr/novosti/crna-kronika/epilog-derbija-na-rujevici-pedeset-stolica-unisteno-na-juznoj-tribini/

Ali mali je važniji, a dicu nemojte, samo djecu

Imaju jaču medijsku mašineriju, i selektivno pamćenje.

Zašto kavez uopće ima stolice? Vidim da se vani nude stajaće karte po stadionima.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

J
Dinamo ce se prohodat ligom jer mi i hajduk smo realno 2-3 stepenice ispod... nije mi jasan previse nas sustav, par puta gledam jucer rupetinu u sredini, nigdje niti jednog naseg veznjaka a 3-4 hajdukova slobodna... mislim da nam je sredina terena sve vise problem i nacin na koji igramo, ali idemo dalje

K
Sam remi nije sporan. Igra na lucky punch a da ne primis gol isto je dio taktike i nije uspjelo ovaj put.
Ali realno nismo bili agresivni dovoljno iako imamo i Gojaka i Selahija da dignu agresiju. Igramo doma i trebali smo biti agresivniji.
Ali kako ces biti agresivan kada je Djale blijed kao krpa, vidljivo pun straha i na kraju njegov izraz lica i zadovoljstvo tokom razgovora sa Valentinom pokazuju da nema onaj trenerski poriv koji ce potjerati igarce da idu 200 %. On je odahnuo nakon orgomnog stresa nizajuci opravdanja kroz kvalitetu tovara i njihove taktike.
Ocekivao sam nesto samokritike na racun slabe igre i nedovoljne agresije jer se ocekuje uvijek pobjeda na nasoj Ruji. Kako ces na ovaj nacin pobijediti u ST ili ZG?
Nije problem u rezultatu jer smo jos na pocetku ali igrali smo slabo i bez agresije i to treba priznati. Nismo pobijedili niti na jednoj bitnijoj utakmici od kada je Djale trener pocevsi od Elfsborga, Olimpije, Dinama i sad vec Hajduka. Volim Djaleta, drago mi je da je on jedan od nas koji sa nama dise za klub i slazem se da treba imati vise kredita.
Ali mora sebi i momcadi postaviti visoke ciljeve jer ova momcad ima potencijal. Ovisi o Djaletu dali ce ga znati iskoristiti ili utonuti u mediokritet. Tesko da ce imati vise takvu priliku koju je dobio svojim velikim srcem za Rijeku.

R

I taj Devetak.
Ma ja sam uvijek da se šanse daju svima.
Ali, još jedna menadžerska prevara u ligi. Nije on ni za HNL, a kamoli za Rijeku. Na par metara promašuje dodavanja, pod pritiskom ne zna odigrati ništa s loptom. Defanzivne neke reflekse i sposobnosti ima, ali to nije i ne smije biti dovoljno za Rijeku. Takvi igraju u Opatiji i Orijentu. Moglo se pokrpati s Bogojevićem i Bodetićem, a ne dovoditi još jednu prevaru čiji je limit očit.
Europa je jedino mjerilo!

K
Petrović je najveća enigma, dali je on stvarno dobar ili ga prema naprijed nema,svatko misli drugačije.
Dali se nekome da zezati sa wayscout podacima o njemu, da mu ih pošaljem, imam cijelu statistiku od ove godine ali na prvu  rekao bi da je barem 25% slabiji od prime Selahija