Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Snowcrash, Franjo Tuđman, Kifamenn, Boy1da and 5 Guests are viewing this topic.

F
A da, čudne se stvari događaju.
I to još Danijel dođe iz Burnemoutha !
Ili je to bila neka duda-varalica ili su ga pustili probno, pa će nam ga sad uzed, ako nema dogovora 🙂.
Love od nekud ima,to sigurno.
Ne kužim vise ništa. Trebao bih se isključiti od svega....ali....ljubav je to 🤷.

B
Quote from: ri5gile on 17.09.2025, 17:44Bravo bitara, drago mi je da sam te izvukao iz "rupe"  nametnutom temom  :neretljak:
Lijepo si to poslozio i ja mogu samo preformulirat sebe; jako sam žalostan jer nas ima samo 5k koji su spremni podrzati Rijeku na stadionu, bez marketinga, ja valjda zivim u nekom balonu gdje u familiji ne brojim pretplate nego one koji ju nemaju

Gile, ja tebe razumijem i kamo sreće da su svi kao ti - cijela obitelj ti ima pretplate, skupljaš memorabilije kluba i još promoviraš Rijeku po internetu. Savršen prototip navijača iz marketinško-prodavačkih očiju.

Pričao sam u prošlom postu kako su južnjaci uspjeli izgraditi temeljni mit i na taj način postići rekordne brojke posjeta. Danas ću vam, međutim, usmjeriti pogled prema drugom blizancu - maksimirskom. I oni bilježe ekspanziju prosjeka gledatelja, a kada pogledate što je razlog tome, vidjet ćete da se ponovno radi o uspostavi temeljnog mita: o ,,čistom, reformiranom Dinamu" koji čak ima i svog junaka, gotovo beatificiranog Zvonu Bobana.

Pa i Zdravko Mamić je primjer temeljnog mita - onog negativnog - čiji je Dinamo slavio titule pred praznim Maksimirom. A i Šarane često na forumu nazivaju ,,bezličnim" - to je isto posljedica nedostatka temeljnog mita.

I sada je pravo pitanje: koliko je purgera pravih? Onaj Mamićevih 2000, ili ovih ,,reformiranih" 10-12 tisuća? Koliko je južnjaka pravih - onih 20 tisuća koliko ih ima danas, ili onih 10-12 tisuća koliko ih je bilo prije Jakobušića, Livaje i ,,prgave familije"? I na kraju, koliko je Riječana pravih - ovih 5000 sada, 8000 s kraja Sopićeve sezone, 300 s Belišća ili 25 000 s Osijeka?

Tako da su to sve skupa fluidne brojke koje ne postoje u vakuumu, već su posljedica rada uprava klubova.

Kad sve odluke kluba zbrojiš i oduzmeš, dođeš do toga da danas postoji ,,5000 onih koji će doći na Rujevicu bez marketinga". I to zapravo i nije tako loša vijest, jer 5000 nije predaleko od 8000 i rasprodane Rujevice. Ali da bi se do tih rezultata došlo, potrebno je pravilno postaviti marketinšku strategiju, jasno ,,izbrendirati" Rijeku i, naravno - raditi. Upravo to očekujem od nove uprave, kako sam i rekao u prošlom postu.

sve ja to kužim ali se prvim grbav, ustvari se tješim da se pravim grbav jer kada bi se zagreblo bi se skužilo da teško prihvaćam stvari, sve teže  :neretljak:

sjećam se tvojih ideja za marketing kluba, zvučalo je super, puni elana, možda jednog dana kada stvarno budu novi vlasnici i ako ih bude stvarno briga za to

ps
super mi je ona tvoja od jučer o identitetu žrtve, danas sam ju upotrijebio, bez kredita  :nisamja:

K
Quote from: ri je najbolje od svega on 18.09.2025, 19:25
Quote from: KadOkrenemSe on 18.09.2025, 18:38
Quote from: LenRi on 18.09.2025, 18:30Šta je stvarno sve propalo? Ima koji insajder da nas umiri?

Nitko ovdje ne zna jel prodano niti jel propalo... Dzabe pitas...

Svi samo naklapaju i lupaju

Nemoj tako..opet ce "insajderi "na aparate a tek su se skinuli...tu su vec baratali sa 20 drugacijih datuma kada amer preuzima i jos 30 raznih informacija o financijskim aspektima tog deal-a.

Ne krivim nikog niti ne napadam... ali tako stoje stvari trenutno...

Najbolje se strpit i to je to... ko zna nesto i misli da je tocno ce napisat a mi tko hoce ce prihvatiti to a ko nece nece i kraj...

