Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

AsteRIx, Kifamenn, KvarnerskiOvan, waf, Dios and 17 Guests are viewing this topic.

I
Meni je zanimljivo da se HNL i većinu igrača koje u njoj borave proglašava šrotom, a onda se plače kako ti isti imaju male peneze.

Realno , da se na razini HNLa dignu plaće, ti biš imao samo povećan broj stranaca sumnjive kvaliete i eventualno islužene "senatore" sa putovnicama hr i država iz regiona.

Ono što je Miško rekao da je nemoguće privući nekog igrača primjerice Fiorentine, koji je tamo u limbu da dođe ovdje i zaigra čak i Europi i pokaže se na sceni.

Tako da...pitanje je što bi se na kraju krajeva dobilo i da li bi ti "prširi" zahvaćeni genom naših predaka i dalje težili gastarbajterstvu ili bi za cent više ostajali u g/o/ranicama HNLa.

19.06.2026, 12:24 #1081 Last Edit: 19.06.2026, 12:28 by NdockytovaLinijaKretanja
Mlade perspektivne HNL igrače ako platiš prije ćeš završiti u plusu nego sa bilo kojom drugom opcijom.
Naravno da je i to rizik i kockanje.
Ali npr. dovedeš 5 talenta, platiš ih 5 milijuna eura plus godišnje plaće svima njima skupa oko 2 milijuna.
Ti sa današnjim odštetama na račun 2 da se dokažu možeš u najgorem slučaju vratiti novce.
Naravno da to nećemo gledati kod nas.
Ali kad znamo kako naš klub funkcionira, kako su tu dobri uvjeti, status na tržištu kakav imamo, mislim da bi to bilo isplativo.
Ruky, Yankov, Sijarić, Legbo, Morčiladze i Škorić su bačeni novci u vjetar.
Jurić, Ndockyt, Lasickas, Husić su malo manje bačeni ali nemaju nikakvu vrijednost niti vjerujem da će je imati.
To je 10 igrača, koji su koštali oko 3-4 milijuna klub.
Da si uzeo 4 kvalitetna mlada HNL igrača ti bi bio na konju.
Ovo sve šta "jeftino" dovedeš iz vana ćeš biti u minusu u 90 posto slučajeva.

Hajduk koji je u Europi zadnji put igrao dok se novčić za prolaz bacao utope svoja dva stopera za 10 milijuna skupa ako se ne varam na račun jedne polusezone/sezone. Nemamo mi svoje, ali treba više češljat po HNLu, to je jedini put koji će se isplatiti ili iz vana dovoditi igrače tipa Zvonarek, Šotiček koji imaju potencijal za kasniju prodaju.

Ako ćeš na popustu kupovati, kupuj talente iz bosanske lige.
To je jeftinija opcija, a može biti itekako isplativa.

Igrace od 26 godina ne treba preplatit, realno je da Prsir izabere Poljsku ili Cesku.
Ali igrace U21 bi trebalo malo vise cesljat i tu bit hrabriji i izac iz svojih okvira placa ponekad, jer samo na taj nacin mozes ici napred. Tipa Barisic.

Pricalo se o Zvonareku - kako stoji ta prica?

K
Treba i njega platit.
Pršir je dobio ugovor u rangu Fruka kod nas, to mu mi nikad ne bi dali.
Moglo se eventualno neke buduće postotke prepustit

A
Ma u nogometu su bolesne cifre i to je problem. Kod nas su ok place samo su one ostale u rangu prije svih ovih poskupljenja a tad su bile dobre a sad vise nisu. Nogometaši vole sigurnu placu odmah a ne moguće veću ako se poklopi puno toga i ne treba ih zbog toga krivit. Problem je šta mulci odlaze za euro-dva odmah van umjesto da se ovdje razviju pa odu za boljim. Koliko sam vidio Kolarik(19) iz Osijeka ide u Porto2 umjesto da ovdje igra prvu ili drugu ligu

D
I iskreno vise od ovoga sto mi dajemo ni ne treba dat. Pod cijenu amaterizma. Uništavaju nogomet na sve moguce načine. Ja kad vidim ovo svjetsko, pa organizacije oko KL El i slično..  pa to je gnjusno. Nama na KL dodje 30 birokrata koje moramo plaćati smjestaje...bolest

19.06.2026, 14:52 #1087 Last Edit: 19.06.2026, 14:52 by Monarh
Ukoliko želimo zaraditi na igračima, a zaraditi možemo ako su oni mladi, koliko god to zvučalo ružno, moramo prodavati djecu. A onda oni moraju igrati.

Neznam koliko je točna info, ono što se pisalo , a i danas se mogu pronaći ti članci, oni malo što je igrao Dominik Thaqi bilo je dovoljno za ponudu Sparte Prag od milijun eura. Ponavljam, nebitno je ili ne točno, ali nije da se naigrao.

Sad, recimo da forsiraš Kitina i Thaqija, oba su 2007., dakle vrlo dobro godište za prodaju kroz jednu sezonu. Čak u tim godinama i da naprave kiks to se drukčije gleda, pripiše se odrastanju, a sama činjenica da su starteri sa 19 godina u klubu koji se bori za trofeje u matičnoj ligi postavlja početnu cijenu prodaje vrlo visoko.

