Victor Sánchez

Started by tomyrijeka, 03.09.2025, 20:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jeste li zadovoljni sa izborom novog trenera Victora umjesto Đaleta?

Da
138 (93.2%)
Ne
10 (6.8%)

Total Members Voted: 145

F
Roster,roster,roster... Varazdin ima bolji roster?

J
Pa, jučer nisu puno zaostajali po kvaliteti. Igrali su doma, uigrani su, branili se 90 min, uputili jedan šut u gol i pobijedili 1:0. Goropadni Varaždin.

Quote from: LenRi on 23.04.2026, 09:35Ja baš mislim suprotno, Sanchez je pravi trener za Europu i imam dojam da samo s njim možemo opet dohvatiti ligašku fazu euro natjecanja. Možda ćemo s njim kašljucati u HNLu, ali uvijek bih prihvatio ovakve rezultate u HNLu ako ćemo ovako uspješno igrati u Europi.

Problem je ovo kašljucanje u HNLu, koje neće preživjeti.
Ima igru za Europu, ali za domaće prvenstvo nije prilagodio dovoljno da bi preživio utakmice protiv bunkera. I na trenutnom uzorku, bojim se da ne vidim nekakav napredak.
Meni bi bilo drago da ostane, ali iduće godine će imati samo lošiji kadar i bit će gore nego ove sezone.

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
23.04.2026, 10:43 #798 Last Edit: 23.04.2026, 10:45 by Iqteam
Quote from: fiorellolaguardia on 22.04.2026, 23:11
Quote from: Fornax on 22.04.2026, 22:51
Quote from: fiorellolaguardia on 22.04.2026, 22:47Djale, neznalica, je s ovim rosterom osvojio duplu krunu
Nije baš. Janković prije raspada, Petrovič dok je još u glavi bio igrač Rijeke., Džuahra u odličnoj formi i najvažnije od svega, Lindon Selahi.

Da je samo Selahi, dovoljno je.

Plus Menalo, Goda, Bogojević...

Oprosti ti, Djuro i Selahi cijela sezona, Galešić, Pašalić, Smolčić pola sezone, Pa i Franjo i Hodža par utakmica, Janko sezona života, karijere (tu je Sancho kriv jer nije dadilja, psihijatar, psiholog, teta u vrtiću).

S
23.04.2026, 11:09 #799 Last Edit: 23.04.2026, 11:14 by SandroB
Quote from: frane merikan on 22.04.2026, 19:54...

Rotacije Sancheza samo su razotkrile kakovu sportsku politiku i ambiciju ima klub....kako stojimo u tri temeljne nogometne vještine  za iole ozbiljnijeg nogometaša:

- primanje lopte
- predaja lopte suigracu, znaci ne proigravanje
- stvaranje viska 1 na 1

...

To, to... o ovome se premalo priča. I nama je sve postalo bruto - neto, ili tko je koga skautirao, doveo, nagovorio. O radu struke uglavnom ne pričamo, kao da su treninzi neka univerzalna sportska škola koju je važno odraditi i proći. Piši "dva", dosta mi je.

Jučer gledam Burnley - MCity. CIty ne griješi u predaji lopte. Takoreći nikad. Osim Donnarume, kad popuši "Zloma" gol.

Nemojte me sad dočekat... sve mi je jasno. Jasno mi je da bi Bayern Cityja natjerao na poneku grešku. Ali kad s druge strane imaju inferiornog protivnika koji im daje igrati, de facto ne griješe. Gube posjed nakon udarca na gol, odbijanca, nesavršenog centaršuta... obrazac kao na traci.

Mi gubimo loptu ničim izazvani; jučer dvaput u pet minuta iz čistog mira loptu bacamo u aut. Umjesto u noge suigraču tri metra od nas. Katastrofa.

Također znam da tehničko znanje i tehničke vještine nisu predmet za sebe. Moraju se demonstrirati na navišoj radnoj temperaturi, u srazu s protivnikom za kojeg i ne znaš u kojoj mjeri će te ometati. Tehnika ide u paketu s fizičkim karakteristikama, razinom kondicijske pripremljenosti, mentalne snage, čitanja i razumijevanja prostora, kognitivnih sposobnosti... inteligencije.

