RI Europska sezona 2025/2026

Started by Vado Magnar, 20.03.2025, 09:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Zaf on 02.09.2025, 12:42Pročitao sam pravila na https://www.uefa.com/nationalassociations/uefarankings/club/about/

Ova opcija o kojoj sam pisao gore ne stoji. Znaci, ipak za ulazak u grupu KL minimum 2,5 boda, ali u stvarnosti ono sto osvojiš plus bonus za položaj na tablici, plus daljnji bodovi koje osvojiš u knock outu, ako se plasiraš.

@TIR, novi post a ne Edit ako je netko pročitao razmatraju opciju, da vidi da nije točna.

Da, tako sam i ja shvatio citajuc pravilnik od uefe ali moram priznati da mi je to totalno nova info i nisam imao pojma o tome, stalno racunam da na tih 2.5 boda sa jednom pobjedom i remijem si vec na 5 bodova.

Pitao sam i AI koji je isto potvrdio nase shvacanje.

QuoteGood question — this is a bit confusing because UEFA club coefficient points work differently from group stage points (standings). Let me break it down:

---

1. Club coefficient system basics (UEFA ranking points)

In the UEFA Europa Conference League (UECL), clubs earn coefficient points for UEFA's ranking (not the same as group standings).

These are the rules for 2024/25:

Win in group stage (or later): 2 points

Draw in group stage (or later): 1 point

Group stage qualification bonus: 2.5 points minimum guaranteed

This means if a team earns fewer than 2.5 from group matches, they still get credited with 2.5.

---

2. Rijeka's situation (example you gave)

Rijeka qualifies for the UECL group stage → they automatically get at least 2.5 coefficient points.

Now, suppose they play:

1 win → 2 points

1 draw → 1 point

Total = 3 coefficient points

Since 3 > 2.5, Rijeka's tally is 3, not 5.

The 2.5 is just a floor (minimum), not something that gets added on top.

---

✅ Answer: After 1 win and 1 draw, Rijeka has 3 coefficient points, not 5.
If they lost all matches, they'd still finish with 2.5 points guaranteed.

cccc, sta ti je kad se dugo nije igrala evropa, sve se zaboravilo. a nekad smo ta pravila bodovanja znali ko vodu pit, u 2 ujutro da te probude bi ih recitirao 🤣
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Olimpija je prošle sezone osvojila 8,380 bodova.
Za tako nešto nam trebaju 10 bodova u grupi, što je po meni realno za očekivat obzirom na raspored i sa kakvom ekipom su to napravili i protiv protivnika koji su bili kvalitetniji nego naši.

Nek ne zavara ovaj uspjeh i prolaz Noaha protiv Olimpije, Olimpija je trenutno u totalnom kaosu, a ta ista Noah je ispala u EL od ovih Gibraltaraca protiv kojih također igramo.

Neću puhat ali mislim da mi protiv noaha, aeka i lincolna smo favoriti za startat sa min 7 bodova u prve tri utakmice.

L
Drugo kolo je Sparta doma, ako se ne varam

Quote from: LenRi on 02.09.2025, 14:00Drugo kolo je Sparta doma, ako se ne varam

Je, bravo, pobrkali mi se lončići.
Ma i tu možemo napraviti nešto, Sparta je u najmanju ruku rang ekipe PAOKa.
U Pragu bi kao na Tumbi bili osuđeni na propast, ali doma će se pitati nešto i nas.

I
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 02.09.2025, 14:04
Quote from: LenRi on 02.09.2025, 14:00Drugo kolo je Sparta doma, ako se ne varam

U Pragu bi kao na Tumbi bili osuđeni na propast, ali doma će se pitati nešto i nas.

Paok Spartu prolazi u četiri od pet puta.

Quote from: Iqteam on 02.09.2025, 14:10

Onda Ludogorec 😂

J
Doma  ni čelsi nije favorit :svakacast:

Quote from: Iqteam on 02.09.2025, 14:10Paok Spartu prolazi u četiri od pet puta.
Postavlja se pitanje u koliko puta prolazi nas, 3 od 5 i manje ili 5 od 5?  :nisamja:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

I
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 02.09.2025, 14:15

Onda Ludogorec 😂

Ne kužim  :bo:

I
Quote from: D2 on 02.09.2025, 14:17
Quote from: Iqteam on 02.09.2025, 14:10Paok Spartu prolazi u četiri od pet puta.
Postavlja se pitanje u koliko puta prolazi nas, 3 od 5 i manje ili 5 od 5?  :nisamja:

Isto ne kužim  :bo:

Quote from: Iqteam on 02.09.2025, 14:23
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 02.09.2025, 14:15

Onda Ludogorec 😂

Ne kužim  :bo:

Paok nas prolazi 10 od 11 puta, ali svejedno ih doma možemo pobjediti što smo pokazali. Ne igraju se uzvrati, više je bila usporedba da su Česi domaćinska ekipa, nešto kao i PAOK.

U zmajevom gnijezdu mogu samo drhtati

I
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 02.09.2025, 14:27Paok nas prolazi 10 od 11 puta, ali svejedno ih doma možemo pobjediti što smo pokazali. Ne igraju se uzvrati, više je bila usporedba da su Česi domaćinska ekipa, nešto kao i PAOK.

Ma sve jasno, ono "Onda Ludogorec" nisam ubrao.

Quote from: Iqteam on 02.09.2025, 14:30
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 02.09.2025, 14:27Paok nas prolazi 10 od 11 puta, ali svejedno ih doma možemo pobjediti što smo pokazali. Ne igraju se uzvrati, više je bila usporedba da su Česi domaćinska ekipa, nešto kao i PAOK.

Ma sve jasno, ono "Onda Ludogorec" nisam ubrao.
"Onda je Sparta kao Ludogorec, ne kao Paok"