D
Ali moraš odabrati rezultat ili trgovina. Sta meni kao navijacu znaci ponuda za Thaqija. Osim sto je "nas" decko nije dovoljno dobar u ovom trenu za top3 HNLa. Možda ce biti, ali ako cemo tako funkcionirsti onda si Slaven Belupo, a ne Rijeka. Nema trofeja, nekih zelja u KL i slično.

I na tu temu, jedan potpuno apsurdan podatak o mladim igračima Rijeke.

Znate li koliko je igrača MLAĐIH OD 20 godina Rijeka prodala u povijesti Hrvatske? Franjo i Frigan su imali 20 godina i par mjeseci kod prodaje, možemo ih uzeti kao neke rubne primjere.

1. Strogo gledajući, do 20. rođendana koliko je bilo prodaja?
2. Koliko je tih igrača zapravo nastupilo za Rijeku prije transfera?

Dam vam sekundu-dvije da razmislite pa lupam par razmaka za to

....

Odgovor:
Ako je vjerovati transfermarktu i ako me sjećanje ne muti, prodali smo samo 4 igrača mlađa od 20 godina u protekle 34 kalendarske godine! :sta:
A da bude zanimljivije, od ta 4, samo je 1 zaigrao za prvu momčad :sta:  :sta:

Ivano Srdoč je 2022. otišao iz U17 ekipe u Juventus za 900 tisuća eura nakon epizode na Kvarnerskoj, i danas je s 21 godinom zbog ozlijeda praktički bivši nogometaš.
Ricardo Bagadur je 2014. nakon polusezone u Pomorcu otišao par dana prije 19. rođendana u Fiorentinu za pola milijuna eura, za koju je odigrao 4 minute u karijeri.
Zvonko Pamić je 2010. nakon posudbe u Karlovcu otišao s 19 godina i 4 mjeseca u Bayer također za pola milijuna plus nikad odigranu prijateljsku.

I ostaje...
Dario Smoje koji je 1997. godine prešao u Milan sa 18 godina i 9 mjeseci za gotovo milijun eura, kad je formalno imao već 49 nastupa za klub.

Dakle posljednji igrač mlađi od 20 godina kojeg je Rijeka prodala nakon što je igrao seniorski nogomet u bijelom dresu danas ima 47 godina. :neretljak:

Usporedbe radi, prema sezonama (* znači da nisu nastupili za seniore prije prodaje):
25/26: 2xHajduk (Vušković, Mlačić), Dinamo (Pavić)
24/25: Slaven (Šotiček), Istra (Beyatt)
23/24: Lokomotiva (Stojković), Slaven (Crnac), 2xDinamo (Krždalić*, Katinić*)
22/23: Slaven (Zvonarek), Šibenik (Rak)
21/22: Dinamo (Gvardiol), Lokomotiva (Šimić), Hajduk (Vušković)
20/21: Šibenik (Bulat)
19/20: 2xHajduk (Bradarić, Kovačević), Slaven (Dolček)

Neću ni tražiti podatke prodaja iz mlađih ekipa, ovo je samo igrač koji je formalno bio u seniorima te momčadi iako nije nužno nastupao za njih. Dakle tu otpadaju primjerice Istrin Rocco Žiković iz U17, Osijekovi Levak i Puljić, Dinamovi Jakirović/Kotarski/Čolina i brojni drugi.

Ali kakogod lako moguće da smo mi uvjerljivo posljednji na toj listi, kao klub koji živi od prodaja. :nisamja:
#navodninavijač

D
I sam sam dosta davno pisao kako bi Miško trebao dignuti ljestvicu po pitanju ugovora kako bi mogli privući bolje igrače pa su me tu na forumu poklopili.

Nakon nekog vremena, reći ću da sam "promijenio tim" i svrstao se na stranu Miška kao čelnog odgovornog.

Pogotovo danas kada je Kek tu, nemam baš nikakve brige da će igrači koji budu tu igrati kao navijeni. Očekivati tako što od igrača koji u prvom redu nije ni siguran bi li došao ili ne - teško.

Rijeka će ostati ovako uspješna dokle god bude dosljedna u svom poslovnom modelu. Zapravo, rekao bih da je baš to ono što nas razlikuje od ostalih.

A Kek je već u ovih par intervjua po povratku istaknuo - karakter. Njemu najbitniji kod igrača, i nešto za što tvrdi da zna dobro procijeniti što je između ostalog već i dokazao. Dodavši još da je trenerska pozicija konačno stabilizirana ( i to na najbolji mogući način ), ja sam miran po pitanju prijelaznog roka i generalno nadolazećeg razdoblja za klub.

Ako je Marko Ascic taj koji dolazi, odma gurnut u prvu ekipu, veliki potencijal, veliki
SPORTSKI ODLAZI!

K
Quote from: MaČaĆeToMane on 19.06.2026, 22:06Ako je Marko Ascic taj koji dolazi, odma gurnut u prvu ekipu, veliki potencijal, veliki

Da je tako veliki potencijal odigrao vecu minutazu u slavenu, ali svakako pozdravljam njegov dolazak.

Kakva je situacija ispred thalasa? Imamo li skauta tamo?

S
Svaki dan "refresham" ovu stranicu po 100 puta kao ludjak.Pise makar Zvonareku na Transfermarkt-u da je sada na 71% *malo je skocilo.Drugo se nista o Rijeci ne pise.NL je zamro ,1 clanak svakih 7 dana.