Komentari tekstova

Started by TIR, 05.04.2023, 11:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Evo da budem mrvicu konkretniji oko jedne teme koju sam jako detaljno razradio pa odustao, a tiče se prijelaznog roka i transfera kako si i sam spomenuo. Engleski Athletic ima rubriku "Sensible transfers", gdje za neki klub identificiraju pozicije koje su najbitnije za riješiti u nadolazećem roku, po raznim prioritetima: klupskim, rosterskim, trenerskim. Nešto slično smo imali u ljeto 2023. godine, i od 10 izdvojenih igrača iz HNL-a, kod nas su na kraju završio Fruk (3.), a koliko sam upoznat, blizu su bili još Hoxha (7.) i Sentić (5.). I to je bio dosta popularan članak za tadašnji broj klikova na stranici pa sam htio sličnim putem nadograditi to kod nas.

Ali u međuvremenu sam malo bolje upoznao modus operandi (s kojim sam bio upoznat i ranije, ali nisam imao toliko potvrda) i pred ne tako davno si razmišljam pa zašto da ja trošim svoje vrijeme kad se naš skauting i odabir igrača prečesto ne temelji na objektivnim činjenicama nego se dovode otpatci, rade usluge i protuusluge, uzimaju menadžeska guranja, dovode djeca potencijalnih sponzora i slično. Zašto da ja trošim sate analizirajući Morissona iz Šibenika, Renata Gojkovića ili neki takav materijal kad je vjerojatno bliži Dino Perić iz Dinama. Zašto crtat kretnje Jagušića iz Belupa kad će doć Menalo? Iako su sve to teme koje me i privatno zanimaju. To je bio jedan konkretan primjer, ali nažalost ima ih više.

Također, tvrdnja da "ocigledno inspiracija raste samo kada se kritizira" je potpuno pogrešna i rekao bih čak i zlonamjerna, ali ne vjerujem da si tako mislio.

U zadnjih 10 članaka na portalu koji su objavljeni od 29.8. do 19.12., imamo četiri ekskluzive: intervju sa Hodžom i tri transfer priče (Dogan, Lind, Hodža) koje su čitaniji portali preuzimali od nas, Tu su još dvije kolumne, relativno nebitna crticu o Veigi u reprezentaciji, osvrt na slučaj Selahi, osvrt na slučaj Andrić i osvrt na 5:0 od Olimpije; izbacimo nešto barem jednom mjesečno.
Da hoćemo nonstop kritizirati, mogli smo u još 5-6 navrata posrati broj gledatelja, mogli smo pisati kako je klub prodao 62 polusezonske pretplate u prosincu, mogli smo pisati o propadanju čitave generacije 20-godišnjaka (Dujmović, Babić, Momčilovski, Butić, Burčul) koje hvale kao velike talente, a imaju 200 minuta terena čitavu jesen, mogli smo pitati zašto je prošla već (još jedna) godina bez milimetarskog pomaka oko stadiona Kantrida, ili zašto djelatnici kluba rade na pola radnog vremena za smiješne plaće i hrpa takvih tema. Mogu popodne otići na pressicu i postavljati škakljiva pitanja oko Galešića, ali nisam šupak i neću tuć nekog tko je na podu. Ali neću izmišljati motivaciju samo da bi napisao neku pozitivnu vijest.

Na taj način balansiram(o) manjak entuzijazma koji proizlazi iz svega napisanog poviše. Ja bi isto volio da je drukčije, i da iza mene nije polusezona u kojoj ni sam iskreno ne znam koliko utakmica nisam pogledao niti uživo niti na snimci, nakon što sam cijelo prošlo desetljeće imao valjda dva takva slučaja. Nismo u svakidašnjoj situaciji i ne treba se praviti da je drukčije.
#navodninavijač

Evo cisto jedan konstruktivni projedlog.
Lani u 12-om mjesecu Marko Filipovic govori kako treba oko 10 mjeseci do godine dana da se izmjeni GUP.
Nova godina je prosla, danas smo 2.1.2025, GUP nije izmjenjen, a Miskovic je rekao da ima investitora koji nece cekat vjecno.
Hoce li konacno netko priupitat SDP i Marka Filipovica zasto ne rade svoj posao? Zasto ne drze obecanja?

I sad uopce ne ulazim u to hoce li se tim GUP-om dozvolit 3 nebodera od 130 metara ili ce maksimum biti 2 nebodera od 95 metara ako tako kaze struka i javna rasprava, poanta je da netko konacno priupita koji kurac oni u gradu rade kad nisu u stanju izvrsit ni jednostavno obecanje i donijet jedan obicni akt koji neke stvari regulira, a potencijalno moze gradu donijet novi stadion, trgove, setnicu...

Niko Galešić sve je bliže Dinamu u transferu koji Rijeci olakšava put do željenog...drugog mjesta u HNL-u. :vijesti:

https://nepresusan.com/provincija/
#navodninavijač

03.01.2025, 10:31 #528 Last Edit: 03.01.2025, 10:34 by Fornax
Quote from: Snjesko on 02.01.2025, 16:48a Miskovic je rekao da ima investitora koji nece cekat vjecno
Je li jedan investitor ili skupina investitora i možemo li napokon saznati tko su oni.

