SHNL , 9. Kolo, 05.10.2025. , 15:45h, Gorica - Rijeka

Started by ispod stijena, 03.10.2025, 18:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Meni je recimo puno draže kako je Rijeka odigrala ovu utakmicu nego onu protiv Vukovara.
Ti si Deo izvukao ovdje statistiku.
Moj dragi Aaa baterija je izvukao statistiku kontra Vukovara.
Puno ljepše je pročitati onu vukovarsku.
Ali... drugo pol, Gorica ni blizu da ugrozi nas gol. Prvo pol, odigrali su relano smislenije od nas i imali te tri povratne lopte koje su mogli bolje "poklopiti".
A protiv Vukovara samo manjak njihove individualne kvalitete nam je pomogao da nas bolje ne kazne još u prvom pol,a u drugom smo nagrabusili radi loše igre u obrambenoj fazi.
Meni se vise svidja ovaj pragmatičniji nogomet ko večeras, da prije svega zatvorimo prilaze, a onda sa tom individualnom kvlaitetom kaznimo u tom segementu inferirnijeg suparinka.
I ako ASDA bude primjenjivao tu pragmatiku dočekati će polusezonu, pa onda neka slaže svoje

Z
Sto se tice Zlome. Da i brani ko prime Neuer  meni je ludost da je golman kapetan. Jednostavno mi to nije sjelo, ni ko Labrovica prije,ne sjedi mi ni sad.
Fruk ili Majstorovic ( koji je dovoljno dugo tu, a i nedavno je potpisao ugovor) su bolji izbori.
Bilo je jedno vrijeme kad stvarno nije bilo izbora, sad ima.

Quote from: ispod stijena on 05.10.2025, 21:52Meni je ovo najbolja utkmica Copa u ovoj sezoni.

Naravno. Za jedan klub čije au ambicije borba za naslov ili biti konkurent za to nije dostojan pozicije 9 tke.
Ali... ja mu ne mogu zamjeriti zalaganje, čak mislim da je sa iskustvom pozitivan faktor u svlačionici i da slijedi upute trenera.
Sigurno ne bi dobivao sansu da to nije tako.
Uz to, danas je dosta toga dobro u defanzivi napravio.
Ali godine su stisle i to vise nije to u napadačkom djelu.
Jednostavno fali snage i brzine

Ti kao da namjerno ideš kontra foruma  :bo:
Čop je danas bio očajan, toliko očajan da smo 60 minuta igrali s igračem manje.
Dobio je samo 1 duel, očajan starčić, izgubljen i nesinkroniziran s ostatkom ekipe. Doslovno to šta je on danas odigrao, odigrat će bilo koja špica 3
Hnl - Zapad
SPORTSKI ODLAZI!

Z
05.10.2025, 22:11 #213 Last Edit: 05.10.2025, 22:18 by Zelko Maler
Quote from: deo123 on 05.10.2025, 21:56
Quote from: kirac_87 on 05.10.2025, 21:16S ovakvim pristupom danas, i ako se odradi dobro ova stanka za uigravanje. Mislim da smo protiv Aeka i Lincolna apsolutni favoriti i to moramo dobit, a protiv Celja, Sparte i Shahtara mislim da mozemo izvuci bod(ove).

Pič mač odakle ovoliki optimizam. Gorica je imala 14 udaraca, 8 kornera, 60+% posjed lopte. 531 dodavanje na 286 dodavanja. Dobili smo i to je super ali da sad iz ove utakmice mozemo ovako hrabri biti, pa ne znam bas. Sretni smo sa Thaqijem, jer je pokazao nesto ali surove brojke su mu onako, li la...3/7 tocnih dodavanja, dueli 5 od toga 0 osvojenih. Imao je činjenica dvije fantastične lopte, ali obzirom da smo mi prvaci, top 2 klub hr zadnjih godina, to je ispod razine koju bi morali imati u prvih 11. Potencijal da ali ne igrač koji bi morao biti starter (barem ne jos).

Sve u svemu veliki posao je pred njima. Vide se pomaci ali put je dalek..

Protiv Ciprana nismo i necemo biti favoriti. Lincol moramo dobiti u hendijepu. Tu nema govora.
A Celje kako igra to nije normalno.
Imati 11 bodova prednosti u  ovoj fazi prvenstva je van svake pameti.

S
Quote from: duke on 05.10.2025, 21:41Evo izjave trenera.

