RI Europska sezona 2025/2026

Started by Vado Magnar, 20.03.2025, 09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Quote from: aahzinho on 22.08.2025, 09:35
Quote from: ispod stijena on 21.08.2025, 23:49Dodajmo i posrtaj Olimpije doma 1:4 od Noaha, kojeg je izbacio Lincoln...

I to je vrli forum govorio, kako su oni nekoliko svjetlosnih godina ispred nas, a Boromisa je skoro bio ko Monchi

Ok, nisu par svjetlosnih godina ispred nas, možda je bilo samo do razlike u treneru...Ne boli li onda ona lanjska katastrofa još više?
S tim da je ta ista Olimpija dogurala do knockout faze, za razliku od nas.
Ili ćemo opet malo zarotirati priču, kako bi odapeli strelice prema voljenim forumašima?  :bo:

AAA baterija.
Ne boli. Bili su bolji. Sportski je čestitati boljem.
Postoji u sportu uvijek bolji. Ok,
Ima primjere dosta sportskih šampiona. Ali oni su... Šampioni.

I šta će im taj jedan instan uspjeh?
Ti bis takav jedan instant uspjeh i pljunuo na sve sto je Rijeka imala od uspjeha.
Na kraju krajeva, mi u ovom formatu se nismo imali prilike natjecati da usporedjujemo do kuda smo dogurali.

K
Zna li netko, ima li negdje ili je tu netko već pisao...

Koja je razlika ( ima li je uopće ) za bodovanje KLUPSKOG koeficijenta kod ulaska u EL ili KL ?
Dobija li se isto za remije ili pobjede grupi EL ili KL?
A za ulaz u EL ili KL ?

Pola boda više dobiješ ulaskom u EL (3 vs 2.5).
Za pobjedu/remi dobivaš 2 boda/1 bod u oba natjecanja.
Za plasman je veći bonus u EL: 0.25 boda ako si od 9. do 24. mjesta naspram 0.125 u KL. Ako si u TOP 8, dobiješ 0.25 u oba natjecanja.

I onda prolaskom grupne faze u KL dobiješ 0.5 boda naspram 1 boda u EL (kojeg ne bi ostvarili).

Za koeficijent dakako bolja opcija KL, jer u slučaju 3 pobjede, mi osvajamo 6.625 bodova u grupnoj fazi ako bi prošli ono doigravanje i ispali u osmini finala. Što nije bauk kakvim se čini, jer tu su se našli Borac, Celje i slični. Plus plasman = 9.125 bodova.
U EL dakako ne bi ostvarili 3 pobjede u 8 utakmica pa bi sigurno osvojili manje bodova, recimo 1 pobjeda + remi = 3 boda + 0.25 da završimo u top 24 ekipe + plasman = 6.25 bodova.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 22.08.2025, 10:33Pola boda više dobiješ ulaskom u EL (3 vs 2.5).
Za plasman je veći bonus u EL: 0.25 boda ako si od 9. do 24. mjesta naspram 0.125 u KL. Ako si u TOP 8, dobiješ 0.25 u oba natjecanja.

I onda prolaskom grupne faze u KL dobiješ 0.5 boda naspram 1 boda u EL (kojeg ne bi ostvarili).

Za koeficijent dakako bolja opcija KL, jer u slučaju 3 pobjede, mi osvajamo 6.625 bodova u grupnoj fazi ako bi prošli ono doigravanje i ispali u osmini finala. Što nije bauk kakvim se čini, jer tu su se našli Borac, Celje i slični. Plus plasman = 9.125 bodova.
U EL dakako ne bi ostvarili 3 pobjede u 8 utakmica pa bi sigurno osvojili manje bodova, recimo 1 pobjeda + remi = 3 boda + 0.25 da završimo u top 24 ekipe + plasman = 6.25 bodova.

Prateći sto si naveo, 8,625 bodova za 3 pobjede u KL:
- 2,5 za plasman u grupe (2,5)
- 3*2 za pobjede (8,5)
- 0,125 za plasman 9-24 (8,625)
- gdje je prolazak grupe (0,5)? (9,125?)

I koef dobijen kroz kvale? Znaci ove sezone bi u KL mogli nabiti koef preko 10...? U EL vjv znatno manje.

L
Quote from: Zaf on 22.08.2025, 10:41
Quote from: TIR on 22.08.2025, 10:33Pola boda više dobiješ ulaskom u EL (3 vs 2.5).

