SHNL 14. kolo: Rijeka - Hajduk, subota 22.11.2025, 18:00h

Started by NdockytovaLinijaKretanja, 18.11.2025, 13:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Zelko Maler on 19.11.2025, 11:49što god napravi može lako pogriješiti jer ako popuše bez livaje u prvih 11 bit će drvlja i kamenja kako bi "ćaća rješija utakmicu" ili ako popuše s livajom u prvih 11 onda je podlegao pritisku i išao razbijati pobjedničku ekipu.
samo moraju popušiti.
Ovaj odlomak mi se urezao u pamćenje čim sam ga pročitao, i moram primjetit da sve sve odvija po planu  :nisamja:
Dobro, dobrooo! Fuć!

Z
Quote from: FTM on 23.11.2025, 23:15
Quote from: Zelko Maler on 19.11.2025, 11:49što god napravi može lako pogriješiti jer ako popuše bez livaje u prvih 11 bit će drvlja i kamenja kako bi "ćaća rješija utakmicu" ili ako popuše s livajom u prvih 11 onda je podlegao pritisku i išao razbijati pobjedničku ekipu.
samo moraju popušiti.
Ovaj odlomak mi se urezao u pamćenje čim sam ga pročitao, i moram primjetit da sve sve odvija po planu  :nisamja:

hvala ti  ;D . samo nisam ni u najluđim kombinacijama mislio da će biti otvoreni sukob livaja-trener.

Vjerojatno na nekom manje ubitačnom rezultatu ne bi to došlo do izražaja, ali nakon 5 primljenih golova su morali još s nečim zapaprit  ::)
Dobro, dobrooo! Fuć!

A
To je TA postava, koja treba stalno igrati.
Fruk-Dantas-Vignato su DOKTORI nogometa! Takav vezni NEMA nitko u ligi (mene Viganto jako podsjeca na Djoua).
Menala u drugom PV mijenjati za jednog od Dantas/Vig, prema potrebi

I jos nesto, sto nitko nije napisao - Husic je nas najjaci obrambeni. 3 klase iznad Majstora.
Covjek ima sigurnost, pokretljivost, potez, ideju, ne lamata rukama i glumata. Igracina.

Quote from: ArmadaZg on 24.11.2025, 10:40I jos nesto, sto nitko nije napisao - Husic je nas najjaci obrambeni. 3 klase iznad Majstora.

S razlogom nitko nije napisao.. ne jer je Husić loš, odličan je, nego zato šta je ovo omalovažavanje Majstorovića smiješno blago rečeno

Majstorović je najbolji stoper lige
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

A
Quote from: vMario87 on 24.11.2025, 11:26
Quote from: ArmadaZg on 24.11.2025, 10:40I jos nesto, sto nitko nije napisao - Husic je nas najjaci obrambeni. 3 klase iznad Majstora.

S razlogom nitko nije napisao.. ne jer je Husić loš, odličan je, nego zato šta je ovo omalovažavanje Majstorovića smiješno blago rečeno

Majstorović je najbolji stoper lige

Nije to nikakvo omalozavanje, ne znam iz cega si to izvukao.

Majstorovic sigurno spada medu najbolje na svojoj poziciji, samo Husic je daleko najbolji obrambeni igrac.

Sigurniji je od Majstorovica, koji je imao dosta pogresaka u ovoj sezoni, brzi je, ne lamata rukama, ne skuplja jeftine zute kartone, mocniji je igrac, finog pasa, naprosto 3 klase bolji igrac sve skupa.
Raznovrsniji. Ako hoces i polivalentniji je.
Pritom Majstorovicu nitko ne oduzima srcanost, borbu i htijenje.

Mozes imati igraca 3 klase boljega u ekipi bez da jednome oduzimas kvalitetu, to je prednost - ne mana.

Nisam želio ništa pisati nakon utakmice, guštao sam.
Jučer mi se nije dalo tipkati po forumu i opet sam guštao.
Danas evo nešto malo pišem, a od silnog gušta ne znam što bih napisao. Ljudi moji koji je to gušt.  8)
Recite iskreno, gušt je ne imati nešto pametno za napisati. E da samo ovakvi gušti što češće dođu.
8)

Ma zezam se naravno da guštam, ali ima se što za napisati treba kuditi kad je vrijeme za to i hvaliti kad je vrijeme za to. Podršku ionako imaju cijelo vrijeme to je valjda pod normalno. Ima se za napisati da smo pobijedili našom dobrom igrom, protiv dobrog protivnika i u teškim uvjetima. Moglo bi se napisati da smo imali možda i malo sreće nakon prvog gola, vjerojatno bi bila malo drukčija utakmica da su se oni tada rezultatski vratili. No barem mi znamo ove godine što znači (ne)sreća.

