KL 1/8 finala: Strasbourg vs Rijeka četvrtak; 19.03.2026 21:00

Started by moreplovac, 17.03.2026, 23:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Zaf on 20.03.2026, 01:41
Quote from: SandroB on 20.03.2026, 00:28
Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 19.03.2026, 23:47Zašto će nam se teško pružit prilika? To slušam svako malo pa smo do sada skupili 5 euro skupina, eto ove sezone i prezimili. Nabildali smo koeficijent i time si povećali šanse da već iduće sezone opet upadnemo u skupinu. Ovo nam je natjecanje po mjeri i uopće nije nemoguće ponoviti ovaj euro uspjeh.  Sad bacit sve karte na osvajanje kupa te planirati napad na naslov 2027.

Mislio sam, s obzirom na vrijednost i snagu protivnika. Skidam kapu na ovom europskom putu, ali mene nitko nije narajcao prije Strasbourga. Ni Ludogorec, ni Shelbourne, ni Grci (koliko god objektivno bili jaki), ni Gibraltarci, ni Celje, ni Shakhtar, pa ni Omonia. Možda malo Sparta Prag.

Ovi su mi bili, kako je netko lijepo napisao - nakon Stuttgarta i Kopenhagena, šansa za najveću eliminaciju. To ćemo teško dočekati. Ponavljam, nekakvu nadu ulažem u ostanak Sancheza i stabilizaciju ekipe.
Ovo su bili protivnici po mjeri. I isto će biti i iduće sezone jer uz odlaske, teško da ćemo imati roster za igrati na 3 fronta. Plus nije vjv da ćemo za sve ispražnjene pozicije pogoditi zamjene.

Da smo bili u EL, ne bi to dobro bilo, i tkogod to ne vidi ima problem da je skroz nerealan. Nama treba 2-3 sezone KLa i dolazak do 1/8F, dizanje budžeta do barem 20-25m€ radi toga i onda uz vrhunskog trenera dalje.

Sve drugo je smiješno. Mi sa ovom ekipom u EL u našoj jesenskoj fazi...? Ajoj majko. Ja to ne bih htio.

Da bi došli do tih 25/30m eura, treba investitor sponzor poput BKFC-a ili feder klub kao što je Strasbourg Chelseu. A najizglednija je ova druga opcija, što opet nebi bilo loše. Jer bi se klub sigurno podignuo u budžetu za početak i u boljim igračima.
Ri Or Die

Koliko bi BKFC bio loš pokazao je jučer Strasbourg.

Srčano, pristupom, energetski a bome i kvalitetom ih je nadigrala momčad iz realno trećerazredne europske lige. Na Rujevici, u ligaškom kolu i jučer su im se igrači u par navrata porječkali, navijači bojkotiraju 15min jer im je vlasnik napravio običnu razvojnu filijalu za svoj bitniji klub. Zviždanje onom plavokosom ofenzivcu koji igra svoje utakmice, fuj.

Jučer je bila utakmica nogometne industrije protiv emocije. Mularija skupljena sa svih strana svijeta, nekad preplaćena, nahajpana, i svi sa svojim zaštitnim znakom frizurom koju treba namještati nakon svake akcije, svi samo gledaju kako će se prodat dalje...a s druge strane Amer Gojak koji s kćerkicom u dresu slavi titulu na Rujevici, ili Ante Oreč. Iako mi je strahovito žao propuštene prilike, što bi se reklo - evo vam taj prolaz, al neće vas usrećiti koliko je mene usrećilo ispadanje.

Ne treba nama BKFC nego Miško i češći izleti u Europu zbog kojih ćemo zaraditi 7-9 milijuna eura ove godine. To je dovoljno da ostane "viška" za uložiti dodatan milijun dogodine, jer nam ne treba 10 nego 1 milijun. Pa da ne krpaju Husić ili Lasickas nego Marešić ili Krivak.
#navodninavijač

Bravo svi! ovakvu Rijeku zelimo gledati.

Jos sad odradit Goricu pa reset nakon repke i gazi do kraja
Na valovima naših nadanja plovimo bez stajanja

Z
koliko smo mi još jučer novaca dobili?
Za nerješeno je nešto kapnulo i koliko je za ovu rundu natjecanja? Ovi koji su prošli su dobili 1.3m eura.
Kolika je onda finalna računica?

Z
i da , jučer moram pohvaliti Ndockyta, bio si TIR u pravu. Jako dobra utakmica. Očito ima nešto u njemu. Treba očito igrati protiv protivnika protiv kojih je kompatibilan.

a Husić jučer, majko moja. To je sad u kontinuitetu jako loše. Znam da nismo imali drugog stopera, ali što je ono jučer bilo. Još smo platili odštetu za njega i on je predodređen kao zamjena za Radelju.
Još uvijek ne gubim nadu u njega, ali dosta vremena je već prošlo. Mora pokazati nešto.

ne zamjeram treneru na ulasku Lasickasa. KOga da stavi?  On i nije veznjak. Ono što je problem je da mi nismo imali veznjaka na klupi da ga Sanchez stavi osim Petroviča, koji je glavom van kluba i koji odlazi.
Razumio bi da su nama veznjaci ozlijeđeni, ali nama ni jedam veznjak nije ozlijeđen ili kartoniran.
Ni jedan veznjak na klupi, osim Petroviča. To  nije do trenera.

