Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

D
07.05.2026, 08:54 #285 Last Edit: 07.05.2026, 09:05 by deo123
Taj Pršir je mitologija.. tako smo rezali vene za Ndockitom dok je trcao brze od nase vezne linije ... a sad je flop.. postoji razlog zasto je i dalje u Gorici.. a ovo za Fruka, je ali je Fruka vidio i neki ozbiljni klub i samo slučajno tamo nije uspio zbog nekih musica koje ima..

Mislim da treba gledati stvari koje drugi ne vide. Serie B, švabe niže lige itd.. tu ima svega i svačega a za HNL je top

Btw. ne znam koliko ste vidjeli onu listu plaća nogometaša za 2025. u prvih ako se ne varam 20+ nema niti jednog igrača Rijeke. Primanja u prosloj godini su im svima ispod 150k eura. Znaci jedan Fruk ima niža primanja od toga (i to u sezoni kad je dobio bonus za prvenstvo).. Kad to vidiš jasno je da smo mi zapravo razina Varazdina i ostale ekipe,a ovisimo o magiji nagovaranja i obećanja da ćeš lako otići dalje kad ti se otvori prilika. Točno koliko je razlika u placama tako nekako je razlika i u bodovima prema ova dva režimska.

Z
iz Gorice su trebali doći Pršir i Krizmanić još prošlo ljeto. Mi smo doveli Ndockyta.

Pršira ne bi više dovodio. Pozo i Maurić bi mi bili puno prije.

G
Quote from: Deni323 on 07.05.2026, 08:52
Quote from: Stormfall 87 on 07.05.2026, 08:32Ako se mislimo boriti za prvaka i igrati Europe onda nam igraci Gorice ili gore svi navedeni nisu pojacanja. Kakav Puljic kakav Prisc?? Gojak odjedamput vazan igrac :bo:

Fruk je dosao iz Gorice.

*Fiorentine

I
Sada razmišljam o zadnjem prelaznom roku.
Doveli smo lijevog beka (Legbo), dva stopera (Barišić, Barco), desnog beka (Barišić), dva zadnja vezna (Barco, Pavić), dva lijeva krila (Legbo, Morchiladze) i  jedno desno (Morchiladze).
To je devet pozicija u pet igrača.
Stvarno treba imati trenera koji takvu polivalentnost zna iskoristiti.

K
Quote from: Zelko Maler on 07.05.2026, 08:31
Quote from: Kostrena on 06.05.2026, 22:25Pršir ako dobije raskid ugovora 1.7.od Gorice bio bi pojačanje!

Prsir upravo zato i ima ugovor do 31.8. da zajebe ostale klubove. Sumnjam da ce mu dati raskid.
Menadžer ga je sjebao, mislim da su i na sudu zbog toga

I
Pa ima puno više primjera gdje smo dovodili etablirane igrače slabijih momčadi koji su kod nas otišli na razinu ili dvije više. Fruk, Labrović, Ampem, Oreč, Majstor, Grgić, Goda, Krešić, Puljić... Pršir je za standarde Rijeke po meni baš odličan igrač, baš kompletan, ja bih volio da dođe jer ćemo teško uzeti kvalitetnijeg veznjaka za te novce.

D

M

Z

I
Po mome mi bi trebali dovesti jednog igrača koji ima sve što imaju Pozo i Pršir i da ima minimalno pet godina manje od njih.
Ti dečki ove godine pune 26. Nije neka sreća.

Z
Quote from: Iqteam on 07.05.2026, 13:35Po mome mi bi trebali dovesti jednog igrača koji ima sve što imaju Pozo i Pršir i da ima minimalno pet godina manje od njih.
A gle to je zelja svakog kluba, ne samo Rijeke hahah.
U prijevodu, i tata bi sine.

I
07.05.2026, 14:11 #296 Last Edit: 07.05.2026, 14:12 by Iqteam
Quote from: Zelko Maler on 07.05.2026, 13:45
Quote from: Iqteam on 07.05.2026, 13:35Po mome mi bi trebali dovesti jednog igrača koji ima sve što imaju Pozo i Pršir i da ima minimalno pet godina manje od njih.
A gle to je zelja svakog kluba, ne samo Rijeke hahah.
U prijevodu, i tata bi sine.

Mislio sam reći da stvarno ne treba gledati igrače koji se po našoj ligi povlače godinama i zabljesnu dva puta u sezoni, imaju godine i starosti i iskustva koje im nisu donijele ništa.
Pršir je bio isti igrač i pred tri, četiri godine i sada. Pozo malo drukčije jer je bio ozljeđen ali otprilike isto.

R
Vito Kovač potpisao petogodišnji ugovor s HNK Rijeka.  Sad Zlomislića na klupu

I
07.05.2026, 14:58 #298 Last Edit: 07.05.2026, 15:01 by ispod stijena
Quote from: SandroB on 06.05.2026, 21:38Skočibušić, Peteh, Modrić, Matulović, De Oliveira, Pavić, Kopunović, Pauletić...

Kakav mitski prelazni rok, najjači... u kakvom trenutku !!!