Isto tako česte su vidim pohvale sucu, ali ja picajzlasto moram primijetiti da je pokazao i neke HNL standarde. I tu ne mislim ništa pozitivno pod tim HNL standardima. Ne vidjeti korner za Rijeku iz odlične pozicije par metara udaljen od događaja u zadnjim sekundama prvog poluvremena je tipično HNL učenje sudaca da se ne dovedu u situaciju koja im može zakomplicirati život. Ono njegovo zaletavanje u drugom poluvremenu prema DAA i sranje u facu dok je bio na podu pred njihovim šesnaestercem je isto tipično HNL izd*nje sudaca i pokazivanje tko je baja u selu. Imao je dosta tih nekih sitnih malo dosudi, malo ne dosudi istih stvari pa kompenzira već sljedeći dodir. Uglavnom dobar je sudac, naš trenutno možda i najbolji iako mu je konkurencija od kikića, ali bi mogao postati odličan sudac samo neka se čim prije riješi tih nekih HNL sudačkih umotvorina.

OK žuč sam prosuo, mogu li sada rose e fiori? Naravno da mogu. Pohvale svim igračima, ušli su ispravno u utakmicu pokazali zrelost, odigrali za pamćenje i upisali se u povijest. Utakmica koja je bila angažirana, a koja ni u jednom trenutku nije ušla u neki bezvezni fight, nervozu i napetost. Par situacija je pokazalo kako imamo cojones i kako znamo što treba. Izgledala je kamilica, a onda vidiš npr. kako Oreč izbaci iz takta Rebića (je li on igrao 8) ), a takvih "sitnica" je bilo dosta. Prvo poluvrijeme, buru na stranu, koliko su naši puta bili "brži" na lopti, ma odlična utakmica. Dolazimo na kraju do trenera jednostavno mora biti jasno kako je to tako izgledalo jer je utakmica bila postavljena kako treba i zato smo tako i izgledali. Neki će reći imao je "sreće" što nije bilo Petroviča i Jankovića pa je morao staviti igrače koje je stavio, možda ... a možda su u šumi. Nikad nećemo znati, a i iskreno koga to smeta i uopće brine sada.

U svakom slučaju guštajmo jer već sutra se nekim glupim slučajem može desiti sranje i nema smisla propustiti trenutke u kojima se gušta. Guštajmo ljudi!
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: SandroB on 23.11.2025, 15:56
Quote from: Plumbum on 23.11.2025, 11:45
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 23.11.2025, 03:26I ispričavam se Gojaku, danas je bio odličan, Gojak lijevo krilo per siempre

Ja cu malo bit party breaker pa rec da Gojak i Menalo bljesnu samo povremeno, po mogucnosti samo protiv tovarije. To me zivcira. Zasto imat manje motiviranosti protiv drugih klubova?

Nemojmo biti maliciozni... Menalu najljepša hvala, upriličio nam je dosta sretnih trenutaka u oba mandata. Meni je totalni pozitivac, o ovome jučer da ne pričam... kako je ispisao povijest i mahao "five" istoku, jednostavno prekrasna scena, emotivna i jaka. Ako je koji put šeprtlja, a jebemmu... da je vrh vrhova i showman, zvao bi se George Best.

Još nešto... napokon jedan Talijan da valja !!!  :)

Da, ali da je tu bilo drvlja i kamenja i po njemu i po Gojaku, i još nekolicini unutar zadnjih mjesec dana, jest, a bojim se da će bit i naknadno. Samo neka pređe iz toplo-hladno u toplo mod, od jednog tovarskog i jednog praškog skalpa ( i jednog ukradenog malograđanskog) se ne živi.
Folks, I don't trust children. They're here to replace us. - Stephen Colbert

S
Quote from: Plumbum on 24.11.2025, 14:30...

Da, ali da je tu bilo drvlja i kamenja i po njemu i po Gojaku, i još nekolicini unutar zadnjih mjesec dana, jest, a bojim se da će bit i naknadno. Samo neka pređe iz toplo-hladno u toplo mod, od jednog tovarskog i jednog praškog skalpa ( i jednog ukradenog malograđanskog) se ne živi.

Napravio je Menalo puno više od toga u našem dresu. Dobroga. Za ona nespretna izdanja... jbg, nisam zlopamtilo. Pamtim lijepe i korisne stvari. Nije da nismo imali u našem dresu one koji nisu napravili a ma baš ništa.

