Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Istegnuće kralježnice, fiorellolaguardia, kirac_87, Orpat, Dubrovnik2025, Nevidljiv, bob marley, Goca Bez Lica and 10 Guests are viewing this topic.

O
Quote from: encosell99 on 18.07.2026, 17:04Ne treba biti iskljuciv prema niti jednom klincu ma od kuda dolazio ako ima kvalitetu.
Problem nastaje kada ti klinici po defaultu  budu stavljeni ispred "naših" klinaca iste , a ponekad i veće kvalitete što je često slučaj.
Nema tu neke razlike ni kada se radi o našim klincima i našim agenatima .
Neke stvari su toliko  očite i lako provjerljive u današnje vrijeme Transfermarkt-a ,Cometa,Instagrama, HNS semafora...  i naravno malo praćenja tih istih klinaca.

Definitivno je i to jedan od bitnijih razloga neproduktivnosti naše škole.
Onog dana kada se ne bude gledalo tko je igrača doveo,  tko ga zastupa ili tko mu je tata ili nona već da li je  kvalitetan moći ćemo reći da imamo ozbiljnu školu.

Garantiram da će za godinu dana mali Škafar koje smo izgubili zbog sličnih igrica sam vrijediti više no sva četri naša afrikanca.
Eto neka ostane zapisano pa lako provjerimo.

Ovo bi mozda i bilo tocno da smo mi kroz povjest propustali talente,realno za razliku od hajduka i dinamo kojima su mnogi prosli kroz prste,kod nas mozes na prste jedne ruke nabrojati igrace koji su bili kod nas i poslje uspjeli negdje drugdje,dok s druge strane imas jako puno primjera di su ovi sto su dosli sa strane kod nas uspjeli.

Evo daj mi primjer igraca kojeg smo pustili da je poslje uspio,valincic,erlic,kovacevic,dujmović,vizinger.
erlic je isao u parmu tu nismo mogli nista,kovacevic je otisao u hajduk i tek s 24 poceo igrati bolje,valincic je prosao dinamo bosnu i istru da bi se vratio u dinamo,vizinger imalo smo boljih napadaca tada,dujmovic je jedini za koeg mislim da smo falili.

Ja se ne sjecam u zadnjih 20 godina da je nas bivsi kadet ,junior uspio a da smo ga se mi samovoljno odrekli tj. nije otisao u klub koji je u tom trenutku bio iznad nas ili da u tom trenutku nismi imali igraca za kojeg je vecina nas mislila da je bolji od ovih sta je otisao Braut je bio ispret Valincica i realno u onom trenutku je bio bolji meni jos nije jasno kako se taj decko uspio pogubiti

M
Mene čudi kako se Braut pogubio. Činilo se da ima sve, fizikaliju, mladost  trenera koji ga gura.
Volio bih da se digne. Da uspije.

F
Quote from: encosell99 on 18.07.2026, 17:04Ne treba biti iskljuciv prema niti jednom klincu ma od kuda dolazio ako ima kvalitetu.
Problem nastaje kada ti klinici po defaultu  budu stavljeni ispred "naših" klinaca iste , a ponekad i veće kvalitete što je često slučaj.
Neke stvari su toliko  očite i lako provjerljive u današnje vrijeme Transfermarkt-a ,Cometa,Instagrama, HNS semafora...  i naravno malo praćenja tih istih klinaca.

Onog dana kada se ne bude gledalo tko je igrača doveo,  tko ga zastupa ili tko mu je tata ili nona već da li je  kvalitetan moći ćemo reći da imamo ozbiljnu školu.

Garantiram da će za godinu dana mali Škafar koje smo izgubili zbog sličnih igrica sam vrijediti više no sva četri naša afrikanca.

A što na sve kaže vrli savjetnik za omladinski pogon? Kaj nema pri nas talenata 😊

K
Quote from: frane merikan on 18.07.2026, 20:12

A što na sve kaže vrli savjetnik za omladinski pogon? Kaj nema pri nas talenata 😊

Savjetnik je očito plaćen da hvali Miletićki haljine

J
Eto, ovaj mali se zahvaljuje malesu. U prijevodu, da nije dosao males ne bi nikad povirili momka.

