Ri Mercato 2025

Started by Zelko Maler, 22.04.2025, 07:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Boy1da on 13.08.2025, 14:59
Quote from: Orpat on 13.08.2025, 14:10Da li netko zna u kojoj su fazi pregovori s Amerikancem, da li će od toga nešto biti?

Navodno nas Juncaj odbio za LW.

Rijeci treba lova, svima treba lova do krova...

https://youtu.be/xCHpDEZ1UUI?si=1li_C2hPTZVqVI0J
Ri Or Die

K
13.08.2025, 21:24 #3452 Last Edit: 13.08.2025, 21:28 by Krkan
Quote from: kircipijanci on 13.08.2025, 21:15https://www.24sata.hr/sport/raic-sudar-za-24sata-transfer-jankovica-nije-propao-naseg-golmana-zele-s-bliskog-istoka-1068449

Ko ima + neka stavi cijeli tekst

Nije baš krkanski,ali ajde.

Novac od Europe neće biti dovoljan da zatvorimo budžet. Put u Irsku, recimo, bio je skup, kaže sportski direktor Rijeke

Irski oblaci ostali su iza njih, a pred zoru, u srijedu, negdje oko 6.30 sati, kotači zrakoplova dotaknuli su pistu na Krku. Jutarnja izmaglica obavila je aerodrom. Rijeka je preokrenula ono što se činilo gotovo izgubljenim. Nakon poraza 2-1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, na uzvratu u Dublinu hrvatski je predstavnik pobijedio 3-1 i osigurao najmanje Konferencijsku ligu.
Momčad Radomira Đalovića pobjedom u Dublinu klubu je osigurala i stabilnost. Protivnik u playoffu može Rijeci biti austrijski Wolfsberger ili grčki PAOK. Oni su u prvoj utakmici odigrali bez golova u Grčkoj, a u četvrtak od 19 sati igraju uzvrat u Austriji.

Rijeka je osigurala ulazak u jedno od europskih natjecanja, dakle i veliku zaradu. Ako uđe u Konferencijsku ligu dobit će 3,2 milijuna eura, dok bi nastup u grupnoj fazi EL-a značio zaradu od 4,3 milijuna.

Također, osigurala je dodatnih 525.000 eura za prolaske kroz kvalifikacijska kola te dodatnih 350.000 eura za ispadanje iz drugog pretkola LP-a. Ukupno je to 875.000 eura samo od kvalifikacija na koje dolazi spomenutih dodatnih 3,2 milijuna ili 4,3 milijuna eura.

Đalović je igrače nagradio slobodnim danom, a već u subotu čeka ih na Rujevici 3. kolo HNL-a protiv Dinama. Međutim, slobodan nije bio sportski direktor Darko Raić-Sudar. U srijedu, svega nekoliko sati nakon što se vratio s momčadi u Hrvatsku, javio nam se iz svog ureda na Rujevici.

- Odspavao sam nekoliko sati pa došao na posao. Baš me zvao predsjednik Damir Mišković i pitao kakva je atmosfera. Nije u avionu bila neka posebna fešta, bili smo umorni od utakmice i puta. Očekivali smo prolazak i nakon negativnog rezultata u prvoj utakmici. Znali smo da smo kvalitetniji. Međutim, kad nisi pravi, i hrvatski drugoligaš može ti napraviti probleme... - govori nam Raić-Sudar.

Jeste li se pobojali kad su Irci u 86. minuti iz penala smanjili na 2-1?

- Snimku sam vidio samo na mobitelu pa nisam siguran je li penal bio ili nije. Rumunj je dugo to gledao na VAR-u, čak sam mislio da ga naposljetku neće suditi. Mislim da nije bio penal, ali Ante Oreč rekao mi je da je laganog kontakta u začetku akcije bilo...

Znači li to što ste na poslu dok su svi u klubu slobodni da ima nekih ponuda za vaše igrače?

- O transferu Nike Jankovića u Fenerbahče pisalo se svašta. Mogu potvrditi da transfer nije propao. Imamo upite iz Francuske i Saudijske Arabije za golmana Martina Zlomislića, ali njega nam nije hitno prodavati. Ima interesa i za Tonija Fruka... Razmišljamo i o ulaznim transferima. Tražimo profile igrača kakve nemamo, recimo neku hitru špicu ili krilo.

Je li zarada od Europe dovoljna za krpanje budžeta?