"Loš" koji je prošao. Modeli su različiti, usporedbe su šarolike. Strasbourg je feder klub dok npr. koorporacije imaju više klubova. Isto, kao što ni svi vlasnici nisu isti. Primjer je Rijeka/Osijek u vođenju kluba. Ovih 6 milijuna od Europe ionako će pokriti troškove, premije i lakši rad. Danas je predsjedniku rođendan, jednog dana će ići u zasluženu penziju i sam je govorio "najvjerojatniji put je biti partner nekom većem klubu". I uz to dvije stepenice biti bolji od sadašnjeg stanja u funkcioniranju kluba.
Ri Or Die

B
Quote from: Zaf on 20.03.2026, 07:37Vjerojatno namjerno, tj. dogovoreno. Izolirali su ga.  Svi su svoje čuvare odvukli naprijed, prebaci se lopta i on je pospremi.

Samo sto je Zloma očekivao prebačaju lopte na 3M od gola, a ona je bila skrenuta bliže stativi.

A realno nije ni on baš stajao na drugoj stativi nego je žurio na drugu ali je bilo već prekasno..
Opet smo imali podosta kornera i bili skroz bezopasni, to definitivno treba popravit za drugu sezono

Pozdrav iz Strasbourga. Atmosfera nevjerojatna, svi u transu i navijanje još dugo, dugo nakon kraja utakmice. Imamo na što biti ponosni, na svim frontovima!

Sancheza vezati zlatnim lisicama, mi nikad protiv ovoliko jačih protivnika nismo tako dobro izgledali. Fruk i Radeljić na ljeto 99% odlaze, ključ je zadržati ostatak kostura ekipe (Dantas, Vignato, Barišić, Majstorović..) i s ovakvim trenerom i još par pojačanja mogle bi nas lijepe stvari čekati iduće sezone.

Šteta jer smo bili blizu, ali ako smo već morali ispasti, ispadamo uzdignuta čela. Dugo će još u Francuskoj pričati o Rijeci!
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

S
Quote from: Zelko Maler on 20.03.2026, 10:00...
ne zamjeram treneru na ulasku Lasickasa. Koga da stavi?
...

Ne zamjeram ni ja. Čak je imao jedan smisleni udarac s ruba 16-erca, završio je u bloku, sanjam jedan njegov "Rukavina" gol, jer ima veliku želju i još veću ćuku. K tome je drag i simpatičan. 

Samo što... moram priznati; ona scena kad prima loptu duboko u svojoj polovici, otvori mu se prostor, on poleti naprijed, pa počne usporavati, pa padne i izgubi loptu... to je trenutno njegova realnost. Ne znam ima li potencijala raditi k'o Smolčić i dignuti se iznad ovog blijedog mediokriteta (najblaže rečeno), jer... ako ništa drugo, nije zaslužio da ga navijači proklinju i ne žele mu ni minute više u našem dresu.

J
Koliko bi jos jaci bili jucer da smo imali Barišića, Vignata i Majstorovića... nadam se samo da cemo i iduce sezone igrati europu, to bi nam stvarno puno pomoglo u svim aspektima od financijskog do koeficijenta itd itd.

M
Također i meni su mrske te moralne pobjede, međutim oni su iskoristili svoje prilike, a mi nismo. Taj jedan cm, taj jedan iskorak, ali fali. Da je bio ovaj ili onaj kako bi onda prošli.
Recimo dan prije utakmice pogledao sam domaću protiv Omonije i pažnju mi je privukao žuti Majstorovića. Potpuno bez veze, a bez tog žutog igrao bi Majstor a Husic bi u vatru u nekoj drugoj utakmici. I kad ga već spominjem, njegov žuti jučer je manjak nogometne inteligencije. Ali šta je, tu je.
Lasi me jučer ubio, šteta jer nekad kad uđe bude osvježenje. Ndokyt je bio jučer ful dobar, rastrcan, pravovremen.

Jučer su francuzi bili zreli za poraz a mi nezreli za pobjedu, može se tako formulirat.

Inače momčad je ostavila sve na terenu,i ovi što su briljirali i ovi što su u lošijoj formi.
Trener nam je vrhunski, to su valjda svi shvatili.

Ovo jučer ne smatram propuštenom prilikom, bit će još toga, dobra škola recimo, kao što se plakalo Sopićeve sezone kako je bila prilika pa smo osvojili titulu slijedeće. Otvorit će se i u evropi, siguran sam.

I među našim igračima vlada neka kohezija, masu stranaca, masu dečki koji su tek došli, a opet imaš feeling da su klapa, ekipa.
Kao što je Kek rekao, Rijeka je stvar karaktera.

Quote from: TIR on 20.03.2026, 09:25Koliko bi BKFC bio loš pokazao je jučer Strasbourg.

