5. Kolo Hadjuk Rijeka 31.08.2025. 21:15

Started by mattur123, 30.08.2025, 21:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

X
Quote from: Kostrena on 31.08.2025, 23:13
Quote from: Vavik vjerna Kirija on 31.08.2025, 23:12
Quote from: Kostrena on 31.08.2025, 23:08Kratkoročni rezultat je manje bitan, meni...
Dijelom sam večeras vidio borbu, žar i agresiju ali dugoročno nema tu kruha.
Nemojmo više braniti raznorazne Rukavine, Butiće i Čopove
Najveci problem ove ekipe je brutalno limitiran kadar, nemojmo si mazat oci
Šta nisu to naši šampioni?

Jesu i hvala im od srca na titulama

Z
kad gledaš roster i da smo igrali s Butićem, da je ušao Rukavina, da je Čop sad rang Bozunova u Rijeci, pravo je čudo da smo mi odigrali 2:2

btw, zašto škuri nije ušao umejsto Rukavine?

Ocekivanja su bila jako niska ali necu lagat da sam tesko zaspao nocas, kakva steta

Deckima se nema sto za prigovorit, rekao bi i da je bila dobra priprema.
Iznenadio me njihov niski blok gdje smo mi izlazili lakse nego inace, pogotovo kad bi okrenuli stranu dugom loptom dolazili bi lagano u zavrsnicu.

Ali ostaje da smo dobili 2 gola na identican nacin, kontra noga centarsut na covjeka iz drugog plana.

Zamjene generalno dobre i pravovremene, Gojak iskusno odradio. Rukavina gubi se iz kluba. Ne razumijem zakucavanje Jurica na klupu, vjerujem da bi veci doprinos dao od Copa.

Sve u svemu dobrodosla pauza nakon teskog ritma utakmica. Bravo za sve koji su potegnuli dole.
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

J
Prvi centarsut butic odgledao, drugi rukavina. Jbg,  jasno je di fali kvalitete.

01.09.2025, 09:05 #259 Last Edit: 01.09.2025, 09:06 by Snjesko
Dobro, realno, ne postoji krilo koje moze sprijeciti centarsut protivnickog krila s kontra nogom, tako da to nebi zamjerio ni Buticu ni Rukavini ni nikome. Rukavini vise zamjeram sto je izgubio loptu 30 sekundi prije u situaciji 1 na 2, ali kad pogledam kadar vidim da nema nijedno krilo koje bi u onoj situaciji izvuklo ista vise od pada od nemoci.
Recimo pogledajmo drugi gol PAOKa za koje su mnogi optuzili Oreca. Gdje je tu Menalo kao krilo da duplira, gdje su tu vezni i stoper u korekciji? Covjek sam ulazi na 11 metara?! 9 igraca u nasih 16m, a covjek sam ulazi bez ikakvog dupliranja i smetanja na 11 metara i sutira bez bloka.
Pa sad ekvivlanet pitanje za drugi gol jucer- gdje je tu vezni koji je pratio Pukstasa, gdje su stoperi da ga preuzmu, zasto golman nije izasao?
Lako bi bilo da je kriv Rukavina ili Butic, to se lako rijesi.
Nece se rijesit ni samim dolaskom novog trenera bez barem 2-3 prava pojacanja

S
Još uvijek smo (po meni) totalna enigma.

Istovremeno izgledamo kao raspad sistema i obećavajuće.

Da krenem s "obećavajuće"; pa... imam feeling da nam fali tako malo, samo mrvica (ili iskra) da igra poteče i da šamaramo Hajduka, nadam se i Dinama. Fali malo... ne znam kako to nazvati... Janković je, npr, znao davati i lijepe golove za nas; sigurno se ne radi o neznanju. Ne znam zašto moramo sumnjati na koncentraciju u jednoj ovakvoj utakmici u kojoj moraš biti - popularnih 120% koncentriran. A eto... ja sumnjam.

Pa kakav je ono udarac u 45. minuti, nakon što ti se lopta odbila , kao da si ju sam namjestio, na prsa, pa na pun šut, a ti opizdiš preko gola, kao da si zažmirio i okrenuo glavu? Nismo svjesni kakav bi efekt imao taj gol! Tribine su još divljale od njihovog gola za 1:1, da nam je sjelo u tom trenutku za 1:2, zakucali bismo ih ispod trave Poljuda. Ali ne... oni idu sretni na odmor, uz ovacije.

Akcija koju smo mogli okončati za 1:3, Menalo usere petom, dok mu se desna strana otvara za "1 na 1" s Ivušićem. Pa zašto?!? Do tog trenutka mislio sam da Menalo igra najbolju utakmicu u našem dresu, a on tako usere; kako to nazvati?