Pošto je mitski, kako bi rekao jedan moj prijatelj... "posljednja misao"...

Da to "mitski" još malo podebljamo za ove danas odrasle na deep lying playmakerima i box to box veznim kao i overlapovi i build up-ovi...

Stjepan Skočibušić - po meni nimalo posprdno pojačanje, iako je došao ako me sječanje služi Zmaj iz Makarske ili je to klub iz Blata sa Korčule pod imenom Zmaj, ali on je došao iz Makarske. Samo je to činjenica. U nesuđenog prvaka HR i zapravo TOP stoper kroz vrijeme.

Vedran Peteh - znači sjedio u njegovom društvu prilikom nekakve investicije i kroz priču skužio da je to Vedran Peteh, onaj Vedran Peteh, pa to je bilo kao da neki mali bavarac sjedi nasuprot Musiale. Još kad sam čuo njegovo rezoniranje da je samo trebao imati malo strpljenja da bi uspio kroz glavu mi je prošlo "jebem te robijo". Inače, tome žminjcu pritiglom iz NK Žminj gdje je ponikao Paminjo i njegov pomladak, svojstveno je bilo da su ga zvali Bobanom jer je jednako dobro koristio lijevu i desnu nogu

Josip Modrić - "dečko sa asfalta", navodno je pustošio u minule dane pumpe u Opatiji sa stimulansom pod izlikom "večeras dolazi Barbara" jedna od onih sestara Šegetin pa je morao biti kako bi Vedran Peteh rekao "pronat". Inače pojačanje iz Zadarkomerca. A i ona njihova nagradna igra gdje bi se osvajala kako oni kažu "auta" od Fiata je također, sve. Inače, nekakav pit bull u vezi, takva mu je bila i fizionomija , a i svi ti događaji uz teren vezani uz bijelo i manekenke.

Damor Matulović - taj je došao iz Solina, moguće da se tada klub i zvao "Solin Građa". Ono, hrvatska reinkarnacija ploda Stig Tofringa i Thomasa Gravesena. Uz Skoćibušića jedan od vrijednijih spomena obzirom na doprinos

Sergio De Oliveira - plod Dabe da od N(e)valje napravi prvog otočkog i ličkog prvoligaša! Osim što je dobio odmah priliku biti dio prvih 11 kontra Partizana, što reći...Brzo se vratio u okrilje Zrća

Boris Pavić - lijevi bek koliko pamtim, iz Varteksa, više ni ne znam koliku je ulogu imao tamo, poslije u ona Ježić vremena je došao onaj Zoran Ivančić ili kako već. Po nekoj istoj VŽ liniji. Inače nekakav Škrabot prije Škrabota, a u biti konsturktivno suzdržan igrač poput sexualnog života muškaraca u +50 godinama.

Aleksandar Aco Kopunović - da li je to ono bio prvi 'bin u nekom hrvatskom klubu? Nekakva Spartak Subotica koliko pamtim, da li je taj uopće i nastupio , nisam siguran da li je i igrao ili je bio toliko izražena želja poput Balatinca pa nikada nije ni obukao riječki dres, a kao da je svo vrijeme bio tu!?

Dalibor Pauletić - plejada pulskih (Istra) stopera , poslije su tu bili i velikani poput Dalibora Starčevića i MAhira Iftića, pa u recentno vrijeme Escoval i Mlađo Devetak, valjda i zato prema obojici posljednjih i gajim simpatije...

Ali i ona momčad "prvaka" pojačana sa Gračanom na klupi nakon Taneca, prvom harmonikom HNL iz porečkog Jadrana Maurom Tomišićem koji je prepustio mjesto desnog beka Cafuu iz HDa Boži Čačiću koji je bolje svirao kod sestre od Gračanove Danijele, pa Dalibor Višković iz Buja, pa Ilija Kljajić koji se previše kupao u Medveji pa u prvi plan iskočio prvi topnik druge lige Barnabas Sztipanovics, koji je mjesto prvog topnika druge lige djelio sa Mariom Prišćem koji je kod nas godinama kasnije bio desni bek pa zadnji vezni, pa otpisani Musa je bio zvijezda HNla, a otpadak HDa, uz "domaće" Milinovića, Ivančića, Brajkovića, Pilipovića, Hasančića pristiglog iz Čelika u paketu sa Ekremom Bradarićem , Senadom Brkićem i Seadom Seferovićem...
Takva i ta momčad se borila za prvaka, a ono što je Sandro napisao su pojačanja nakon takve sezone.

Uz onu... o tempora o mores...i hrpu psovki na ovu današnju situaciju i pogled na nogomet i spominjanja DRSa (koji je isto ikona tog vremena) dajem jednu ispriku na ovaj off 'pic, ali...to je bilo TO!

Jednostavno. Bez previše filozofije, a to je ono u današnje vrijeme najteže..

Imam dosadan mega-call pa sam malo cackao po netu, a u svrhu toga da vidim sta ima od HR igraca (ili onih s dvojnim) do 21 godinu, jer cemo morat bar jednog takvog imat dogodine u 11. Iako sam poprilicno siguran da ce taj jedan biti Pavic.