"Sretan sam, najviše zbog igrača i navijača. Ove prve četiri utakmice bile su vrlo teške, a sada smo napokon uzeli pobjedu koju smo zaslužili i u ranijim susretima. Pokazali smo konzistentnost i vjeru. Primili smo opet lagan gol, ali važno je da su momci izbacili negativan pritisak i pokazali karakter", rekao je Sanchez pa se osvrnuo na debitanta Thaqija:

"Vrlo sam zadovoljan njegovim debijem. Od prvog dana vidi se njegov potencijal i hrabrost koju tražimo od svih igrača. Bio je prijetnja, dobro reagirao i u obrani, i drago mi je zbog njega. Slijedi pauza, igrači će se malo odmoriti i isključiti od nogometa, a zatim ćemo se fokusirati na pripreme za nastavak prvenstva. Planiramo i kondicijska testiranja kako bismo imali što bolji uvid u njihovo stanje i mogućnosti."

Hvala kurcu na udarcu...

Z
Je li Rukavina otpisan?
Nisam nista cuo da je ozlijeđen( mozda sam propustio)
Prptiv Istre nije ulazio s klupe. Protiv Noaha i danas ga nije bilo

Z
Quote from: SandroB on 05.10.2025, 22:11

"Sretan sam, najviše zbog igrača i navijača. Ove prve četiri utakmice bile su vrlo teške, a sada smo napokon uzeli pobjedu koju smo zaslužili i u ranijim susretima. Pokazali smo konzistentnost i vjeru. Primili smo opet lagan gol, ali važno je da su momci izbacili negativan pritisak i pokazali karakter", rekao je Sanchez pa se osvrnuo na debitanta Thaqija:

"Vrlo sam zadovoljan njegovim debijem. Od prvog dana vidi se njegov potencijal i hrabrost koju tražimo od svih igrača. Bio je prijetnja, dobro reagirao i u obrani, i drago mi je zbog njega. Slijedi pauza, igrači će se malo odmoriti i isključiti od nogometa, a zatim ćemo se fokusirati na pripreme za nastavak prvenstva. Planiramo i kondicijska testiranja kako bismo imali što bolji uvid u njihovo stanje i mogućnosti."

Hvala kurcu na udarcu...

To sve mu je trebao prosli trener dati, ali mu nije imao sto...

S
Quote from: Zelko Maler on 05.10.2025, 22:15
Quote from: SandroB on 05.10.2025, 22:11

Hvala kurcu na udarcu...

To sve mu je trebao prosli trener dati, ali mu nije imao sto...

Nedavno smo o tome tu negdje, na forumu. Bivši trener nije ništa dužan budućem treneru, ali ovakvi podaci ne bi smjeli biti poslovna tajna i trebali bi biti dostupni i vidljivi u klupskoj dokumentaciji. E sad... veliko pitanje je koji klub provodi nekakva testiranja tog tipa. Odnosno, koji trener u suradnji s klubom.

Ugo je provodio testiranja na najvišoj mogućoj razini u našem sportu, u suradnji s Dijagnostičkim centrom Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. I to na komotniji (skuplji) način, ekipa s faksa u Zagrebu došla je na Kantridu sa svom potrebnm opremom.

Sandro, testiranja rade u trećem rangu, radio ih je i Ðalović (vjerojatno rijetko jer igrači to ne vole). Ne znam za slučaj gdje se to ne radi, nije to neki big deal to Sanchez glumi frajera tom izjavom, a to je sve normalno i to mu je posao
SPORTSKI ODLAZI!

S
Quote from: MaČaĆeToMane on 05.10.2025, 22:33Sandro, testiranja rade u trećem rangu, radio ih je i Ðalović (vjerojatno rijetko jer igrači to ne vole). Ne znam za slučaj gdje se to ne radi, nije to neki big deal to Sanchez glumi frajera tom izjavom, a to je sve normalno i to mu je posao

Svaki zadatak na treningu može biti svojevrsni test, ali na vrhunskoj profesionalnoj razini i na adekvatnoj opremi, sustavna testiranja se većinom ne rade. Znam iz prve ruke. Prava testiranja uključuju inicijalno testiranje svakog sportaša, zatim kontrolna testiranja kroz bateriju uvijek istih testova s istovjetnim protokolom, svih motoričnih i funkcionalnih sposobnosti, najbitnijih za pojedini sport. I takva testiranja traju danima. Znam da ih velika većina sportskih (ne samo nogometnih) klubova ne radi, jer nemaju novaca.

Koliko se Sančo kurči, a koliko misli ozbiljno nemam pojma, ali meni je novost da je netko nakon Uga Maranze to uopće spomenuo.

Quote from: SandroB on 05.10.2025, 22:39
Quote from: MaČaĆeToMane on 05.10.2025, 22:33Sandro, testiranja rade u trećem rangu, radio ih je i Ðalović (vjerojatno rijetko jer igrači to ne vole). Ne znam za slučaj gdje se to ne radi, nije to neki big deal to Sanchez glumi frajera tom izjavom, a to je sve normalno i to mu je posao

Svaki zadatak na treningu može biti svojevrsni test, ali na vrhunskoj profesionalnoj razini i na adekvatnoj opremi, sustavna testiranja se većinom ne rade. Znam iz prve ruke. Prava testiranja uključuju inicijalno testiranje svakog sportaša, zatim kontrolna testiranja kroz bateriju uvijek istih testova s istovjetnim protokolom, svih motoričnih i funkcionalnih sposobnosti, najbitnijih za pojedini sport. I takva testiranja traju danima. Znam da ih velika većina sportskih (ne samo nogometnih) klubova ne radi, jer nemaju novaca.

