KL 4. kolo, 27.11.2025. 21:00, 21h i 24.10. 16h Rijeka (HR)-AEK Larnaca (CYP)

Started by D2, 26.11.2025, 08:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Stari grad on 29.11.2025, 10:38Da li ima negdje snimka Rijeka -Aek za nas na drugom kraju svijeta? Ne mogu naci na YT nista
https://www.uefa.com/uefaconferenceleague/uefatv/vod/890205?bucketId=Cddd
Sažetak je tu. Za cijelu ne znam. ;)

Ima i Arena sport ali mislim da ne može bez VPNa.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 29.11.2025, 11:51
Quote from: Stari grad on 29.11.2025, 10:38Da li ima negdje snimka Rijeka -Aek za nas na drugom kraju svijeta? Ne mogu naci na YT nista
https://www.uefa.com/uefaconferenceleague/uefatv/vod/890205?bucketId=Cddd
Sažetak je tu. Za cijelu ne znam. ;)

Ima i Arena sport ali mislim da ne može bez VPNa.

Hvalaa

Dobro je bilo. Ali nažalost nemamo dovoljno kvalitetan kadar za nešto više.
Gojak je bio dobar na lijevoj strani terena, ali nije imao s kime kombinirati. Lasickas bi tu i tamo uletio, ali nekako mi nisu djelovali uvjerljivo. A pogotovo po izgubljenoj lopti bi Lasickas bio loš. Reći ću basfemiju ali mislim da bi bili konkretniji s Devetakom. Na Hajduku se vidilo da Gojak ima kemiju s Devetakom, a i Devetak razumije što Sanchez od njega traži. Vidjelo se to u više utakmica kada se našao visoko gore i sudjelovao u napadačkim akcijama. K tome, nakon jednog jako lošeg perioda, opet je solidan u obrambenim zadacima što Lasickas nije. Možda sam u krivu, ali to je moj dojam.

Na desnoj pak strani je izolacija na Oreča fantasično izgledala i tu su Majstorović, Vignato i Oreč radili sjajan posao. Vrlila bi se lopta na štoperskim pozicijama i omogućilo bi se Oreču da ode visoko. Vignato bi se oslobodio i čekao loptu od Majstorovića, navukao na sebe igrača i kada bi dobio loptu od Majstorovića odmah bi ju poslao Oreču koji bi ubacio u petu i vrlo kvalitetno ubacio. Ili bi pak Majstorović gledao je li Oreč slobodan pa bi onda dao loptu njemu. Super je gledat Vignata kako traži prostor, oslobađa se i istovremeno prati gdje je Oreč. A Oreč se mrvu po mrvu gura naprijed i traži prostor. Samo se čeka okidač. Lijepo dizajnirana akcija. Na taj način su i prva dva žuta kartona poala, ona njihova desetka i onaj lijevi bek su ih dobili zbog rušenja Oreča. Kasnije su taj koridor duplirali s tom 10tkom koja je otežavala protok lopte koji je prije bio moguć.

To je po meni nešto što je Sanchez uveo i što dobro radi. A i Oreč je defanzivno odgovoran, a Majstorović defanizivno izvrstan pa tako što funkcionira i ako se izgubi lopta. Bar je protiv AEKa funkcioniralo.

Što se tiče Adua, treba mu više kvalitetnih lopti, a malo ih je dobivao. Onu jednu je sjajno spremio. Nije još a nekoj visokoj razini, ali mislim da treba na njemu raditi. Ima potencijala.

Evo cijela utakmica plus emisija

https://nepresusan.com/tribina/index.php?msg=94194
alkoholom protiv droge

L
To smo i mi komentirali, da je bio Devetak umjesto Lasickasa bila bi nam igra puno bolja po toj lijevoj strani, Devetak je u zadnje vrijeme bitno podignuo kvalitetu igre .

A
9ak i Orec se oba dizu naocigled.
Uz Vignata i Husica, koji se takoder dizu iz utakmice u utakmicu, Gojaka koji je proigrao (valjda i demantirao konacno onaj mit o svojim nepopravljivo losim ledima), ovo je jedna sasvim drugacija/mocnija Rijeka od one koju smo gledali u zadnje vrijeme.

Vignato, koliko god se to cinilo nemogucim, je uspio nadomjestiti Djoua (nadmasiti?), Husic pak Selahija.

