Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Snowcrash, Franjo Tuđman, Kifamenn, Boy1da and 5 Guests are viewing this topic.

I
Meni ovo zvuci predobro do bi bilo istinito.
Ali tako mi je izgledalo i kada je Volpi ulazio.
Tada sam mastao da se pojavljuje netko sa lovom i dize nas na vrh, iako nisam mogao ni zamisliti da bi se to stvarno moglo desiti.
Mislim da ovim potezom idemo na jednu razinu vise di cemo kroz 2/3 sezone svake god biti do kraja u igri i da razlike nece biti po 10/15bodova od Dinama.
Sve vise od toga ostavljam mašti....

Z
Kad se sjetimo Rijeke:

1980 – 1990 → romantično doba, nevino, prelijepo... Rijeka se voljela iskreno, srcem.

1990 – 2000 → godine tuge, boli, krađa i razočaranja... ali opstali smo!

2000 – 2013 → mrak... osim ona dva kupa, ništa za pamćenje.

2013 – 2025 → DANI PONOSA I SLAVE! Formula 1, space shuttle, čudo neviđeno! Mi, ljudi s Kvarnera, MI SMO GLEDALI NOGOMET, mi smo imali klub za koji vrijedi živjeti!

2025 – ? → Tko zna što nosi... Ali jedno znam – MORA BITI ISKORAK! Zaslužili smo! Ne želim da se 2013 – 2025 pamti samo kao ,,dobra stara vremena", nego da se kaže: to je bio tek početak legende koja traje!

FORZA FIUME! 🔵⚪

Quote from: Z9 on 27.08.2025, 09:062000 – 2013 → mrak... osim ona dva kupa, ništa za pamćenje.
Ovo nikako nije era.

Ježićeve godine su vrlo specifične i mora ih se gledati zasebno.
#degenerik

S
U tzv razdoblju 00-13 potcjenjuje se sezona 2008/09. Igrali smo jako atraktivan nogomet, nekoliko više nego zanimljivih figura u ekipi (Manuel Pamić, Landeka, Štrok, Alen Pamić, Ahmad, Anas...). Proljeće smo baš oderali pošteno...

Ježićeve godine nisu samo dva kupa, nego i dvije solidne borbe za naslov. Ne bih nikako cijeli paket nazvao "mrak". Imali smo iskapčanja, bez daljnjega...

P
Quote from: SandroB on 27.08.2025, 09:39U tzv razdoblju 00-13 potcjenjuje se sezona 2008/09. Igrali smo jako atraktivan nogomet, nekoliko više nego zanimljivih figura u ekipi (Manuel Pamić, Landeka, Štrok, Alen Pamić, Ahmad, Anas...). Proljeće smo baš oderali pošteno...

Ježićeve godine nisu samo dva kupa, nego i dvije solidne borbe za naslov. Ne bih nikako cijeli paket nazvao "mrak". Imali smo iskapčanja, bez daljnjega...

Rijeka - Dragovoljac i gol Kneževića, nestanak struje i kraj jedne ere...

B
27.08.2025, 09:47 #1955 Last Edit: 27.08.2025, 09:48 by Bobic
Quote from: patrik-mrsnik on 27.08.2025, 09:42
Quote from: SandroB on 27.08.2025, 09:39U tzv razdoblju 00-13 potcjenjuje se sezona 2008/09. Igrali smo jako atraktivan nogomet, nekoliko više nego zanimljivih figura u ekipi (Manuel Pamić, Landeka, Štrok, Alen Pamić, Ahmad, Anas...). Proljeće smo baš oderali pošteno...

Necu guglat, ali po sjecanju gol Knezevica dragovoljcu sa nestankom struje i potopom je bio vec Volpi era...drugi Knezevicev mandat mislim.

P
Quote from: Bobic on 27.08.2025, 09:47

Necu guglat, ali po sjecanju gol Knezevica sa nestankom struje i potopom je bio vec Volpi era...drugi Knezevicev mandat mislim.

Je, je, čisto jer je bila jesen 2013. pa se simbolički poklapa s upisom.

I onda pjesma: i nema pjesme i nema struje da pozdrave Forza Fiume

Kneževićev prvi i jedini gol, obrisan kao da se nikad nije ni desio...
#degenerik

Quote from: SandroB on 27.08.2025, 08:10Hm.... ipak nije toliko direktna poveznica, nije baš neka luda koincidencija. Kao da kažeš da nam je zajedničko - sunce.
Direktnija bi bila pešekan, ili Zečić.
E sad i ti kvariš zabavu. Iako mi ovo s Zekom baca da se malo zekaš.  ;D  ;D  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Zeka, milja za milijun umjesto tisucu... sta bi tek bilo da zivite u Zg 😄.

Nego kad ce objava da imamo novog vlasnika? Pretpostavljam ili dan nakon Paoka ili dan nakon tekme s tovarima.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

A što ako nemamo novog vlasnika, ako budemo samo u nekoj poluvezi s Amerima? Hoćemo li se ritualno samoubiti ili će se Zemlja vrtjeti i dalje?
Pušem na ledeno. Dok ne vidim "pečat" ne želim ništa prejudicirati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
Quote from: D2 on 27.08.2025, 11:15A što ako nemamo novog vlasnika, ako budemo samo u nekoj poluvezi s Amerima? Hoćemo li se ritualno samoubiti ili će se Zemlja vrtjeti i dalje?

Moje je mišljenje da je bolje bit u "poluvezi", odnosno - kako je bolje prodati manjinski udio, nego svih 70%.
Isto tako, promjena predsjednika i svih trenutno zaposlenih u sportskom segmentu, može imati dalekosežne posljedice za metodologiju građenja ekipe i igrača i vezano za to - slabije sportske rezultate prvih godinu-dvije. Jer nema nikakve garancije da će nova uprava pogodit isprve s sportskim segmentom (trener, stručni stožer, skautiranje, novi igrači u odnosu na neminovne prodaje trenutnih nosioca igre).
Već disbalans ekipe s dosta stranih "mulaca" (koji su ocijenjeni kao razvojni "kalo"* za Premiership ili Championship), a koja je 12 godina bila građena na pretežno hrvatskim igračima, s balkanskom dopunom, može dovesti do potpuno drugog karaktera ekipe i drukčijeg nivoa kvalitete.
----------
Zaista bi volio da se ostvari čim više sjajnih želja o kojima većina diskutanata ovdje piše, ali moja iskustva s investicijskim firmama i njihovim grupacijama - nikako ne govore u prilog nekakvim strelovitim ulaganjima i poboljšanju kvalitete proizvoda. Uvijek si ovisan o nekome koji (od prvog dana vlasništva) gleda isključivo profit, a veze nema, niti ga zanima - suština posla (produkcija) kojom se u stvarnosti bave pojedine firme. 

27.08.2025, 12:08 #1963 Last Edit: 27.08.2025, 12:09 by Pesimista
Quote from: D2 on 27.08.2025, 11:15A što ako nemamo novog vlasnika, ako budemo samo u nekoj poluvezi s Amerima? Hoćemo li se ritualno samoubiti ili će se Zemlja vrtjeti i dalje?
Tako je !

"A gde je pečat?"

alkoholom protiv droge

K
27.08.2025, 12:11 #1964 Last Edit: 27.08.2025, 12:12 by Kostrena
Oni su sa svim ekipama napravili bolji rezultat u prvoj sezoni nego je bio do tada, nadam se tome i kod nas