SHNL 27. kolo, Slaven Belupo - Rijeka, subota 29.3., 18:45h

Started by tomyrijeka, 28.03.2025, 02:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Meni Čop nije ni p od pojačanja, ništa ne napravi od kad je došao
Zabio je gol sa 2 metra i glumio mrtvaca, daj odjebi sa tim forama imaš 35

Meni su jučer Radeljić i Majstorović izgledali ko da se prvi put vide, i ne pričaju isti jezik

L
Radeljić je dosta pao sa formom, pogledao sam obje utakmice BIH u kvalifikacijama i u najmanju ruku je bio jako loš, sa puno krivih dodavanja te pokrivanja igrača prilikom centaršuteva

Quote from: Kostrena on 30.03.2025, 15:23Meni Čop nije ni p od pojačanja, ništa ne napravi od kad je došao
Zabio je gol sa 2 metra i glumio mrtvaca, daj odjebi sa tim forama imaš 35

Ni ja nisam nešto specijalno oduševljen s Čopom, da se u startu razumijemo.
Ali što tebi govori ova činjenica? Spomenut ću ovu nisku igrača, napadača u posljednje dvije sezone: Franjo Ivanović, Jorge Obregon, Mirko Marić, Stipe Perica, Komnen Andrić, Dominik Dogan, Duje Čop. Jesam koga zaboravio?
Generalna ocjena svih njih, generalno i karikirano, govorim u dresu Rijeke, je da su podbačaj, promašaj, neiskorišteni, neki i potpuno zalutali u nogomet i slične (dis)kvalifikacije.
A to naprosto nije moguće. Jel moguće da eto to nama nitko ne valja? Jer neki su bogami prije Rijeke igrali strašne role u drugim klubovima, neki su poslije Rijeke proigrali i hvala Bogu dobro guraju u uvjetima 5 puta težima od poluamaterskog hnl-a. Što želim reći? Nama bi se i Marko Livaja i Bruno Petković na poziciji isturenog napadača Rijeke vrlo brzo našli na tapetu. Da su ovakvi i onakvi, ljenčine, neupotrebljivi, neiskorišteni, promašeni. Zašto? Iz razloga što Rijeka igra atipičan, nogomet teško usporediv s ikim drugim. To tupim već sezonama. Ja ne znam da se itko toliko oslonio na ovakav vrlo riskantan model igre, gdje je rada na suštinskoj i igri kao takvoj vrlo malo. Gdje si determiniran potpuno šabloniziranim i unaprijed defeniranim postavkama. Stani visoko, koliko ti to fizika u datom trenutku dopusti, duel, oduzeta, druga lopta, brzi pas, rekontra, udarac na nepostavljenu obranu. I to je to. Van toga, mi ne postojimo. Sezonama već. Daj mi netko Rijekin posljednji gol iz faze kontuiniranog napada, gdje su više od 3 igrača u suparničkom 16-ercu ili blizini njega izmijenili pas, odigrali dupli pas, ukrižali, dubinom izbacili nekoga, di je bilo neprekinutog kontinuiteta akcije prije toga? Nema, nula, zero.

Problem nije napadač. Problem je izostanak igre, smislene igre na postavljenu obranu protivnika. Nama je ovo ljeto presudno. Mi moramo nasušno i rezolutno raskrstiti s ovim modelom i idejom i tražiti čovjeka odnosno trenera koji ti garantira igru. Ako nam je stalo do budućnosti. Ako nije, umrijet ćemo s ovom idejom. To je sad već vrlo jasno. Ako već nekomu nije bilo nakon 0:5 protiv Olimpije u poluvremenu.

D
Skupo, jako skupo plaćamo Đalovićevu diplomu.

I dalje smo živi, ali daleko od favorita. Podrška ekipi i stožeru, a na kraju ćemo viditi na kojem mjestu ćemo proći kroz cilj.

I dalje smo živi? Samo u teoriji, mi smo dokazali da ga ne možemo osvojiti.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

D
Gledam Dinamo i pomislim kako bi super bilo da ovako ostane, a onda shvatim da cemo vjerojatno sljedeci vikend usrati protiv Lokomotive, pa je Hajduk korak blize cilju...

Quote from: Fornax on 29.03.2025, 20:44Đale ove godine kod mene ima amnestiju, šta god bilo.

Miškovićevo žrtveno janje koje je guralo bolje nego što je trebalo.

Ovaj poraz je Djalovićeva šamarčina. Je, Dida mu je osakatio momčad, ali ako je uspio tovare i dinamo dobiti sa ovim dibidusima, onda valjda može kontrolirati utakmicu protiv Slavena. Šibenik i ovo idu na dušu njegovom kukavičluku.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: aahzinho on 30.03.2025, 20:33Ovaj poraz je Djalovićeva šamarčina. Je, Dida mu je osakatio momčad, ali ako je uspio tovare i dinamo dobiti sa ovim dibidusima, onda valjda može kontrolirati utakmicu protiv Slavena. Šibenik i ovo idu na dušu njegovom kukavičluku.
Ne kažem da Đalović nije kriv, ali realno, taj dečko nikad nije trebao niti biti ovdje.

