Hrvatski nogometni kup 2025/26

Started by waf, 05.09.2025, 15:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

I
Quote from: beetlebum on 18.09.2025, 06:47Vignato, Dantas, DAA - imaju usađenu drugu koncepciju nogometa, vide ga drugačije. Stalno na prstima, traže svoj prostor na terenu, daju lopte u prostor ne u noge, znaju gdje utrčati. Netko je već napisao, vidi se samo iz par kombinacija Vignata i Dantasa. Vignato je isto ostavio koji put loptu u prostoru po inerciji očekivao da će utrčati Butić koji čeka. Adjei je skoro svaki duel kad je lopta isla i u prostor bio prije stopera na njoj, tako se jednostavno pozicionira. Čak i Yankov ima taj pogled naprijed, okrenut se i riješit lopte, ali je strašno van forme, nikako ne djeluje.

Ovo ne znači nužno da su oni igračine ili išta slično jer nije moguće zaključiti nakon pola utakmice, ali je pokazatelj razlike u nogometnom obrazovanju. Njima je zajedničko da nisu produkt hrvatske/balkanske škole nogometa, tako da u tom grmu vjerojatno leži zec.

Quote from: Snjesko on 17.09.2025, 22:24Vidjelo se par taktickih stvari koje mozemo proc, kao i neke preferencije glede igraca i njihovih uloga.

Prvo, opet se islo na asimetricni 4-4-2 koji se pretvara u 3-5-2 sa desnim bekom koji se podize visoko. Ova odluka je relativno logicna kad znamo da su nam desni bekovi jaki ofenzivno, a na lijevoj strani je Devetak.
Odluka da se igra cisti 4-4-2, a ne kao dosad 4-2-3-1 je mozda isto logicna da dignes jos jednog igraca visoko kad znamo da smo dosta procitani i neopasni napred, ne dolazimo sa puno igraca u zavrsnicu, ne stvaramo prilike i najvaznije nemamo nikakava krila.
Dok je sam izbog takticke postavke logican, sto se samog izbora igraca i uloga tice, tu imam par velikih upitnika.
Prvo, ja se iskreno nadam da je Sanchez dosao do zakljucka de ce tog desnog beka igrat ili Orec ili Lasickas, jer Menalo to nikalo ne moze.
Druga stvar, danas je desnog veznog/krilo koje se uvlaci u sredinu igrao Yankov, a kao zamjena je usao Gojak koji je to odigrao i protiv Lokomotive. Da Yankov nije onaj igrac kojeg je DRS pratio jos prije 4 godine, to je jasno, ali puno problematicnije mi se cini da Sanchez tu vidi Gojaka. Logicniji izbor izbor ovdje bi bio vjerojatno i isti kao Đalovicev - Ndokit, ali kad svi igraci budu na optimumu i dostupni, po mom sudu, to je pozicija za Fruka gdje on ulazi u sredinu i otvara prostor za Oreca.
I treca zanimljiva stvar danas - zadnjih 15-tak minuta je Sanchez zamijenio mjesta pa je Husic isao na lijevog stopera/beka, a Devetak je bio srednji. Mislim, (bar se nadam), da se vidjelo u stozeru da je Devetak apsolutno beskoristan napred i da je tih 15 minuta bilo dovoljno da se zakljuci kako je Husic, koji je tu bocnu poziciju igrao u Turskoj, bolji izbor ako se igra na ovaj nacin.
Od ostalih pozitivnih stvari Vignato je pokazao da zna igrat, s tim da je on opet puno vise klasicni AMC, a ne krilo niti napadac.
Isto tako DAA je mislim pokazao dovoljno da bude prvi izbor ispred Copa i AMJ.
Da sumiram,
Moj neki optimalni sastav na temelju viđenog bio bi isti kao sto sam napisao vec nakon prelaznog roka, jedina varijabilna opcija bila bi Husic-Lasickas :
Zlomislic
Orec-Majstorovic-Radeljic-Husic (Lasickas ovisno o protivniku)
Fruk-Dantas-Petrovic-Jankovic
Vignato-DAA