I
Quote from: Johnson on 19.07.2026, 10:42Eto, ovaj mali se zahvaljuje malesu. U prijevodu, da nije dosao males ne bi nikad povirili momka.
To je ono što mene muči, ovako izvana dovođenje igrača izgleda kao teška stihija.
Kada je bio Jakir, slušalo se njega i dovelo ciljane igrače koje je on nagovarao.
Đaleta i njegove želje nitko nije slušao. Nakon toga je došao Sanchez i s njim Ramiro pa su se doveli preko njih Barco, Morchiladze i Legbo, sve igrači koji ne pašu sadašnjem treneru (osim možda Barca).
Pa smo spremali prijelazni rok znajući da Kek dolazi sa 10 stranih imena koje je Kek sve odbacio. Pa što se nije unaprijed dogovarala strategija sa Kekom?! Sada je pomoćni Maleš, pa eto ima i on jednog malog koji je bio dobar u Lokomotivi. Ako dodamo i dovođenje igrača preko raznih menadžerskih linija, usluga, kontra usluga i slično, dolazimo do pitanja što rade SD-i i trebaju li nam uopće ?!
SD je čovijek koji bi trebao kao prvo postaviti strategiju sportskog sektora,m i politiku prijelaznih rokova. Kao drugo, trebao bi izabrati ljude/ pomoćnike koji će mu pomoći u ostvarivanju te strategije. Jednom kada je strategija postavljena, ako je usuglašena s upravom, nje se i držiš i ne mijenjaš je ovisno o treneru koji će doći. Upravo suprotno, kada biraš trenera, moraš ga izabrati na način da znaš da će slijediti strategiju kluba i da je unaprijed upoznat i prihvaća način djelovanja kluba po pitanju sportske politike i strategije u prijelaznim rokovima.
Evidentno je da u Rijeci nažalost  strategije nema, i da se djeluje stihijski i reaktivno, a ne planski i proaktivno.
Ti pripremaš prijelazni rok na jedan način, a već znas tko će ti biti trener, i onda čekaš da taj trener službeno potpise ugovor, da svi zajedno zaključite da strategija koja se pripremala ne valja. Pa kakva je to razina organizacije?!
Ili nitko iz sportskog segmenta nije pričao sa trenerom, ili trener ne poštuje SD-e ili je treneru obećavano nešto sto naprijed znas da nećeš izvršiti. Ne vidim inače kako je moglo doći do takvih nesporazuma.
I da se razumijemo, naravno da će biti odstupanja zbog dinamike tržišta, prilika koje se pojavljuju ili propadaju, ali okvir mora biti jasan!
Ako si znao da trener hoće (napamet) Pršira i Pečara, morao si sve napraviti da ih dovedeš i onda oko njih slagati ostalo. Isto si mogao definirati i za igrače koje Kek ne želi. Ne vjerujem da prije dva mjeseca nije znao da mu Legbo, Morchiladze i Manev neće igrati bez obzira na floskule da ih je htio provjeriti i sam se uvjeriti u ono što je već znao i što je većina ljudi laika na forumu znala i tvrdila.
Kažem pišem sve ovo kako mi izgleda izvana bez da sam upoznat s detaljima, ali dovođenje igrača izgleda mi kaotično i stihijski. Nitko me ne može uvjeriti da smo planirali unaprijed dovesti Živkovića, isto kao što nemamo već dvije godine ni približnu soluciju za krila. Ok, dobri potezi su bili Čubelić i Puljić za koje iz aviona vidiš da su trenerove želje.
Uglavnom, od kluba veličine Rijeke, očekivao bih iskorak u organizacijskom i komunikacijskom smislu, da se postavi jasna hijerarhija u kojoj svaki pojedinac zna u svakom trenutku sto mu je činiti.

E
"Evo daj mi primjer igraca kojeg smo pustili da je poslje uspio,valincic,erlic,kovacevic,dujmović,vizinger.
erlic je isao u parmu tu nismo mogli nista,kovacevic je otisao u hajduk i tek s 24 poceo igrati bolje,valincic je prosao dinamo bosnu i istru da bi se vratio u dinamo,vizinger imalo smo boljih napadaca tada,dujmovic je jedini za koeg mislim da smo falili.

Ja se ne sjecam u zadnjih 20 godina da je nas bivsi kadet ,junior uspio a da smo ga se mi samovoljno odrekli tj. nije otisao u klub koji je u tom trenutku bio iznad nas ili da u tom trenutku nismi imali igraca za kojeg je vecina nas mislila da je bolji od ovih sta je otisao Braut je bio ispret Valincica i realno u onom trenutku je bio bolji meni jos nije jasno kako se taj decko uspio pogubiti"

S obzirom da nismo Dinamo,  a kamo li Barcelona da izbacujemo igrače kao na traci i ovo što si nabrojao je puno.
Za klub koji izbacuje igrače za Pomorce i Halubjane, čiji projekti ne mogu igrati u osrednjem Slo prvoligašu jedan igrač znači jako puno.