I
Quote from: Idemo on 19.11.2025, 09:39
Quote from: Deba on 19.11.2025, 08:53Ja imam neki osjecaj da cemo ih dobit onako kako i treba  2,3-0 i da krecemo u pohod na titulu :bo:
I ja imam takav osjećaj. Mislim si - kako je to moguće...mi 8. oni prvi, na +4.... ali stvarno osjećaj kaže - razvaljivanje!
Nadam se takvom osjećaju i u četvrtak i nedjelju.

B
Quote from: SandroB on 24.11.2025, 14:53
Quote from: Plumbum on 24.11.2025, 14:30...

Napravio je Menalo puno više od toga u našem dresu. Dobroga. Za ona nespretna izdanja... jbg, nisam zlopamtilo. Pamtim lijepe i korisne stvari. Nije da nismo imali u našem dresu one koji nisu napravili a ma baš ništa.
Glede Menala- bilo je drvlja i kamenja, i sam sam kipao po njemu nakon maksimira i varazdina npr...
Istina je da je on solidan rotacijski igrac za Hnl.

Imali smo puno gorih koji su igrali puno vise od menala pa ni blizu takve kritike, s igracke strane svakako je pruzio vise nego sto mislimo.

No problem Menala je sto je on ogledalo i tipican primjer sposobnosti nase sportske struke. Znaci ona neka ustaljena shema- igrao je za dinamo, ajmo ga dovest. I to jos pokusavati svaki prijelazni rok, jos i kad je Menalo usao u kasne dvadesete i bilo je ocito  da nije igrac prevage niti igrac s potencijalom. I svejedno ga ganjamo stalno.
Tako da je Menalo stekao par negativnih bodova na samom dolasku, vise zbog sportske politike nasih nego njega samog.

pridružujem se @D2 guštanju ali vrag mi ni dao mira pa mi televizija ostala upaljena, višestruko... i vidio sam i čuo "stručne komentatore"
ovo me podsjetilo na onaj vic kada mu je ševio ženu, spotaknuo se i uboo, više puta, tako je meni televizija ostala upaljena više puta pa sam više tih komentatora vidio.....

u petak Rijeka bila osma na tabelici, gosti prvi
baciš visoku peticu za vikend
došao ponedjeljak, Rijeka osma na tabelici, gosti prvi
jedina razlika je da se nabijala gol razlika pa sada samo Rijeka ima pozitivnu gol razliku od trećeg do zadnjeg mjesta, čudna liga
to je objektivno faktografsko nabrajanje činjenica ili činjenično nabrajenje fakata
sada ono subjektivno šta se prezentira javnosti, viđenje silnih stručnih komentatora, mahom bivših igrača Dinama, Hajduka i/ili Dalmatinaca koji svi vide iznenađujuće greške atomskog kluba s juga koji je Rijeci poklonio pobjedu a Rijeka ni kriva ni dužna se proveselila nečemu šta se inače ne događa nikada, pobjedi nad Hajdukom, sic
Trosrukog strijelca, asistenta i najboljeg igrača lige spomenu, moraju becouse reprezentacija, jer on se jadan nebio isto našao u pravo vrijeme na pravom mjestu
neka biti će slađe
sada, moje subjektivno; niti Rijeka pripada na osmo mjesto, niti gosti na prvo, još subjektivnije; Rijeka neće završiti na osmom mjestu u Maju niti gosti na prvom i sada ću se usuditi ono najsubjektivnije; Rijeka će u konačnom poredku biti ispred naših subotnjih gostiju
evo i moje viđenje kao "nestručnog" komentatora iako nemem glavnu kvalifikaciju, nisam igrao za blizance niti sam rođen na kršu

R
Utakmica u tri rečenice.
1. Sanchez je pogodio s Husićem na DM kao nekad davno Dalić s Ivanovom na utakmici s istim protivnikom gdje je meni osobno zadnji gol, za 4:0 bio najljepši naš ikad.
2. Hajduk je mudro i svjesno čuvao loptu (posjed od 70%) u zadnjoj liniji. Kad god su probali odigrat naprijed, mi smo je uzeli i dali smo gol. Nama nije više trebalo pa nismo jurili... već od 6-te minute....
3. Nema potrebe nikog kritizirati niti dijeliti savjete nakon ove utakmice. Čestitam Rebiću na fer i korektnoj čestitci. I Ivušiću što je pozdravio Fruka na odlasku, nisam siguran da  bi i ja,  da sam  na njegovom mjestu.

Zanimljiva je činjenica da jučer i danas ne štancaju objave o hadjuku na Indexu, Jutarnjem i sl.

Zamišljam si obrnutu situaciju, da su oni nas pregazili istim rezultatom...