Utakmica protiv Maksimira je poslužila treneru da protiv nedoraslog protivnika pokaže svim svojim igračima šta će očekivati od njih i na koji način misli posložiti igru. Kažem svima jer su prvotimci koji nisu bili u zapisniku bili u loži. Isto, iskoristio ju je da igraju oni koji nisu ni na karti. Početni sastav, ovisi o kutu gledanja, je bio sa jednim ili tri prvotimca. Taj jedan sigurni je Devatak, drugi Oreč iako mu nije počeo protiv Lokomotive, a treći, nategnuto, Ndockyt koji je kod Đaleta bio prvotimac do ozljede.
@Snjesko u svom postu odlično analizira Sanchesove zamisli i primjenu na terenu. Ne umišljam si ja da smo ga mi pročitali ali da možemo vidjeti neke naznake transformacije, to svakako.
Pojedinačno, ako krenemo od onih koji su najmanje pokazali tu je bez konkurencije kapetan Rukavina.
Kitinovu igru se može uvrstiti u neka predavanja kako strah utječe na izvedbu. U svakom potezu se ogledavao strah od pogreške i to nije moglo gore izgledati. Stalni pogled u pod i loptu nema veze sa strahom i mislim da je to ozbiljni nedostatak. Premalo za neke generalne zaključke ali nisam optimist.  Olakotna okolnost mu je dob, a upisao je i asistenciju.
Sijarić je dobio priliku 20 minuta i nije je iskoristio. Olakotnu okolnost @Snjesko objašnjava težištem igre lijevo – sredina zadnjih 20 minuta.
Ilinkovićevih 40 minuta meni nije pokazalo ništa jer je bio daleko od napadačkih akcija. Ili sam zaboravio što je isto moguće.
Ndockyt je, ono što su svi primjetili, izgubio tri lopte koje je slao popreko pa su presiječene. Možda se ja zavaravam ali te njegove greške, kao i neke Husićeve mogu biti posljedica suprotna od Kitinove slabe izvedbe. Naime, Husić i Ndockyt su ozbiljno potcijenili protivnike. Iako količina trke i želja mu se ne mogu zamjeriti. Taj dečko zna igrati nogomet, ima nogometnu inteligenciju kao i Bogojević i može biti zahvalan igrač za ulazak s klupe.
Husiću nemam zamjerki osim tih nekih nonšalancija, a pomicanje skroz lijevo kako je primjetio @Snjesko bi mogla biti opcija.
Devetak je utakmicu odigrao kako i treba jedan prvoligaški prvotimac protiv niželigaša i više puta je izgledalo da senior igra protiv juniora. Nimalo impresioniran i nimalo podcjenjivački. Meni bi u ovom sastavu on bio kapetan.
Oreč je u prvom poluvremenu pretrčao više nego neke cijele utakmice. Svi su forsirali napad preko desne strane kao da bojkotiraju Rukavinu. Dečki iz Maksimira koji su pokrivali njegovu stranu u dvadesetoj minuti nisu mogli disati. Moram primjetiti da su udarac na gol u drugom poluvremenu ostvarili s igračem kojeg je on pokrivao.
Todorović bez posla osim kad mu je Kitin vratio kratku, slabu loptu ali uspio je to riješiti.
E sad, Yankov. Minijature, dubinske, dupli pasovi, kontrola u gužvi... Čovjek je na ti s tehnikom i meni je njegov nastup bio odličan. Odličan koliko može biti za igrača bez snage. Ako se posloži i dođe u neku koliko toliko pristojnu formu biti će pojačanje.
Gojak je svoje odradio, zabio gol, sudjelovao kod još jednog i po onoj Sanchesovoj da je jednako važno tko završi ili počne utakmicu još ćemo ga gledati.
Jurić je isto zabio i ulazio u šanse. Mora to bolje ali biti će prilike s obzirom na ove opcije s dva napadača. On će ići prema gore i nadam se biti kompatibilan s drugim napadečem kada se malo poslože.
Vignato. Da se malo ogradim, moguće da sam zaboravio, ali do ulaska Dantasa i Butića nisam baš nešto vidio od njega. Nakon toga samo pohvale.
Adu Adjei je sila. Netko je već za njega napisao da će ga već samo fizikalije izdići u ovoj ligi. Ima puno više od samo fizike. Ja sam vidio kontrolu, refleks i suradnju. Npr. zna da njegov posao nije gotov iako Jurić ide s loptom sam na golmana.
Butić ima zasluge kod drugog i trećeg gola, a prvi da nije dao Dantas, dao bi on. Puno je bilo priča "ušao Dantas i sve pokrenuo". Nije netočno ali umanjuje doprinos Butića. Ušli su u istoj izmjeni i način na koji su surađivali Dantas i Vignato sa ulascima Butića je bio gušt za gledati. I to sve na krivoj strani. Sanches je bio desno krilo s desnom nogom. Možda može dati kakav savjet Butiću kako da igra na lijevom krilu s lijevom nogom.
Dantas, igrač utakmice u pola sata igre. Kad bi nas nekako posložilo pa da bude bliže golu, gdje bi nam bio kraj?
@beetlebum odličan post o Vignato, Dantas, Adu Adjei poimanju i igranju nogometa.
Znam ja da protivnik nije bio po mjeri ali samo iznosim šta sam vidio. 

