SHNL 32. kolo: Rijeka - Hajduk, nedjelja 26.04.2026, 16:00h

Started by Radeljic enjoyer, 25.04.2026, 12:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

I
Quote from: Mići_Boškarin on 30.04.2026, 10:35Ajmo na jednostavnom primjeru:
Da Sanchez dobije otkaz na kraju sezonu i 2 tjedna poslije je u Freiburga da li po tebi je to informacija koja nema nikakav značaj?

Ja pogledam CV, vidim da je restartao karijeru 2024 nakon duže pauze i postepeno ide kroz lige od niže prema višem. Tržišna vrijednost kao "asset" mu raste zbog takvog puta i odluka, a put mu nije onaj marketinski jer ima više izazovnu notu. Move up-ao je u svom poslu jer mu je posao u Freiburgu promocija.

Tebi to ništa očito ne znači, meni ipak da, a na kraju bi fora da ima neki derivati cijena dionica tih klubova pa da onda imamo neko solidno mjerilo. Ovako bi ostalo samo praćenje promjena koeficijenta na kladionicama kao jedino OK mjerilo.

Da. Meni to ništa ne znači.

Ti si uzeo totalno krivi primjer. Krivi si "asset" uzeo  ;D

Victor Sanchez je rođeni španjolac i kad je on kao zaslužni igrač odlučio za trenrerski posao, odmah je dobio priliku u Deportivo La Coruna.

Dok bi jedan Bojan Vručina svoj put započeo da je htio u Slaven Belupu, eventualno Varaždinu.

Drugo.

Renome španjolskih trenera je takav da su oni sveprisutni u svim ligama svijeta, od svih liga petica su najzastupljeniji i oni su "pokrenuli" premier ligu. Niti jedna druga nacija trenera nije imala toliko utjecaja u drugim ligama petice.

Treće.
Tu je vjerovatno i utjecaj managera jači. Sigurno da ponude nekom bundesligašu španjolca ili norvežanina, da bi ovi uzeli španjolca istog ranga i pedigrea.

Tako da...meni ne bi ništa čiudno bilo da on sutra bude trener eto Freiburga.

Čudno bi mi bilo da tamo ostane dulje od godine dana ;)

M
Quote from: ispod stijena on 01.05.2026, 17:15
Da Sanchez dobije otkaz na kraju sezonu i 2 tjedna poslije je u Freiburga da li po tebi je to informacija koja nema nikakav značaj?

Ja pogledam CV, vidim da je restartao karijeru 2024 nakon duže pauze i postepeno ide kroz lige od niže prema višem. Tržišna vrijednost kao "asset" mu raste zbog takvog puta i odluka, a put mu nije onaj marketinski jer ima više izazovnu notu. Move up-ao je u svom poslu jer mu je posao u Freiburgu promocija.

Tebi to ništa očito ne znači, meni ipak da, a na kraju bi fora da ima neki derivati cijena dionica tih klubova pa da onda imamo neko solidno mjerilo. Ovako bi ostalo samo praćenje promjena koeficijenta na kladionicama kao jedino OK mjerilo.

Victor Sanchez je rođeni španjolac i kad je on kao zaslužni igrač odlučio za trenrerski posao, odmah je dobio priliku u Deportivo La Coruna.

Dok bi jedan Bojan Vručina svoj put započeo da je htio u Slaven Belupu, eventualno Varaždinu.

Drugo.

Renome španjolskih trenera je takav da su oni sveprisutni u svim ligama svijeta, od svih liga petica su najzastupljeniji i oni su "pokrenuli" premier ligu. Niti jedna druga nacija trenera nije imala toliko utjecaja u drugim ligama petice.

Treće.
Tu je vjerovatno i utjecaj managera jači. Sigurno da ponude nekom bundesligašu španjolca ili norvežanina, da bi ovi uzeli španjolca istog ranga i pedigrea.

da je bas tako lako doc do jednega friburga preko hrvacke lige mislin da bi razni carillosi, riere, garcie, catala, curo torresi vec bili tamo negde

Pa Riera je u Eintrachtu  :neretljak:

Celje -> Eintracht Frankfurt
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

M
Quote from: vMario87 on 01.05.2026, 20:37Pa Riera je u Eintrachtu  :neretljak:

Celje -> Eintracht Frankfurt

tako nan je jadna liga da smo i krivega rieru dobili...

02.05.2026, 11:29 #274 Last Edit: 02.05.2026, 12:48 by Mići_Boškarin
Quote from: ispod stijena on 01.05.2026, 17:15

Drugo.

Treće.

Pa iskreno ovdje stavku po stavku argumentirati

1. To je solidno načelno točno da klub gdje si ostavio dubok trag dobiješ i priliku trenera. Međutim također je banaliziranje stavljanja u kontekst nečije sveukupne karijere koja također igra ulogu u računici

Npr. Nikica Jelavić osim onih par utakmica na kraju karijere nema po ovome tvome nikakve veze a Lokomotivom pa je to opet za početak svoje karijere.

2. Renome za španjolske trenere je točno, ali opet stavlja sve u isti koš(sva tržišta su ista)jer Bundesliga tradicionalno nije baš toliko blagonaklona Španjolcima kao primjer koji sam naveo. Riera se morao dosta dugo dokazati da bi dobio priliku.

3. Ti govoriš o managerskom utjecaju međutim nije baš tako "lako" Sancheza uvaliti. Upravo zbog onog što je TIR gore napomenuo i zbog čega kod mene postoji onaj dio prije i poslije te njegove pauze.
Jednostavno on je radi tog skandala i morao dolje i mora se probijati i nanovo dokazati jer izgubio onu etikitu "Španjolac se lako utopi". Tako da kad ga netko  kao Freiburg bude uzeo on će doći tamo zbog svojih rezultata, a manje zbog marketinškog dijela, makar to privremeno značio odlazak iz Rijeke pa onda neka Omonia i onda Freiburg.

Quote from: Mići_Boškarin on 02.05.2026, 11:293. Ti govoriš o managerskom utjecaju međutim nije baš tako "lako" Sancheza uvaliti. Upravo zbog onog što je TIR gore napomenuo i zbog čega kod mene postoji onaj dio prije i poslije te njegove pauze.
Jednostavno on je radi tog skandala i morao dolje i mora se probijati i nanovo dokazati jer izgubio onu etikitu "Španjolac se lako utopi". Tako da kad ga netko  kao Freiburg bude uzeo on će doći tamo zbog svojih rezultata, a manje zbog marketinškog dijela, makar to privremeno značio odlazak iz Rijeke pa onda neka Omonia i onda Freiburg.
On si je s onom pizdarijom neka vrata vjerojatno doživotno zatvorio.

Ne bi me čudilo da je dijelom zbog toga i bio zanimljiv Miškoviću. Stručan, a opcije limitirane.

#degenerik