Daleko je ovo previse otislo a da niti glas nismo culi od kluba osim vulkanizera... ali taj kad kaze da je vani sunce ne vjerujem dok ne pogledam van :bo:

18.09.2025, 22:12 #2914 Last Edit: 18.09.2025, 22:14 by MaČaĆeToMane
Klub je bliže prodaji.
Prvi ozbiljan kupac (potencijalni).
Ništa nije dogovoreno.
Miško želi ostat, fond baš to i nebi.
Miško ima argumente.
Fond se boji hrvatske države, korupcije i saveza, nisu se baš 100% odlučili, zasad.
Traži se model da svi budu zadovoljni.
Može trajati mjesecima.
Nekakvi ugovori i nacrti postoje, ali pokušavaju s obje strane izmust u svoju korist što više.
Žustri pregovori su u tijeku, nije ništa propalo!
Trenera nisu doveli amerikanci, oni trenutno ili još uvijek ništa ne odlučuju.
Klub se neće i ne želi očitovati jer praktički situacija je gdje je uvijek zadnjih par godina, mediji su napravili račun bez krčmara.
Kasa je puna. Bit će prodaja na zimu, ali možda se izgura do ljeta.
Ništa oko ovog transfer roka nisu radili amerikanci.
SPORTSKI ODLAZI!

Ne lazi ovaj napaceni narod. Nemas na to pravo!

P.S. Ako je netko i povjerovao, ova zadnja tvoja recenica ih je odagnala  ;D

18.09.2025, 22:22 #2916 Last Edit: 18.09.2025, 22:22 by MaČaĆeToMane
Ajde dobro. Imaš pravo na mišljenje, znaš onu svako ga ima. Da, je, došao je Adjei zbog amerikanaca ali nikakav to uvjet nije bio, trebala nam špica i dogodilo se za vi odnosa.
Nemaju nikakve ovlasti, Damir je glavni i to je tako.
Opet, klub je danas bliže prodaji, ali neće biti tako brzo, upitno u ovoj godini uopće.
SPORTSKI ODLAZI!

I
18.09.2025, 22:49 #2917 Last Edit: 19.09.2025, 09:14 by TIR Reason: ban
Šta nije bilo insajderski da je već "prodan".

Kako ono... glagol trpni.

A zalizani kokaindzija oderao sve nokte da se zadrži u sedlu?

MOD: 24h hlađenje za ovo, ljudi suzdržite se od dijeljenja ovih epiteta, ili ponavljanja što je netko rekao pred godinu dana.

K
Quote from: MaČaĆeToMane on 18.09.2025, 22:22Ajde dobro. Imaš pravo na mišljenje, znaš onu svako ga ima. Da, je, došao je Adjei zbog amerikanaca ali nikakav to uvjet nije bio, trebala nam špica i dogodilo se za vi odnosa.
Nemaju nikakve ovlasti, Damir je glavni i to je tako.
Opet, klub je danas bliže prodaji, ali neće biti tako brzo, upitno u ovoj godini uopće.

Dakle, jebasmo lisicu :vijesti:

18.09.2025, 22:55 #2919 Last Edit: 18.09.2025, 22:57 by MaČaĆeToMane
Quote from: ispod stijena on 18.09.2025, 22:49Šta nije bilo insajderski da je već "prodan".

Od mene, nije. Dapače, jedini sam napisao apsolutno obrnuto.

Ovo vam je jedina istina. Nisam puno otkrio ali sve više bi bilo kršenje nekih pravnih stvari.
Bilo je puno o amerima i njihovom prijelaznom roku, a ja mogu potvrditi da je možda bilo savjeta, ali ničeg više. DM i DRS glavni i odgovorni
SPORTSKI ODLAZI!

I
Hvala na info.

Nisam ja mislio na nikoga, samo sam izbacio kratak sazetak onoga sto smo čitali u kolovozu, koji bas i nije bio temperaturno vruć...
Logika je da nikome mozak nije zakuhao 😏

D
Quote from: MaČaĆeToMane on 18.09.2025, 22:55
Quote from: ispod stijena on 18.09.2025, 22:49Šta nije bilo insajderski da je već "prodan".

DM i DRS glavni i odgovorni

Sto objasnjava da su dosli igraci van forme i/ili ozlijedjeni. Dosta je interesantno ako je ovo tocno sta se dogodilo u zadnja 3 tjedna jer znam da je postojala sablona ugovora i znam da je DM trebao biti out u potpunosti..ocito on zeli sudjelovati i dalje na neki nacin...

I
Hm...
A nogometni Joe Biden je zamislio da će kao kupac postavljat uvjete u stilu " ovaj van, onaj unutra"

Ne daj se Misko!

Jasno da bi oni dali pare, a kad das pare - oces svojom manigom kao koprivama.

Ali cinjenica je i da ulaze u balkansku krimi baru, tako da ako se odluce na kupnju - nije im losa stvar imat Miska na retaineru jos neko vrijeme, makar kao "konzultanta", da ih upozori tko je tko i koga pogladiti, a koga osamariti.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

I
Ja nemam nikakvu informaciju da je klub prodan ili da nije prodan, ali je činjenica da ovaj prijelazni rok nije odrađen po standardnoj našoj šabloni, zašto? Nemam pojma! Nabrojati ću činjenice:
1. Nije prodan nitko iz obiteljske srebrnine
2. Nema kukamja da nemamo para
3. Za neke igrače plaćena je odšteta
4. Otkupljen je Fruk za ogroman iznos
5. Dovedeno je dosta igrača
6. Doveden je trener koji košta
Realno, ako je Sančo tržio od Olimpije 500k, nije došao sigurno za kiki riki!