Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Snowcrash, Franjo Tuđman, Kifamenn, Boy1da and 4 Guests are viewing this topic.

I
Pa ako sam navijač Rijeke nisam navijač nečijeg privatnog kapitala.

PA jebote, nije nogomet jedini sport na kugli zemaljskoj, samo je najpopularniji. A kao takav i najpodložniji nekakvom sponzorstvu.

To je praksa svugdje, da ti pomažeš najpotrebnije.

Pa zašto onda svi skviču kad se najmanje oporezuju najviše plaće ili gledaju plaće ministara i saborskih zastupnika. Jesmo onda isto licemjeri?

Nitko nije rekao da ne treba Županija pomagati klub, ali zašto bi trebalo sve biti prihvatljivo odmah bez upitnika.

Kakvi petokolonaši , kakvi tovari, kakvi pederi....

Mi se tu prepucavamo oko 600 000 eura, a u nekim gradovima se proglašavaju izgradnje stadiona nacionalnim interesima, koje ćemo plaćati svi mi koji veze nemamo s tim. Iz tog razloga, ne vidim problem u ovom

Ja ne vidim neko prepucavanje (osim ovo "šupci, petokolonaši i tovari"). Ispod stjena je postavio pitanje kriterija i takvo pitanje je valjda svima razumno.
Ja iskreno ne znam kako funkcionira sponzoriranje sporta u gradu i županiji, ali smatra da bi nekih smjernica trebalo biti. Valja sponzorirati one koji rade iznimne rezultate, one koji djecu približavaju sportu i treniraju ih u velikom broju.
Rijeka je klub koji zadovoljava oba uvjeta i k tome je klub, kao što je to Snješko dobro naveo, razvio infrastrukturu koja prethodno nije postojala. Tako što valja honorirati. Ali treba i ponuditi objašnjenje i opravdanje načina na koji se javni novac koristi i zašto se daje NK Rijeci, a ne nekom trećem klubu. I valja paziti da se novci ne troše na profesionalne ugovore profesionalnih sportaša.

Ponavljam, ja detalje o toj priči ne znam, ali mi je sponzoriranje NK Rijeke razumno i potrebno. I ajmo se ne nazivati "kretenima" ako se pitamo o kriterijima. Valjda želimo da nam društvo funkcionira po nekim kriterijima, a ne na temelju samovoljnih odluka određenih moćnika. Bili oni Obersnel, Rinčićka, Plenković ili Milanović.

B
Pazi problem je 600k za omladinski pogon najvećeg sportskog kolektiva u krugu od 150 kilometara a nije problem milijuni utopljeni u ideološki projekt galeb di je tada bio glavonja Pavela ( član stranke koja je držala ljestve HDZ-u) i di je tada bio tovar vranić.

Koliko je samo novaca utopljeno na razne tkz. "nevladine udruge " i ostale parazite koliko je novaca izvučene kroz GP Krk vi ste se našli osuđivati jebenih 600k najvećem sportskom klubu našeg kraja.
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

13.02.2026, 12:36 #3589 Last Edit: 13.02.2026, 12:36 by Vado Magnar
Quote from: Basso on 13.02.2026, 12:25Pazi problem je 600k za omladinski pogon najvećeg sportskog kolektiva u krugu od 150 kilometara a nije problem milijuni utopljeni u ideološki projekt galeb di je tada bio glavonja Pavela ( član stranke koja je držala ljestve HDZ-u) i di je tada bio tovar vranić.

Koliko je samo novaca utopljeno na razne tkz. "nevladine udruge " i ostale parazite koliko je novaca izvučene kroz GP Krk vi ste se našli osuđivati jebenih 600k najvećem sportskom klubu našeg kraja.

Bez zlih primisli, ali tko su to ovi "vi" na ovom forumu? Tko osuđuje? Nije mi baš jasno.

B
Svatko tko preispituje odluku župana tu nema nikakve dileme naravno da je ispravan potez.

O tome se uopće ne bi trebalo raspravljati ima županija dovoljno problema za raspravu.

hdz da hadjuku 2M za tri popucala pleksiglasa od male nevere pa  manje o tome raspravljamo nego o mizernih 600k za djecu Rijeke
" Rijeka se raspada i prijeti joj potpuni slom "

13.02.2026, 13:30 #3591 Last Edit: 13.02.2026, 13:32 by Vado Magnar
Quote from: Basso on 13.02.2026, 12:48Svatko tko preispituje odluku župana tu nema nikakve dileme naravno da je ispravan potez.

