O svemu i svačemu što je bilo, a sad se spominjalo...

Started by D2, 15.04.2025, 09:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Leovac prvi strijelac ikad na Ruji.

Andrijasevic zabio za lokose.

..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

A
Rodio mi se sin. U podne sam bio u rodilištu, navečer na Rujevici. Rezultat i sama utakmica su mi nekako u magli.

Z
29.08. 2024. Olimpija - Rijeka 5:0

Nepuna godina dana kasnije, 03.08. 2025. Olimpija - Celje 0:5

Jako se srozala Olimpija, neprepoznatiljvi su
. Sad jos ise cijenim Sancheza ko trenera, ocito je kapacitet. Nakon nkegkvo odlaska jako slabo.

Rijeka-Croatia 1:0, uzvratna finala kupa 1994, cijela utakmica

lude su mi ove krpe skroz oko cijelog stadiona  8)

Osvajači Kupa 1979.
Miloš Hrstić, Radojko Avramović, Nikica Cukrov, Srećko Juričić

#navodninavijač

Ovo mi je bilo glupo pravilo da susreti koji završe neriješeno idu na jedanaesterce u ligi te ona ekipa koja pobjedi u raspucavanju dobije bod a druga ostane bez ičega  :vijesti:  :sta:

https://youtu.be/R9m0fYaCT20?si=6vt5E9f3AjpddQTC
Forza Fiume ale!

S
Quote from: tomyrijeka on 26.11.2025, 14:44Ovo mi je bilo glupo pravilo da susreti koji završe neriješeno idu na jedanaesterce u ligi te ona ekipa koja pobjedi u raspucavanju dobije bod a druga ostane bez ičega  :vijesti:  :sta:

https://youtu.be/R9m0fYaCT20?si=6vt5E9f3AjpddQTC

Stari Vešović zabio za nas  :)

I Scoria odlučujući penal. Da ga jebeš, intrigantna povijest.

R
Normalno da smo te sezone imali najviše neriješenih

To je bilo prije nego što su se nogometna pravila promijenila u 3 boda za pobjedu. NSJ je na taj način pokušao destimulirati gostujuće neriješene rezultate jer se većina vodila onom doma dva, vani jedan. Htjelo se prisiliti goste na otvoreniju, više napadačku igru. Naravno ništa od toga se nije postiglo osim što smo svi grizli nokte i nakon utakmice. No da je bilo napeto, bilo je.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 27.11.2025, 00:19To je bilo prije nego što su se nogometna pravila promijenila u 3 boda za pobjedu. NSJ je na taj način pokušao destimulirati gostujuće neriješene rezultate jer se većina vodila onom doma dva, vani jedan. Htjelo se prisiliti goste na otvoreniju, više napadačku igru. Naravno ništa od toga se nije postiglo osim što smo svi grizli nokte i nakon utakmice. No da je bilo napeto, bilo je.

Tzv. "Miljanićevi penali". Dosta loše je to bilo.

..ne, nego šajberovi.. ;)
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

Quote from: waf on 27.11.2025, 09:32..ne, nego šajberovi.. ;)

Zanimljivo. U mojem okruženju se oduvijek govorilo o Miljanićevim penalima jer je tada on bio na čelu FSJ. Sjećam se i poraza na Kantridi nakon tih raspucavanja. I kako smo komentirali kako je jadno to pravilo. Ok bio sam mulac, ali ostala mi je fraza Miljanićevi penali. Čak mi je ostalo u izmaglici sjećanja da se tako govorilo i na televiziji.
Anyway, išao sam provjeriti jer me Šajber podsjeća na poništeno zadnje kolo prvenstva Jugoslavije, a ne na penale. I fakat na wikipediji se spominju Šajberovi penali. Boh! Možda je to bilo samo lokalni način na koji smo to pravilo zvali. Čudno.

S
Dajem za pravo @Vado Magnar ; uvijek se govorilo "Miljanićevi penali". Sjećam se čak i kad je argumentirao tu ideju. On, Miljan Miljanić. Wikipedija može usrat, to nije normalno. Nebitno, ali vjetar u leđa ovoj temi, mene je wikipedija proglasila autorom riječke navijačke himne. Nikad nisam skladao navijačku himnu. Došao sam do žene koja je to pisala, zamolio je ispravak, a taj ispravak sam morao autorizirati dva sata. Gomila pizdarija i tamo.