RI Europska sezona 2025/2026

Started by Vado Magnar, 20.03.2025, 09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: TIR on 26.11.2025, 11:24...

40-70 grupa broji 56 tisuća muškaraca, naspram 40 tisuća od 10-40 godina starosti.
Ovi 40+ su manje-više doživjeli zlatne godine HNK Rijeka.

U startu je gotovo 30% manje "materijala" koji mijenjaju 40+ danas-sutra kad im zbog obveza, obitelji, zdravlja, komfora, novaca, dosade itd., prestane biti fora ići na Rujevicu.

A tek ti 10-40 očekuju komfor kojeg Rujevica ne može ponuditi. Isti omjeri su i za žensko stanovništvo.

Trebalo bi možda definirati što su zlatne godine HNK Rijeka...netko tko prati i navija za klub zadnjih 10 godina ima potpuno drukčiju perspektivu od nekoga tko navija zadnjih 20 godina. A da ne idem još dalje u prošlost, zadnjih 30, 40 ili 50 godina.
U svakom slučaju, što sam htio reći, i ova ekipa 10-40 je itekako doživjela zlatne godine kluba. Možda ne kao neku katarzu za svu patnju desetljećima prije, ali svakako svjedoče uvjerljivo najuspješnijem razdoblju u povijesti kluba.

Cijena, komfor i kvaliteta nogometa su faktori koji utječu.
Od cijene ulaznica (pretplate, cijene na dan, cijene za članove, cijene za nečlanove...),
preko komfora (manjak krova, vrijeme, mogućnosti transporta do stadiona, mogućnosti kretanja oko stadiona)
pa na kraju do kvalitete nogometa (HNL vs. strani klubovi u LP ili ligama petice) koji se može gledati.

Možemo mi tu raščlanjivati i procjenjivati, ali imamo što imamo. I ako su klub tu ne opterećuje nešto previše i ne pokušava pretjerano promijeniti brojke na više, nema svrhe trošiti bajtove u cloudu na iste rasprave...  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

..kako nema, vidiš da se uvijek nađe jedan pametan koji pita gdje su ljudi sa študgarda?.
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

Z
dinamo na rubu ispadanja. A bili su prvi nakon prva dva kola. Dva teška šamara ih prizemljila.
ovaj Kovačevićev dinamo je jako slab. Ne bi se čudio da hajduk nešto izvuće na maksimiru, oni igraju bolje protiv dinama nego protiv nas.

E
Quote from: Zelko Maler on 28.11.2025, 08:30dinamo na rubu ispadanja. A bili su prvi nakon prva dva kola. Dva teška šamara ih prizemljila.
ovaj Kovačevićev dinamo je jako slab. Ne bi se čudio da hajduk nešto izvuće na maksimiru, oni igraju bolje protiv dinama nego protiv nas.

Rekao bih Bobanov Dinamo, a ne Kovacevićev.
Ovo je kraj dominantnog Dinama vrlo brzo oni ulijeću u financijske probleme, nadam se da se Hajduk zbog nebuloza u prošlosti neće moći uzdići, Osijek se nikad neće posložiti, a tu vidim našu priliku.
Imam neki jebeni filing bez obzira na ovosezonske rezultate da mi postajemo  No1

Z
Quote from: encosell99 on 28.11.2025, 09:09
Quote from: Zelko Maler on 28.11.2025, 08:30dinamo na rubu ispadanja. A bili su prvi nakon prva dva kola. Dva teška šamara ih prizemljila.

Rekao bih Bobanov Dinamo, a ne Kovacevićev.
Ovo je kraj dominantnog Dinama vrlo brzo oni ulijeću u financijske probleme, nadam se da se Hajduk zbog nebuloza u prošlosti neće moći uzdići, Osijek se nikad neće posložiti, a tu vidim našu priliku.
Imam neki jebeni filing bez obzira na ovosezonske rezultate da mi postajemo  No1

teško je reći. Nemaju oni tako loš roster. Samo 2-3 korekcije na zimu i mogli bi postat dominantni, a tu mislim na : Livakovića na golu, boljeg trenera i neko krilo.

Jako je to natjecanje. Mislim samo usporedimo protivnike u ova četiri kola.

Rijeka: Noah, Lincoln, Sparta, AEK Larnaca + Celje, Shakhtar
Dinamo: Maccabi, Malmo, Celta, Lille + Betis, Steaua

Zapravo smiješno različito. S izuzetkom Nice, svi iz liga petice su u top 18.

To jednostavno nije natjecanje za ovakav Dinamo, koji je planirao pomesti HNL s dojučerašnjim igračima Istre i Slavena. Jbt jučer Filipović, Mikić, Hoxha, Lisica, Bakrar. Samo sredina terena je njima jaka, ovi rubni dijelovi su smiješno nekvalitetni, a očito je i Kovačević vrlo limitiran pa mu jača imena kreću s klupe.
#navodninavijač

Z
Quote from: TIR on 28.11.2025, 10:10Jako je to natjecanje. Mislim samo usporedimo protivnike u ova četiri kola.

Rijeka: Noah, Lincoln, Sparta, AEK Larnaca + Celje, Shakhtar
Dinamo: Maccabi, Malmo, Celta, Lille + Betis, Steaua

Zapravo smiješno različito. S izuzetkom Nice, svi iz liga petice su u top 18.

To jednostavno nije natjecanje za ovakav Dinamo, koji je planirao pomesti HNL s dojučerašnjim igračima Istre i Slavena. Jbt jučer Filipović, Mikić, Hoxha, Lisica, Bakrar. Samo sredina terena je njima jaka, ovi rubni dijelovi su smiješno nekvalitetni, a očito je i Kovačević vrlo limitiran pa mu jača imena kreću s klupe.

