RI Europska sezona 2025/2026

Started by Vado Magnar, 20.03.2025, 09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I

Quote from: Vado Magnar on 25.11.2025, 16:53
Quote from: deo123 on 25.11.2025, 16:33I onda kad ja kazem stadion preko 10.000 je bacanje para u Rijeci, drvljem i kamenjem.. hladno bi bilo i na najnovijem

Ovisi o tome kakav je,odnosno koliko konfora pruža i koje su cijene.
Ja već na nekoliko utakmica nisam bio jer sam pomalo zasićen, imam gomilu obiteljskih i poslovnih obaveza, a i komotan sam postao s godinama. Ne želim riskirat neke prehlade i jednostavno mi se ne gleda utakmica na zajebanom vjetru i kiši, uz nepodnošljivo glasne zvučnike (naravno, govorim o istoku). A gomilu para za Z mi se ne daje. Ergo: doma si lijepo pivicu po guštu otvorim i odgledam utakmicu.

Možda na proljeće mrdnem.

tužno za pročitat, a ti spadaš u tih naših 4k koji idu na utakmice, kako onda očekivat da će doći netko izvan tog kruga, nikako
 ništa tebi osobno naravno, razmišljam na glas

Quote from: Johnson on 25.11.2025, 09:43Onda će se svi čudit kad mu s tribine budu jebali mater 90 min. 8)
Zašto bi? Jer navija za Hadjuk? Šta bi mu radi toga trebalo 90min JM? Čovjek je mladi Werther. Voli i očajan je. Sjebali ga ukućani ili frendovi jer je kontraprotivan.

Pa šta su vam toliko napeti. To su naše kujice već 20 godina. Pobjede protiv njih su očekivane. Kompleksi bi trebali biti njihovi, a ne naši.

Ignore je najbolja reakcija na njih.

Quote from: ri5gile on 25.11.2025, 22:53tužno za pročitat, a ti spadaš u tih naših 4k koji idu na utakmice, kako onda očekivat da će doći netko izvan tog kruga, nikako
 ništa tebi osobno naravno, razmišljam na glas
Od nas četiri koji imamo pretplate na istoku ove sezone smo išli valjda na 4-5 utakmica. Svi se nešto razbolili, a onaj jedini zdrav je dao svoj obol na Sparti (i nije pao). Jednostavno takva situacija u kombinaciji s drugim obavezama i je što - je.
I vjerujem da nismo jedini. Ima puno ljudi koji su u sličnoj situaciji. Jedan stariji par iz Fužina koji je prije dolazio na zapad kadgod su mogli, sada nisu uzeli pretplate. Sada biraju tekme. Pretplata je preskupa za penziće, pogotovo kada znaš da ćeš zbog zdravlja i ostalih obaveza moći doći na 50% tekmi.  :bo:

Super je što se širi baza dobrim rezultatima, ali meni se čini da je kombinacija cijena i nedovoljnog komfora otjerala jedan dio (starijih) navijača. Naravno, nemam brojke, samo osobni dojam.

Ima dosta razloga.

Najbitniji je cijena, koju je naveo Tir. Znam pretplatnike koji neće ići. Članovima je I2-I4 28€ po tekmi. Neclanovima? 56€. Pa tko će doći? Žalosno, ali jbg. Klub je postavio takvu cjenovnu politiku i to je tako. Zato je prazno 2400 mjesta.

Ja nisam kao pretplatnik kupio komplet. I sad placam cijenu od 28€... kao clan, ne jebu da sam pretplatnik. Kurvinjski odnos prema pretplatnicima. E, jebote. Oni stvarno misle da je normalno da cijena karte za KL bude 56€. Zato imamo 2400 neprodanih mjesta. Nije nitko kriv za to nego uprava kluba, a naročito ne gradjani.

I ne, nije rješenje podijeliti karte. To je još gore nego da stadion ostane prazan. Rješenje je da sjednu i razmisle kako da dovedu do toga da ispunjenost bude bolja. Ili ne, ako im to nije bitno.