Srčano, pristupom, energetski a bome i kvalitetom ih je nadigrala momčad iz realno trećerazredne europske lige. Na Rujevici, u ligaškom kolu i jučer su im se igrači u par navrata porječkali, navijači bojkotiraju 15min jer im je vlasnik napravio običnu razvojnu filijalu za svoj bitniji klub. Zviždanje onom plavokosom ofenzivcu koji igra svoje utakmice, fuj.

Jučer je bila utakmica nogometne industrije protiv emocije. Mularija skupljena sa svih strana svijeta, nekad preplaćena, nahajpana, i svi sa svojim zaštitnim znakom frizurom koju treba namještati nakon svake akcije, svi samo gledaju kako će se prodat dalje...a s druge strane Amer Gojak koji s kćerkicom u dresu slavi titulu na Rujevici, ili Ante Oreč. Iako mi je strahovito žao propuštene prilike, što bi se reklo - evo vam taj prolaz, al neće vas usrećiti koliko je mene usrećilo ispadanje.

Ne treba nama BKFC nego Miško i češći izleti u Europu zbog kojih ćemo zaraditi 7-9 milijuna eura ove godine. To je dovoljno da ostane "viška" za uložiti dodatan milijun dogodine, jer nam ne treba 10 nego 1 milijun. Pa da ne krpaju Husić ili Lasickas nego Marešić ili Krivak.

stari moj
svaka ti je ka Njegoševa  :svakacast:

ps
gledam im onog malog Marokanca na krilu, s onom zageliranom lampom, pa taj je poslije svakog trka popravljao to na glavi i gledam na koga me podsjeća
a ono na falšeg Kena šta sam na Beloj Nedeji kupio maloj prije 10 godina

Slazen se sa svime ca je napisano.
Sinoc smo svi bili tako ponosni biti del tog dozivljaja.
Gledat ekipu kako sa nama 15-20 minuta pljesce, pjeva, place.
Sve iskrene prave emocije.

Bojin se njihovog emotivnog praznjenja sad za Goricu. Imel bin cak razumjevanja.

Samo da dodan nec: vec cjelu sezonu nan fali neki pravi golgeter. Na zalost, Daniel, Duje i Ante to nisu....
Pri tome ne mislin na sinoc, nego na sezonu.
krepat ma ne molat

Quote from: TIR on 20.03.2026, 09:25Koliko bi BKFC bio loš pokazao je jučer Strasbourg.

BKFC ili netko slični je jedina alternativa jednom kad se Miško stvarno umori i digne ruke.

Slažem se s opservacijom da mi se Strasbourg jučer više činio kao hrpa kvalitetnih pojedinaca koji se žele prodati dalje, a ne kao momčad. Ali nemojmo sad furati previše roze oćali i reći kako su kod nas sve domaći dečki koji su srcem i dušom uz klub. Eno nam Petroviča, koji nakon duple krune se prešetava po terenu jer mu ističe ugovor. Meni to zvuči više kao industrija, nego kao emocija. I da 2/3 ove momčadi neće odlepršati na prvu ozbiljniju ponudu.

Ne želim osporiti jučerašnji trud i napor. Dečki su ostavili muda na terenu i časno ispali. Mogu istovremeno biti ponosan na njih jer se nisu osramotili i istovremeno nesretan jer smo bili blizu prolaska dalje. Šteta za priliku.

Međutim, ako želimo da to postane standard i da takve trenere, igrače i partije gledamo na Rujevici iz godine u godinu, trebat će netko poput BKFC. Miško će kad tad izaći iz ove lijepe priče. A onda ćemo svi morati odlučiti jesmo li za čistu emociju, što bi značilo vjerojatno amaterizaciju kluba i samo prisjećanje na ovakve veličanstvene partije. Ili smo za neku mješavinu industrije i emocije, a s kojom ćemo i dalje moći gledati/prolaziti Stuttgarte, Milane, Seville, Feyenorde i sl. klubove i biti relevantan faktor u HNLu.

Strasbourg je dao primjer kako bi mogao izgledati feeder klub, ali se iskreno nadam da bi kod nas ta priča bila negdje između industrije i emocije, bliže emociji nego ovom prvom.
Alternativu ne vidim u dugoročnoj budućnosti. Dotad se samo nadam da je Miško uvidio koliko ovakva euro sezona donosi love i malo olabaviti onu zmiju oko takujina.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

R
"
20.03.2026, 18:47 #179 Last Edit: 20.03.2026, 18:53 by robil
Da se nadovežem na temu i jučerašnji prosvjed domaćih navijača protiv gazde. Ljuti jer su u podređenom položaju u odnosu na Chelsea.
Malo sa wikipedije

"The 2017–18 Ligue 1 season was RC Strasbourg Alsace's first season in the top flight of French football since their relegation in the 2007–08 season."

Nije cvetalo cveće u preduzeće:

"During the 2011/12 season, RC Strasbourg Alsace was not in the top two tiers of French football, as they were in the fifth tier (Championnat de France Amateur 2, or CFA2) following a financial collapse and relegation to the amateur leagues"