Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Stari grad, Brzina92 and 4 Guests are viewing this topic.

Sad se opet ulazi u one legendarne sage i ocjenjivanje transfera u trenutku dolaska ili kad se skupi određeni broj utakmica.

09.08.2026, 14:55 #2761 Last Edit: 09.08.2026, 14:57 by Fornax
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 09.08.2026, 14:45Sad se opet ulazi u one legendarne sage i ocjenjivanje transfera u trenutku dolaska ili kad se skupi određeni broj utakmica.
Previše je bilo dolazaka koji su u teoriji bili top, a u praksi flop. Komnen Andrić, bokte.

Danilo Veiga? Pa i Morchiladze, meni je on na prvu djelovao kao instant pojačanje. Jankov? Husić?

Lorenco Šimić? 🤣

💙🤍

K
Dajmo ljudima vremena barem do zime, ko da se danas mora imati mišljenje, i iznesti ga.
Dobro je, imamo krilo ajmo još bočnog lijevog, isto iz Švabije i ja zadovoljan

K
Veiga je igracina samo je sopic debilcina ispao...

Veiga je prošlu sezonu igrao jako dobro u Lecceu, cijelu sezonu je bio stanardan.
A Sopić je njega uzeo kao primjer treniranja strogoće, prva utakmice Sope našeg znalca protiv Dinama je bila, Veiga startao i izašao oko 20-30 minute.
Danas je Sopić u Litvi, a Veiga starter u Serie A.

Jos jedno krilo, neki ljevak. Mozda Bara ima nekog kome trebaju minute  :bo:
Tek nakon toga lijevi bek. Ne vidim nikakvu potrebu za novim stoperima, osim ako odlaskom Dantasa ne misle Barca prekomandirat opet u vezu.

Sto se transfernog roka tice - koliko je novih igraca upalo u prvih 11? Ako se slozimo da zasad nije nitko i da nam je ovaj pocetak sezone najbitniji, ja nikako ne mogu dati ocjenu vise od dovoljan. Dovela se zamjena za Copa, za Zlomislica, Majstorovica, Petrovica/Ndokita i s te strane je to OK i jako je dobro da Kek ima autoritet da odbije igrace koje mu predloze nasi strucnjaci.
Ali nitko od novih igraca nije upao u prvih 11, prema tome... OK, Turcin/Njemac upada, ali to je vec skoro kasno, pogotovo ako nije spreman 100%. Srecom, da je zdrijeb i i HNLu i u Europi bio odlican glede prvih 5 utakmica, ali prave stvari tek slijede.
Nadam se da Kekom 2.0 pocinje nova era i da cemo sljedecu godinu docekat spremniji sto se kadra tice.
Ima jos do kraja prelaznog roka i ocjena moze ici dosta gore, a moze i dole, ali ponavljam, dovelo se sto se moglo da se zamijeni ono sto je otislo, za nesto vise od dvojke, netko bi od dovedenih trebao pokazat dodanu vrijednost i kvalitetu i bit prvotimac.

Quote from: Snjesko on 09.08.2026, 15:27Jos jedno krilo, neki ljevak. Mozda Bara ima nekog kome trebaju minute  :bo:
Tek nakon toga lijevi bek. Ne vidim nikakvu potrebu za novim stoperima, osim ako odlaskom Dantasa ne misle Barca prekomandirat opet u vezu.

Ne gori i ne gradimo puno igru od njih, ali obzirom kako se ekipe brane, strasno bi nam otvorilo puno toga kad bi imali jednog stopera koji ima ikakav osjet u nogama, ne dvije lopate (Barco ima dijagonalu lijevom, ali to je sve). Ni Majstor, ni Barco nemaju dodavanje u svom arsenalu, kamo li da bi povukli 20-30m loptu kad se otvori koridor.

Za Zivkovica nemam blage veze kako ga vide i sta moze, Husic na papiru ima tehniku i odredjenu ofenzivnost i lijevu nogu, al cini mi se da je u glavi musaka. Ok, Barisic kad se vrati (i ako se vrati u starom stanju), ali on bi isao ili na beka ili na Majstorovo mjesto. Jedan lijevonogi stoper koji eksli zna s loptom bi puno znacio za strukturu igre.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

B
Prebrzo jurcamo sa zaključcima...

Ako se ne varam, Tornike je u svojem debiju nakon 5 minuta imao izboreni penal i šut u okvir gola, i komentari na Facebooku su "grmili" od toga kakvog igrača imamo.

I eto, X vremena kasnije, Tornikeu je glavi domet okupat se u Kostreni...

@Fornax daješ savršen primjer ovom mom postu

Quote from: TIR on 09.08.2026, 13:32Sere se sere ovdje i drugdje, i kad treba, a pogotovo kad ne treba.

Kroz ove "a tko si ti" budalaštine, i sad paralele sa Šimićem i Morchiladzeom, na dan kad se napokon napravio pozitivan korak. Upravo se na takve upise i odnosi ovaj moj komentar, gdje si izjednačio Komnena Andrića sa mladim reprezentativcem Njemačke, likom koji je 10 godina proveo u Bayernovom omladinskom pogonu.