Fruk onaj svoj ulazak u 16 (isto za 1:3) rješava lijevom nogom 9/10. Sad ide prebacivati na desnu i ostane bez lopte. Kao da je 10% Fruka, a ne Fruk. Da nije onaj (tipično njegov) briljantan pas s kojim je lansirao Oreča završio golom, rek'o bih da je njegov učinak mizeran. I ne shvaćam zašto toliko cijedimo tog genijalca hrvanjem sa stoperima, umjesto da mu damo igrati.

Ne shvaćam ni body language ove ekipe. Na trenutak mi njihove face izgledaju kao krpe praznog pogleda, a ponekad se vidi i osjeti fight, što bi plačipička Garcia vidjela kao "igrali su za trenera". Ne kužim ni tu atmosferu. Ako i jest svima mač nad glavom u ovom izdrkavanju oko kupoprodaje, pa odigraj i napali se za sebe. Kome je stalo spuštat si cijenu, ne razumijem.

Ponavljam... malo, malo fali. I nikad mi ovako mali korak nije izgledao od odlične igre do totalnog sranja.

I
Negdje oko 15 minute utakmice jučer , prođe mi kroz glavu "vidi ti Butića". Po meni je jedno 3 do 4 puta, fino odgodio, okrenuo se prema sredini i prebacio na lijevu stranu. Pomislio bi čovjek da se oslobodio pritiska, poslije ušao u svilo.

Menalo na trenutke djeluje jako dobro i onda kao što je Sandro napisao, onako dječački sjebe kontru 3 na 1. Nevjerovatno. Ne zaboravimo i još jednu njegovu minijaturu u prvom poluvremenu kad je Ivušić obrnio, odnosno netko od njihovih igrača blokirao.

Dantas dobro postavljanje i otvaranje sinoć. Ali jebemu, da malo brže, ne u reakciji nego da taj put lopte kraće traje i ne ide par puta iza leđa. Jako dobro smo ih vukli na desnu stranu i onda prebacivali na lijevu. Otvarali se autoputevi. Jbg. imamo taj manjak Devetakove napadačke nekvalitete, ali opet je tri puta ubacio bolje nego cijele sezone kad ni ne uspije "dignuti" loptu iz idealne pozicije.

Meni je Oreč pao i posebno Janković. Kakve loše odluke, kakva ispadanja. Definitivno je do glave.

Je, malo fali...Fali recimo Stjepan Lončar umjesto transferiranog Jankovića, Vrzić i Krivak na krilima i možemo .

Hajduk i Garcia i Ivušić.

Kakva nekvaliteta Ivušića u igri nogom. Mama mia...

Igra hajduka nabačaji sa poludistance...Bo...

Čekam da krenu uraganski, prvih 15 minuta nisu ni pomislili napasti. Stisli su nas ono kad su nam ga uvalil na halabuku. Par dalekometnih od Pajazitija sa distance nakon prekida. I...to je to.

Z
Quote from: ispod stijena on 01.09.2025, 09:21Negdje oko 15 minute utakmice jučer , prođe mi kroz glavu "vidi ti Butića". Po meni je jedno 3 do 4 puta, fino odgodio, okrenuo se prema sredini i prebacio na lijevu stranu. Pomislio bi čovjek da se oslobodio pritiska, poslije ušao u svilo.

Menalo na trenutke djeluje jako dobro i onda kao što je Sandro napisao, onako dječački sjebe kontru 3 na 1. Nevjerovatno. Ne zaboravimo i još jednu njegovu minijaturu u prvom poluvremenu kad je Ivušić obrnio, odnosno netko od njihovih igrača blokirao.

Dantas dobro postavljanje i otvaranje sinoć. Ali jebemu, da malo brže, ne u reakciji nego da taj put lopte kraće traje i ne ide par puta iza leđa. Jako dobro smo ih vukli na desnu stranu i onda prebacivali na lijevu. Otvarali se autoputevi. Jbg. imamo taj manjak Devetakove napadačke nekvalitete, ali opet je tri puta ubacio bolje nego cijele sezone kad ni ne uspije "dignuti" loptu iz idealne pozicije.

Meni je Oreč pao i posebno Janković. Kakve loše odluke, kakva ispadanja. Definitivno je do glave.

Je, malo fali...Fali recimo Stjepan Lončar umjesto transferiranog Jankovića, Vrzić i Krivak na krilima i možemo .

Hajduk i Garcia i Ivušić.

