Klub

Started by Fornax, 13.04.2023, 17:30

Previous topic - Next topic

Petro, PropaliGolman, sale1987, Fiume e basta, at72, Navodni navijač, Pile and 6 Guests are viewing this topic.

Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 27.11.2025, 13:06Oh shit here we go again
Nije se ni stalo da bi krenuli ponovno. Sve je na prodaju, cijelo vrijeme.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

27.11.2025, 13:18 #3451 Last Edit: 27.11.2025, 13:19 by TIR
Quote from: D2 on 27.11.2025, 13:05
Quote from: TIR on 27.11.2025, 12:34"Reported" kod nas u tom kontekstu znači "navodno".

Zanimljivo da iz nekih izlazi da bi 100% ulazio u druge.
Ne bi li "reportedly" bilo navodno?
U ovakvom nabrajanju mi taj reported više ima kontekst službenog. Iako internet trpi sve i svašta. Nekako mislim da bi ipak mi u Rijeci prije čuli i znali za "reported(ly)" 25% nego Kiwii.

Pa zato i kažem, ima mi istu težinu kao da su rekli allegedly ili reporedly. Reported jer je NY Times prenio vijest lokalnog portala na čijem forumu pišete pa zaključio da su ušli s 25%, a ne u punom vlasništvu. A novozelanđani su onda samo prenijeli tu vijest bez ikakvog detaljnog provjeravanja.

Realnost je prema svemu što čujemo sa svih strana suprotna, i da nema nikakve suradnje u dogledno vrijeme iako je bilo značajnog kontakta preko ljeta.

Ova friends of football stranica vam ima jednako FB/insta lajkova kao i Nepresušan. Za neke lokalne stvari sigurno dobra opcija, ali za saznanja o stanju na drugom kraju planete i ne baš.
#navodninavijač

Ali ako je pouzdana kao Nepresušan? Što onda?  :neretljak:

I
Kako sagledati postupke i rezultate ove sezone pa izvući neke pretpostavke kojima se možda vode i do njih su zajednički došli sadašnji trener i onaj koji sve odlučuje osim sastava i taktike?
Na pitanje razgovara li s Miškom, Sanchez kroz dva navrata odgovara da se čuju svakodnevno i da osjeća punu podršku ali i da je svjestan da mora biti nekih rezultata. Znači, komuniciraju i ne pričaju o tome tko će igrati protiv Ždralova nego razgovaraju o dugoročnim, srednjoročnim i trenutnim ciljevima i metodama kako do njih doći.
Otkaz Đaletu je, po mom mišljenju, za Miška kraj neke fantazije, ako je i postojala, o obrani naslova. Kod angažiranja Sancheza možda je tako i dogovarano.
Važno je ne zasrati u evropi, obavezno prolaziti u kupu, a prvenstvo ti ostaje poligon za korištenje kompletnog rostera koji je nagomilala struka i za koji tvrdi da je optimalan za ovu sezonu. Osim Hajduk za koji je to i rekao na presici. Vrlo otvoreno i sa konkretnim podacima o razlikama u opterećenjima kod igrača prošle i ove sezone je govorio Sanchez. Ja si kroz te podatke pokušavam objasniti ovako puno rotacija.
Sastav i sedam rotacija protiv Lokomotive odmah smanjujem na 5 jer su ušli Petrovič i Janko koji nisu igrači rotacije u ovom kadru koliko god bili loši, ovakvi, onakvi kroz utakmice. Lasickas i Menalo su rubni prvotimci i, ne znam podatke, ne da mi se tražiti, imaju puno minuta. Znači Butić, Jurić, Ndockyt su ta prava rotacija. I u drugoj minuti dvojica sudjeluju kod gola. Šta misliti?
Ako ligu dijelimo na tri dijela, opstanak – Vu, prvenstvo – mi, dinamo i Hajduk i drugi svi sredina onda se pomiješana, izrotirana ekipa mora moći moći nositi s tim srednjima. Utakmice i izvedbe protiv tih ekipa je argument koji kasije koristiš da kažeš igraču da nije ta razina i da mu se zahvališ ali isto tako da kažeš onome koji odlučuje "Gledaj, nije baš ta struka napravila dobar posao kako tvrdi".
Argument da je mogao odmarati Fruka, Dantasa, Vignata u kupu i protiv Vukovara pada u vodu jer je umor skupljen protiv Hajduka i AEKa tri i sedam dana ranije. Lokomotiva bi im bila treća utakmica u osam dana i ozljede su mač nad glavom.
Siguran sam da je trener na treninzima vidio da je Vignato čudo i puno prije Osijeka pa ga svejedno nije stavljao do tada nego je izmislio Thaqia i čekao da se ovaj digne fizički, a sada očekujemo da igra tri utakmice u osam dana. Sigurno ja nisam jedini koji je vidio kako se Dantas pred kraj utakmice s AEKom hvata za nogu, isteže leđa i radi bolne grimase.
Ništa od ovoga nisam čuo ili pričao s nekim nego pokušavam racionalizirati te postupke i onda izmišljam.
Mislim da ne treba tjerati ovog trenera nego mu dozvoliti i omogućiti da stvara svoju ekipu na duže staze.
Ove godine uživamo i damo im kredit jer su prošle uzeli sve. Očekujemo dobre igre, miran, stabilan ambijent oko kluba u ovoj godini stabilizacije i gledamo kako napredujemo.
Dodamo tome i zlobne primjedbe jadnicima koji, iako su prvi i iako imaju prolaz u evropi, traže novog i tjeraju sadašnjeg trenera, ozljeđuju im se igrači, pljuju po skupo plaćenom kadru i slično.
Ma sve je ok.
Prvaci smo a uzeli smo i kup. 

