HNL sezona 2025/2026

Started by Vanjska Anasa Sharbinija, 12.06.2025, 20:36

Previous topic - Next topic

MoloLongo, Stormfall 87 and 1 Guest are viewing this topic.

17.06.2025, 21:14 #30 Last Edit: 17.06.2025, 21:18 by Krkan
Quote from: Vado Magnar on 17.06.2025, 20:55
Quote from: Krkan on 17.06.2025, 20:35Dinamo je neposložen. Sada, trenutno. Ali je skoro pa definirao roster, Sada. prije početka priprema . A prvu utakmicu igraju za 1,5 mjesec. I  ( osim Gode ) su doveli ili imaju igrače koje bi mi jučer potpisali da možemo.

Tako je. Sve točno.
Nekoliko pitanja - moje mišljenje:
a) hoće li se posložiti za 45 dana? - Ja ne bih rekao. Pa nemaju ni jasan kostur momčadi, a o uigranosti da i ne pričamo.
b) hoće li će biti jednako dobra momčad kao ona koja je pobjeđivala u ligi prvaka? - Ja mislim da ne. Evenutalno u drugoj polovici prvenstva.
c) hoće li taj prijelazni rok biti bezbolan? Bez gubitka bodova protiv slabijih momčadi? - Ja mislim da ne.
i onda
d) je li bolje igrati čim prije s njima ili kasnije kada se već bolje poslože? - Ja bih rekao čim prije.

Quote from: Vado Magnar on 17.06.2025, 20:55[/u]

a.) zašto se ne bi posložili za 45 dana kad već prije priprema imaju cijelu ekipu na okupu ( osim prvog napadača ako to nije Kulenović ) ?
b.) za pobjeđivati u HNL-u ne trebaju biti u formi kao kad su igrali LP
c.) vidi pod b
d.) po meni je bolje onda kad se mi posložimo pa sad vidi koliko će nam trebat za to s obzirom da još nismo ni krenuli s transferima ,  već i ptice na grani znaju da nam odlazi 50 % iz udarnih 11 ,a zamjene postoje sam u  trač rubrikama. Nabrojao si ih. A ako neki od njih tada budu još fizički ovdje to ne znači da glavom neće biti negdje drugdje. Česta pojava.

B
Quote from: Krkan on 17.06.2025, 20:35Dinamo je neposložen. Sada, trenutno. Ali je skoro pa definirao roster, Sada. prije početka priprema . A prvu utakmicu igraju za 1,5 mjesec. I  ( osim Gode ) su doveli ili imaju igrače koje bi mi jučer potpisali da možemo.
Opet- nemozemo o dinamu govorit kao o nama i hajduku. Da potpisali bi i mi te igrace kao i oni- naravno, i hajduk bi ih. No govorimo o tome da ovaj put dinamo nije definiran kao svake sezone i nije kao svake sezone neupitno bolji od svih. Nego momcad s potencijalom, a to dosad nisu bili, nego su uvijek bili klasna momcad koja na svakoj poziciji ima jaceg igraca od bilo koga koga konkurencija ima. Sada to nemoze nitko reci, nitko ne zna na sto ce to liciti...
Inace mediji predstavljaju ovo ciscenje kao da se radi o veteranima koji su gotovi s karijerom. Petko, Pjaca, Misic imaju po 30 god- to je u danasnje doba napon snage (oke imaju svi navedeni odredene nedostatke) ali jos dosta sezona odlicnog nogometa bar za Hnl okvire je pred njima.

Pribojavam se dinama kao i uvijek, no imam neki osjecaj da bi mogao ispast teski promasaj ovaj Boban...

@SandroB Ishitrena? Prije bih rekao da je to slika stvari kakve su sada.
Neki na forumu šize jer za sada nismo doveli niti jednog pravog igrača. Neki šize jer misle da ćemo sve prodati.
I da... moguće je da se i jedno i drugo dogodi, ali ako se bar više manje normalno uđe u sezonu, ako se postojeći kostur momčadi podeblja s dva-tri kvalitetna igrača do 1.8. onda bi mi trebali biti ok.

