O svemu i svačemu što je bilo, a sad se spominjalo...

Started by D2, 15.04.2025, 09:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

@TIR Ugasi ili prebaci, ali mi se čini kako nemamo neku posebnu temu di bi se mogli sjetiti ove ili one zgode vezane uz klub, utakmice, itd. Nešto što se desilo, čega se rado ili nerado prisjetimo.

Kako najbolje započeti nego vječitom temom i '99om. Indeks objavio članak s Bubalom. Naravno naslov je vezan uz klub u kojem je proveo najmanje vremena, nisam se ni sjetio da je u HR igrao još negdje osim u Osijeku.

Citiram:
"Špaco je došao kada smo bili u krizi, a s njim smo na kraju osvojili Kup. Bio je pravi starinski čovjek na kojeg se ne možeš naljutiti. Na treningu je bio ozbiljan i rigorozan, a van terena bi se uvijek šalio. Kada smo odigrali 1:1 s Rijekom na Kantridi 1999. godine, ušao je u svlačionicu i rekao: "Dobili ste za kikiriki, je li? A di je meni?"

"Znači, Dinamo vam je obećao premije ako Rijeci otkinete bodove? Koliko ste dobili?
Da, tako su nas dodatno motivirali, ne bih sad o ciframa... Zagrizli smo i uspjeli. Canjuga je obećao premije ako ne izgubimo, novac je onda prebačen predsjedniku Novaliću i on je taj novac podijelio igračima. Bilo mi je žao Rijeke kojoj je poništen gol u zadnjim minutama.
Dinamovci su nas na Maksimiru dočekali kao kraljeve, naročito mene jer sam zabio gol u tom remiju čime sam Dinamu indirektno donio titulu. U Osijeku sam uživao, nakon svake pobjede smo izlazili na piće i malo se proveselili, a nakon poraza smo išli kući."

Ima i dio s finalom kupa, ali to neka šarani vješaju na svoj forum.

Kome se čita sve evo mu linka https://www.index.hr/sport/clanak/suncao-sam-se-kad-su-me-pozvali-u-hrvatsku-reprezentaciju-crven-sam-dosao-u-zagreb/2648931.aspx?index_ref=naslovnica_sport_teme_i_komentari_d
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Kad smo već kod toga, možda mu je na kraju bilo žao, ali kamere su lijepo zabilježile jedan zanimljiv trenutak. Proslavio je gol kojeg nam je zabio i to dosta veselo, na granici podjebavanja naših navijača. Oko njega se okupili čestitari, njegovi suigrači. Međutim, jedan od njih (Ergović) prišao mu je ljutito i pitao ga (čitač s usana  :)  ) "šta to radiš, budalo?!?".

Legenda kaže da je pred utakmicu delegacija Osijeka našima rekla "Canjuga nam nudi 600 milja (maraka), vama ćemo pustit za duplo manje". Naši su rekli "ne, mi ćemo pošteno".

Quote from: SandroB on 15.04.2025, 10:00Legenda kaže da je pred utakmicu delegacija Osijeka našima rekla "Canjuga nam nudi 600 milja (maraka), vama ćemo pustit za duplo manje". Naši su rekli "ne, mi ćemo pošteno".

Ovo ne vjerujem nimalo... Ne dio da Canjuga daje pare Os, nego da su naši tako odgovorili
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Ček ček... Smrad je u prvom kolu 99/00 provocirao publiku.

Nek si jebe mater.
#degenerik

Lik je bio sirovina.
BTW nije kod Osijeka bilo ni jednog igrača koji je tu utakmicu igrao s pol gasa pa ni spomenuti Ergović. Dovoljno je vidjeti kako se potrgao kod najbolje šanse valjda na utakmici kad je u 80. Haso falio gol.
Tu utakmicu ću ja uvijek imati u sjećanju kao poraz nas navijača. Na zagrijavanju cijela Kantrida skandira Osijek, Osijek,... nisam mogao doći k sebi derao sam se kao lud oko sebe na ljude. Da smo ih tada dočekali na nož usrali bi se ko grlice.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 15.04.2025, 10:50Tu utakmicu ću ja uvijek imati u sjećanju kao poraz nas navijača. Na zagrijavanju cijela Kantrida skandira Osijek, Osijek,... nisam mogao doći k sebi derao sam se kao lud oko sebe na ljude. Da smo ih tada dočekali na nož usrali bi se ko grlice.

Tad se skandiralo  i torcidi

Skandiralo se Torcidi jer je tri dana ranije 40.000 ljudi na Poljudu skandiralo Rijeka! Rijeka!

