HNL sezona 2022/23

Started by 🔵 D10S ⚪️, 31.03.2023, 21:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

06.04.2023, 19:09 #30 Last Edit: 06.04.2023, 19:13 by Silvio Dante
Quote from: TIR on 05.04.2023, 21:29Znam da se Dinamo motivira ekstra samo za

Ok, ne zamijeri mi, ali jako sam alergičan na ovu floskulu koja se sad već godinama ponavlja i koja se baš udomaćila.
Zveknu te doma 0:5, da, da, na nas su posebno nabrijani.
Onda opet za pol godine, neko teško demoliranje, da, da, na nas su posebno nabrijani.
Onda gore na Maksimiru gdje u serijama ispadaš ekipom koja malo ili u globalu najmanje pokazuje, gdje ovi u pravilu imaju malo jače treninge, da, da, bit će da je tome razlog što je  s druge strane Rijeka.
Sad pak ovo. Jedino su nas dobili u zadnjih tko zna koliko dvoboja. I Hajduk doduše. Gdje su od starta proljetne polusezone u rasponu od nikakvih do slabo gledljivih, gdje igraju preko one stvari. Ljudi u dva proljetna dvoboja protiv Gorice imaju 2 boda. Ali 3 boda zna se gdje su uvijek sigurna.

S čim zapravo ni nemam problema. Jer shvaćam koliki su limiti Rijeke, specijalno zadnje 2,3 sezone gdje se izdogađalo toliko toga traumatičnog i samoubilačkog. Ali imam s tom formulacijom i tako pokornim pristajanjem na nju. Mi smo im eto na piku. Nisi na nikakvom piku jer nemaš što biti. Eto Rijeka na četvrtoj ili šestoj poziciji ligaške tablice specijalna je crvena krpa za "modri united".
Nego, izvolimo se svi resetirati. Od onog prvog u kancelariji, do onog zadnjeg u svlačionici, do onog posljednjeg na najvišem i najudaljenijem redu i dijelu tribine. Ako ne želiš dobiti, ako skineš gaće već u ponedjeljak, ako je cijela klima takva jadna i kukavna, ako se ove diže u nebesa bez ijednog validnog razloga, onda dabome da ćeš u tome i uspjeti. I izgledati tako jadno i kukavno u serijama nastupa protiv ovih. Neće odmoći u tom naumu ni činjenica da uvijek u kadru imaš i par likova koji će pobjedu ovih začiniti odlaskom u njihovu svlačionicu na zajedničku fotografiju, ni to nije nezanemarivo.

Opet shvaćam da ni to nije kompletna slka niti uzrok svega. Da je nešto i u sirovom kvalitetu, odnosno limitu s druge strane, emocijama, šta ja znam, možda radosti igranja na tepihu Rujevice i demoliranja Rijeke i Riječana, ali brate mene to boli. Mene to razara. Ja ne mogu to probaviti jednostavnom formulacijom o njhovoj extra motiviranosti. Ako i je, ja te pitam što im je to u ovoj Rijeci, kad pričam o ovoj mislim na razdoblje od zadnjih 5 godina ( 1825 dana), tako extra motivirajuće?   

Quote from: TIR on 05.04.2023, 21:29Što se tiče Kupa, onako - meh. Uvijek sam za pobjedu sporta tako da što više Šibenika, Varaždina i sličnih u vrhu našeg nogometa, to bolje. Pa i u ovoj situaciji, nek uzmu i Kup ako mogu, a u 90 minuta je sve moguće, unatoč Kustićevom guranju Dalmacije.

Jasno da bi nam bilo potrebno izaći u Europu jer u najgorem slučaju to je pola milijuna eura bez da si prstom mrdnuo. A pogotovo ako kostur ekipe ostane uz trenera, imamo i dalje nositeljstvo tako da ne bi bili nikakvi outsajderi osim ako se rasproda pola sastava. Što opet nije nemoguće. Previše scenarija za vrtiti, gadljivo će jedino biti ako Hajduk bude osvojio Kup na Rujevici pred 5-6 tisuća svojih.

EDIT: ali svakako će biti zanimljivo pratiti rasplet situacije sa Šibenikom i Europom jer oni nemaju licencu za istu, odnosno nisu se ni prijavili, a licenciranje prošlo pred ohoho. Znam da se rade iznimke, i pretpostavljam da bi im se dozvolio nastup ako bi ga kasnije zatražili, ali nisam 100% siguran jesu li oni legitimni kandidati za KL ili ne.

Nemam preferencija niti me dotiče tko će se ovjenčati znamenjem kad Rijeke više nema u igri. Posebice nakon lanjskog kupa. Onaj Poljud i ono njhovo orgijanje po svršetku susreta su me resetirali. Sad mogu sve podnijet. Jasno da su simpatije na strani malih, i Šibenika, i Belupa u polufinalu protiv ovih. Koje nipošto neće biti tako lakim zalogajem kako svi očekuju za Splićane. Dapače. Ja sam prilično uvjeren da će finale kupa ove godine igrati Šibenik i Belupo. Pozlatilo mi se svako slovo po ovom pitanju  :D

Senad napokon dobio zadovoljštinu.
#degenerik

Quote from: Silvio Dante on 06.04.2023, 19:09Ako i je, ja te pitam što im je to u ovoj Rijeci, kad pričam o ovoj mislim na razdoblje od zadnjih 5 godina ( 1825 dana), tako extra motivirajuće? 

Jel ulazi 2017. u zadnjih 5 godina?