#degenerik

Quote from: vMario87 on 29.03.2025, 21:36Prvo Istra pa Šibenik pa sad ovo danas.. sve je usro sa zamjenama

To i nije problem. Problem je sto nije apsolutno nista naucio iz toga.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

Quote from: SandroB on 30.03.2025, 14:18Ta reakcija me tjera na brigu, jer me jučerašnja utakmica po faktoru šokantnosti podsjetila na HD - Rijeka 2:1. Nakon te utakmice Drmić je pukao, u izjavi otvoreno najavio kako "ne ide ovo u dobrom smjeru". Jest da sam u to vrijeme vikao da je govno koje se već dogovorilo sve s Dinamom, pa traži alibi, ali... jučer mi je Fruk previše izgledao "sam protiv svih" i ova propuštena prilika u kojoj se našao Butić (poslužen Frukovom loptom) mu je baš očito digla živac i sjebala voljni moment do kraja utakmice. A nije da nije bilo vremena. Bojim se Frukove rezignacije... znam da je profesionalac i da će izgarati zbog sebe ako ni zbog čega drugoga, ali mislim da opasno kipi u njemu.

Nadam se da ce uprava Fruka na ljeto prodati u inozemstvo za masne pare, uz klauzulu da ga novi klub ne smije posuditi ili prodati nazad u HNL. Za dobro tog decka i razvoj njegove karijere.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

K
gdje se može vidjet taj faking korner iz kojeg smo dobili gol?
u sažetku nema...

Krivac Rukavina koji je po našoj opet osvojenoj lopti trcao na svoju poziciju krila i nije ostao u obrani gdje je branio korner i ostavio je našeg igrača 1 na 1 gdje se to poslije dogodilo 3 na 2

A i ti korneri i držanje igrača. To je samo u HR neko sveto pismo uklesano u kamen.
BTW Ne znam zašto barem naša dva igrača nisu spremni za kontru pa da vidim ekipu koja neće maknuti minimalno 3 igrača s kornera da bi ih pokrio.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

31.03.2025, 16:54 #193 Last Edit: 31.03.2025, 16:56 by MaČaĆeToMane
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 31.03.2025, 14:49Krivac Rukavina koji je po našoj opet osvojenoj lopti trcao na svoju poziciju krila i nije ostao u obrani gdje je branio korner i ostavio je našeg igrača 1 na 1 gdje se to poslije dogodilo 3 na 2

treba pametnije ostaviti igrače u obrani na svom korneru, to obično budu bekovi, naš je problem šta mi u toj utakmici imamo samo jednog beka na terenu, sitnica koja je na kraju presudila golom
taj tko misli da je pametno mulca upitne kvalitete ostaviti u obrani pa ga kriviti kasnije, taj je lud, a točno to je Đale napravio (bez da ga je okrivio, to radimo mi navijači)
zbog fizičke građe Devetka, meni je jedino logično da su Selahi i Petrovič zadnja 2 na tom korneru, nikako balerina Rukavina
ako i ovakvi nekim čudom osvojimo prvenstvo Đaloviću treba isklesati spomenik preko ljeta makar ispred ulaza u kamp
Europa je jedino mjerilo!

Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 31.03.2025, 14:49Krivac Rukavina koji je po našoj opet osvojenoj lopti trcao na svoju poziciju krila i nije ostao u obrani gdje je branio korner i ostavio je našeg igrača 1 na 1 gdje se to poslije dogodilo 3 na 2
Više je krivaca.
Prvi krivac je Janković koji ne šalje rezanu i loptu na peterac, nego neki paralelni balon, stvoren da ti učini nevolju na drugoj strani. Nije mu prvi puta.
Drugi krivac je defanzivna vezna nazovimo je grupa. Selahi, Petrović. Oni su nigdje, na brisanom prostoru. Previše nas je gore visoko ostalo, tu je netko morao ostati u korekciji, ispred ova dva koja su ostala da brane. Butić i Devetak mislim.
Da, Rukavina je isto krivac. Napušta svoju poziciju, ali na njegovu nesreću nitko ne ide u korekciju i ne zatvara taj dio koridora. Ni njemu nije prvi puta. Ilustrativan slučaj našeg licemjerja na temu kako se titraju jajca, i koliko se šanse pruža nekomu sa strane. Što su generacije Rijekinih klinaca odraslih na šljaci Azurne morali slušati s tribina Kantride posebno, kakve kletve i uvrede da bi se ovaj danas učio igrati nogometa u klubu Rijekina ranga.
Butić isto može u kategoriju krivaca. Mogao je "profesionalnim" prekršajem ići u sanaciju.
I peti Zlomislić. Ono je definitivno udarac iz kategorije branjivih. Je jak, ali je i po sredini prilično.

Naivno, nezrelo, neozbiljno, svi su krivci zapravo.