@Arci1984 - Da. Mislim da raspored nije grozan i pokušao sam objasniti zašto, a i mislim da su te momčadi neposložene (ok možda Varaždin nije). I u pravu si da treba gledati sebe, ali kvragu gledamo i druge, a drugi stoje gore nego mi. Dinamo prolazi kroz enormnu promjenu momčadi, mi? Prema najavama kluba trebali bi popuniti momčad i ne ući u radikalnu promjenu. Dakle...

@Krkan - Bobić objasnio. A i valjda nam je ova sezona pokazala da bi trebali imati malo vjere u našu upravu i igrače. Ispada kao da kostur momčadi oldazi, a za sada nemamo nikakve naznake da je tako.

17.06.2025, 22:14 #33 Last Edit: 17.06.2025, 22:15 by Snjesko
Pa odlazi ti Radeljic, Selahi, Jankovic, Nais i Fruk, pa to je cijela kicma momcad. Pa nisu kostur Devetak i Rukavina.

Boban radi fantastican posao. Zamijenio je 90% ekipe, biti ce puno brzi, mladji i barem duplo jeftiniji  a potencijal za prodaje fenomenalan. Jasno, dao je 3M za 2 igraca i jos par milijunskih transfera, tu je isao u odredjeni rizik, ali preuzeo je odgovornost i ne sumnjam u njegovu procjenu. Jos im fale samo prvi napadac i stoper. I jos 2 zamjenska - desni bek i desno krilo.
I to sve je rijeseno prije prvog treninga. Ja mu skidam kapu. Ova godina bi mogla bit izazovna, ali dugorocno, ovo je put kojim sam se nadao da bi mi mogli, ali eto.

Opet ponavljam, radije bi slabijeg igraca prvog dana priprema nego nekog kapitalca pocetkom 9 mjeseca.

17.06.2025, 23:01 #34 Last Edit: 17.06.2025, 23:02 by Vado Magnar
Quote from: Snjesko on 17.06.2025, 22:14Pa odlazi ti Radeljic, Selahi, Jankovic, Nais i Fruk, pa to je cijela kicma momcad. Pa nisu kostur Devetak i Rukavina.

Meni niš ne odlazi.  ;D
Ali ajmo malo realnosti. Pa neće otići svi odmah sad. Jasno je da će se prodati ako dođe dobra ponuda, ali ima li je? Tu su i dalje i Janković i Fruk i Radeljić. A na kraju krajeva ova rasprava je počela oko priče je li raspored dobar i je li dobro igrati odmah s Dinamom. Vjerojatnije je da će baš ti igrači igrati protiv Dinama nego li da neće. Iz te perspektive čim prije igramo s Dinamom, tim bolje. Bar tu prvu utakmicu doma. A i ne bi me čudilo da ostanu i u jesenjem dijelu pravenstva jer smo puni kao brod, a zna se da europski izlog debelo diže cijenu igrača.

I na kraju krajeva, baš me briga za Dinamo, iskreno me užasno nervira koliko se i dalje omalovažava rad stožera i igrača iako smo osvojili duplu krunu. Kao da ova momčad niš ne valja i kao da ne znaju kako dovoditi igrače i uspješno ih tržiti. A i osvajati trofeje.
Također me užasno nervira kako se ne razumije da ne radimo na način da prije priprema imamo spremnu momčad. To je za nas SF. To radi Dinamo koji ima brdo para. Rijeka lovi igrače za rukav, dahta na telefon, čeka da im propadnu bolji angažmani ili dogovara dolaske po isteku ugovora. Takvi transferi se rade nakon 30.6. i krajem osmog mjeseca. Zato ne možemo očekivat da će Rijeka imat novu momčad 15.6. Imat će prošlogodišnji tim i polako će ga nadograđivati. Kao i svake godine.   