O tome se uopće ne bi trebalo raspravljati ima županija dovoljno problema za raspravu.

hdz da hadjuku 2M za tri popucala pleksiglasa od male nevere pa  manje o tome raspravljamo nego o mizernih 600k za djecu Rijeke

I baš zbog toga što HDZ da Hajduku 2m € za kretenarije je dobro pitati se o načinima na kojima se novac distribuira. Nitko u ovoj diskusiji na ovom forumu nije doveo u pitanje zaslužuje li Rijeka te novce. Zaslužuje ih zbog rezultata, brojnosti škole i zbog infrastrukture koju je klub sam izgradio. Ono što bi bilo dobro imati je jedan jasan kriterij po kojemu se novci dijele u županiji i gradu. Onda bi se lako začepila usta tim zavidnim poltronima koji propituju zašto Rijeka dobiva novce.

Ako imaš jasan kriterij po kojim se dijele novci onda možeš jasno odogovoriti tim zavidnim kritičarima, te ujedno i izbjeći situacije poput dajemo "narodnom klubu od državnog interesa" ili "ja Bandić dajem jer sam gradonačelnik".

I
13.02.2026, 13:34 #3592 Last Edit: 13.02.2026, 13:38 by ispod stijena
Ponavljam još jednom.

Kao apolitičnom čovjeku ne vidim razloga za spominjanje pojedinih stranak, projekata pojedinih stranaka i sl.

Samo kao čovjek koji prije svega voli sport i prati sport dovodim u pitanje rangiranja sportova. Sam Mišković pri opatijskoj inicijativi nije istom pokrivao samo nogomet nego cjelokupan sport.

Naravno da je HNK Rijeka brand ovog kraja, da je ovo forum HNK Rijeke i da su svi "nabrijani" na nogomet.

Najmanje je u cijeloj priči bitno da je nešto rekao neki Pavela , a prenio neki Vranić.

Tako je bilo i po pitanju Kantride, kad je bilo pitanje atletičara. Netko je napisao tko jebe atletičare, zar je to uopće sport i koji balvan to prati!?

To mi je jednostavno neprihvatljivo, kao što je vjerovatno svima bilo prihvatljivije da se prije gleda kako bi se pomoglo npr plivačkom klubu od Sandra nego nogometnom klubu od Damira.

Ne zato što preferiram Sandra prije Damira , nego jednostavno jedan je "malen" drugi je financijski "velik" i lakše mu je doći do sponzora nego nekom manje.

A manjem 1.000,00 € nije više- manje, njemu je to što ovom velikom 1M € i zato bi bilo dobro da postoji "ključ" raspodjele, temeljen na uspjehu, zastupljenosti, čime god jer po onoj "važno je djecu maknuti sa ceste da se bave sportom", nitko nije napisao "ne nužno nogometom".

13.02.2026, 13:45 #3593 Last Edit: 13.02.2026, 13:47 by D2
Quote from: Basso on 13.02.2026, 12:48Svatko tko preispituje odluku župana tu nema nikakve dileme naravno da je ispravan potez.

Sva sreća pa je demokracija (kakva god da je, ali je.) uvedena 90ih u RH. Ovakvo poimanje mogu vezati jedino uz sustave koji su bili na ovim prostorima prije te godine. Hvala, ali ponosan sam što se u Rijeci sve propitkuje i kad je dobro i kad nije. Da je i kod nas idealno nije. Sprdamo se s tovarima i njihovim dešavanjem naroda kad god je gusto pa malo lokalna i državna vlast uleti kad treba krpat, a sad vidimo da imamo istih želja. Isti smo, pa sad kome krivo kome pravo.

TIR je sve napisao tko želi će i otvorenog uma to pročitat.

@Snjesko vezano za gradske prostore, gledam malo u ove besplatne uplatnice koje podmirujemo svaki mjesec za korištenje gradskog prostora kako bi se djeca imala gdje okupljati. Istina je, neke aktivnosti koje drže djecu dalje od "ulice" (e da su djeca barem danas na ulicama i igralištima) možda koriste gradske prostore besplatno, ali neki imaju ne samo plaćanje već i velike probleme uopće naći i plaćati prostore. Zato kad čujem ovakvu konstrukciju "Svaki drugi klub u gradu i zupaniji koristi gradske/opcinske prostore - dvorane, terene, igralista. I to besplatno, ako nis barem kad govorimo o klincima." osjetim potrebu reagirati.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Zaf on 13.02.2026, 11:10... sa supcima, petokolonasima i tovarima koji seru protiv toga i propitkuju to.

...
Ovo se odnosi na novinara i na osobu u članku. Ne na članove foruma. Članovi foruma koji se slažu sa njima su meni nerazumni, ali nemam namjeru ih za to nazivati ovakvim epitetima jer ne izlaze u javnost, u medije sa svojim stavovima.

Ispricavam se sto nisam bio dovoljno jasan u svom postu, tj. nisam skuzio dvojakost svoga upisa.