Kakva nekvaliteta Ivušića u igri nogom. Mama mia...

Igra hajduka nabačaji sa poludistance...Bo...

Čekam da krenu uraganski, prvih 15 minuta nisu ni pomislili napasti. Stisli su nas ono kad su nam ga uvalil na halabuku. Par dalekometnih od Pajazitija sa distance nakon prekida. I...to je to.

odlični izbori, ali mislim da je kasno sad za sve.

što se tiče Ivušića, ne znam ko je gore prošao hadjuk ili on. tovari su ga dopeljali, platili veliku odštetu, dali mu jako veliku plaću, posjeli na klupu mladog prespektivnog golamana koji nije griješio. Ivušić im direktno ni jedan bod nije donio, ništa nije izvukao i ispao iz europe. S aspekta Ivušića, odjebo je posloženiji klub za koejg se znalo da će sigurno igrati europu ( nije se znalo za LP) i došao u psihijatriju da bi se kakti izborio za reprezentaciju. A da i Livaković totalno posrne, tu je Domink Kotarski u Kopenhagenu koji je bolji i od jednog i drugog tako da Ivica sigurno neće braniti za repkicu.

I
Đalović je za utakmicu u Splitu izabrao sustav s kojim igra 100% utakmica. U tom sustavu su jučer svi igrači igrali na svojim "prirodnim" pozicijama. Svi osim Fruka. Kritike da previše miksa i stavlja igrače na "neprirodne" pozicije je tim potezom utišao. Jednom je izjavio javno da nema krila i pogriješio jedino u tome što se to ne govori javno. Taj nedostatak krila je jučer doveo do oba primljena gola uz još neke greške. Centaršut u kojem lopta ima putanju prema golu je najteže braniti a oba gola su pala nakon takvog centaršuta. Problem je što su isto tako oba upućena potpuno neometano kao na treningu. Prosječni gledatelj od krila očekuje prvo asistencije, onda i golove. Nama je jučer od krila trebalo da Butić i Rukavina pokriju i budu bliže kod centaršuta Šege i Durdova nakon kojih su pala dva identična gola. Mehanizmi, automatizmi, kurci palci... bek ode duboko, isprati ga bek, na krilu ostane da pokrije krilo, a kad je to krilo koje mora pokriti Butić ili Rukavina dobijemo šta smo dobili jučer. Đalović, mislio tko god šta hoće, uči i ispravlja se u hodu. Nama je najveći problem što se uči na Rijeci a svaki korak je važan i svaki krivi ružno naplaćuje. Jučer je konzervativno vodio utakmicu, mijenjao igrače sa žutim kartonima i poziciju za poziciju. Bogi je vratio golom, Rukavina isto na krivu stranu. Naučiti će i tu nešto ali koristi ono šta ima. Nema Kalika koji nam je nedavno zabio dva komada nema Sigura, Melnjaka koji nas je isto par puta koštao, Durdova na klupi. Na kraju, nakon raspada u Grčkoj prvih deset minuta im nismo dali da pređu centar, vodili smo sat vremena i izgubili dva boda u 96-oj.
Mi smo izgubili dva boda, oni osvojili jedan.   

D
Mali Butic ima neki problem. Ne znam jel glava, nedostatak glave, nedostatak kvalitete ali ima problem. Prema naprijed ok, imao je dvije tri fantastične promjene strane i otvaranja prostora, ali onda kad treba igrati defanzivu ispada kao loš junior. Imam osjećaj da uopće ne razmislja u defanzivi gdje stoji kako stoji i koliko ce zakasniti za njihovim krilnim. Ne znam jel to popravljivo u ovim godinama ali očito je problem taktičke prirode odnosno loše edukacije u juniorskim fazama.

M
Quote from: SandroB on 01.09.2025, 09:11Još uvijek smo (po meni) totalna enigma.

Istovremeno izgledamo kao raspad sistema i obećavajuće.

Da krenem s "obećavajuće"; pa... imam feeling da nam fali tako malo, samo mrvica (ili iskra) da igra poteče i da šamaramo Hajduka, nadam se i Dinama. Fali malo... ne znam kako to nazvati... Janković je, npr, znao davati i lijepe golove za nas; sigurno se ne radi o neznanju. Ne znam zašto moramo sumnjati na koncentraciju u jednoj ovakvoj utakmici u kojoj moraš biti - popularnih 120% koncentriran. A eto... ja sumnjam.

