Ri Mercato 2025

Started by Zelko Maler, 22.04.2025, 07:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
U redu. Ali rezultati ih baš ne prate ( Sarajevo ).
Ja sam stekao dojam da naša 4 kluba ( din,haj,os i RI ) mogu uzet skoro pa svakog igrača iz BIH lige ako im se svidi. I dat mu plaću koju će prihvatiti.

Quote from: Krkan on 21.08.2025, 12:08U redu. Ali rezultati ih baš ne prate ( Sarajevo ).
Ja sam stekao dojam da naša 4 kluba ( din,haj,os i RI ) mogu uzet skoro pa svakog igrača iz BIH lige ako im se svidi. I dat mu plaću koju će prihvatiti.

U biti ne da ih ne prate nego bih rekao da su grozni. Imaju lošu sportsku politiku, a i dnevnopolitičke okolnosti im ne idu pod ruku.
I da... mi smo i dalje avion za BiH. Jedino što je kod njih dobro je što nemaju monopol jednog kluba na prvenstvo.

K
Quote from: Vado Magnar on 21.08.2025, 12:16
Quote from: Krkan on 21.08.2025, 12:08U redu. Ali rezultati ih baš ne prate ( Sarajevo ).

U biti ne da ih ne prate nego bih rekao da su grozni. Imaju lošu sportsku politiku, a i dnevnopolitičke okolnosti im ne idu pod ruku.
I da... mi smo i dalje avion za BiH. Jedino što je kod njih dobro je što nemaju monopol jednog kluba na prvenstvo.

Nemaju, ali kad se krade, krade se muški. Pogledat kako je Borac osvajao.... Npr. ono s Soudanijem u Vinkovcima je kikiriki.

21.08.2025, 12:18 #3618 Last Edit: 21.08.2025, 12:20 by Silvio Dante
Ne, ne mogu.
Dinamo potencijalno da. Jer jedini imaju "kesu". Top igrače Sarajeva, Zrinjskog, Borca, eto i Želje teško da migom samo možeš privući. To je iluzija. I možda nekad bilo, danas teško. Imaš Boljevića, krilo iz Želje koji se nešto kuloarski barem spominjao u vezi nas ovo ljeto. Ajde tu se čak i može i nešto možda postići, jer je čovjek zagazio u 30. godinu i vjerojatno ne košta toliko. Ali neki mlađi igrač, tipa Davida Vukovića iz Borca koji se meni osobno jako svidio, ti je jednostavno nedostupan ako nisi u startu spreman iskeširati barem pol milijuna € pa na više. A mi to nismo, barem me povijest uči da to nismo. Kao ni Osijek ni Hajduk, na stranu par eskapada u nepoznato pa lupanje u glavu šta smo to napravili.
Srbe tamo probiru Zvezda i Partizan, ovo elitno iz Hercegovine ide prvo u dinamo, pa onda svima ostalima u izlog, muslimani iz nominalno reda "bošnjačkih" klubova i sredina uvijek jednim okom prvo gledaju na Tursku i cijeli taj prostor pa tek onda dalje. Jednostavno se takav poredak uspostavio.

K
21.08.2025, 12:21 #3619 Last Edit: 21.08.2025, 12:25 by Krkan
Quote from: Silvio Dante on 21.08.2025, 12:18Ne, ne mogu.
Dinamo potencijalno da. Jer jedini imaju "kesu". Top igrače Sarajeva, Zrinjskog, Borca, eto i Želje teško da migom samo možeš privući. To je iluzija. I možda nekad bilo, danas teško. Imaš Boljevića, krilo iz Želje koji se nešto kuloarski barem spominjao u vezi nas ovo ljeto. Ajde tu se čak i može i nešto možda postići, jer je čovjek zagazio u 30. godinu i vjerojatno ne košta toliko. Ali neki mlađi igrač, tipa Davida Vukovića iz Borca koji se meni osobno jako svidio, ti je jednostavno nedostupan ako nisi u startu spreman iskeširati barem pol milijuna € pa na više. A mi to nismo, barem me povijest uči da to nismo. Kao ni Osijek ni Hajduk, na stranu par eskapada u nepoznato pa lupanje u glavu šta smo to napravili.
Srbe tamo probiru Zvezda i Partizan, ovo elitno iz Hercegovine ide prvo u dinamo, pa onda svima ostalima u izlog, muslimani iz nominalno reda "bošnjačkih" klubova i sredina uvijek jednim okom prvo gledaju na Tursku i cijeli taj prostor pa tek onda dalje. Jednostavno se takav poredak uspostavio.

Odštete klubu ili godišnje plaće? Jer ako tamo igrači imaju 400-500 godišnje... To kod nas imaju neki  u  dinamu i još nekoliko igrača u HNL-u.  Ako ih puno ima te plaće u BIH,  onda se opet postavlja pitanje: gdje su rezultati?

Quote from: TIR on 21.08.2025, 11:05Dovedeni su stariji igrači s malo potencijala preprodaje, koji nude nekakvu stabilnost u kratkom periodu (Škorić, Čop, Lasickas, Kreilach, Ndockyt, Menalo).
Ovi sa trenutnom kvalitetom su svi u najboljim igračkim godinama i njima vrijednost pada, ne raste (Oreč, Yankov, Husić, Dantas, Sijarić, Manev) -> sve 23-25 godina.
Jurić je jedini koji ulazi u mlađe (22,5 godine).

