Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

istrijan96, Kifamenn, FTM, Snowcrash, Acori, TIR, MaČaĆeToMane, Bobic and 14 Guests are viewing this topic.

K

S
Martin Pečar, kapetan Brava i jedno od imena kojeg naša struka prati više od godine dana, gotovo sigurno potpisuje za CD Tenerife, povratnike u špansku Segunda Division. Šteta.

Quote from: Snowcrash on 18.06.2026, 14:17Martin Pečar, kapetan Brava i jedno od imena kojeg naša struka prati više od godine dana, gotovo sigurno potpisuje za CD Tenerife, povratnike u špansku Segunda Division. Šteta.

Špansko je u Zagrebu
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

S
Quote from: vMario87 on 18.06.2026, 14:23
Quote from: Snowcrash on 18.06.2026, 14:17Martin Pečar, kapetan Brava i jedno od imena kojeg naša struka prati više od godine dana, gotovo sigurno potpisuje za CD Tenerife, povratnike u špansku Segunda Division. Šteta.

Špansko je u Zagrebu

Bit će da ide u španski Zagreb onda.

Quote from: Franjo Tuđman on 18.06.2026, 12:49Šeta psa po Kantridi, tu je

To je i meni plan za sutra, pa me slobodno mozete poslikat i poslat germanijaku da objavi. Imate moju gdpr privolu.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Z

šteta. Baš sam navijao da dođe.

I
Quote from: vMario87 on 18.06.2026, 14:23

Špansko je u Zagrebu

Uh, znači Anton Raspor je iz Zagreba.
Prvi glas, bio sam siguran da je iz Klane.

A
18.06.2026, 14:53 #1057 Last Edit: 18.06.2026, 14:54 by Arci1984
Ja sam vidio Andriju Vukčevića danas i jedino šta mi padne na pamet ja da je lijepo da voli doc nazad u Rijeku. Vjerojatno ima stan

Šteta, to je već drugi kojeg više ne mami "projekt". Dobro, teže ga namamit na "projekt" kad u startu ne nudiš 30% više nego svaka druga konkurencija, kao nekad...

Potpisao je trogodišnji ugovor već.
#navodninavijač

I

Grazie na ispravku, pretelo.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
Quote from: TIR on 18.06.2026, 14:57Šteta, to je već drugi kojeg više ne mami "projekt". Dobro, teže ga namamit na "projekt" kad u startu ne nudiš 30% više nego svaka druga konkurencija, kao nekad...

Potpisao je trogodišnji ugovor već.

Koji je jos trebao doci ,nisam pratio ?

Pršir, pričali smo pred par dana o njemu. Isto trogodišnji ugovor u Plocku.
#navodninavijač

I shabani iz vukovara je potpisao za neke poljake

I
19.06.2026, 07:51 #1064 Last Edit: 19.06.2026, 07:58 by istria bianco / blu
Bez ikakve namjere polemiziranja, situacija sa prijelaznim rokom je baš zabrinjavajuća. Naime, nedolazak Pršira i Pečara čini mi se kao ogroman udarac našim ambicijama, pogotovo što očito govorimo o igračima čiji su transferi, odnosnu u najmanju ruku teren za te transfere pripreman je unaprijed u dogovoru s Kekom. Da ne kažem da su obojica otišla u klubove za koje se ne može kazati da im je to korak više. Ako su oni ta dva igrača koje si pikirao, činilo mi se logičnijim 300 k€ koliko si dao za odštetu za Čubelića, uložiti u Pršira i Pečara, to je potencijalno 150 k na plaći svakom od njih i vjerujem da bi za taj novac bili došli. Razumijem logiku neprobijanja ugovora ali kroz godine nešto moraš u tom djelu izmijeniti. Nije isti salary cup od 200k prije 5 ili 7 godina i danas. Pa Miško prvi (opravdano) tumači koliko je inflacija povećala vrijednosti svih roba i usluga, a on po pitanju ugovora ne odstupa ni milimetar. Prije 5 godina, za tu neku našu plaću koju nudimo igračima, mogao si dovesti Fruka, Pršira ili nekog trećeg, danas dovodiš Čubelića. Da se razumijemo, ništa protiv dečka i želim i vjerujem da će uz blagoslov Keka napraviti lijepe stvari kod nas; ali, na jedan način bi gledali prijelazni rok da smo do sada potpisali Pršira i Pečara, a na drugi ovako. Posebno brine što Pečar, koji je jedan od slovenskih talenata, nije izabrao nas, unatoč tome što nije bio u fokusu nekih riba koje plivaju oko nas i tome što se imaš priliku razvijati kod jednog od najvećih slovenskih trenera svih vremena.
I da se razumijemo, ne idealiziram ovu dvojicu igrača, ali ukoliko si targetirao njih kao igrače koji bi bili pojačanja, pa napravi sve da ih dovedeš.  Ovako ostaje dojam da smo mi ponudili nešto od čega ne odstupamo i na igračima je da to prihvate, ili ne, kao u ovom slučaju. Ispada da je stav kluba takav da bi tim igračima trebala biti čast doći. Danas to tako ne ide. U oba slucaja, pogotovo u slučaju Pršira, s obzirom na godine, znaš da je igraču bitan svaki euro jer je karijera neizvjesna, pa onda i 30 k€ na godišnjoj razini čini ogromnu razliku.
Nije mi jasna taktika ili politika naših prijelaznih rokova, ne izgleda mi da se prijelazni rok priprema strukturirano sa jasno definiranim targetima. Pa ako si htio Pršira ili Pečara i ako se struka složila da su oni TI, s obzirom da je obojici istekao ugovor, već si trebao pitanje njihovog dolaska ili ne, riješiti prije 5 mjeseci. Ovako izvana, čini se da ubadamo kao ćorava kokoš, ako ova dvojica ne potpišu, naći ćemo drugu dvojicu. Ovo nije kritika DRSu ili Antoniniju, već cijelom klubu, jer znamo tko postavlja ili odobrava transfere. Nadao sam se da će se dolaskom Keka to popraviti i da će on svojim dolaskom i od kluba i od sportskog sektora tražiti profesionalni pristup u kojem se prijelazni rok planira i targetiraju se oni igrači koji će nam biti potrebni. Kažem, izvana to izgleda kaotično, ne znas koga ćeš prodati, ne znas koga ćeš dovesti, nimalo strukturirano i nimalo planski. I to me brine, posebno što komunikacija prema vani ide na jedan način, a "govor tijela" i činjenično stanje govore drugo. Takav sam dojam stekao i s onom konferencijom Matjaža, mi želimo, imamo volju, ali u stvarnosti znamo da ne možemo biti konkurentni, iako je ružno za reći, malo mi je ostavio dojam kao da je svijestan gdje je došao, u kojim je on godinama i ne bih volio da se vratio polu-turistički.
Rečeno ovo sve, nisu nikakve kritike, nego moja razmišljanja koja me brinu i koja bi trebala potaknuti konstruktivnu raspravu ovdje na forumu.