Kronicno nam fali spica i golman sigurniji od Zlomislica.
Da nas nije pomazio VAR, danas ne bi tugovali za 2, vec za 3 KL boda i play off bi se cinio jaaaaakooo dalekim, u prvenstvu nam je takoder izbio ove sezone 10ak bodova

R
Larnaca je jedina momčad u europskim takmičenjima koja još nije dobila gol

Treba imat debelu dioptriju ili jako tanko pamcenje, a vjerojatno i oboje da se utvrdi da je Devetak ofenzivno bolji od Lasickasa  :bo:
Nama fali krilo koje zna proc 1 na 1, to je pod broj jedan i broj dva. Vignato je ipak veznjak, kao i Jankovic.

Here we go again.
Ako usporedimo Devetakov doprinos protiv Hajduka i Lasickasov protiv AEKa onda je na ovom nikakvcom uzorku prvi bolji ofanzivno. Ali, pustimo to, ono što je meni zanimljivo je da je Sanchez našao načina da Devetaka koristi naprijed. I u prethodnim utakmicama se pridruživao u ofenzivnim akcijama pa eto, možda Sanchez nešto od njega i napravi.
U globalu je Lasickas defanzivno relativno slab, a od Devetaka smo vidjeli neke zaista dobre defanizivne partije pod Đalovićem. Upao je u crnu rupu, uostalom kao i čitava momčad, a čini se da sada pod Sanchezom opet solidno igra. Uglavnom, zanima me vidjeti gdje će to završiti.
I, naravno, ne slažem se s tobom and... that's it.  :bo:

Quote from: Snjesko on 29.11.2025, 17:58Treba imat debelu dioptriju ili jako tanko pamcenje, a vjerojatno i oboje da se utvrdi da je Devetak ofenzivno bolji od Lasickasa  :bo:
Nama fali krilo koje zna proc 1 na 1, to je pod broj jedan i broj dva. Vignato je ipak veznjak, kao i Jankovic.

" Dakle, da, mogu igrati na više pozicija, ali istina je kako mi je najdraže igrati na lijevoj strani i da sam u karijeri najčešće igrao to lijevo krilo, lijevu polušpicu."

Ovo je sam Vignato izjavio jučer u Novom Listu.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Quote from: m on 30.11.2025, 14:02
Quote from: Snjesko on 29.11.2025, 17:58Treba imat debelu dioptriju ili jako tanko pamcenje, a vjerojatno i oboje da se utvrdi da je Devetak ofenzivno bolji od Lasickasa  :bo:

" Dakle, da, mogu igrati na više pozicija, ali istina je kako mi je najdraže igrati na lijevoj strani i da sam u karijeri najčešće igrao to lijevo krilo, lijevu polušpicu."

Ovo je sam Vignato izjavio jučer u Novom Listu.

Naravno da mu odgovara vise lijevo kad je desnjak koje uzali u sredinu, kao i Jankovic. Ali on nije ono krilo koje igra siroko.

I
A jesmo li u šampionskoj 2017 imali krilo koje igra široko?

Quote from: ispod stijena on 30.11.2025, 16:27A jesmo li u šampionskoj 2017 imali krilo koje igra široko?

Eh, da nam je danas onaj Vesovic iz 2017 godine...

I
ALi opet...to je jedno krilo.

A isti taj Vešović, 2016te ulazi kontra dinama. NAma treba pobjeda da ostanemo "u igri". Vadi X igrača, stavlja Vešovića

Diže se sva tribina(zapadna) i počinje pičkarati Keka što stavlja beka, treba nam pobjeda.

Ne pamtim stanje na forumu, ali nije bilo blagonaklono...

PS.
Očekivao sam da ćeš navesti Vešovića.

---------------------------------------------------------------
A i on je "izmišljotina" Kekova na krilu, prije je to sporadično igrao kao all rounder. Ni u Torinu ni u zvezdi nije bio krilo.

I osim Vešovića , niti jednog čistog krilnog igrača nismo tada imali, a razvaljivali smo!

Quote from: ispod stijena on 30.11.2025, 18:45ALi opet...to je jedno krilo.

Ali opet... to je beskonacno vise nego sto ih imamo sad.

Ali opet... tad si imao debelo najboljeg beka lige. Ali opet, tad si imao Gavranovica i Bezjaka. Gorgona i Andrijasevica. Bradarica i Misica. I Malesa

Badave rasprave.