Dinamo jos ima Midtjylland. Jako podcijenjena ekipa koja može pomesti svakoga. Nakon 5 kola su drugi na tablici. Igraju u danskoj i mislim da tu neće vidjet bodove.

J
Hadjuk bi u tom natjecanju skupio ukupno nula bodova.  8)

Quote from: Johnson on 28.11.2025, 10:18Hadjuk bi u tom natjecanju skupio ukupno nula bodova.  8)
Misliš u našem?  :nisamja:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

28.11.2025, 12:21 #1194 Last Edit: 28.11.2025, 12:48 by iSpOd StIjEnA 2
Hoće li malo o fenomenu zvanom posjeta? Ono jučer je sramota,ali bas sramota

Kad odbiješ njihove 5000 ljudi je došlo. Gdje su ti svi navijači sa Belupa npr zadnje kolo. Nabijem vas na novi stadion i komfor

A
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 28.11.2025, 12:21Hoće li malo o fenomenu zvanom posjeta? Ono jučer je sramota,ali bas sramota

Kad odbiješ njihove 5000 ljudi je došlo. Gdje su ti svi navijači sa Belupa npr zadnje kolo. Nabijem vas na novi stadion i komfor
A dobro u njihovu obranu bilo je hladno😂😂😂😂

A
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 28.11.2025, 12:21Hoće li malo o fenomenu zvanom posjeta? Ono jučer je sramota,ali bas sramota

To bi se klub trebao zapitat...

Prije 20 godina bi se na ovoj utakmici na Kantridi skupilo 8-9 tisuća ljudi...Od tada smo bazu odnosno broj navijača proširili minimalno za 50 % nakon svih uspjeha zadnjih godina...

A to nabijanje na onu stvar, upravo tako se i klub ponaša prema našim navijačima...Ako nisi član ili pretplatnik, nabijem te na onu stvar , plati 18 puta više kartu...A i nas pretplatnike i članove nabijaju sa cijenama na onu stvar, kamoli neće ostale...Razlika između polupraznog i rasprodanog stadiona su upravo ljudi koji nisu zagriženi kao nas 5000 cca i takvi neće doć pod svaku cijenu...Nitko normalan sigurno neće dat za jednu kartu na polustadionu , ako nije član, 46 eura...I to je bila najjeftinija karta za jučerašnju utakmicu za nečlanove...Pametnom dosta...

L
Nisu problem nečlanovi, ja na njih previše ne računam. Mene muče članovi kojih imamo više od 16k, cijene za članove su vrlo prihvatljive, pogotovo sjever i istok

Ne spadam u tu kategoriju. Nisam ništa pisao pred malo na tu temu, ali bit ću odvjetnik onima koji ne dolaze.
Klub ni na koji način ne radi ništa što bi privuklo gledatelje na stadion. Namjerno sam napisao gledatelje jer radim razliku između gledatelja i navijača. O navijačima, njihovom broju i razlozima ne želim u ovom djelu. Mi ionako neracionalno gledamo na ovo što ću nabrojati i za nas ovo ne vrijedi, bar ne u tolikoj mjeri kao gledateljima.

Karta je skupa i tu ću staviti točku. Uopće me ne zanimaju kalkulacije u kompletima po utakmici, član, ne član simte tamte.
Drugo što se pisalo je prodaja i podatak o cijeni na dan utakmice. Nepotrebno do bola. Ništa se time ne rješava, samo nepotrebna komplikacija. Kome to treba objašnjavati nije sugovornik na kojeg želim trošiti vrijeme.
Treće komplikacije oko ustupanja karte. Mora se ustupiti cijeli komplet. Glupost i ne ne pušim spiku da išta od ovog uvjetuje Policija.
Spomenut ću još komfor: od samog stadionskog do parkinga i javnog gradskog prijevoza. Slabo sve nabrojano, iako mi nije jasno da se već Autotrolej nije mogao riješiti (i tu je Bura već najavio da se radi na tome, ali vrijeme ide, a pomaka nema. Nisam dovoljno stručan, ali ne vidim tu neki poseban mega projekt koji bi trebalo napraviti da se upali par autobusa). To s busom stavljam na zadnje mjesto jer to je sol ili šećer svega nabrojanog, da se i ne riješi neće dovesti 1000 ljudi više.

Posljednje, a zapravo prvo. Želja kluba da se stvari promjene. Osobno imam osjećaj da klubu ova razina posjete nije u rubrici To do. Kad nekoga nešto žulja onda se taj potrudi i popravi stvari. Načina ima mali milijun. Pitanje je prvenstveno želje odnosno ciljeva koji su definirani u klubu. I ponavljam osobni dojam, mislim da ih broj ljudi na Rujevici uopće ne boli.

Evo mojih par sa zidića pored kvartovskog dućana.

PS Jučer sam neugodno bio iznenađen što na vrhu I tribine nije bilo tende. Tako mala stvar koja tako puno znači kad krene bura i kiša. Evo po tom malom detalju sam siguran da nas uopće ne doživljavaju. Žalosno baš žalosno.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

28.11.2025, 13:45 #1199 Last Edit: 28.11.2025, 13:46 by D2
Quote from: LenRi on 28.11.2025, 13:25Nisu problem nečlanovi, ja na njih previše ne računam. Mene muče članovi kojih imamo više od 16k, cijene za članove su vrlo prihvatljive, pogotovo sjever i istok
Crtice radi, ta brojka nije točna, mislim da ovu sezonu HNK Rijeka ima članova koliko i recimo NK Hajduk.