SHNL 35. kolo, hajduk - Rijeka, nedjelja 18.5., 18:45h

Started by vMario87, 12.05.2025, 12:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
19.05.2025, 07:32 #375 Last Edit: 19.05.2025, 07:32 by Zelko Maler
jako me boli jedna stvar. Livaja se ozlijedi, ti izjednačiš........... i za koju minutu opet dobiješ gol????
jebem im mater pa ja sam nakon ozljede Livaje i našeg izjednačenja bio siguran da to ide na 1:2., a mi još izgubimo od penzionera Trajkovskog.
Nakon našeg gola imali smo soldinih i dovoljnih 20ak minuta za nešto odigrati i stiusnuti ih.

Takvog mentaliteta me strah za zadnje kolo.

Nema tu bas neke logike, vidim ja  :bo:

Nismo dobili puno jacu ekipu u gostima pa cemo tesko dobit slabiju doma?

Ja to ne kuzim majkemi. Hajduk nije prvak zahvaljujuci svojem hajduckom samounistenju, oni samo da su Goricu dobili sad bi bili prvi. Ajmo malo realnosti nismo igrali protiv Lokomotive. Odigrali smo OK  protivnik je bio sretniji i spretniji ovaj put. Kao sto smo zadnja 2 puta bili mi i iz 2 udarca dobili.

Imamo Belupo doma. Stadion ce se rasprodat u 15 minuta. Ima da sve gori. Opet pobavljam, ne vidim nacin da mi to ne dobijemo. Ubit cemo ih

Z
Quote from: Snjesko on 19.05.2025, 08:23Nema tu bas neke logike, vidim ja  :bo:

Nismo dobili puno jacu ekipu u gostima pa cemo tesko dobit slabiju doma?

Ja to ne kuzim majkemi. Hajduk nije prvak zahvaljujuci svojem hajduckom samounistenju, oni samo da su Goricu dobili sad bi bili prvi. Ajmo malo realnosti nismo igrali protiv Lokomotive. Odigrali smo OK  protivnik je bio sretniji i spretniji ovaj put. Kao sto smo zadnja 2 puta bili mi i iz 2 udarca dobili.

Imamo Belupo doma. Stadion ce se rasprodat u 15 minuta. Ima da sve gori. Opet pobavljam, ne vidim nacin da mi to ne dobijemo. Ubit cemo ih

ma slažem se ja s tobom, nema spora u tome što pišeš, ali samo kažem. Ozlijedi im se Livaja zu 70. i nekoj, ti zabiješ odma nakon ......... i izgubiš. TO nije do kvalitete, Trajkovski je bio sam ko duh kod gola.

Loša priprema a i stav igrača kao nekoć na Maksimiru. Već sad je dovoljan uzorak da tko nam postavi 352 mi jednostavno ne znamo izać na kraj s tim, oni su konstantno imali višak u zadnje dvije trećine a naši ofenzivci često udvojeni naprijed.

Dosta njih je pojeo strah, prvo sam na Devetaku primjetio a da se i zaključit iz Radeljićeve izjave.

Za Belupo bi stavio par iskusnijih igrača koji su igrali ovakve utakmice ranije (Čop, Gojak).

Ništa nije gotovo, zadnjih 6 dana živciranja
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

Z

M
Drugi gol smo primili jer smo krenuli po preokret i ostao propuh iza.
Krenuli stihijski.

Quote from: moreplovac on 19.05.2025, 08:48Drugi gol smo primili jer smo krenuli po preokret i ostao propuh iza.
Krenuli stihijski.
Pa to je OK, ionalo ti remi nije igrao

R
Quote from: specter on 19.05.2025, 08:36Loša priprema a i stav igrača kao nekoć na Maksimiru. Već sad je dovoljan uzorak da tko nam postavi 352 mi jednostavno ne znamo izać na kraj s tim, oni su konstantno imali višak u zadnje dvije trećine a naši ofenzivci često udvojeni naprijed.

Dosta njih je pojeo strah, prvo sam na Devetaku primjetio a da se i zaključit iz Radeljićeve izjave.

Za Belupo bi stavio par iskusnijih igrača koji su igrali ovakve utakmice ranije (Čop, Gojak).

Ništa nije gotovo, zadnjih 6 dana živciranja

Pa to je bilo za ocekivait, pa 90% nasih igraca nisu sposobni rijesavati utakmice i svjestni su toga , osim Fruka, Djure , Copa ( nadam se da igra ) tko to ima jos iskustva i znanja , i zelje nesto napraviti, Jankovic ( on se ugasio , samo Djale zna zasto igra)
Ostali su tu da guraju , vodonose,  koji tu i tamo nesto naprave ...jucer smo bili bas to pre impresionirani, ali opet taj stav  da smo morali dobit mi nije jasan, nismo igrali u Gorici da smo toliko razocarani u ekipu ,  srecom Dinamo nam dao drugu prilika,  steta ako je ne iskoristimo
Napunit Ruju, pjesma od prve minute do kraja kako zavrsilo da zavrsilo

Z
kažu na Ofenzivi da bi se ova jedna nebitna utakmica Gorica-Lokomotiva igrala u subotu, a ostale 4 u nedjelju u 18h. To je neslužbeno.