S
Puno puta sam ovdje pročitao - kup! Uzeti kup. Pomiriti se s prvenstvom, ali sve baciti na kup. @Iqteam je čak napisao "obavezno prolaziti u kupu". Ili je nekoga parafrazirao, ne znam.

Ponavljam tisućiti put u zadnjih trideset godina (točnije, 31) - idiotski je raditi planove u kupu, tamo gdje nema popravnog. I gdje ti se može dogoditi kurac-palac-Pajač.

Srećko je kao trener Rijeke 1994. govorio "naša je šansa u kupu". Dok mu Franjo Tuđman nije objasnio neke stvari i pokazao kako se to radi kad naletiš na Croatiju.

Quote from: SandroB on 02.12.2025, 22:32Puno puta sam ovdje pročitao - kup! Uzeti kup. Pomiriti se s prvenstvom, ali sve baciti na kup. @Iqteam je čak napisao "obavezno prolaziti u kupu". Ili je nekoga parafrazirao, ne znam.

Ponavljam tisućiti put u zadnjih trideset godina (točnije, 31) - idiotski je raditi planove u kupu, tamo gdje nema popravnog. I gdje ti se može dogoditi kurac-palac-Pajač.

Srećko je kao trener Rijeke 1994. govorio "naša je šansa u kupu". Dok mu Franjo Tuđman nije objasnio neke stvari i pokazao kako se to radi kad naletiš na Croatiju.
Sve stoji. Ali zar se nisu igrale dvije utakmice?   :bo:  :neretljak:

Quote from: Vado Magnar on 02.12.2025, 23:23...Sve stoji. Ali zar se nisu igrale dvije utakmice?  :bo:  :neretljak:
[sarkazam]
Ohhh da, to je ipak osiguralo da sve bude fair.
[/sarkazam]
  :nisamja:  8)
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
03.12.2025, 14:13 #3457 Last Edit: 03.12.2025, 22:27 by SandroB
Quote from: Vado Magnar on 02.12.2025, 23:23
Quote from: SandroB on 02.12.2025, 22:32Puno puta sam ovdje pročitao - kup! Uzeti kup. Pomiriti se s prvenstvom, ali sve baciti na kup. @Iqteam je čak napisao "obavezno prolaziti u kupu". Ili je nekoga parafrazirao, ne znam.

Na neku foru je @D2 odgovorio, ali moram priznati da nisam skopčao što želiš reći. Da, igrale se dvije... popušili 2:0 gore i dobili 1:0 na Kantridi, ali.. what' s the point?

Quote from: SandroB on 03.12.2025, 14:13
Quote from: Vado Magnar on 02.12.2025, 23:23

Na neku foru je @D2 odgovorio, ali moram priznati da nisam skopčao što želiš reći. Da, igrale se divje... popušili 2:0 gore i dobili 1:0 na Kantridi, ali.. what' s the point?

Nema popravnog ako se igra jedna, ali ima ako se igraju dvije kao s kroacijom. Anyway, šala, zajebancija, moj iskrivljeni humor.  :bo:  :neretljak:

R
Komentator je na Var - Osj rekao da se finale igra na Opusu a sa u NL piše da se igraju dvije?

Quote from: robil on 05.12.2025, 11:36Komentator je na Var - Osj rekao da se finale igra na Opusu a sa u NL piše da se igraju dvije?
https://hns.family/vijesti/29663/finale-supersport-hrvatskog-nogometnog-kupa-u-osijeku/
@NL Lako za provjeriti.  8)

S
Quote from: D2 on 05.12.2025, 11:46
Quote from: robil on 05.12.2025, 11:36Komentator je na Var - Osj rekao da se finale igra na Opusu a sa u NL piše da se igraju dvije?
https://hns.family/vijesti/29663/finale-supersport-hrvatskog-nogometnog-kupa-u-osijeku/

Kako ovima u NL nije lako za provjeriti?  :)

05.12.2025, 11:59 #3462 Last Edit: 05.12.2025, 12:00 by Vado Magnar
Quote from: SandroB on 05.12.2025, 11:49
Quote from: D2 on 05.12.2025, 11:46

Kako ovima u NL nije lako za provjeriti?  :)

Oni znaju da se igraju dvije, obje Opus Areni. Easy.  :bo:

E
Bravo za Lukanovića šesto tisuća za rad škole