Ako da, onda im je motivacija pokazati mišiće jedinoj ekipi koja ih je sposobna zgaziti zadnjih 5 godina, drugoj najtrofejnijoj momčadi dakle najvećem im konkurentu (3 kupa i naslov + ponižavanje i izbacivanje Tomićeve Rijeke), a i ne najmanje bitan motiv, a to je da često  Dinamovci završe kod nas pa zasigurno imaju veliki gušt dobiti "svoje".

Isto tako Dinamo je krcat našim bivšim šampionima i otkrićima koji također imaju gušt dobiti bivše suigrače.

Ako ne gledamo zadnjih 10 mjeseci, utakmice Dinama i Rijeke su tradicionalno više od desetljeća najjače utakmice u HNLu. Do toga nije došlo preko noći, pa neće ni nestati preko noći.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Quote from: Fornax on 06.04.2023, 19:19

Senad napokon dobio zadovoljštinu.

A mi milijune i milijune i milijune jer tko bolje zna šta mogu Hodža, Frigan i Smolčići od g. Bišćana. A i čestitke Dinamu na naslovu ove sezone, sad je to zicer. Prgavci se mogu uhvatiti za muda od muke.

Quote from: Silvio Dante on 06.04.2023, 19:09Opet shvaćam da ni to nije kompletna slka niti uzrok svega. Da je nešto i u sirovom kvalitetu, odnosno limitu s druge strane, emocijama, šta ja znam, možda radosti igranja na tepihu Rujevice i demoliranja Rijeke i Riječana, ali brate mene to boli. Mene to razara. Ja ne mogu to probaviti jednostavnom formulacijom o njhovoj extra motiviranosti.

Slažem se sa dosta tvog teksta, previše si se možda uhvatio za moj jedan obični "znam da se Dinamo motivira samo za nas i ponekad Hajduk". Ne kažem da naš svaki poraz proizlazi isključivo jer "Dinamo se napalio", daleko od toga.

Ali ne možeš reći da nema nikakav utjecaj. Ja ne tvrdim da je par 50-50 utakmica otišlo na njihovu stranu, da smo dvaput dobili 7 golova od Dinama i to je samo jer su bili napaljeni na nas. Ali jesi primjetio kroz godine da malo malo neki Ničota, Šola, Tironi, Olivari i sl., baš pred utakmicu s Rijekom redovno presele nekog našeg put Maksimira? Ili da njihovi najistaknutiji igrači kroz proteklih tih 5 godina uglavnom najviše nastupa i najbolji učinak imaju baš protiv Rijeke: Oršić 19 nastupa (13 golova, 6 asista). Ili Petković 18 nastupa, od dolaska u Dinamo nije istrčao samo četiri puta protiv nas, Olmo 12 puta, ne da mi se dalje predetaljno.

Itekako je do našeg višedesetljeća dugog pičkastog pristupa, skidanja gaća na Grobniku, respekta, ovog onog, pa im dođe Istra na Maksimir i ide se nadigravat s njima, a mi u krilo golmanu. Ali ne držim da je to samo floskula.

Uostalom i tih pet godina u kojima smo mi u padu, opet smo im direktnim utakmicama "uzeli" tri Kupa (mi osvojili dva od toga). Danas sam naletio na ovaj podatak:
https://twitter.com/MarkoSilov/status/1643690587571249178

Mislim da nije Mamić bezveze izjavio da smo ono (titulu) vidjeli jednom i nikad više. Rijeka je Dinamu jedini pravi stabilni konkurent od 2010. naovamo, i to se itekako prenese u najavi, u hypeu, a naravno i na terenu svakih desetak kola.
#navodninavijač

I opet nam idu rezultati konkurencije na ruku, nadajmo se boljem profitu ovaj vikend
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Već sam se zabrinuo da sudac neće dati sve od sebe na Poljudu da vrati brojčano stanje ekipa u ravnotežu. Kakva ljubav saveza i Prgavih, neviđeno možda i u SFRJ. Neka stariji forumaši potvrde.

Zanima me i koliko će plakati Istrijani (klub, uprava) u odnosu na plakanje nakon naše utakmice, ako izgube na kraju i bod.

07.04.2023, 20:08 #37 Last Edit: 07.04.2023, 20:10 by D2
Vuk na kraju namjerno u situaciji 3 na 2 loše dodao zadnji pas.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Nema livaje i krovinovića na Rujevici.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Izgubljena dva boda taman kad je zamirisila svježa smjesa za fritule. Nisu se još stavile frigati.

+ ovo za Livaju i Krovinovića.

Kakvo Uskršnje bičevanje po leđima :)

Ono kad si toliko navikao da ti se poklanjaju penali u zadnjim minutama da ti uopće ne padne na pamet da simuliranje pored dva žuta možda i nije najbolja ideja.
#degenerik

I još 6 minuta nadoknade, svira se kraj u 7+. Kakva jubav...

Čim krenu novinski natpisi o titulama i duplim krunama znaš da će ovi sjebat....🤣🤣🤣

Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

M
Danas sam objašnjavao supruzi da je svaka reza win-win situacija u toj utakmici.
Poraz hajduka duševna satisfakcija, poraz Istre bodovna satisfakcija, neriješeno pola bodovna pola duševna satisfakcija.
Isto pitanje me muči hoće li kmečat naši istarski prijatelji u istoj mjeri ko kada su izgubili bodove kontra nas.

https://www.24sata.hr/sport/citacica-s-usna-otkrila-nam-je-koje-su-teske-rijeci-pale-izmedu-marka-livaje-i-suca-ante-culine-902833

:svakacast:   :svakacast:

Čitačica usana koja Čulini pročita riječi "mala pičko", ali Livaja izgovori neidentificirano pa zaključe samo da se "urlao i derao"

Žutilo, prokletinje. Ko klikne na članak petodnevni ban odmah.  :nisamja:
#navodninavijač