20.09.2025, 15:29 #136 Last Edit: 20.09.2025, 15:30 by Vado Magnar
Bacio sam oko na snimku utakmice i da dodam par zapažanja:
Jednu od rijetkih prilika Maksimira je zakuhao Rukavina u 39 minuti svojim nezalaganjem i indolencijom. Jednostavno se nije potrudio ispratiti svog igrača. Poljud anyone? Još veća sramota je što je nosio kapetansku traku. Iz jako puno razloga.
Prvo poluvrijeme nije ni bilo toliko loše. Redali smo prilike. Bilo je pitanje vremena kad će pasti gol.
Adu Adijei ima ono nešto. Uvijek na pravom mjestu, nudi se, traži loptu u prostor, jako dobre tehnike i stalno vreba za udarac.
Čak je i Jankov zanimljiv. Na trenutke me podsjetio na Pavičića i njegovu mogućnost prijenosa lopte u trku iz faze obrane u napad.

B
Glupo je analizirati utakmicu protiv zadnjeg u 4. ligi, ali ako je to relevantno Iankov i Vignato imaju potencijal postati strašni igrači.

Pogotovo mali Talijan. Reakcije su mu za sekundu bile brže od svih suigrača. Instikt i talent.

Kapetanska traka Rukavini nemam riječi, ali svetinje odavno odlaze iz nogometa pa se nisam zgrozio previše.

Baš me zanima kojim su odabirom došli do toga da se Rukavini da kapetanska traka

To je tragedija za klub i one koji su to sugeriralo treneru.

Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 20.09.2025, 19:52Baš me zanima kojim su odabirom došli do toga da se Rukavini da kapetanska traka
Jedini razlog je tehnikalija. Na terenu je u tom trenutku, koliko god to čudno bilo, bio igrač s najviše dana provedenih u Rijeci.
Mogli su traku i golmanu dat jer je on bio debelo s najviše dana u Rijeci, ako se gleda boravak u omladinskom pogonu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 20.09.2025, 20:04
Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 20.09.2025, 19:52Baš me zanima kojim su odabirom došli do toga da se Rukavini da kapetanska traka
Jedini razlog je tehnikalija. Na terenu je u tom trenutku, koliko god to čudno bilo, bio igrač s najviše dana provedenih u Rijeci.
Mogli su traku i golmanu dat jer je on bio debelo s najviše dana u Rijeci, ako se gleda boravak u omladinskom pogonu.

Devetak?

Quote from: iSpOd StIjEnA 2 on 20.09.2025, 20:17
Quote from: D2 on 20.09.2025, 20:04
Devetak?
Gabi došao mjesec prije. Provjerio na TM.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Valjda bi prednost trebao imati starter koji je osvojio duplu krunu a ne tamo neki klinac koji ugl. grije klupu.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Ok,ali broj utakmica i doprinos je veći kod Devetaka. Mislim da bi ipak to trebao biti neki put. A i karakter,a složiti ćemo se da je karakter Rukija u najmanju ruku diskutabilan

Alo, stani vojsko .... ne opravdavam, samo pokušavam uhvatiti neku logiku kojom su se možda vodili.  8)

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 20.09.2025, 20:24Valjda bi prednost trebao imati starter koji je osvojio duplu krunu a ne tamo neki klinac koji ugl. grije klupu.
Tko zna kakav je Gabi u kabini. Možda svi stoje u stavu mirno kad on zagrmi.  :neretljak:

K
20.09.2025, 21:57 #146 Last Edit: 20.09.2025, 22:02 by Kostrena
Možda nismo htjeli da nam je Srbin kapetan, ni na pola sata 😜

A

K
24.09.2025, 15:16 #148 Last Edit: 24.09.2025, 15:39 by KadOkrenemSe
I tovari i madari s najjacim postavama protiv Koprivnice i Uljanika

K
Konačno je definiran termin utakmice osmine finala Kupa Mladost Ždralovi - Rijeka. Zbog europskih obveza momčadi s Rujevice utakmica će se igrati tek 3. prosinca. S obzirom da stadion Brdo u bjelovarskom naselju Ždralovi nema reflektore utakmica će početi već u 13 sati.