Možda je teško na bazičnim stvarima raditi s 25-godišnjakom, ali nikad nije kasno učiti i napredovati. Možda u šezdesetoj je; profesionalci "do 30", pa i poslije, uz jaku volju i karakter mogu, 100%.

Znam da ne možemo dobiti 10-ak supermana po sezoni i stvoriti fantastičan "roster", ali na svemu ovome napisanom se radi. To je posao trenera (bez obzira na ime) i sportske struke. Organizacije sportske struke... ispravne selekcije. I kroz školu, mlađe kategorije, na koncu i kroz kupovinu.

Dajem jaja na panj da nam je dovoljno dubok i bogat bazen da samo kroz selekciju mlađih igrača moramo stvoriti dva, tri igrača godišnje koji u 57. minuti susreta neće krivo dodati loptu suigraču dva metra udaljenom. Na tu sportsku bazu onda može ići i kupovina, ali probranog materijala. Pravi skaut mora znati karakteristike igrača kojeg uzimamo. Mora znati i njegovo zdravstveno stanje, naravno. Sve... rad, rad i samo rad.

Jebeš samo kupoprodaju. Tako ćemo se samo oslanjati na sreću i prepoznavati "dobar" i "loš" prelazni rok.

J
A drop kick Adua na loptu što pada s neba? To je toliko glupo da je neshvatljivo. 

Quote from: SandroB on 23.04.2026, 11:09Znam da ne možemo dobiti 10-ak supermana po sezoni i stvoriti fantastičan "roster", ali na svemu ovome napisanom se radi. To je posao trenera (bez obzira na ime) i sportske struke. Organizacije sportske struke... ispravne selekcije. I kroz školu, mlađe kategorije, na koncu i kroz kupovinu.

Dajem jaja na panj da nam je dovoljno dubok i bogat bazen da samo kroz selekciju mlađih igrača moramo stvoriti dva, tri igrača godišnje koji u 57. minuti susreta neće krivo dodati loptu suigraču dva metra udaljenom. Na tu sportsku bazu onda može ići i kupovina, ali probranog materijala. Pravi skaut mora znati karakteristike igrača kojeg uzimamo. Mora znati i njegovo zdravstveno stanje, naravno. Sve... rad, rad i samo rad.

Jebeš samo kupoprodaju. Tako ćemo se samo oslanjati na sreću i prepoznavati "dobar" i "loš" prelazni rok.

To se na kraju svede na bruto-neto. Jer je problem što ove klince nema tko naučiti i izdrilati ispravno dodati loptu. Premalo su plaćeni, pa su oni što valjaju otišli u druge klubove ili se bave drugim poslom. Ta 2-3 klinca koji znaju spojiti 2 pasa otprve do 16te godine pokupe strani klubovi i onda to više nije pitanje talenta već mentaliteta, hoće li uspjeti u stranom okruženju.
Ako ostanu nakon 16te, dohvatit će ih ovi stručnjaci iz prve stavke.
Banalan primjer za to je da mi sasvim sigurno ne bi Ivanovića pretvorili u igrača od 25 milijuna eura da je ostao još jednu sezonu kod nas.

A što se skautinga tiče, opet nećeš naći prave skaute koji će igrača temeljito proučiti, jer i njih treba platiti. Oni kvalitetni neće raditi za kikiriki, a nećeš uvijek naći nekog Mancea koji ima volje i kapaciteta za naučiti. Ovako si osuđen na raznorazne menaĐere koji ti nude svoj škart.

Uvijek se to na kraju svede na koliko para, toliko muzike u infrastrukturi. 400K eura u Yankova bi sigurno bilo bolje uloženo u 2-3 godine poštenog skautiranja, za izgraditi bazu igrača.
Ali opet je i tu potrebno imati dugoročnu strategiju u kojem smjeru će se razvijati način igre 1. momčadi.

Quote from: ispod stijena on 23.04.2026, 09:49Sve je ok, ali mi smo u 31 kolu.

Ima tu razno - raznih statističkih podataka pro i contra,ali onaj najvažniji je - tablica.

