HNL sezona 2022/23

Started by 🔵 D10S ⚪️, 31.03.2023, 21:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gledam malo tablicu i raspored.

Toliko smo bili sjebani u zimskom dijelu da nam niti ovaj brutalni niz nije omogućio da zasjednemo na 3. odnosno 4.mjesto. Štoviše, nakon ovog kola možemo pasti na 8. ali možemo izbiti na 4.mjesto i biti bodovno poravnati sa nk bezličnim. A remi nas drži manje vise na istoj poziciji.

Dakle ispada da su nam potrebna 2 brutalna niza da se osigura mjesto koje vodi u europu. Jedan smo apsolvirali a sad treba smoći snage za još jedan niz. Dobro kaže Jakir, za izboriti europsku vizu na Ruji moramo biti gotovo savršeni. 
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Dobro je rekao na presici kad su ga pitali koliko bodova treba. 12 od 12. :)
Tako što će naravno biti izuzetno teško postići, ali da bi se odvojili treba takav niz.

Inače gledao sam jučer Slaven - Istra. Jako loša utakmica. Slaven bolji, iskreirao nešto prilika, uglavnom preko Hodže, ali postigao gol na neobičan način: Mudražija čudesno prebacio Maljkića. Baš ono majstorski bi se reklo da znamo da nije slučajno. Slična stvar kod drugog gola: Bosec u kontri prešao dva igrača. Maestralno bi rekli. Ali kako se radi o Bosecu to je ipak jednom u sezoni (iako da ne budem baš u potpunosti ne fer prema njemu ove sezone igra zaista bolje nego prije). Dakle, dva maestralna gola na slučaj. Nešto kao Hodžin protiv nas.
A Istra: lijepo gradi igru po sredini, trude se, ali fali im kvaliteta u napadu. Baš im fali onaj mona.
Dojam: loš i lošiji. I po meni oni će prosipati brdo bodova. S time da mislim da će Istra završiti šesta ili sedma.

Bas nam fale ona 3 izgubljena boda protiv Slavena. Ali jbg, tesko je imati 100 postotni ucinak. Nadajmo se jos jednom dobrom nizu a neki od konkurenata ce sigurno posustat. Ne mogu bas svi drzat ovaj ritam. Loksa vs vz mozda najbolje da zavrsi X.

https://sport.hrt.hr/hrvatski-nogomet/osijek-iz-momcadi-izbacio-igraca-koji-je-odbio-igrati-10698270

Vrlo zanimljiv pristup problemu. Kao navijaču ti može biti drago kada klub ima ovakav stav prema igračima koji si umisle da su zvjezdice, ali sa poslovnog aspekta, koji će sljedeći igrač možda odbiti ideju transfera u Osijek jer mu je neki kolega rekao da su ga suspendirali kad je dobio ponudu za duplo veću plaću?

Da se razumijemo, 100% sam na strani Osijeka. Slobodnom procjenom smatram da bi učestalost ovog mog scenarija bila premala da bi klub morao kostantno titrati jajca svojim igračima kao što je to običaj kod nas.

Doduše ove sezone vidim neke pomake po pitanju liste za odstrijel, na kojoj su ekspresno završili mnogi, što je zasigurno bio udar na financije. Ali se nije toleriralo ponašanje kao u prijašnjim godinama. Doduše 2, prošle godine si imao posvađanu momčad od ožujka nadalje pa nitko nije mrdnuo prstom tako da je ova sezona zapravo izuzetak, a ne pravilo, jer znamo kako završavaju Jajala, Gavranovići i sl.
#navodninavijač

Da, uvijek sam za to da se igraca suspendira a ne da mu se titraju jajca. Ne vjerujem da klub radi takvog opravdanog poteza dovodi u opasnost neke buduce transfere. Klub stiti svoje interese, postoji ugovor a neispunjavanje istog od strane igraca nekim ucjenama i odbijanjem igranja daje za pravo klubu. Tu je sve cisto i jasno. Igraci koji su u glavi normalni ce to shvatiti i nece radi toga odbiti eventualni angazman u klub koji je morao posegnuti za takvom drasticnom mjerom. Da se to desava cesto onda bi igrac mogao pomisliti da u tom klubu nesto smrdi, da se nesto cudno dogadja te da je bolje odbiti transfer.

U načelu to je jedino ispravno.

Ali ponekad se i dogode iznimke.

Oršić potjeran pa odlično prodan brzopotezno iz Rijeke jer se zajebavao - promašaj postupanja kluba.

Mitrović rehabilitiran na vrijeme - pogodak!

Lešković - potjeran (zamijenjen za Njega). Super pogodak!

Zec - pogodak.