A zašto je dugoročna brojka u stagnaciji već duže vrijeme? Jedan od razloga je komfor, tj. sto se dio nas pogospodio ili ostario. Drugi je navijanje za Kantridu. 🤮 Takve ne poštujem niti malo.

Zašto je S nikad praznija, i svake godine praznija? Cuo sam priču od frenda čiji je sin rekao da nikad vise u životu neće na S jer je imao vrlo neugodnih stovise, šokantnih iskustava tamo. Mislim da će većina ljudi sa S znati na sto mislim.

Svi mladi ljudi koji žele doći na tribinu navodno moraju proći inicijaciju koju nije pametno ovdje plastično i detaljno iznositi i opisivati. Zato sjever (p)ostaje sve prazniji i zato puno djece ne zanima i neće zanimati Rijeka. Dapače, zamjeriti će im se. Kad od drveta ne vidiš sumu... Postupci na sjeveru nam rezu noge i smanjuju atraktivnost Rijeke mladoj generaciji.

Ali šta ja znam. Kad sam ja kao mulac išao na Zaoad takvih debilnih zahtjeva nije bilo. Ocito ti mladi ljudi ne misle dugorocno, sto je možda i iluzorno očekivati. Žalosno je sa se o tome šuti.

K
Quote from: Zaf on 25.11.2025, 23:46Ima dosta razloga.

Najbitniji je cijena, koju je naveo Tir. Znam pretplatnike koji neće ići. Članovima je I2-I4 28€ po tekmi. Neclanovima? 56€. Pa tko će doći? Žalosno, ali jbg. Klub je postavio takvu cjenovnu politiku i to je tako. Zato je prazno 2400 mjesta.

Ja nisam kao pretplatnik kupio komplet. I sad placam cijenu od 28€... kao clan, ne jebu da sam pretplatnik. Kurvinjski odnos prema pretplatnicima. E, jebote. Oni stvarno misle da je normalno da cijena karte za KL bude 56€. Zato imamo 2400 neprodanih mjesta. Nije nitko kriv za to nego uprava kluba, a naročito ne gradjani.

I ne, nije rješenje podijeliti karte. To je još gore nego da stadion ostane prazan. Rješenje je da sjednu i razmisle kako da dovedu do toga da ispunjenost bude bolja. Ili ne, ako im to nije bitno.

A zašto je dugoročna brojka u stagnaciji već duže vrijeme? Jedan od razloga je komfor, tj. sto se dio nas pogospodio ili ostario. Drugi je navijanje za Kantridu. 🤮 Takve ne poštujem niti malo.

Zašto je S nikad praznija, i svake godine praznija? Cuo sam priču od frenda čiji je sin rekao da nikad vise u životu neće na S jer je imao vrlo neugodnih stovise, šokantnih iskustava tamo. Mislim da će većina ljudi sa S znati na sto mislim.

Svi mladi ljudi koji žele doći na tribinu navodno moraju proći inicijaciju koju nije pametno ovdje plastično i detaljno iznositi i opisivati. Zato sjever (p)ostaje sve prazniji i zato puno djece ne zanima i neće zanimati Rijeka. Dapače, zamjeriti će im se. Kad od drveta ne vidiš sumu... Postupci na sjeveru nam rezu noge i smanjuju atraktivnost Rijeke mladoj generaciji.

Ali šta ja znam. Kad sam ja kao mulac išao na Zaoad takvih debilnih zahtjeva nije bilo. Ocito ti mladi ljudi ne misle dugorocno, sto je možda i iluzorno očekivati. Žalosno je sa se o tome šuti.

Mnogi su na sjever krenuli pa su tamo dobijali cepe... neki su bili napunjeni... pa od straha policije odustali a neki su pali pa dobili zabranu 2 godine... Iskreno, puno njih znam koji upravo zbog toga bjeze s te tribine nakon par utakmica

R

Ovi su imali sreće u Engleskoj

R
26.11.2025, 06:26 #1177 Last Edit: 26.11.2025, 07:11 by robil
Utakmica u 21 po dosta zeznutom vremenu za djecu. Dosta će ih ostat doma jer je i škola skupa sa roditeljima.