Pa kakav je ono udarac u 45. minuti, nakon što ti se lopta odbila , kao da si ju sam namjestio, na prsa, pa na pun šut, a ti opizdiš preko gola, kao da si zažmirio i okrenuo glavu? Nismo svjesni kakav bi efekt imao taj gol! Tribine su još divljale od njihovog gola za 1:1, da nam je sjelo u tom trenutku za 1:2, zakucali bismo ih ispod trave Poljuda. Ali ne... oni idu sretni na odmor, uz ovacije.

Akcija koju smo mogli okončati za 1:3, Menalo usere petom, dok mu se desna strana otvara za "1 na 1" s Ivušićem. Pa zašto?!? Do tog trenutka mislio sam da Menalo igra najbolju utakmicu u našem dresu, a on tako usere; kako to nazvati?

Fruk onaj svoj ulazak u 16 (isto za 1:3) rješava lijevom nogom 9/10. Sad ide prebacivati na desnu i ostane bez lopte. Kao da je 10% Fruka, a ne Fruk. Da nije onaj (tipično njegov) briljantan pas s kojim je lansirao Oreča završio golom, rek'o bih da je njegov učinak mizeran. I ne shvaćam zašto toliko cijedimo tog genijalca hrvanjem sa stoperima, umjesto da mu damo igrati.

Ne shvaćam ni body language ove ekipe. Na trenutak mi njihove face izgledaju kao krpe praznog pogleda, a ponekad se vidi i osjeti fight, što bi plačipička Garcia vidjela kao "igrali su za trenera". Ne kužim ni tu atmosferu. Ako i jest svima mač nad glavom u ovom izdrkavanju oko kupoprodaje, pa odigraj i napali se za sebe. Kome je stalo spuštat si cijenu, ne razumijem.

Ponavljam... malo, malo fali. I nikad mi ovako mali korak nije izgledao od odlične igre do totalnog sranja.

To! Bas to.

Usudim se reci iako je Menalo jucer bio iznad svih ocekivanja, da je Djuro bio na njegovom mjestu ili bi Garcia vadio stopere radi sloma zivaca ili bi bio valjda trostruki strijelac. Menalo je dva,tri puta ostao sam na njihove stopere, jednog ili drugog, to je Djurotu bread and butter.

J
Ovaj Hadjuk od jučer neće bit prvak. Vidjet ćemo kako će se uklopit španjolci i šta će bit s odlascima, ali mislim da bujola nebu vidli again.

S
Quote from: deo123 on 01.09.2025, 09:33Mali Butic ima neki problem. Ne znam jel glava, nedostatak glave, nedostatak kvalitete ali ima problem. Prema naprijed ok, imao je dvije tri fantastične promjene strane i otvaranja prostora, ali onda kad treba igrati defanzivu ispada kao loš junior. Imam osjećaj da uopće ne razmislja u defanzivi gdje stoji kako stoji i koliko ce zakasniti za njihovim krilnim. Ne znam jel to popravljivo u ovim godinama ali očito je problem taktičke prirode odnosno loše edukacije u juniorskim fazama.

To nikoga ne bi trebalo čudit. Struka u nas, pa još u juniorima... Neću nikad zaboraviti riječi profesora Kineziološkog u Zg; po njemu, od 11 tisuća sportskih trenera (u ono vrijeme, prije 15-ak godina), samo šest tisuća imalo je kvalifikaciju. Od licence do fakultetske diplome.

Naša je praksa da koncentraciju kvalitete guramo u seniorski sport (i tu zna biti debela nestašica), a djecu rado ostavljamo panjevima. Tu i tamo polupismenim. Tu i tamo i onima koji se iživljavaju na djeci, a često i onima koji ih razaraju i uništavaju zdravlje i psihofizički razvoj. Pa ti sad očekuj da i mladi nogometaši nauče nešto u fazi odrastanja.

S
Quote from: ispod stijena on 01.09.2025, 09:21... Menalo na trenutke djeluje jako dobro i onda kao što je Sandro napisao, onako dječački sjebe kontru 3 na 1. Nevjerovatno. Ne zaboravimo i još jednu njegovu minijaturu u prvom poluvremenu kad je Ivušić obrnio, odnosno netko od njihovih igrača blokirao...

A ona akcija kod žutog kartona (zbog simulacije; penal)? Pa tamo se oslobodio dvojice kao vrhunski, ali vrhunski svjetski... Menalo je savršena ilustracija tog našeg kontradiktornog trenutka. Štogod kažeš, nećeš fulat. I kad ga tjeraš i žališ trenutak kad je došao, ali i kad kažeš da može odigrati u velikom stilu... imam feeling da nam treba jedan šerif koji im neće dati zajebavati se. Izvući iz njih maksimum, nikad bliža definicija...