Može se pozivati na sreću/nesreću, nedostatak ovog - onog, ali mi djelujemo lošije u 2026oj od 2025 godine pod Sanchezom. Prodali nismo nikog(odnosno otišli su oni koji nisu zadovoljili po kriteriju struke), došli su neki igrači sa kojima je kad podvučeš crtu generalno forum bio zadovoljan, čak je proglašen i najboljim prijalznim rokom od Jakira.

Kako je on rekao, tablicu ne treba gledati, sad smo došli do toga da - samo gledamo tablicu. Ukoliko ne pobjedi Hajduka, realno je da Lokomotiva pobjedom u međusobnoj nas preskače.

Mi nismo u crnoj rupi, konstantno smo u sivoj zoni.

Ja razumijem "pražnjenje" nakon euro avanture i utakmicu u Gorici, razumijem čak i nedostatak nekih riješenja u utakmici sa Varaždinom ,ali mi smo u svibnju sutra i u 31 kolu! Neke stvari ne mogu biti slučajne. Nije ovo desetinka sekunde na 100 metara, ovo je maraton, tj. prvenstvo.
Sa svima imaš po 4 utakmice.

Ne znam koliko tu ljudi na forumu pamti 8 poraza zaredom Zlatka Cice Kranjčara i skandiranje i ...otkaz. Ali tada je Rijeka stavarno u odnosu na uzance igrala "atraktivno" i Cico je bio laf, imao je štofa i taj zarazni smiješak i uz sve to karizmu. Nije to bila posprdna karizma Vidović Rajka kao igrača ili Ive Ištuka kao trenera...nego je zračio.

VSDA jednostavno nema nikakvu karizmu. Osim procesorsku, da vrti, analizira statističke podatke.

Ljudima je najteže ponekad se pogledati u zrcalo i upitati se: "a da li sam možda negdje pogriješio".

Situacija u kojoj smo danas nije problematična radi GOrice ili Varaždina, ona je jednostavno posljedica neprilagodbe, ega...

Sanchez treba ostati dok se ne spuste zastori SHNL. Da sva odgovornost reultata bude na njemu. Na kraju krajeva , on bira tko će među vratnice, tko je stoper , tko kreira, tko je špica. Ako to rade kućni ili Miško, e moj Victore...onda ti nisi karakter, onda si ti kurac.

Pa mislim problem je što je Victor mislio da će svojim sistemom nakon Europe imati priliku ispeglati stvari (pogotovo jer je bilo očito da teško 2. dostupno) dok mu se eto u rad nije upleo predsjednik. Sad da li je to on napravio da bi čuvao leđa nekom od svojih bližih suradnika da uspostavi autoritet ili ne, činjenica je da je glavna negativna mantra postavljena.

I onda se naravno nakon inicijalnog uspjeha desi negativan trenutak kao protiv OS, gdje ironično sve što je Sanchez govorio o famoznim "loadsima" i premalo dopuštanje rekonvalescentima da se vraćaju u igri zakontrlja i pokrene taj snowball efekt. Taj snowball efekt se nadoda protiv Dinama kad bude velika kartonijada i eto pred utakmicom s direktnim konkurentom Varaždinom za 3.mj odjednom bez glavnih nositelja igre.

Onda ti taj Varaždin doslovno odigra lošije od tebe i ti napraviš 1 grešku gdje si odmah kažnjen se jednostavno savršeno uklapa u cijeli taj snowball negativnog okruženja koji samo raste.

E sada, Sanchez će možda platiti danak inicijalnog potcijenjivanja HNL-a, ali nemoguće je ne vidjeti loš run koji je zahvatio trenera i igrače, a loš trenutak mu inicirao sam predsjednik.

S
Quote from: aahzinho on 23.04.2026, 12:40...
To se na kraju svede na bruto-neto. Jer je problem što ove klince nema tko naučiti i izdrilati ispravno dodati loptu. Premalo su plaćeni, pa su oni što valjaju otišli u druge klubove ili se bave drugim poslom.
...

OK... možemo ovako otvoriti Pandorinu kutiju i nizati sve potenicjalne probleme u ovoj našoj gorkoj sredini.