A Osječane se skandiranjem pokušalo umrtvit, da im se ne digne kurac.

Što je naravno bilo naivno jer im kurac već bio maksimalno tvrd zbog Croatijinih premija.
#degenerik

Legenda kaže i da su mnogi naši tankirali tj odigrali utakmicu preko kurca. Neki su već bili dogovorili sve s  Krocijom. A prije utakmice su se i neke torbe nosile na Krk.
Te sezone nije se moglo i nije se smjelo. Stari od ribara Rena je bio glavni u sudačkoj organizaciji, a Reno je bez pardona i javno govorio po Dalmaciji da mora ispoštovati šta tuđman traži.  Najčešće se branio "bi ti išao protiv predsjednika"? Bilo je sve javno. Problem se dogodio jer Rijeku nitko nije doživljavao niti 1%. Prije te sezone 20-ak glavnih tada mojih suboraca iz armade otišli su na trening i u upravu tražeći glave jer ćemo te sezone "sigurno ispasti iz lige".  Da ne duljim o tome jer sam već jednom napisao veći post, nas bas nitko nije doživljavao, osim kao glavnog kandidata za ispadanje.
Zato se je dogodilo nešto potpuno nepredvidivo za Tuđmana, da smo na proljeće zaredali s 9 pobjeda zaredom i  da smo u zadnje kolo ušli kako smo ušli.
Tada je sve mračno bilo još očitije nego za vrijeme Mamića, zapravo to nitko nije ni pokušao sakriti, zato mi se sere kad sada neki spominju suđenje.
Tuđmanova izjava kako se mora napraviti sve da Croatia bude prvak i Markovićeva o najkatoličkijem ušli su u anale.  A stimulacije su u nogometu normalne, bilo je toga dosta čak i na reprezentativnoj razini. Ali to je neka druga tema.
Najmanje krivnje u svemu u vezi te utakmice imao je glavni sudac šupraha, koji nam je čak nategnuo penal koji je bio 50-50. Krečak je bio Renov pijun, a Reno je kao nagradu Osijeku napravio onu najveću krađu u povijesti našeg nogometa, finale kupa protiv Cibalie te godine. Koliko god nama najveća krađa bila ta nada utakmica, ofsajd nije bio za 15 cm, dobili smo nategnuti penal i dio nasih je tankirao. Dok suđenje kroz cijelu utakmicu Cibalia-Osijek u finalu kupa je bilo nešto najtragičnije šta je nogomet vidio. I sve kao nagrada Osijeku za rezultat u Rijeci. Tako da nisu Osječani dobili samo pare.
To su bas tragična vremena Hrvatskog nogometa, iako pod Mamićevom vladavinom nije bilo puno bolje.
Razlika je ipak u tome da su suci za vrijeme Mamića sudili sve za Dinamo zbog straha od Mamića jer je on bio apsolutno glavni u svemu, a za vrijeme Tuđmana su suci dobili direktivu s vrha i neki od njih (sinovčić) bogata promaknuća i nagrade. 
Navijači koji su prošli ona vremena današnjim suđenjem neće se uopće zamarati, iako je mnogima ostala trauma od koje nikada neće izaći. TKo se jednom opeče puše i na hladno,. Od Tuđmana  do Mamićevog izgona bilo je sve samo ne fer, s time da ja kažem da goreg od onog za vrijeme Tuđmana nije bilo, čak ni u Jugi.  Danas imamo ok suđenje, ima grešaka, ali nije tendenciozno.
P.s iz te sezone imam toliko uspomena koje se vežu na tragičan kraj da je to čudo.
Dobio sam po glavi od Crne legije  na našem terenu ispred legendarne  t.očke, ja i još par nas uključujući i jedno jako ime u armadi koje je sada menadžer-navijač😵�💫.  Dobro, ne bas ispred t.očke, nego iza benzinske prije t.očke na mlaci
Za mlađenkoki me znaju, Crna legija su bili navijači Dragovoljca. Bilo bi ih 15-20, sve poludebili s mentalitetom pokojnog Spajića😣  Imam potpisane 2 slike, Milinović i Balaban (jebi ga😑).Cijela Rijeka je skupljala sličice, tko je dobio Z.aizena popunio je album, ja nisam. 🙃
Te sezone odradio sam sva gostovanja osim mislim Zadar na zimu i 100% nisam bio na onoj 0-1 kada smo dobili Kroaciju u ZG jer sam s ekipom zapeo u Gorskom kotru (nevezano za utskmicu smo cijeli tjedan bili u Gorskom Kotru)i imao problema s murijom..Ta utakmica igrala se srijedu ili četvrtak, ne sjećam se više.  Za sve navijače Rijeke uz onu krađu u Madridu, ta utakmica protiv Osijeka je najveća tragedija u navijačkoj karijeri. Neki će spomenuti i govno Petroviča i finale kupa 87, a mlađi Celtu Vigo ili Gencerebirligi, a sve opet ovisi od generacije do generacije. Ja mogu reći da sam prošao sve  i svašta, ali toliko uplakanih lica na tribinama nije bilo nikada.