To je jasan primjer kratkoročnog ulaganja jer izuzev na tržištu neku opipiljivu svotu veću od milijun eura možemo računati samo za 4 igrača od ovih 13 (Oreč, Husić, Dantas, Jurić).

(na stranu što dakako nisu svi bili dobre odluke, ali njihov CV na papiru djeluje dobro, prilagodba i realna kvaliteta je teža za pogoditi)

Kratkorocno ulaganje, s tim da po tome koliko tko od navedenih igra, jasno je da velika vecina nisu bile dobre odluke.
Time mi je jos nejasnije da neki navijaci Rijeke i dalje misle da smo napravili dobar prelazni rok.  :bo:
Ne, naprotiv, sa igracke strane, napravili smo jos jedan uzasan prelazni rok.
Ali dobro, kazem, ako je cijena konacna prodaja kluba i dugorocna korist neka ga, ima jos 2 tjedna za ono pravo.

Quote from: Krkan on 21.08.2025, 12:21Odštete klubu ili godišnje plaće?

A pobogu, pa odštete klubu logično. S igračem se da srediti, nisu tu potrebne neke lude cifre da ga namamiš. Ali u ove vrhunske njihove klubove teško da ćeš naići na otvorena vrata ako ne mašeš s čekom barem okvirno negdje u tim relacijama. I opet je pitanje kako rekoh, da li će ti naum uspjeti i je li se netko od "staratelja" ( Beograd, Zagreb, Stambol) već pretplatio na to grlo.

Inače simptomatično da su u jedan dan praktički i Pjaca i Rog i Brekalo pronašli nove klubove na tri različite strane, a sva tri su bila na našem radaru. Možda su ovaj put oni čekali nas, pa dobili kajlu istovremeno?
#navodninavijač

K
Quote from: Silvio Dante on 21.08.2025, 12:26
Quote from: Krkan on 21.08.2025, 12:21Odštete klubu ili godišnje plaće?

A pobogu, pa odštete klubu logično. S igračem se da srediti, nisu tu potrebne neke lude cifre da ga namamiš. Ali u ove vrhunske njihove klubove teško da ćeš naići na otvorena vrata ako ne mašeš s čekom barem okvirno negdje u tim relacijama. I opet je pitanje kako rekoh, da li će ti naum uspjeti i je li se netko od "staratelja" ( Beograd, Zagreb, Stambol) već pretplatio na to grlo.

Jasno je meni da ako zapneš za nekog igrača, da ne možeš parirati ponudi dinama ili cz ili nekog takvog. ali mu možeš dati plaću da dođe tu. možeš i odštetu klubu. koliko nas je koštao ili košta Jankov? koliko Dantas?
Ali ne možeš parirati Bobanu. I Rakitiću  :neretljak:

V
Quote from: TIR on 21.08.2025, 12:29Inače simptomatično da su u jedan dan praktički i Pjaca i Rog i Brekalo pronašli nove klubove na tri različite strane, a sva tri su bila na našem radaru. Možda su ovaj put oni čekali nas, pa dobili kajlu istovremeno?

Bilo bi lijepo da imamo nekoga za koga mislimo da je bolji/iplativiji od dvojca pjaca/brekalo, ali kakvi bi to igraci morali bit..

Z
Quote from: Krkan on 21.08.2025, 11:31Pa šta Sarajevo daje toliku lovu?

da, Adem Ljajić dobio 500k.

Quote from: TIR on 21.08.2025, 12:29Inače simptomatično da su u jedan dan praktički i Pjaca i Rog i Brekalo pronašli nove klubove na tri različite strane, a sva tri su bila na našem radaru. Možda su ovaj put oni čekali nas, pa dobili kajlu istovremeno?

To bi bio mokri san.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

K
Možda su čekali da tovari uđu u skupine

M
21.08.2025, 14:22 #3628 Last Edit: 21.08.2025, 14:27 by moreplovac
Quote from: aahzinho on 21.08.2025, 14:10

To bi bio mokri san.  :nisamja:

Mozda, i opet mozda, (kad malo nagadjamo) su njihovi manageri imali info da ce prodaja kluba biti konacna pa su cekali nebili se mogli nagoditi za koju kintu vise a novi skautski (strucni) tim je dosao sa svjezim rjesenjima i uvjetima.

Quote from: Kostrena on 21.08.2025, 14:11Možda su čekali da tovari uđu u skupine

https://en.wikipedia.org/wiki/Waiting_for_Godot

K
Kakva je situacija sa Jankovićem? Ovo do sada je bilo amaterski. Na kraju krajeva njegove prezentacije su loše, on samo očekuje odlazak, izbjegava duele (isključivi krivac za prvi gol Dinama), generalno nikakav ili slab doprinos. Njegovo igranje svodi se na pumpanje osobne statisktike.
Dali nam treba ovakav ili je bolje dati priliku alternativu ako je ima. Ako je nema onda tim gore. A Djale se ne može abolirati zbog njegovih loših igara. Ili igraš maksimalno ili ne igraš. To je isključivo trenerova odgovornost.