14.02.2026, 09:59 #3595 Last Edit: 14.02.2026, 10:03 by Silvio Dante
Quote from: ispod stijena on 13.02.2026, 13:34Tako je bilo i po pitanju Kantride, kad je bilo pitanje atletičara. Netko je napisao tko jebe atletičare, zar je to uopće sport i koji balvan to prati!?
Nije netko napisao nego sam ja napisao. Što smo to u međuvremenu postali tako obazrivi da ne želiš imenovati. Udri :D
S ispravkom netočnog navoda da nije bilo tko jebe atletičare, nego da se izvole staviti u realne okvire.
Prevedeno, kao što trećeligaškom klubu ne trebaju ne znam kakvi uvjeti, standardi i kapaciteti da igra to svoje što igra nego mu je dovoljno jedno pristojno igralište samo s minimumom kapaciteta, tako i našim vrlim atletičarima ne treba veleban stadion. Jer imali ga ne imali njihovi rezultati u konačnici neće biti relevantni. Ni trećeligaški čak u svjetskim razmjerima.

Dakle, njihov hobi, sport i zanimacija jesu hvalevrijedni ali moraju biti realni u svojim zahtjevima. I pokriti se koliko su dugi. Ne opstruirati, kočiti i stavljati maglu iznad projekata koji su stoput životniji, bitniji i relevantniji za opće građanstvo, interes i prosperitet grada. I kluba i sporta koji su relevantni. Još uvijek barem.
A oni će dobiti minimum uvjeta potrebnih za nastavak svojih aktivnosti. I tu ne smije isto biti spora da se razumijemo.

Ali moramo biti ozbiljni i stvari nazivati pravim imenom.

mislio sam preskočiti ali je je jače od mene
na stranu moje mišljenje o političarima kao o talogu današnjeg društva
na stranu moji navijački osjećaji prema NK Rijeci kojoj sebično želim sve, još više i jače i sve to u cilju sportskog rezultata da budu bolji od drugih
ali...... ali 600k, od 2,4M, za školu nogometa nogometnog kluba koji starta utakmicu s 7 stranaca i stranim trenerom, nogometnog kluba koji starta s 0 djece iz te škole nogometa
znaš, da je 600k od 60M pa bi rekao, pali novac tko ga .ebe, ali četvrtina
da su meni dali tih 600k u apoenima od 100 eura i da ja svako jutro 3 godine potpaljujem vatru s njima mislim da bi bilo korisnije upotrebljeni

I
Quote from: Silvio Dante on 14.02.2026, 09:59
Quote from: ispod stijena on 13.02.2026, 13:34Tako je bilo i po pitanju Kantride, kad je bilo pitanje atletičara. Netko je napisao tko jebe atletičare, zar je to uopće sport i koji balvan to prati!?
Nije netko napisao nego sam ja napisao. Što smo to u međuvremenu postali tako obazrivi da ne želiš imenovati. Udri :D
S ispravkom netočnog navoda da nije bilo tko jebe atletičare, nego da se izvole staviti u realne okvire.
Prevedeno, kao što trećeligaškom klubu ne trebaju ne znam kakvi uvjeti, standardi i kapaciteti da igra to svoje što igra nego mu je dovoljno jedno pristojno igralište samo s minimumom kapaciteta, tako i našim vrlim atletičarima ne treba veleban stadion. Jer imali ga ne imali njihovi rezultati u konačnici neće biti relevantni. Ni trećeligaški čak u svjetskim razmjerima.

Dakle, njihov hobi, sport i zanimacija jesu hvalevrijedni ali moraju biti realni u svojim zahtjevima. I pokriti se koliko su dugi. Ne opstruirati, kočiti i stavljati maglu iznad projekata koji su stoput životniji, bitniji i relevantniji za opće građanstvo, interes i prosperitet grada. I kluba i sporta koji su relevantni. Još uvijek barem.
A oni će dobiti minimum uvjeta potrebnih za nastavak svojih aktivnosti. I tu ne smije isto biti spora da se razumijemo.

Totalno si neupućen.

D
Quote from: ispod stijena on 14.02.2026, 12:18
Quote from: Silvio Dante on 14.02.2026, 09:59

Totalno si neupućen.
Slažem se

Quote from: Silvio Dante on 14.02.2026, 09:59S ispravkom netočnog navoda da nije bilo tko jebe atletičare, nego da se izvole staviti u realne okvire.

Ufff...zasrao si grdo s ovim spominjanjem rezultata. Jer po tom kriteriju je i Rijeka u svjetskim razmjerima trećeligaški klub, što se dokazuje ovogodišnjim sudjelovanjem u KL, trećerazrednom europskom natjecanju. A i to prvi put nakon par godina.
Zato rezultat ne mora i ne smije biti jedini kriterij za dodjelu sredstava. A atletika je ipak imala rezultate iza sebe. Sarino olimpijsko zlato spada sigurno među najveće uspjehe riječkog sporta u 21. stoljeću.

Prvi, glavni i najveći kriterij bi uvijek trebao biti masovnost bavljenja sportom. I ako bi tih 600K eura omogućilo 2000 djece godinu dana bavljenja drugim sportovima u adekvatnim uvjetima, onda je to neusporedivo bolje od tolike love za ovih 200 djece u školi nogometa.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...