Jahović - ako je bilo svađe pa smo ga zato prodali brzopotezno - promašaj.

Jajalo - promašaj.

Sharbini - s obzirom da smo osvojili naslov - pun pogodak!

Petar Mamić - promašaj :)
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Mislim da dosta ovisi i na kojem igraču misliš trenirati strogoću. Nije isto to činiti na nositelju igre ili na nekom prolazniku ili na nekom mulcu. Nije isto to činiti agentu s kojem usko surađuješ ili s kojem biš htio surađivati u budućnosti (pa mu onda igrača pustš bez pretjeranih problema) ili poslovati s agentom koji ti ne znači puno (tada kažnjavanje može biti korisno radi pokazivanja mišića). Ali, najbitnije je ostaviti pametan i pošten dojam. Pa da te igrači ne počnu izbjegavati u širokom luku.
Čeberko je prolaznik i više manje sporedan igrač pa s te strane nije problem baciti na tribine. Meni je malo nejasno zašto ga nisu prodali kada su mogli, pogotovo što su se, navodno, nudili lijepi novci (1m €). Fali im centranih branića, pa je u tome, vrlo vjerojatno, razlog. Ali opet - ne mogu se oteti dojmu da Kulešević radi loš posao kao SD Osijeka.

S većinom se slažem, ali ne i sa tim da im je bio prolaznik. Iskrcali su oni barem pola milijuna eura koliko piše na TM za njega prošlu zimu, a vjerojatno i nešto sitno za izvornu jednogodišnju posudbu. Plus sad već trogodišnji ugovor, sa financijske strane im je on daleko od prolaznika. Računam razina Fiolića, Nejašmića po cifri koja mu sjeda u džep.

Tako da nije po meni baš neki usputni igrač po pitanju financija. OK kao kotačić prve momčadi, realno rotacija i sad kad su ostali na dva stopera, ali nije baš neki žnj slučaj u pitanju. Izgubili su oni dosta novaca zauzimanjem ovog stava, što ga čini još jačim.

Tako da u moru gluposti koje im njihova sportska politika servira već evo sedmu (morao sam provjeriti, mislio da je šesta...) godinu, ovo je rijetko dobar potez.
#navodninavijač

Nisam znao za taj podatak vezan uz cifru koju su ga platili. Meni se pak čini kao ne baš najpametniji potez. Dakle, Osijek očigledno ide na remont. Prodali najkvalitetnije igrače ne bi li stvorili prostor juniorima i/ili novim snagama. Čeberko je dio stare, Bjeličine momčadi i ne vjerujem da u njemu sada ima previše volje za igranjem. Pogotovo ako se zna da nije jedan od nosioca igre novog Osijeka (kao npr. Žaper ili Nejašmić). Plaća mu je, pretpostavljamo, velika. Dobio si dobru ponudu za njega. Prodaj!
Dobiješ novce od prodaje, ušparaš na plaći i rješiš se nezadovoljnog igrača koji je rubno u prvoj postavi. Win-win-win situacija. Ali, ne! Ajmo trenirati strogoću jer je Čeberko bitan. Ne znam, meni je to pomalo bezveze. Ali, ima i taj faktor pokazivanja zubi pa ono... nešto smisla ima.
Bottomline: ja bih ga na njihovom mjestu prodao bez ikakvih skrupula i objasnio prodaju pričom da nam ne trebaju marginalni i k tome nezadovoljni igrači.

05.04.2023, 19:26 #9 Last Edit: 05.04.2023, 19:29 by Projeto Shalom
Iker Pozo i Zoran Kvržić izbacuju Rijeku iz Europe (ako osvoji Šibenik kup, a mi završimo 4.) ili su upravo omogućili da Torca proslavi osvojeni kup na after partiju u Dockersu :)

Win - win :)

Ono kad ti je drago, ali bi cijena mogla biti debelo paprena.
U svakom slučaju čestitke Šibeniku. Zasluženo izbacili tu bezvoljnu nakupinu igrača.

05.04.2023, 19:38 #11 Last Edit: 05.04.2023, 19:39 by Projeto Shalom
Da, neka sport pobijedi do kraja i neka Krstanović ili Kvržić osvoje novi kup.

Ali imam osjećaj da nam Svemirska Karma to nije namijenila ove sezone:)

Strasno kako jedino mi ne mozemo natamburat dinama  :bo:

Koliko sam shvatio, Slaven nema europsku licencu i sad je već kasno da ju se ishoduje, a za Šibenik je isto pitanje.
#degenerik

O
Nije ovo dobro što je Šibenik u finalu jer u slučaju da tovari ne osvoje kup  i mi završimo 4.nema KL ali koji apsurd da moramo navijati za tovare , a ne mogu ih smisliti.