Temelj onoga što želim reći je: dobro posložiti struku i raditi kako treba je 95% dugoročnog uspjeha kluba. Ovo što pišeš "na kraju se svede na bruto i neto...". Pa da... ajmo ovako - zaposli 3, 4 jako dobra, stručna, kvalitetna trenera i dobro ih plati. Imamo velike šanse da ćemo za pet godina biti zdrava, poželjna sredina i dugoročno biti pri vrhu domaćeg nogometa. Garant.

Nije realno dobro platiti 3, 4 trenera? OK... slažem se, ako mislimo sumnjive igrače plaćati 300, 400 milja. I siguran sam da od takvog kluba; s kvalitetnim trenerima i cijelom strukom, dobrom koordinacijom struke, nitko neće bježati.

Nema nema. Pisao sam to par puta, to što pričaš je utopija u našim krajevima.

Prvo i osnovno u domaćem nogometu jednostavno nema toliko stručnih ljudi koji poznaju materiju. Razlozi su jasni - svi djelatnici su mahom bivši nogometaši, a oni koji se zadrže u HNL-u su također imali nekakve prosječne karijere, čitav život prolazili kroz pokvareni sustav i onda otišli u penziju. Dakle to su ljudi bez nekih viših obrazovanja, i malo je nezahvalno s takvim kadrom posložiti struku za višegodišnje strategije. Pogotovo znajući da ono dobrog materijala također ode vani, nađe neki pametniji posao u drugom sektoru, ne želi biti u nogometu, ili jednostavno traži više nego što Rijeka može ponuditi. Tu pričam od trenera, stožera, ureda, svega. Nema kadra.

Druga stvar je što iako strategija u svakom poduzeću igra znatnu ulogu, u nogometu je to vrlo škakljiva tema zbog faktora prolaznosti, dinamike. Ti možeš na papiru posložiti kockice i imati struku poviše, ali u stvarnosti ti planove iz kolosijeka izbaci neki sudac, neki promašaj, neki igrač koji dođe u Rijeku samo da bi išao u Dinamo za godinu dana itd itd. Previše je različitih utjecaja sa strane, koliko je god nogomet jednostavan, mislim da u toj industriji ima puno više vanjskih faktora nego u većini drugih industrija. Također je ovo jedna od rijetkih industrija gdje svi mislimo da znamo bolje od nekog profesionalca u tom svijetu. Pa zašto dodaje loptu njemu, zašto mu igra ovaj, zašto dovodi tog trenera, zašto plaća tog igrača, zašto ta tribina košta toliko, zašto parking, zašto ženska sa Radio Korza na razglasu itd itd itd. Ukratko, s nama navijačima je uvijek neki kurac, pa ti i to određuje atmosferu.

Treća stvar je što ti kao privatni investitor daješ svoje novce za tuđe ideje i na papiru se ne bi trebao miješati u njih. Ali i ti si čovjek kao ovi iz točke 2, pa i ti nekad vidiš (ili misliš da vidiš) drukčije i bolje, pa ne želiš plaćati nekog tko radi loš posao. Tu se vraćamo na prosječno trajanje trenera pa i igrača u novije doba.

I četvrta je da sve to možeš napraviti 100% ispravno, potrošiti 2 milijuna godišnje samo na struku, potrošit više svog vremena, više sastanaka, više planiranja, i opet ti Đale osvoji duplu krunu sa 67 bodova. I onda se pitaš koliki utjecaj struka zapravo ima...
#navodninavijač

S
Quote from: TIR on 23.04.2026, 16:30...
Prvo i osnovno u domaćem nogometu jednostavno nema toliko stručnih ljudi koji poznaju materiju.
...
Industrija
...
i opet ti Đale osvoji duplu krunu sa 67 bodova. I onda se pitaš koliki utjecaj struka zapravo ima...