Miškoviću odlazi!

S
Kamere HTV-a su se uključile u centralni TV Dnevnik iz "Okrugljaka" gdje je Croatia slavila naslov. Pojavio se i Tuđman i rekao "ima Boga... hvala našim dragim Šokcima...". Kad mi netko iz naših redova kaže "ipak je on stvorio hrvatsku državu", dođe mi da upucam sebe, ne njega.

Tko ne vidi svu jezu i blasfemiju ovakve izjave, bolje da promijeni klub. Još su mi bolji oni koji me ispravljaju "neee... to je Marković rekao za najkatoličkiji klub". O jebo te, da te jebo. Po kojem pravilu jedno isključuje drugo?!? Ja vidio i čuo tog Tuđmana te večeri. To je dan kad smo mi kao navijači i Riječani u globalu pali najniže što možemo. Pokušavam zamisliti isti scenarij u kojem je podređena strana Hajduk...

M
Quote from: Uzaludni on 15.04.2025, 10:30
Quote from: SandroB on 15.04.2025, 10:00Legenda kaže da je pred utakmicu delegacija Osijeka našima rekla "Canjuga nam nudi 600 milja (maraka), vama ćemo pustit za duplo manje". Naši su rekli "ne, mi ćemo pošteno".

Ovo ne vjerujem nimalo... Ne dio da Canjuga daje pare Os, nego da su naši tako odgovorili

bilo je i 80ih ona storija da su nakon 3-1 iz madrida ponudili neke solde i da su nasi rekli da nece as da gremo na prolaz...ki ce znat, lepo bi bi bilo da je istina

Quote from: SandroB on 15.04.2025, 15:00Kamere HTV-a su se uključile u centralni TV Dnevnik iz "Okrugljaka" gdje je Croatia slavila naslov. Pojavio se i Tuđman i rekao "ima Boga... hvala našim dragim Šokcima...". Kad mi netko iz naših redova kaže "ipak je on stvorio hrvatsku državu", dođe mi da upucam sebe, ne njega.

Tko ne vidi svu jezu i blasfemiju ovakve izjave, bolje da promijeni klub. Još su mi bolji oni koji me ispravljaju "neee... to je Marković rekao za najkatoličkiji klub". O jebo te, da te jebo. Po kojem pravilu jedno isključuje drugo?!? Ja vidio i čuo tog Tuđmana te večeri. To je dan kad smo mi kao navijači i Riječani u globalu pali najniže što možemo. Pokušavam zamisliti isti scenarij u kojem je podređena strana Hajduk...
Prvo je grad Rijeku sveo na 44 cetvornih kilometara a onda nam je 6g kasnije ukrao titulu.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Z
#R13EKA
Crna legija su navijači Marsonije iz Broda

Ono sto je najgore od svega mogli smo spriječiti taj Osijek da nismo prokockali sve sto smo mogli gdje samo pobjedom protiv Hajduka na Kantridi (na kraju je završio 3:3) 6. Kola prije kraja mogli pobjeći ispostavit će se nedostižnih 7 bodova prednosti nad Croatiom te bi slavili (cak i prije) i nebi nam mogli nista ali ne na kraju smo prelako ispustili i bodovnu prednost i titulu (ma sve) samo zahvaljujući remiju i cudesnoj intervenciji Pletikose u ZG-u između Croatije i Hajduka (1:1) smo se iznenada vratili u igru a na kraju svi znamo kako je to završilo  :jbg:  :jbg:

https://youtu.be/Rrkx086Pp_s?si=WLzaecQjkwPq4brp
Forza Fiume ale!

Quote from: Zaggy Rijeka on 15.04.2025, 15:17#R13EKA
Ne. Marsonijini su samo Legija.  Ne znam koliko si star ali u ono vrijeme Dragovoljac je imao navijačku skupinu i zvali su se crna legija.
Miškoviću odlazi!

M
Quote from: Zaggy Rijeka on 15.04.2025, 15:17#R13EKA

dan danas, 25 godina kasnije ne zna s kime se potukao  ;D
Europa je jedino mjerilo!