Da je branio Lučić mi bi jučer dobili :)

Hajduk je odigrao iznenađujuće dobro, a sudac je penalom usmjerio utakmicu. Kako sam jednom već ovdje napisao, to je nogomet i puno faktora igra ulogu. On the bright side, mi imamo sve u svojim nogama. Što kaže Đalović, da nam je to netko ponudio.. E sad, jesmo li spremni to iskoristiti, ne znam, iskreno - ne znam. Idealno bi bilo ponoviti Cibaliu 2017. i zabiti tri komada u prvom poluvremenu ali svi bismo bili sretni i s 1-0 i to golom nalik onog Menala u nadoknadi Varaždinu. Treba biti strpljiv.

Pohvala Armadi za brojnost i navijanje, a lijepo je bilo vidjeti nakon dugo vremena i stare transparente na ogradi. Ponoviti to zajedništvo i na Ruji, pa šta bude..
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

S
Vi koji niste mogli do Spllita... da ste osjetili ono na našoj tribini kod gola za 1:1, srce bi vam puklo. Provala oduševljenja veća od gola Varaždinu u 94' i kolektivna vjera da imamo preokret i slavlje u splitskoj noći. Ostatak stadiona umro. Igrači Hajduka krenuli s centra obješenih ruku k'o orangutani, izgledalo je da su gotovi i nesposobni. Sve je ukazivalo samo na to. Bilo je trezvenih među nama koji su govorili "ma barem bod, da njih izbacimo iz kombinacija". I to je točno... nitko me ne može uvjeriti da Dinamo ima upisana tri boda u zadnjem kolu.

I onda, vrlo brzo, jedna naša glupa lopta u jurišu, taj isti koji zavapio za "barem bodom" gleda u teren i viče "ne tu ispasti..."; otvorio se domaćima koridor i pet sekundi nakon toga bilo je 2:1. Sad smo mi krenuli s centra k'o orangutani, a u zadnjoj liniji se još uvijek naši svađali 'ko je kriv.

Nikad mi se to nije dogodilo, u trenutku mi oslabile noge, morao sam sjesti. Ne brinem se, tješi me da su iste noge osjećali naši na terenu, koliko god im zbog toga jebem sve po spisku.

Nisam vidio s druge strane onaj naš volej, mislio sam da je Fruk, poslije skužim da je Butić. Pa mi opet srce puklo, zašto tom dečku nije ušla. Njemu i Doganu, pa da oni donesu prvenstvo. To bi bila epska pravda, ovo što će ta pravda možda biti zadovoljena na utakmici s Belupom, jebeš pravdu nakon šest dana umiranja.

Đalović krenuo prema Valentini, a mi ga pratimo glasnom podrškom. Meni srce opet puca, govorim ovome do sebe "iritira me pripremom i vođenjem utakmice, ali ne mogu protiv njega... vidi ga...". Skače, maše rukama, diže ih u zrak pa opet maše, pa opet skače. Kao da smo osvojili titulu. Delirium tremens. Isti set vježbi kad se vratio od Valentine.

Na povratku kući... jedino tako je moglo završiti, cijelim putem mirno i čisto, od Križišća do doma potop epskih razmjera. Ne vidiš ni kurca, ne možeš vozit. Ne slijeva se kiša, nego roniš s autom do Diračja. Zaobilaziš dignute šahte, spuštaš se s bujicom. Sjetiš se Orlandove nabujale Rijeke i morskih delicija na zlatnom šampionskom pladnju.

U autu trabunjam za kraj kompiću da nisam siguran jesam li imao snoviđenje ili neki glupi san u noći pred utakmicu. Sve je bilo isto kao jučer, samo što Hajduk zbog Dinama nije htio dobit. Pajač je sudio penal kojeg je Livaja išao fulat, pa je Zlomisliću šapnuo da će mu poslati "Panenku". Kad sam vidio taj penal i tu egzekuciju... ako tad nisam umro, živjet ću sto godina.

U nedjelju (subotu, nedjelju?)... ovi koji kažu "pa makar golom u 94. minuti"... taj film sigurno nećete gledati. Jedini scenarij po kojem mi dobivamo je slomiti protivnika do poluvremena. Zanimljivo je da smo 2000. godine upravo sa Slavenom imali slično zadnje kolo na Kantridi, direktan okršaj za 4. mjesto koje je vodilo u Kup UEFA. Poveli smo rano 2:0 i mirno plovili prema europskoj luci.

