SHNL 32. kolo: Rijeka - Hajduk, nedjelja 26.04.2026, 16:00h

Started by Radeljic enjoyer, 25.04.2026, 12:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nego... Jel moguće da je Garcia stvarno Livaju izvadio u 93. minuti da pobere zvižduke?

Jel Garcia pikira na klupu Rijeke možda iduće godine?

Mislim, ja bi radije bilo koga od naših bivših trenera, nego tog lika...
#degenerik

Jedna od lopti koje je imao Čop pod kontrolom negdje oko 14-15 metara ravno ispred gola dok mu ne znam ko više ulijeće sa lijeve strane i uspije falit dodavanje od možda pol metra/metar.
Ne znam koja minuta je bila, prvo poluvrijeme sigurno, bilo bi dobro kad bi se uspio taj dio iskopat.
To su stvari koje se barem udarcem riješi u morčićima druge županijske lige, bez zajebancije.

S
Quote from: Jeki2 on 27.04.2026, 15:14Ali ako Garcia koji je drugi na tablici i ono kao "borio se" neko vrijeme za prvaka, nije imao problem odigrati u biti potpuno zatvoreno protiv Rijeke kada mu bod apsolutno ništa ne donosi, a eventualnom pobjedom psihološki jača svoju poziciju i rezultat, ne vidim zašto je našem treneru bio problem prilagoditi se situaciji u Varaždinu i odigrati zatvoreno na nulu bez više od pola prve ekipe.

Super je pitanje, jer se nameće kao pitanje stila igre, ja sam se isto zapitao zašto i inače ne igramo zatvorenije (teorija da bi u mnogo utakmica uzeli bod)

a) Zato jer nam je svaka pobjeda imperativ (doslovno bodovno tonemo u najvažnijem trenutku prvenstva)
b) Zato jer nemamo krilne napadače, i samo pukim slučajem, kojemu je preduvjet Fruk u igri, možemo organizirat kontru.
c) Zato jer ako suparnik napravi 3 akcije ili 6 ubačaja, ili radi bilo kakav kontinuirani pritisak, Zlomislić sigurno prima gol
d) Od (trenutne) prve ekipe falili su samo Radelja i Oreč, ali mi imamo respektabilnu klupu
e) Zato jer vlasnik kluba koji plača respektabilne igrače želi gledat napadačku igru

Ima još, ali ovo je 5 najvažnijih razloga koje sam našao za objasnit naš stil igre koji forsira posjed, reposjed i kontinuiran pritisak na obranu suparnika.

Quote from: moreplovac on 27.04.2026, 14:44....Već sam jednom rekao, ovaj najavljivac je suho zlato i nadam se da će ga što duže zadržati i da će popratit njegove ideje.
Je dobar je, ali....
Ne znam kako na ostalim tribinama, ali meni onaj zvučnik na vrhu I5 proizvodi veliku distorziju njegovog glasa kad krene uzbuđeno podvikivat da mi baca kao da se neka curica dere. Visokotonci su im shebani samo tako.  ;D  ;D  ;D  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Jeki2 on 27.04.2026, 15:14Pustimo jučerašnju utakmicu gdje je Rijeka po meni odigrala korektno u granicama mogućnosti ove ekipe (bez Fruka, Vignata i Barišića). Ali ako Garcia koji je drugi na tablici i ono kao "borio se" neko vrijeme za prvaka, nije imao problem odigrati u biti potpuno zatvoreno protiv Rijeke kada mu bod apsolutno ništa ne donosi, a eventualnom pobjedom psihološki jača svoju poziciju i rezultat, ne vidim zašto je našem treneru bio problem prilagoditi se situaciji u Varaždinu i odigrati zatvoreno na nulu bez više od pola prve ekipe. ...
 I zato prestanimo se zanositi da mi trebamo imati trenera za veliki klub koji će ofenzivom mljeti suparnika i umjesto toga stvarati radnu, natjecateljsku ekipu s maksimalnim voljnim momentom koja će vrlo malo primati. U proteklih par godina u HNL se puno toga promijenilo.

Izbacio sam dijelove komentara s kojima se uglavnom slažem. Za boldani dio...nije li Varaždin u tom trenutku bio 2 boda ispred nas i nismo li mi ganjali 3. mjesto? I nije li Hadjuk bodovno ispred nas u za njih izazovnom gostovanju? Nisam nikad očekivao napadački nastrojenu Rijeku na Poljudu.

Ako ćemo ganjati takav sistem nogometa u okruženju u kojem očito više nismo budžetom dominantni, onda ne vidim razloga za brigu i paniku? Onda nam je sezona apsolutno uspješna, borimo se za trofej, odradili smo najdulju i jednu od najuspješnijih euro sezona u povijesti, a u prvenstvu smo i dalje u gornjem dijelu.