Quote from: TIR on 03.01.2025, 10:06https://nepresusan.com/provincija/

"Nitko neće propasti zbog par stotina tisuća eura više ili manje..."

*digne cijenu karte 120%*
#degenerik

Quote from: TIR on 03.01.2025, 10:06Niko Galešić sve je bliže Dinamu u transferu koji Rijeci olakšava put do željenog...drugog mjesta u HNL-u. :vijesti:

Što si imao akreditaciju, imao si  ;D  ;D  ;D

Nekako mi se čini da ovaj tekst nije nastao iz poslanih Ro-Roovih natuknica.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

L
Quote from: TIR on 03.01.2025, 10:06Niko Galešić sve je bliže Dinamu u transferu koji Rijeci olakšava put do željenog...drugog mjesta u HNL-u. :vijesti:

Tekst je solidan, međutim Mišković tako posluje otkad je preuzeo Rijeku. Pa uoči šampionske sezone smo najboljeg/reprezentativnog stopera zamijenili za propalog tovara, također smo parali pretplate. Imam dojam da mi jako slabo slušamo poruke koje nam Miško svakih toliko u zadnjih dvanaest godina govori.

Ključna riječ: uoči šampionske sezone.

Radili su se dilovi s Dinamom i radit će se i dalje, ali usred sezone su rijetki odlazili gore. Čak su službeno i Štefulj i Nevistić bili kod nas do ljeta nakon ona 4 korona milijuna eura za njihov paket.
Jedini koji je u zimskom roku trajno prešao iz Rijeke u Dinamo je Gavranović 2018., kada je Dinamo imao 50 bodova, a Rijeka 35.
Ovaj transfer je ipak neviđen presedan.
#navodninavijač

03.01.2025, 12:24 #533 Last Edit: 03.01.2025, 12:28 by Fornax
Quote from: TIR on 03.01.2025, 11:37Jedini koji je u zimskom roku trajno prešao iz Rijeke u Dinamo je Gavranović 2018., kada je Dinamo imao 50 bodova, a Rijeka 35.
Plus što je to zapravo bio jesenski transfer odgođen za zimu.

Teško usporedivo.

EDIT:

Dokle god je ovakvih genijalaca, očerupana kokoš može mirno spavat.

Koliko navijači Rijeke mrze sami sebe, to valjda nigdje nije viđeno.
#degenerik

Quote from: Fornax on 03.01.2025, 12:24
Quote from: TIR on 03.01.2025, 11:37Jedini koji je u zimskom roku trajno prešao iz Rijeke u Dinamo je Gavranović 2018., kada je Dinamo imao 50 bodova, a Rijeka 35.

Teško usporedivo.

EDIT:

Realno, u pravu je 100%.
Lako je srat kad nije tvoja lova u pitanju. Kakva je samo bila buna kad se trebalo dat 100 ili 150 EURa vise za pretplatu? A sad ti isti preiapituju odluke koje se ticu 3,5 mil EURa. Ajde daj...
Ne kazem da mi koji smo platili najskuplje pretplate imamo vece pravo srat, ali definitivno imam vece pravo se osjecat sugavo zbog Galesica u Dinamu.

Hvala ti miško za provinciju...

Quote from: Snjesko on 03.01.2025, 12:38Realno, u pravu je 100%.
0% je u pravu.
#degenerik

Quote from: Snjesko on 03.01.2025, 12:38

Teško usporedivo.

EDIT:

Realno, u pravu je 100%.
Lako je srat kad nije tvoja lova u pitanju. Kakva je samo bila buna kad se trebalo dat 100 ili 150 EURa vise za pretplatu? A sad ti isti preiapituju odluke koje se ticu 3,5 mil EURa. Ajde daj...
Ne kazem da mi koji smo platili najskuplje pretplate imamo vece pravo srat, ali definitivno imam vece pravo se osjecat sugavo zbog Galesica u Dinamu.

Nemaš, nije tvoja ljubav prema klubu veća od moje i obrnuto. Loš osjećaj je isti - pa i ovima što brane Zalizanog. Vjerujem da jedno pišu a doma lupaju glavom o zid. Nitko te nije prisilio da kupiš pretplatu po suludoj cijeni. Sljedeći put pametnije.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: Snjesko on 03.01.2025, 12:38ali definitivno imam vece pravo se osjecat sugavo zbog Galesica u Dinamu.
Gdje smo onda mi koji nismo uzeli povrat novca za Napoli, Alkmaar i Osijek?

Boktejebo što sam si važan! Ovako vas gledam:

#degenerik

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 03.01.2025, 13:01
Quote from: Snjesko on 03.01.2025, 12:38

Teško usporedivo.

EDIT:

Realno, u pravu je 100%.

Nemaš, nije tvoja ljubav prema klubu veća od moje i obrnuto. Loš osjećaj je isti - pa i ovima što brane Zalizanog. Vjerujem da jedno pišu a doma lupaju glavom o zid. Nitko te nije prisilio da kupiš pretplatu po suludoj cijeni. Sljedeći put pametnije.

OK, prihvacam. Los osjecaj je isti svima.

A sljedeci cu put opet, kao i uvijek, napravit jedino pametno i kupit pretplatu.