Z
mislim da, isto kao i dečki s podcasta, će se AEK doći braniti. 5-4-1 igraju u gostima. U Londonu su igrali tako.
Oni imaju još utakmcie protiv Hackena (gosti) i Skhendije (doma). To su im prilike za popravni samo takve. Ovdje će sa stavom bod gostima pjesma u autobusu (avionu).

dosta ih je sralo do sad. Pobijede 4:0 AZ jer ovi u 2.minuti dobe crveni. Dobe na čistu sreću u Londonu. Doma protiv Aberdeena ništa nisu pokazali. 0:0  završilo.

26.11.2025, 07:54 #1179 Last Edit: 26.11.2025, 07:56 by kircipijanci
Cijene općenito idu u nebo i nakon onog poskupljenja pretplata bez objašnjenja i neke najave puno njih je pomislila nećete me još i vi j....Prije toga nas je na tribini od ekipe i poznanika bilo 20tak, sad nas je 5-6. Znam da je skupo i sve ali ne razumijem neke da su jednostavno odustali od svih tekmi, pa nije skupo bar te 3 tekme u KL otic, napunit stadion pa neka na HNL tekmi bude manje pa neka se Miško zapita u čemu je problem. Jbt ne znam kako te euforija ne pogodi da se utorak i srijedu igra LP a u četvrtak se tvoja Rijeka bori za prolazak u KO fazu eu natjecanja.

Neki govore ne treba nam stadion od 12-13 tisuća ljudi, treba nam jer bilo je i na Kantridi punih stadiona, nama na Kvarneru treba stadion od 13 tisuća i komfor i onda ćeš dugorocno privuc ljude koji i ne idu na tekme i vratit one koji su odustali, jer sve ima svoju cijenu a ovo za šta se plaća pretplata na Rujevici je cijena za natkriveni stadion i sve oko njega šta ide.

Ekipa na brdu mora shvatit ljude. Ljudi koji nisu u Rijeci nego putuju  iz okolnih gradova troše nenormalno, meni je svaka tekma otp 80 km u oba smjera, prije nas je islo dosta više nego sad pa svaki put vozi jedan, puno ih je odustalo nakon poskupljenja i oni su povukli neke druge da neidu jer ovi prvi neidu itd itd.

Parking, škuri prilazi stadionu, često loše vrijeme, blato, nenatkriveno, loša ponuda, odvratna piva...Zato nas i ima toliko mazohista a ovi koji su na li-la jasno je da neće doci za te pare

26.11.2025, 08:08 #1180 Last Edit: 26.11.2025, 08:13 by ri5gile
Quote from: Vado Magnar on 25.11.2025, 23:34Od nas četiri koji imamo pretplate na istoku ove sezone smo išli valjda na 4-5 utakmica. Svi se nešto razbolili, a onaj jedini zdrav je dao svoj obol na Sparti (i nije pao). Jednostavno takva situacija u kombinaciji s drugim obavezama i je što - je.
I vjerujem da nismo jedini. Ima puno ljudi koji su u sličnoj situaciji. Jedan stariji par iz Fužina koji je prije dolazio na zapad kadgod su mogli, sada nisu uzeli pretplate. Sada biraju tekme. Pretplata je preskupa za penziće, pogotovo kada znaš da ćeš zbog zdravlja i ostalih obaveza moći doći na 50% tekmi.  :bo:

Super je što se širi baza dobrim rezultatima, ali meni se čini da je kombinacija cijena i nedovoljnog komfora otjerala jedan dio (starijih) navijača. Naravno, nemam brojke, samo osobni dojam.