- 3*2 za pobjede (8,5)

I koef dobijen kroz kvale? Znaci ove sezone bi u KL mogli nabiti koef preko 10...? U EL vjv znatno manje.
Ako se ne varam ovih 2,5 za ulazak u grupe ti se brišu ako osvojiš više bodova u skupini

A nacionalni koeficijent? Jel to zbroj koef. klubova podijeljeno s ukupnim brojem klubova koji su sudjelovali u euro natjecanjima?
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/grci-okupirali-presslozu-a-pokretac-njihove-dobre-atmosfere-bio-je-kasper-dolberg/149617

Grčki predstavnici medija ne skrivaju svoju navijačku pripadnost, a osim uspjeha PAOK-a, veseli ih i loš rezultat rivala kojem 'nedostaje' P u imenu. Anderlecht je ovog četvrtka na domaćem terenu ugostio AEK, a Belgijci su do vodstva došli sjajnim pogotkom danskog napadača. Nekoć, inače, velike nade Ajaxa. Taj sjajan pogodak, s kojih 18 metara blago iskosa u gornji bliži kut Strakoshe, proslavljen je – strastveno. Najvažniji je, svakako, PAOK, ali nije na odmet i da AEK bude poražen. NK Koeficijent kod njih nema previše navijača... 
Ri Or Die

M
Quote from: TIR on 22.08.2025, 10:33U EL dakako ne bi ostvarili 3 pobjede u 8 utakmica pa bi sigurno osvojili manje bodova, recimo 1 pobjeda + remi = 3 boda + 0.25 da završimo u top 24 ekipe + plasman = 6.25 bodova.

Ne mislim nužno da je ovo točno. U četvrtom potu su Brann, Kairat i Go Ahead Eaglesi klubovi koje bi mogli dobit i u gostima. I tu mi je još Malmo na rubu.

Iz trećeg pota ne bi imao nikakvih problema s Ludogoretsom opet, Sturmom ili FCSB-om, kao ni s Ferencvarošem, a pogotovo Maccabi Tel-Avivom iz drugog. Iskreno, gledajući Basel, ni oni se ne čine kao prevelik problem.

U prvom potu su uglavnom svi prejaki, ali npr. ne bi bio šokiran s nekim remijem s Rangersima doma.

Ima tu dosta ekipa čija se snaga i vrijednost dosta precjenjuju, i tu ne mislim da ih mi smatramo prejakima, već i kladionice, kao i da su neki smješteni u potove koji ne reflektiraju njihovu kvalitetu.

22.08.2025, 11:35 #788 Last Edit: 22.08.2025, 11:38 by NdockytovaLinijaKretanja
Quote from: LenRi on 22.08.2025, 10:43
Quote from: Zaf on 22.08.2025, 10:41

- 3*2 za pobjede (8,5)

Ako se ne varam ovih 2,5 za ulazak u grupe ti se brišu ako osvojiš više bodova u skupini

2,5 je max za KL ako si osvojio u kvalifikacijama više od tih 2,5. U grupama tj. u ligaškom dijelu za svaku pobjedu dobivaš 2 a za x 1.

Odnosno, ako imaš npr. 3 koeficijent iz kvalifikacija, ne dobivaš još tih 2,5. Ako si osvojio 2 u kvalama, za ulazak u ligašku fazu dobivaš samo 0,5.

A kasnije onda u ligaškoj fazi sve ti čisto ide na koeficijent.

Najbolji smo primjer mi koji zasada imamo 2,5 koeficijent i u slučaju xa u Grčkoj imat ćemo točno 3 koeficijent ako ulazimo u EL, dakle tih 3 što se dobiva automatski za ulazak mi nećemo dobiti i krenut ćemo i mi i Dinamo sa 3 koeficijentom u ligaški dio.

A
Nama igraju sada 2 ishoda, njima - jedan. Zasto ne ;)

https://www.uefa.com/nationalassociations/uefarankings/club/about/

Evo vam link sa detaljnim pojašnjenjima.
Ja bih ipak ove sezone radije berbu bodova za koef, pa nek iduće barba merikan pokupuje igrače da možemo imat berbu i u nekoj malo jačoj konkurenciji
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

B
Ne znam gdje mogu ovo napisati, možda tu.

Ukoliko želite pogledajte ludi, nepotrebni crveni Gordona na utakmici Newcastle - Liverpool na kraju poluvremena dok je Newcastle apsolutno dominirao igrom.

Podsjetio me na nepotrebni Rukavine samo duplo gori. I na najvećoj mogućoj razini se takve stvari događaju.

Ja gledam. Virgil je JAKO dobro prošao.
#degenerik

Volio bi doživjeti da i nasi sudije ovako objasne VAR odluke kao u PL...
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Quote from: Marin_ri on 25.08.2025, 21:56Volio bi doživjeti da i nasi sudije ovako objasne VAR odluke kao u PL...

Zamisli Kolarića kako objašnjava da je Fruk prebrzo trčao i da zato nema crvenog ni faula..
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