Zašto je Dinamov skauting u to vrijeme odabrao Valinčića parkirao u Opatiju par mjeseci i povukao u Dinamo, a ne Brauta (ništa protiv dečka) kojeg je isto tako mogao?
Zato što se nije pitalo većinu od nas ovdje već ljude koji očito procjenju i znaju puno bolje nego mi.

Slažem se da se većina tih klinaca pogubila. Gubiti će se i dalje jer nije lako klincu od 16-17 promjeniti sredinu.
Većina tih klinaca što su se pogubili  da su kod nas imali tretman koji su trebali i da su ostali postali bi bar osrednji HNL igrači .
Samim odlaskom u tim godinama vjerojatnost za neuspjehom raste ali imaju li klinci izbora?

E
Quote from: Johnson on 19.07.2026, 10:42Eto, ovaj mali se zahvaljuje malesu. U prijevodu, da nije dosao males ne bi nikad povirili momka.

Dolazak maloga nije povezan s dolaskom Maleša, sigurno da ga se pitalo mišljenje.
Čubelica iz Slavena i njega iz Lokomotive povezuje Lapić&Lopac

J

M
Quote from: encosell99 on 19.07.2026, 11:27

Dolazak maloga nije povezan s dolaskom Maleša, sigurno da ga se pitalo mišljenje.
Čubelica iz Slavena i njega iz Lokomotive povezuje Lapić&Lopac

https://www.transfermarkt.com/lapic-amp-lopac-amp-partners/beraterfirma/berater/8248

A
Dominik Yankov će u povijest ući kao top5 najgorih dovođenja ikad...Odšteta od 350000 eura koja je plaćena za njega ide tome u prilog...Od samog početka stalno izvan kadra, ozljeđen, pa privatni problemi, pa nema motivacije, pa posudba, pa krenuo pripeme pod Kekom, pa opet ozljeđen, rame kao...Kad je dolazio kod nas, CV mu je izgledao jako sumnjivo, i u MLS-u je stalno bio ozljeđen i više je utakmica propustio nego odigrao...Kako su naši stručnjaci nasjeli na takvu prijevaru, jer ovo je baš prijevara od igrača...Jedan od onih koji žive od nogometa na temelju par dobrih utakmica u karijeri, a zadnju poštenu sezonu u kontinuitetu odigrao u Bugarskoj prije sto godina...

R
Quote from: AR 147 on 19.07.2026, 20:37Dominik Yankov će u povijest ući kao top5 najgorih dovođenja ikad...Odšteta od 350000 eura koja je plaćena za njega ide tome u prilog...Od samog početka stalno izvan kadra, ozljeđen, pa privatni problemi, pa nema motivacije, pa posudba, pa krenuo pripeme pod Kekom, pa opet ozljeđen, rame kao...Kad je dolazio kod nas, CV mu je izgledao jako sumnjivo, i u MLS-u je stalno bio ozljeđen i više je utakmica propustio nego odigrao...Kako su naši stručnjaci nasjeli na takvu prijevaru, jer ovo je baš prijevara od igrača...Jedan od onih koji žive od nogometa na temelju par dobrih utakmica u karijeri, a zadnju poštenu sezonu u kontinuitetu odigrao u Bugarskoj prije sto godina...
Kažeš bugarski Alen Halilović...

K
Sramota je šta ljudi koji su ga doveli idalje primaju plaću od kluba bez ikakvog srama.

Husić je također jako blizu na tragu Yankova. 800.000 eura bačenih u bunar

19.07.2026, 21:50 #1919 Last Edit: 19.07.2026, 21:53 by MaČaĆeToMane
Ma nije problem fulat da recimo CV ili profil ima nekog smisla (jel to vrhunska škola nogometa pa pad u karijeri, jesu li godine, statistika, nešto opipljivije), ali kad se doveo Yankov sam pisao ovdje da to nema nikakvog smisla jer je imao tipa 39' minuta u 2 pune godine, a ni prije toga se nije naigrao.
K tome je Bugar  :kmecavac:

Husić je bio u top5 najgorih stopera lige u Gaziantepu po hrpi parametara, a nije talentirani 19godišnjak nego 24godišnjak i to također nema nikakvog smisla

Nije ni Manev imao, Ndokyt, Legbo i mnogi drugi.
Kažem, nemam problem da se promaši.
Ali, imam problem da se promaši sa stranom prevarom iz nenogometne nacije upitnog profila, stila igre itd. I nebi to bio problem da stignu sa 18-20 godina ali stižu sa 23,24+

U principu to radimo i sa svojim juniorima, ne guramo ih kad treba nego 5 godina kasnije, takve i dovodimo...
SPORTSKI ODLAZI!