SHNL 8. kolo: Rijeka-hajduk, nedjelja 29.09.2024, 20:00h

Started by Marin_ri, 27.09.2024, 08:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Znamo da se malim utakmicama osvajaju prvenstva, ali i ova zaslužuje svoju temu....

rokaj...
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Podcjenjivanje nikad nikome ništa dobro nije donijelo. Oni to obično rade, zato su i pobjede slađe, ali ne budimo kao oni. Uštopamo li Livaju, pola posla je obavljeno.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Bacio oko na sportnet forum i na njihovoj temi nema u tolikoj mjeri bahaćenja kakvo je uobičajeno. Prošle godine su se gadno opekli i imali euforiju iznad njihovog prosjeka. No izgleda da ih je Perišić, ispadanja iz Euro takmičenja i par onih remia malo smirilo. Nakon ove utakmice vidjet ćemo hoće li postati prvaci svemira ili je Gatusu javljen kvar na motoru i neumitno prisilno slijetanje.
Nadam se da su naši još uvijek blago pod dojmom one Olimpije i da svaku utakmicu doživljavaju kao novo dokazivanje. Protiv Šibenika je bilo dobro, ali je bilo i nekih blackout trenutaka koje treba još više smanjiti.
U svakom slučaju neka dečki iz sebe izvuku maksimum, uvijek smo samo to tražili. Prvenstvo je još u ranoj fazi, ali ove utakmice s direktnim suparnicima za pozicije su ipak mrvicu bitnije.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Obrana nam je u prvenstvu praktički odigrala bez greške, očekujem više od napada, prije svega Fruka koji  nije na razini iz prošle sezone. Od Selahija izgleda neće biti ništa, to nam je veliki minus, na lijevom beku se nadam Bogojeviću ili Godi, bilo ko osim Devetka Ako počne Gojak, janković će na krilo, ako ne, teško je pogoditi ko će igrat na lijevom krilu, jer od Rukavine za sada ništa, a Djuahra nije do sada bio ni blizu prvih 11.

sigurno će u nedjelju Janković na krilo a Gojak u sredinu....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Fruk, Gojak i Petrović je dosta dobro.

Makar ja bi nekako postavio Petrović + Selahi u fazi obrane, a u fazi napada Petrović na 8 dok Selahi ostaje iza. Naravno, Janko je lijevo. Rukavina da uđe zadnjih pol sata recimo.

Quote from: Fiumano on 27.09.2024, 13:34Fruk, Gojak i Petrović je dosta dobro.
Makar ja bi nekako postavio Petrović + Selahi u fazi obrane, a u fazi napada Petrović na 8 dok Selahi ostaje iza. Naravno, Janko je lijevo. Rukavina da uđe zadnjih pol sata recimo.
Ova veza bi trebala osigurati dosta punih pogodaka u Coppi, ali možda Đalović ponudi kakvo iznenađenje.  ;)
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Quote from: D2 on 27.09.2024, 13:51
Quote from: Fiumano on 27.09.2024, 13:34Fruk, Gojak i Petrović je dosta dobro.
Ova veza bi trebala osigurati dosta punih pogodaka u Coppi, ali možda Đalović ponudi kakvo iznenađenje.  ;)
S obzirom na vijesti o Selahiju da je potpuno nespreman i da se Rukavina nije dokazao, nema šanse da bude nešto drugo osim ovog. Eventaulna da iznenadi s Djuahrom ili Bogojevićem na lijevom krilu, ja nebi imao ništa protiv. Bogojević kada bi igrao bio bi solidan, ali ja bi njega na lijevog beka umjesto devetka, uvijek je tu bio dobar i puno korisniji u  napadu od  Devetka.
Ovo je utakmica polusezone, valjda će i tribine konačno biti kako treba, ne samo brojčano.

M
Ne lijepi etikete, kad god je bila utakmica "nečega " mi smo se usrali.

Ri 1 -  Komnen daje  8) 
nananana... rijeka je najbolje od svega...

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rijeka/1779588-15506528

Ne sviđa mi se ovakva retorika trenera hajduka. Gatuso ne zna gdje je došao, kad će više pokupiti njihove navike.

Malo šale nije zgorega.

No na kraju krajeva, mi moramo gledati i misliti samo o sebi. Pita se uvijek nešto protivnika, ali jedino na sebe možeš imati utjecaj. Iskreno se nadam da su naši gladni njihovog skalpa.
Kao i obično na kraju me ipak najviše strah onig sa zviždaljkom.

Quote from: D2 on 27.09.2024, 18:34https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rijeka/1779588-15506528

Ne sviđa mi se ovakva retorika trenera hajduka. Gatuso ne zna gdje je došao, kad će više pokupiti njihove navike.

Malo šale nije zgorega.

No na kraju krajeva, mi moramo gledati i misliti samo o sebi. Pita se uvijek nešto protivnika, ali jedino na sebe možeš imati utjecaj. Iskreno se nadam da su naši gladni njihovog skalpa.
Kao i obično na kraju me ipak najviše strah onig sa zviždaljkom.
Ma Gatusso ima baš retoriku koja njih pali, šutne malo bočicu pored klupe i masa poludi.
Ali nema neke velike razlike ni kod nas, npr. Đale je super jer je slavio golove kao igrač na način da se penjao po ogradi Zapada. Jbga, nogomet je emocija i temperamentni ljudi su prihvaćeniji kod navijača jer sam pojam navijač povlači za sobom temperament i lako se poistovjetiš.

Taktički ne vjerujem da će biti nekih ludosti. Zapravo, cijela naša liga je poprilično dosadna po pitanju inovacija pa je Sopinih 4141 najveća "ludost" viđena nakon dosta godina u HNL-u.

Vrteći film, prisjetiih se se utakmice Rijeka - Dinamo,  na Kantridi, na klupi je bio Kek a njih vodio Zoki. Dinamo je dobio, a sjećam se da smo poslije komentirali kako je Zoki zajebao Keka jer je išao u rizik i prvi puta te sezone, što bi se reklo, od nikud, izašao u formaciji sa 3 iza i sva naša analiza i priprema je otišla u onu stvar.

U jednoj utakmici igrač u prosjeku ima loptu u nogama između 2 i 3 minuta, sve ostalo je zapravo igra glavom, mozgom, čitanje igre, razmišljanje. No, sve te stvari netko treba prenijeti ovima na teren, a oni imati kapacitet da ih primjene.

Kao trener baš nemam lijepe uspomene na Rijeku. S Milanom sam izgubio, s Napolijem jedva pobijedio.
Ri Or Die

28.09.2024, 09:24 #13 Last Edit: 28.09.2024, 09:27 by Marabunt Campetto
https://youtu.be/LJrcCmQ5EqM?si=MiKnsMF4wpgzdRWN

Malo povijesti...
Poslije je bila Bela Nedeja...
Ri Or Die

Quote from: Marabunt Campetto on 28.09.2024, 09:24https://youtu.be/LJrcCmQ5EqM?si=MiKnsMF4wpgzdRWN

Malo povijesti...
Poslije je bila Bela Nedeja...

Matejna. Izlazi Daleka obala na stage i govori Ban svaka cast na pobjedi, pomeli ste nas. Dozivio ovacije.
Rijeka u srcu, Armada do groba!