Uglavnom, ima svega i svacega ako zanemarimo ove ocite koje bi htjeli vise manje svi i koji su upitno realni (Zvonarek, Sivalec, Grgic, Soticek itd.). Nisam bas razmatrao ni ove u drugoj ligi, ukljucujuci i posudjenike tipa Kapulice i Zivkovica iz Osijeka, jer zbilja nemam blage. To bi trebao netko redovno skautirat i jako dobro analizirat tko se moze adaptirat, jer je razlika izmedju prve i druge lige majko mila.

Uglavnom, imamo vec opjevane Vrzica, Kavelja, Subotica, Levaka, Knezovica, Pescha, Tunjica, Vonica...njih isto ionako svi dibidusi koji se muvaju po forumima "znaju" vec.

Viktor Damjanic - stoper, lijeva noga, belgijski Leuven. Cudan put - Sibenik, Loksa, Jedinstvo Ub pa Belgija. Tek dosao na zimu, jos im je u B ekipi. Ne smrdi, ne mirise. Morali bi ciljat vise.

Stjepan Davidovic - štrijan, 10ka, Hajduk pa Radomlje pa poljska Korona, odigrao ~50% minuta. Vidi gore za misljenje.

Kristian Mandic - stoper, lijeva noga, ponekad i bek, 18 godina, Nurnberg II. Isto mlaka voda. Doduse, u family sustavu repksssa je u svim kategorijama pa mozda Žarko Rajko ima neki info.

Rocco Zikovic i Oliver Lukic su u Red Bullu/Lieferingu, ali mislim da na njih relativno racunaju. Bar na Lukica.

Po njemackim B-ekipama ima svega i svacega, ali opet - skauting. I ista stvar kao Ivanovic-Sijaric. Jedan je otpocetka u akademiji i B ekipama jake momcadi oznacen kao potencijal, a drugi je preko nekih žnj klubova jedva dobacio do te trece lige. Npr. imas Antonia Verinca koji je isto kao Sijaric dograbio tek do B ekipe Kolna, pa sad relativno dobro trpa u Svicarskoj. Al to je outlier. Ukratko, treba iskopat nekog valjda kao onog malog sta je otisao sad u USG, ali imamo li mi skauting za to? Mda...

Dorian Migalic - evo, desni bek/wingback, akademija Stuttgarta i sad HSV II. Tko sad zna jel mu B ekipa drugoligasa plafon ili tu ima "untapped potential"? Znam tko ne zna...

Leon Lalic - 10ka, bio u Austriji Salzburg, sa 17 ga kupio City Group za 4M EUR i poslao u svoj Lommel u Belgiju. Otada nema statistike da je igrao, niti da je ozlijedjen. Mystery box.

Ljubo Puljic - 18, stoper u akademiji/B ekipi Bayerna. Bio na klupi prve ekipe vec par puta, tako da ako ce mu trazit posudbu, vjerojatno ce to bit veci level od Rijeke.

Filip Pavic - isto kao i Puljic, stoper u Bayernu, ali 16 godina i vec je dobio par minuta u LP kao nagradu.

Marko Soldic - 16, srednji vezni u akademiji Nurnberga, isto vec ulazio par minuta u cvajti za seniore. Tko tu ima prostora i muda se kockat s toliko mladim igracem?

David Vujevic - 20, stoper, Zurich. Minus je sta se vec motaju oko njega Parma, Torino, PAOK...

Nico Vidic - 19, srednji vezni, lijeva noga, Monchengladbach II, u18 reprezentativac Njemacke... Tu bi netko trebao prosetat do Menšengladbaha i procijenit jel tu ima vise potencijala od, recimo, Pavica. Ali tko...?

Boris Matic - 19, desni wingback, Wolfsberger. Dosta standardan za svoje godine, fine brojke. Prije WAC-a prosao akademiju Zvezde, sto bi mogao bit problem, jel...

Aron Babaj - 17, srednji/prednji vezni, na zimu dosao s Kosova u Primaveru Milana, navodno jako zapazen.

Mateo Zelic - 19, lijevo krilo, Freiburg II, 5 golova, 12 asista... Sijaric ili Sijaric?

Matej Malensek - lijevo krilo, 20, lani i na pocetku ove sezone trpao u Sloveniji, otisao u Jablonec u Cesku, skupio minuta za manje od jedne tekme. Zvoni mi da smo ga imali kakti na radaru.

Da ne spominjem cijeli stocni vagon ekipe s nasim drzavljanstvom po primaverama Serie A klubova. Gomile klinaca od 16-18 i to iz Dinama, Hajduka, Rijeke, Osijeka...

Sad, poanta price je da ima svega, a najvise dreka. Nama treba svakako 2-4 legit pojacanja oko kojih onda mozemo gradit i trazit complementary playere. Ali ako oces opet ubost bez ikakvih para Pasalice i Ivanovice, moras ih gledat, pratit i analizirat u ovoj fazi kad su jos nepoznanica, ne kad postanu, jel, Pasalic i Ivanovic. Nece im svima Rajko Marko znat familiju iz Vinkovaca.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è