Recept je: 1991. Rijeka - Partizan 3:0 (za besmisleni opstanak u 1. ligi); spomenuti Rijeka - Slaven i 2017. Rijeka - Cibalia 4:0. 3:0 poluvrijeme.
Sve ostalo je jedna velika, velika agonija koja neće dobro završiti.

Doveli su se u situaciju da se kockaju za kuću. Možeš si ostvariti snove i useliti se u kuću iz bajke, a možeš postati i klošar. Neće biti tog Krleže koji će moći lijepo opisati da je drugo ili treće mjesto uspjeh. Nakon ovoliko propuštenih prilika i... budimo realni, loših igara, bit će to fijasko.
I nakon charter leta za Split, sorry. Nisi ga valjda poteg'o za treće mjesto.

B
Ja se uzasavam utakmice s Belupom. Znam da je ovo sad scenarij koji bi potpisali prekjucer,i sam sam rekao nakon dinamovog kiksa da nisam euforican i da tesko cemo osigurat titulu kolo prije kraja.

No jucer me uhvatila euforija kad je pocelo- zaista sam pomislio nesto sta se rijetko usudim:' Hej, pa mozda smo prvaci veceras!'

No tako smo grozni bili da me hvata panika sad. Toliko meč lopti ove sezone! Neznam - dali mozda ni igraci ne vjeruju u to?
Pustite price jaki hajduk i teska utakmica. Hajduk cijelu polusezonu nije nikoga nadigrao- čak ni na poljudu. Ni Sibenik, ni Goricu, ni Lokomotivu. Protiv nas su djelovali kao PSG, najmekaniji vezni red Krov Raketa je pojeo nase 'rotvajlere' Sel/Petr, a ova rotacija sa 3 stopera opet nas je ostavila bez plana. Kojeg ionako nije bilo, jer ako je plan da Radeljic igra pleymakera i da se samo baca duga lopta na Fruka onda neznam...krila su nam zatvorili bez problema..

Rado bih se sad probudio u buducnosti za recimo par mjeseci, jer iako je ovo nesto za sto se zivi- proslava naslova doma i delirij, jos vise mene uzasava mogucnost da opet placem na tribini.

Ne vjerujem da mozemo ih razbit i rijesit utakmicu. Ako bude titula- bit ce u stilu kakav je cijelu sezonu- losa igra i neki krumpir za 1-0, pa poslije panika do kraja utakmice.

Tko ce prezivit ovaj tjedan...

Vec me sada pere nervoza a ima 6 dana do tekme.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Z
19.05.2025, 11:50 #389 Last Edit: 19.05.2025, 11:52 by Zelko Maler
Quote from: Bobic on 19.05.2025, 11:42Ja se uzasavam utakmice s Belupom. Znam da je ovo sad scenarij koji bi potpisali prekjucer,i sam sam rekao nakon dinamovog kiksa da nisam euforican i da tesko cemo osigurat titulu kolo prije kraja.

No jucer me uhvatila euforija kad je pocelo- zaista sam pomislio nesto sta se rijetko usudim:' Hej, pa mozda smo prvaci veceras!'

No tako smo grozni bili da me hvata panika sad. Toliko meč lopti ove sezone! Neznam - dali mozda ni igraci ne vjeruju u to?
Pustite price jaki hajduk i teska utakmica. Hajduk cijelu polusezonu nije nikoga nadigrao- čak ni na poljudu. Ni Sibenik, ni Goricu, ni Lokomotivu. Protiv nas su djelovali kao PSG, najmekaniji vezni red Krov Raketa je pojeo nase 'rotvajlere' Sel/Petr, a ova rotacija sa 3 stopera opet nas je ostavila bez plana. Kojeg ionako nije bilo, jer ako je plan da Radeljic igra pleymakera i da se samo baca duga lopta na Fruka onda neznam...krila su nam zatvorili bez problema..

Rado bih se sad probudio u buducnosti za recimo par mjeseci, jer iako je ovo nesto za sto se zivi- proslava naslova doma i delirij, jos vise mene uzasava mogucnost da opet placem na tribini.

Ne vjerujem da mozemo ih razbit i rijesit utakmicu. Ako bude titula- bit ce u stilu kakav je cijelu sezonu- losa igra i neki krumpir za 1-0, pa poslije panika do kraja utakmice.

Tko ce prezivit ovaj tjedan...

pojeli su nas zbog penala. To nije vezni red koji je za loviti rezultat. S penalom sve pada u vodu jer moraš odjedanput loviti rezultat, a to sa Sel/Petrov nejde. Da je ostalo 0:0 do poluvremena mi bi to dobili jučer.  Kako bi utakmica odmicala mi bi sa Selahijem i Petrovičem sve više preuzimali sredinu, a Krov i Rakitić padali jer oni uvijek krepaju u cca 70.min.
Đale je, sad kako ja to s odmakom vidim, htio zadržati nulu do poluvremena i nešto u drugom  pokušati napraviti, a ako bude i x nije tragedija. ( iako nam ništa ne znači).