Idemo redom. Jedan od naših problema je upravo taj što se ovaj klub, kao ni ti u ovom odgovoru, nikad nije bavio temeljnim sportskim razvojnim principima. Ima stručnih ljudi. Prva dva koja mi padaju na pamet i znam ih prilično dobro: Danilo Butorović, Boris Pučić. Ne govorim o šefu struke, tj. glavnom treneru, daj im slobodne ruke posložiti školu nogometa i mlađe (do juniora) uzraste. Stručni, obrazovani, pametni dečki s već lijepim iskustvom. Radni fanatici, vole / obožavaju Rijeku. Plati ih kako treba, ne 800 eura mjesečno. Oni biraju suradnike. Da vidite procvat škole nogmeta.

Kad govoriš o "industriji", znam da u praksi ne možemo pobjeći od toga, ali opet zaobilaziš sportske principe. Zna se kako bi svaka sportska organizacija, svaka sa svojim specifičnostima (nitko ne spori da je ovo profesionalni nogometni klub) trebala izgledati i vjeruj mi, nije neka neshvatljiva forenzika to ustrojiti.

To što je Đale osvojio duplu krunu ne znači da se trebaju zapaliti sve knjige kao bezvrijedne. Neka je Đale osvojio titulu, navijao sam i da Ištuk osvoji, ali to ne znači da ću prestat cijeniti znanje i stručni rad. Teza "Đale je osvojio, koliko je potrebno davati važnosti struci" je preniska za tvoj profil i tvoj rejting.

Nije to moj stav, već razlozi kojima pravdam zašto Mišković u zadnjih 10-15 godina radi stvari kako radi.
#navodninavijač

Quote from: SandroB on 23.04.2026, 16:12OK... možemo ovako otvoriti Pandorinu kutiju i nizati sve potenicjalne probleme u ovoj našoj gorkoj sredini.

Temelj onoga što želim reći je: dobro posložiti struku i raditi kako treba je 95% dugoročnog uspjeha kluba. Ovo što pišeš "na kraju se svede na bruto i neto...". Pa da... ajmo ovako - zaposli 3, 4 jako dobra, stručna, kvalitetna trenera i dobro ih plati. Imamo velike šanse da ćemo za pet godina biti zdrava, poželjna sredina i dugoročno biti pri vrhu domaćeg nogometa. Garant.

Nije realno dobro platiti 3, 4 trenera? OK... slažem se, ako mislimo sumnjive igrače plaćati 300, 400 milja. I siguran sam da od takvog kluba; s kvalitetnim trenerima i cijelom strukom, dobrom koordinacijom struke, nitko neće bježati.

Možda se to nije vidjelo iz tona originalnog posta, ali u potpunosti se slažem s tobom.

Ta pandorina kutija se vidi i u hrpu drugih područja. I sigurno je uzaludno trošiti toliku količinu energije i žuči na običan i u globalu nekvalitetan nogomet, ali jebiga...emocija ne pita puno.

Da Mišković ima volje/znanja angažirati prave stručnjake i normalno ih platiti, već bi davno to napravio. Taj film s ovim vlasnikom sigurno nećemo gledati.
@TIR je s jedne strane u pravu da je sustav tako trulo postavljen pa od bivših igrača proizvodi loše i osrednje trenere, pa je mali izbor, ali nije nemoguć

Ne preostaje nam ništa drugo osim živcirati se i uživati u amplitudama voljenog nam kluba.

I
A zašto je Đalović jedinica za nestručnost?

I
23.04.2026, 18:02 #809 Last Edit: 23.04.2026, 18:09 by ispod stijena
Quote from: Mići_Boškarin on 23.04.2026, 15:05Pa mislim problem je što je Victor mislio da će svojim sistemom nakon Europe imati priliku ispeglati stvari (pogotovo jer je bilo očito da teško 2. dostupno) dok mu se eto u rad nije upleo predsjednik. Sad da li je to on napravio da bi čuvao leđa nekom od svojih bližih suradnika da uspostavi autoritet ili ne, činjenica je da je glavna negativna mantra postavljena.

E sada, Sanchez će možda platiti danak inicijalnog potcijenjivanja HNL-a, ali nemoguće je ne vidjeti loš run koji je zahvatio trenera i igrače, a loš trenutak mu inicirao sam predsjednik.

Možda više nema Boškarina po Istri, ali barem imamo krivca za ovo sezonu! ;)