Ponovit ću, sere se samo da se sere. O svemu, na drugom topicu nije ni video predstavljanja dobar nego drugi osnovne i da zašto bijelo plava srca uz objavu :kmecavac: :checazzo:

Potpisali smo dugo očekivano krilo, koje bi po svemu sudeći trebalo biti ozbiljno pojačanje. Hoće li biti ne znamo ni ti ni ja, ali doza cinizma ovdje po službenoj objavi mi je gadljiva, uopće da ne spominjem koliko je nepotrebna. Takav ton ima svoju svrhu jedino da smo u situaciji gdje svi pršte neutemeljim optimizmom pa netko želi stati na kočnicu. Al pošto to nije slučaj nego je oko transfera uglavnom sve neutrala ili Scorijin pozitivno smo zabrinuti stav, ja nikako ne vidim svrhu tih "šta se nadate" postova.

Ćubelić (svježe 23 godine), Vekić (B golman Slovenije), Puljić (2. strijelac lige), povratak Jankovića, Kostopeč i Ašćić kao potencijali (19), i sad Kabadayi (22) - ovo na papiru nije rubrika dolasci za četvortku? Koja nudi optimizam s obzirom na neke prijašnje rokove i s obzirom na okolnosti: lakši ždrijeb 2. i 3. pretkola, minimalan uložen novac, te činjenicu da Fruk i dalje nije prodan, odnosno da su samo dva prvotimca napustila klub?
#navodninavijač

Pogledaj malo kako je DAA dao gol protiv Rudesa - Barco daje brzu, nisku i preciznu dubinsku loptu na Fruka, Fruk je odlaze na Dantasa koji ima autoput. Volio bi vidjeti recimo statistiku Barcovih progresivnih dodavanja od broja i postotka uspjesnosti pa do toga koliko metara njima osvaja u usporedbu sa Majstorovicem ali i Radeljicem.
Mozda decki iz podkasta imaju te podatke? U ove 4 dosad odigrane utakmice ja tu vidim jako dobre stvari i obecavajuci uzorak.

09.08.2026, 16:09 #2770 Last Edit: 09.08.2026, 16:15 by Fornax
Quote from: TIR on 09.08.2026, 15:43gdje si izjednačio Komnena Andrića sa mladim reprezentativcem Njemačke
Komnen Andrić ima ravno šest puta više nastupa za prvu momčad Dinama nego ovaj za mladu reprezentaciju Njemačke. Kad se već šamaramo nebitnim informacijama.

Quote from: TIR on 09.08.2026, 15:43ovo na papiru nije rubrika dolasci za četvortku?
Eee, sad ako ništa drugo pomjeramo stative u dobrom smjeru.

Slažem se, na papiru je obećavajuće.

Quote from: BekimBalaj on 09.08.2026, 15:40Ako se ne varam, Tornike je u svojem debiju nakon 5 minuta imao izboreni penal i šut u okvir gola, i komentari na Facebooku su "grmili" od toga kakvog igrača imamo.
Ja ću prvi priznat da sam jedan od tih ljudi koji su grmili.
💙🤍

Quote from: Fornax on 09.08.2026, 16:09Slažem se, na papiru je obećavajuće.

Bože moj, pa o čemu pričamo!? Netko od nas ima kristalnu kuglu pa ocjenjujemo transfer znajući što će se točno dogoditi za 6 mjeseci? Naravno da su sve procjene temeljene na onom što nam je dostupno, primarno CV i statistike.

Kabadayi je bio na neslužbenom europskom U20 turniru 2023. godine, elitna liga od 8 država kako su je prozvali. Nije EURO, al nije ni random prijateljska koju bi tek tako odbacio, jer pričamo o Njemačkoj sekciji, ne Rumunjskoj. Ne znam gdje smo i kad to poletjeli da je to nebitna informacija.
#navodninavijač

Meni je Morchiladze i na toj utakmici u Puli izgledao kao da još uči hodati a Sopić mi nije ispao već oduvijek bio debilčina.

I
Samo da demantiram kućnog. Doduše ne znam gdje je rekao da je Yusuf van forme ali svejedno.
Yusuf kondicijski nije ništa lošiji od ostalih. Jedini zapušteni u par godina je bio Legbo. Da bi Yusuf bio bolji od sadašnjih opcija na krilu ne mora biti u formi tako da je on sigurno pojačanje.

Quote from: Iqteam on 09.08.2026, 17:24Samo da demantiram kućnog. Doduše ne znam gdje je rekao da je Yusuf van forme ali svejedno.
Yusuf kondicijski nije ništa lošiji od ostalih. Jedini zapušteni u par godina je bio Legbo. Da bi Yusuf bio bolji od sadašnjih opcija na krilu ne mora biti u formi tako da je on sigurno pojačanje.

Odakle ti info? Ja bih volio da je to istina.