- Neće biti dovoljno, plasman u Europsku ligu donosi 4,1 milijun eura, a konferencijska liga nosi 3,17 milijuna eura. Nije to čista zarada kako ljudi misle. Put u Irsku, recimo, bio je skup. Moramo i igračima isplatiti premije za plasman u Europu. Međutim, podići će europski nastupi vrijednost igračima, dobiva se novac i za osvojene bodove i važno je za imidž kluba i naše navijače...

R
"Traže profile igrača kakve nemamo..."

Više nema ono da imamo spremne još bolje od ovih koji odu?

O
Šta sada, dolaze li Rog i Brekalo ili?

B
Quote from: Orpat on 13.08.2025, 23:37Šta sada, dolaze li Rog i Brekalo ili?
prvo se trebaju oporavit od troškova puta do Irske

S
Quote from: Orpat on 13.08.2025, 23:37Šta sada, dolaze li Rog i Brekalo ili?

Po pisanju Corriere dello sport Brekalo nas je odbio, a Cagliari bi se najrađe riješio Rogove plače. Imaju našu ponudu, ali Rog se i dalje nada mjestu u ekipi kod Pisacane-a.
Osobno sam uvjeren da će ga trener škartat do kraja vikenda, a nije da pršte ponude za njegove usluge.

M
Pa nisu ta dva lika (Rog i Brekalo) jedina na svijetu,iskreno,kad se neko toliko premislja i prenemaze ajde frende zdrav mi bio, ali negdje drugdje. I realno morali bi se dokazat,pa oni ne igraju vec masu vremena.

Kolega par postova prije napisao za Livakovica, i bas citam kako mu Fener trazi posudbu, onda mi se vrtilo po glavi Jankovic u Fener , i sjetio se da Zlomu traze, kao sto je i DRS rekao.
I mislim se zasto ne ,posudba na godinu dana , Zloma za kintu u Francusku, mi imamo reprezentativnog golmana, svojevrsni statement za HNL, pogotovo tovarima bi to bio prst u oko (mene ne jebu te stvari ali kad vidim da njih izjeda onda mene veseli). Znaci doveli ste rezervnog golmana repke, ok mi cemo dovest prvog golmana repke. Godinu dana da Todorovic i Kovac pokupe koji trik.

A
Kad se vec toliko prezvakava Brekala, sta nije njegov brat onomad popio sakom u glavu na Ruji, neko sivanje bilo...?

N
Quote from: ArmadaZg on 14.08.2025, 00:33Kad se vec toliko prezvakava Brekala, sta nije njegov brat onomad popio sakom u glavu na Ruji, neko sivanje bilo...?

Josip Ćorić, brat Ante Ćorića (i inače sam svojevremeno profi nogometaš) je bio u pitanju, nakon utakmice Rijeka-Dinamo kad je s nekoliko pajdaša slavio pobjedu ispod Z8...

D
Brekalo je dno igrac

Livakovic jos gori golman

Nebi nikad doveo igrača na posudbu, a kamoli golmana,pogotovo kad ga ne mogu otkupit
SPORTSKI ODLAZI!

B
Quote from: MaČaĆeToMane on 14.08.2025, 07:01Nebi nikad doveo igrača na posudbu, a kamoli golmana,pogotovo kad ga ne mogu otkupit

Ni ja, pogotovo ne sad kada smo unutra.. ali bi prodao Zlomi ako je ponuda stvarno dobra i dao priliku mlađima. Povijest nas uči da se za naslov sigurno nećemo ozbiljnije potući sada kad igramo i europsku jesen a za bit 1-4 mislim da možemo i sa Todorovićem. Možemo dobit i jare i pare 😎

Slažem se.
I gledajte jednu stvar. Mi smo stvorili napadača od 10 milijuna eura (Frigan) i izmislili/otkrili od 25 milijuna eura (Ivanović).
Oba igrača krenuli smo gurati sa 19 godina.

Šta se mene tiče, ponavljam se ko papiga, ne treba puno pojačanja osim 2 krila, ali ako su taj Todorović i Thaqi veliki talenti treba ih gurnuti a ne da se vuku sa 23,24 godine po klubu.
Ako trebaju pojačanja onda apsolutno treba zamijeniti Škorića, Maneva i ostale otpisane sa igračima do maksimalno 19,5 godina  :nisamja:

Nadam se da će se nešto odraditi po tom pitanju i da se samo čekala ta europa
SPORTSKI ODLAZI!

I
Livakovicevu plačljivu facu teško progutam ispred TV ekrana , a kamoli u dresu Rijeke.
Ne znam zašto , ali decko mi je jako ljigav