S tako posloženim sportskim segmentom nam je 3. mjesto ciljani domet, a borbu za titulu možemo zaboraviti, ako se opet ne potrefi sezona kao prošla.

Jel bi potpisao takvu Rijeku ili bi kao navijač očekivao bar nešto više?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

D
Poslušajte danas Radovica u PSK, i priču o napadačima. Ja recimo sam na tragu sličnog razmišljanja. Napadači koji si sami moraju stvoriti sanse nisu bas napadači klasični, zato je Fruk bio dobar "napadac"...

Quote from: deo123 on 27.04.2026, 17:03Poslušajte danas Radovica u PSK, i priču o napadačima. Ja recimo sam na tragu sličnog razmišljanja. Napadači koji si sami moraju stvoriti sanse nisu bas napadači klasični, zato je Fruk bio dobar "napadac"...
Da, naglasio je da mi trenutno i nemamo igru za klasičnog napadača, te da im netko i mora pripremiiti priliku ili situaciju da postignu gol šta kod nas nije slučaj ali taj problem je bio i kod Đaleta.
Volim grad koji teče

P
Ako cemo pravo djale je taj problem nedostatka napadaca rijesio pomicanjem fruka na tu poziciju dok sanchezu untaoc tim svim silnim rotacijama to nije palo napamet...ali ok, djale nije imao problem sa rosterom, veliki mislilac sanchez ga ima...

M
Quote from: Fornax on 27.04.2026, 14:57Obzirom da smo od Partizana u zadnjoj odigranoj međusobnoj službenoj utakmici dobili malu školu nogometa nasred Kantride, možda bi bilo bolje da se te teme ne hvatamo.

Mislim... Nije bilo tako davno, samo 27 godina.

Wtf?
Koju metu si ti gađao?

Quote from: SandroB on 27.04.2026, 15:05
Quote from: moreplovac on 27.04.2026, 14:44...
Sve o igri je rečeno ali meni se svidjela igra
...

Ispustio si jednu bitnu stvar - udio protivnika u toj našoj "dopadljivoj" igri. U kup utakmici na Ruji vidio si Hajduka kakvog bi vidio i jučer, da im je jučer bilo prvenstvo kao ulog. Ovako... oni su bili, Vukušićevim rječnikom, lagano demotivirani. U tim okolnostima, jebeš našu dopadljivu igru. Koja je, btw... meni upitna. Ja sam vidio više mrcvarenja nego dopadljivih akcija.

Prošle godine smo osvojili prvenstvo jer drugi nisu bili dobri, Fruk je najbolji igrač lige zato jer je Livaja u krizi, sve što mi napravimo je zato što su drugi slabi. Sve kužim.

Quote from: moreplovac on 27.04.2026, 18:16Wtf?
Koju metu si ti gađao?
Ma samo loš flashback.

Nek živi ljubav smo pjevali i neposredno prije nego nam ga je Kežman metno sazad.
#degenerik

M
Ma pusti to, ovo je bilo u sridu južnim licemjerima.

I
Ajde sada hladne glave.
Kakva si ti šupska ekipa i govnarski klub da prvaku nad kojim imaš 15 bodova viška i nije ti važno za ništa dodješ u goste i staneš u bunker, misliš samo kako ne primiti gol a jedini plan napada ti je da napucaš loptu naprijed i moliš se sv, Duji da se ovi spetljaju, izkiksaju pa da zabiješ krompir?
Ja sam sretan da navijam za klub kojem takav kukavičluk nije ni u primisli. Stetan sam da navijam za klub koji Paoku, Sparti, Shaktaru, Strasbourgu dolazi na nadigravanje pa prodje kako prodje. Za klub koji protiv sigurnog novog prvaka izlazi četiri puta da ga pobjedi. Kući i u gostima, nevažno. Sretan da navijam za dres u kojem dečki četiri puta manje plaćeni od protivnika stišću i pokušavaju svih 90 minuta napraviti nešto i pobijediti za sebe i za ljude koji su došli. I iskreno im je krivo jer nisu uspjeli. I njima i ovima koji ih vode.
Svim srcem, prisustvom i glasom ću ih podržati da nama i sebi donesu radost i trofej na kraju ove sezone.
Nadam se da nas je puno.

Nije da smo mi nedavno doma igrali s Osijekom mega bunker na 0-0 kad je Bjelkan bio nešto ljut nakon utakmice. ;)
#navodninavijač

To smo trebali dobit, Murke promašio penal koji je trebao biti ponovljen, igrač Osijeka je bio dva metra u šesnaestercu.

Inače makjavelistički nogomet prezirem iz dna duše, ali nekad je to jedini način. Samo budale slave časne poraze.
#degenerik

I