M
Samo da se nadovežem, tu su i dalje svi navedeni jer prijelazni rok još nije počeo
Europa je jedino mjerilo!

K
Mogu oni biti tu i do 1.8. ali jesu li i mentalno tu il lutaju u transferima?

Raspored ovaj onaj, nije da nije bitno, ali sa svakim moraš igrat 4 puta. Ili da pojednostavim mislite li da je generaciji 2017. bilo bitno s kim i kada igraju? Odgovorit ću umjesto vas. Nije!
Bitno je stvoriti momčadski duh i igru, a to se čak prije i lakše može i s igračima koji su već godinu dana skupa. BTW ne odgovaram na suprotna mišljenja jer tko god misli drukčije od mene nije u pravu i točka. Dosta više te demokracije i sto mišljenja! Rekao sam, haugh!
 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
"PETAR BOČKAJ (28) na meti je HNK Vukovara 1991."   Bar kod nas crpki ima.........

Quote from: robil on 18.06.2025, 01:19"PETAR BOČKAJ (28) na meti je HNK Vukovara 1991."   Bar kod nas crpki ima.........
Svaka njemu čast, ali kad je taj odigrao zadnju poštenu utakmicu? Pored toga nije on vrsta karaktera koju mi ciljamo.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Z
nije direktno vezano za HNL, ali Florucz prodan za 5mil eura u + bonusi u USG. Vrijedi 2 ml eur po trasnfemarktu. Dokaz koliko je ta stranica nebitna ako netko želi nekog igrača.

USG skupio Florucza ( 2. HNL, za prvu nije bio dovoljno dobar), Ivanovića (imao je puno mušica u Rijeci) i najveće iznenađenje Promesa Davida, kojeg su u Hrvatskoj debili od trenera maltretirali i šikanirali ( članak niže).

Na Davidu i Ivanoviću će okrenut 30ak mil eura.

https://www.index.hr/sport/clanak/nigerijska-zvijezda-o-hrvatskoj-sramio-sam-se-gdje-zivim-a-trener-nije-volio-crnce/2661851.aspx

M
Ma usual suspects, njih kao da novinar nazove i kaže "slušaj, napisat ćemo da su te tukli i j u dupe jer su rasisti" baš mi se sere od toga.
Ne igra u klubu - trener rasist
Mala plaća na poslu - poslodavac rasist
Šta god da je odma rasizam i sve dobiješ

Razmišljam se mazat svako jutro bademovim uljem da budem smeđ, hodat okolo i samo vikat rasizam, pa sve ću imat

Ajde u krasni ...

Z
Quote from: MaČaĆeToMane on 18.06.2025, 09:00Ma usual suspects, njih kao da novinar nazove i kaže "slušaj, napisat ćemo da su te tukli i j u dupe jer su rasisti" baš mi se sere od toga.
Ne igra u klubu - trener rasist
Mala plaća na poslu - poslodavac rasist
Šta god da je odma rasizam i sve dobiješ

Razmišljam se mazat svako jutro bademovim uljem da budem smeđ, hodat okolo i samo vikat rasizam, pa sve ću imat

Ajde u krasni ...

ma nisam na to ciljao.  Više mi je zanimljivo da je USG uzeo 3 HNL otpatka ( izuzev Ivanoića), ali ono što je onu Rijeci radio je bilo za kosu počupati kakve mrtvace je znao mašiti i lopte koje treba samo pospremiti on nabije iza gola svom snagom.

M
Ma znam ali to kad vidim dobijem proljev.

Za USG svaka čast, ja nebi doveo nijednog ni na football manageru, ne znam tko ih je gledao AI ili čovjek, ali čudo igrači za smiješne novce, barem njima.

Zanimljivo si ovo izvukao, tri špice belgijskog prvaka su igrale 2. HNL i 1. HNL :nisamja:
#navodninavijač