Apsolutno razumljivo,
Imam pretplatu, falim cca 50% utakmica, imam komplet, falio sam Čehe i sada sam vani tako da vjerojatno i Ciprane preskačem,
Ja spadam u onu kategoriju imaju karte a ne dolaze, europske ni ne mogu prebacivati na drugoga
ne mogu birati, mi idemo familijarno tako da ja još sve to množim s 4   ;D
vrijeme radi svoje, u svemu, zato postoje mlađe generacije, normalan slijed, kod nas trenutno malo poremećen ali ide pomalo

Ps
Da ne budem totalno off
Ima u NL intervju s Čavlinom, trenerom golmana Pafosa, opisao je AEK.... točno onakva momčad kakva nama ne paše

B
Dodao bih jos jednu stavku koja odbija gledatelje koji planiraju doci zadnji moment...ova skuplja cijena na dan utakmice. 5-10 eura po tribini. Pa zasto pobogu to stavljaju? Psiholoski odbija ljude, cak i da je samo 1 euro skuplja karta na dan utakmice.
Prvo sto zivimo na podrucju gdje je kisa i lose vrijeme cesto te oduzimas ljudima mogucnost da se na zadnji dan odluce na dolazak, a kao drugo- mnogi zele komfor da kupe ulaznicu u keshu na dan utakmice. Ne zele dolazit na stadion prvo koji dan prije, a ne zele/neznaju i nevjeruju u kupnju preko interneta. Bar u svojoj blizini znam ljude koji su 60tak god, i nece kupit nikad nista preko interneta. I ako ne pitaju nekoga da to im to obavi, nece kupit u pretprodaji, na dan utakmice nece kupit skuplje pri dolasku na stadion.
Tako da zasto ne ostaviti cijenu istu? Zasto kazniti jos par sto ljudi koji se taj dan odluce doci.

26.11.2025, 11:24 #1182 Last Edit: 26.11.2025, 11:25 by TIR
I još jedna sitnica, PGŽova obrnuta piramida stanovništva:

40-70 grupa broji 56 tisuća muškaraca, naspram 40 tisuća od 10-40 godina starosti.
Ovi 40+ su manje-više doživjeli zlatne godine HNK Rijeka.

U startu je gotovo 30% manje "materijala" koji mijenjaju 40+ danas-sutra kad im zbog obveza, obitelji, zdravlja, komfora, novaca, dosade itd., prestane biti fora ići na Rujevicu.

A tek ti 10-40 očekuju komfor kojeg Rujevica ne može ponuditi. Isti omjeri su i za žensko stanovništvo.
#navodninavijač

J
Ma jedina priča koja drži vodu je ona o cijeni. Slažem se da je karta prihvatljiva za pretplatnike pa čak i za članove bez pretplate, ali mi smo klub koji mora širit bazu stoga smatram da trenutna shema nije pogodna za nas. Ja sam čuo bezbroj puta od mama i tata koji ne idu na utakmice da su htjeli otić obiteljski (zbog hype-a), ali su odustali kad bi vidili cifru.
Uvjeren sam da bi, nakon 5-6 godina pristupačnih cijena za nova lica, mogli komotno uvest današnji model naplate i krcat stadion od 10 milja ko iz pičke.
Trenutno se vrtimo u krug s najvjernijim i jako teško ćemo napravit iskorak u brojkama. Iako, realno je onih nekadašnjih 2000 danas postalo 3500 što je lijepi porast, ali smatram da imamo potencijal za dosta više.

I
Meni je zanimljivije kako gospođe u pojedinoj dobi od + 40 na dalje postaju brojnije.

I tu ja vidim razlog za manjak prisutnosti na stadionu.

Naime. Pojedine dobne skupine muškaraca vrijeme provedeno na staionu koriste i za "opuštanje". I...kad se pojedinac previše opusti doma čeka kuhaća i cito!

I onda se takvi pojedinci ne odlučuju na kupnju pretplata 3 mjeseca u naprijed jer nemaju "vizu" za Rujevicu.

I onda bi u zadnji trenutak, kad postoji mogućnost za izlazak iz pržuna na dan utakmice kupili kartu, a tu ih pak dočeka ili nemogućnost kupnje ili kupnja po nerealnoj cijeni.

Gospoda, budite gospoda, ako Vam ovaj graf nije dokaz da nas taracaju i da otpuštamo papke na prvu prehladu, ne znam što je  ;D