Koliko se Sančo kurči, a koliko misli ozbiljno nemam pojma, ali meni je novost da je netko nakon Uga Maranze to uopće spomenuo.

Pa pretpostavljam da su to Beep, Jojo, Hoff i sad ne znam koje sve testove su pripremili, traje nekoliko dana ovisi šta trener želi. Dobiti će sigurno dobru sliku u kakvom je tko stanju. Ti možda misliš na laboratorijske testove a to radi jedino Niko Kovač  ;D
SPORTSKI ODLAZI!

S
Quote from: MaČaĆeToMane on 05.10.2025, 22:45

Pa pretpostavljam da su to Beep, Jojo, Hoff i sad ne znam koje sve testove su pripremili, traje nekoliko dana ovisi šta trener želi. Dobiti će sigurno dobru sliku u kakvom je tko stanju. Ti možda misliš na laboratorijske testove a to radi jedino Niko Kovač  ;D

Nismo na istoj frekvenciji. Gore sam napisao na koje testove mislim. Ponavljam, set uobičajenih testova motoričkih i funkcionalnih sposobnosti u Dijagnostičkom centru Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Primjenjuju se uglavnom na vrhunske sportaše i relativno ih mali broj tih sportaša koristi. Laboratorijski testovi su nešto sasvim drugo.

Beep testovi i sl. mogu se izvoditi takoreći bez opreme, ne samo u svakoj dvorani ili igralištu, nego u svakom dvorištu kuće. Ako je Sančo mislio na takve testove, onda je to najobičniji trening i priznajem da sam ga precjenio, jbg.

S
Quote from: ispod stijena on 05.10.2025, 22:03Meni je recimo puno draže kako je Rijeka odigrala ovu utakmicu nego onu protiv Vukovara.
Ti si Deo izvukao ovdje statistiku.
Moj dragi Aaa baterija je izvukao statistiku kontra Vukovara.
Puno ljepše je pročitati onu vukovarsku.
Ali... drugo pol, Gorica ni blizu da ugrozi nas gol. Prvo pol, odigrali su relano smislenije od nas i imali te tri povratne lopte koje su mogli bolje "poklopiti".
A protiv Vukovara samo manjak njihove individualne kvalitete nam je pomogao da nas bolje ne kazne još u prvom pol,a u drugom smo nagrabusili radi loše igre u obrambenoj fazi.
Meni se vise svidja ovaj pragmatičniji nogomet ko večeras, da prije svega zatvorimo prilaze, a onda sa tom individualnom kvlaitetom kaznimo u tom segementu inferirnijeg suparinka.
I ako ASDA bude primjenjivao tu pragmatiku dočekati će polusezonu, pa onda neka slaže svoje

To zatvaranje svih rupa u drugom pol. to je sančov potpis. Kao i pragmatizam i ritam.
Ono što mora riješit su fizikalije koje su od priprema u slobodnom padu i ovako nećemo daleko na dva fronta bez obzira na ekstremnu rotaciju igrača.
Mi smo ušli u sezonu na -10% od prošlogodišnjeg energetskog kapaciteta i u 2 mjeseca izgubili još barem 20%. Nije to samo povečan ritam utakmica s malim brojem opterečenih igrača, nego naslijeđe priprema i loše održavanje dosad.
Nadam se da će uskoro zvonit alarm u sančovoj glavi - osim osnovnih bolesti, pacijent boluje i od loše kondicijske pripreme i održavanja iste (i nije za sve kriva izgorenost). 

S

Vjerojatno se ne qrči, nego mora postaviti benchmark od kojeg počinje. Očekivao bi da je dobio tablice dnevnih senzora, ali to ne daje ni približno cjelovitu sliku. U pravu si, u nas, Zavod za sport i medicinu sporta pruža standardizirane testove za nogometaše, uključujući funkcionalne i motoričke procjene.
Međutim, može i sam puno toga simulirati. Ima 5 kategorija: prva i zadnja imaju 4 i 2 testa, ostale 3 po 3 testa, ukupno 15 testova. Mislim da barem 13 može pripremit (nestandardno) u lokalnim klupskim uvjetima. Time će barem dobit lokalne vrijednosti (u nestandardnim uvjetima se ne mogu uspoređivat s nekim vanjskim mjerilom) za ocijenit gdje počet.

P
Ajayi je danas pokazao da od svih spica koje imamo u rosteru najvise lici na nogometasa, definitivno ubuduce treba biti prvi izbor