Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

m, x_sin, Deyoo, Jose-rijeka, Mirko, kircipijanci, Muto11, Mjoksi and 10 Guests are viewing this topic.

Quote from: Franjo Tuđman on 15.07.2026, 13:40Sa ovim krilom Turčinom i Jankovićem, ovo je jako jaka ekipa, ako se stvarno dovedu još i stoper i lijevi bek to je savršena ekipa, savršeno posložena. Još kad se Barišić oporavi.. Ako mi pogledamo koje mi sve igrače imamo, (minus fruk) to izgleda ovako:
                      Puljić
                    (Adjei)

Vignato      Janković    Kabadayi
(Legbo,        (Yankov)    (Grulović,
Rukavina)                      Gojak)

Dantas          Pavić
          (Barco)            (Ćubelić)

Devetak                                  Oreč
(Bodetić)                              (Lasickas,Vešligaj)
              Barišić    Majstorović
            (Husić)          (Kitin,Manev)

Todorović
                (Kovač, Nwlokor)

Minusi:
Devetak, ozlijeđen Barišić, nedovoljno kvalitetan lijevi stoper.

Kako riješiti minuse?
Bilo bi sjajno da se negdje potvrdi da klub ide u dovođenje lijevog beka i lijevog stopera.
Potencijalni problemi: Ukoliko se ozlijede Vignata nastave treba ići u dovođenje lijevog krila jer tu nam onda ponestane prvoklasnih rješenja. Ali se i sa sadašnjim kadrom to lako može riješiti, stavljanjem Jankovića na lijevo krilo pa za njegovu poziciju 10tke mogu konkurirati Puljić, Ćubelić i Gojak. (S Puljićem na toj poziciji onda u špicu mogu Adjei ili Kabadayi a Kabadayia na desnom krilu onda može zamijeniti Gojak.) S ovakvim kadrom postoje beskonačno mnogo rješenja kako to postaviti. Ne moramo se brinuti. Napisao je Vukušić dan se ide po jedine dvije malo deficitarnije pozicije, lijevog beka i lijevog stopera.

Frende moj jako su ti niski kriteriji. Nema prvoligaškog igrača na klupi, ovo je za prosjek i 5.mjesto odlično
SPORTSKI ODLAZI!

Tanko je ovo. Čak je i premalo kvalitetnih igrača za iznjeti prvenstvo. O nekoj borbi na više kolosjeka da ne govorimo. Barišića neće biti do drugog dijela sezone, a tada će biti rekonvalescent. Vignato je više u stacionaru nego na terenu. Gojak i Puljić nisu igrači koji mogu izdržati više od 70 minuta. Imamo jednog pravog štopera i tri igrača kojima je ta pozicija sekundarna (Husić, Barco i Devetak). Brdo nedokazanih klinaca i još veće brdo polupromašaja.

Kek čuda radi, ali i njemu treba dati pravu količinu sastojaka, a ovdje ih je premalo i pitanje je koliko su dobri odnosno kvalitetni ti sastojci.

Quote from: Vado Magnar on 16.07.2026, 00:20Tanko je ovo. Čak je i premalo kvalitetnih igrača za iznjeti prvenstvo. O nekoj borbi na više kolosjeka da ne govorimo. Barišića neće biti do drugog dijela sezone, a tada će biti rekonvalescent. Vignato je više u stacionaru nego na terenu. Gojak i Puljić nisu igrači koji mogu izdržati više od 70 minuta. Imamo jednog pravog štopera i tri igrača kojima je ta pozicija sekundarna (Husić, Barco i Devetak). Brdo nedokazanih klinaca i još veće brdo polupromašaja.

Kek čuda radi, ali i njemu treba dati pravu količinu sastojaka, a ovdje ih je premalo i pitanje je koliko su dobri odnosno kvalitetni ti sastojci.

Čekajmo kraj prijelaznog roka. Sumnjam da bi Kek došao na "majke mi"..
FF

Z
16.07.2026, 09:12 #1803 Last Edit: 16.07.2026, 09:13 by Zelko Maler
slažem se s kolegama. Ovo je tanko, ali još bi im dao 2 tjedna prije nekog paljenja alarma.
Nakon dolaska Turčina ( nadam se) malo stati na kočnicu i vidjeti što i kako.
Ako je moguće prodao biih Devetaka dok se još može, 500k ako ništa.
Prodaja Fruka isto mora biti prioritet.
Otpisi, otpisi, otpisi. Manev, Dogan, Legbo, Tornike. Skidaj to s plaće.

Ponavljam bolje ne dovoditi ništa, nego trpati igrače ispodprosjčene kvalitete na plaću. Leš je ta kategorija. Stani na kočnicu ima na tržištu puno bolji stopera za isto novaca, zakon velikih brojeva to govori.
Ova rečenica kućnog mi budi nadu da ipak od Leša ništa.  Očekuje se, naravno, i još pokoje pojačanje nakon iskusnog napadača Puljića i »box to box« veznjaka Ćubelića. Čini se kako se s tom dvojicom igrača uzelo sve što Rijeka u HNL-u može uzeti...
KAd/ako Fruk ode dovest nekog mladog, gladnog, nikako Gonzaleza.

Bolje ne brzati nego dovoditi Leša i Gonzaleza.

Quote from: Zelko Maler on 16.07.2026, 09:12ako je moguće prodao biih Devetaka dok se još može, 500k ako niš

lol
#navodninavijač

Z
Quote from: TIR on 16.07.2026, 09:21
Quote from: Zelko Maler on 16.07.2026, 09:12ako je moguće prodao biih Devetaka dok se još može, 500k ako niš

lol

dat će poljaci ili neki Qarabag ili Ciprani za njega 500k sigurno.
Ajde ne lovimo se transfemarkta ali on ipak vrijedi preko 1m eura.

S
Ja sam se nadao da Kek ima neki plan i dogovor ali izgleda da ce klasicno ponovo biti panika krajem ljeta. Kao I HNL i mi smo slabiji iz godine u godinu. Nama Europa treba biti prioritet kao razvojnom klubu.

Z
Quote from: Stormfall 87 on 16.07.2026, 09:36Ja sam se nadao da Kek ima neki plan i dogovor ali izgleda da ce klasicno ponovo biti panika krajem ljeta. Kao I HNL i mi smo slabiji iz godine u godinu. Nama Europa treba biti prioritet kao razvojnom klubu.

meni se čini da je i Ćubelić panic buy.  Prišir je po svemu što sam čuo bi prvi pick, onda su se zagrijali za Kačavendu i Zvonareka. Onda je sve to propalo pa smo dali 300k za Ćubelića. Ne znam. Možda se pokaže kao najbolje rješenje, ali mislim da u 5. mjesecu im on nije bio ni u primisli.

ja bi iskreno radije da nam je došao Pršir nego Zvonarek i pogotovo Kačavenda. jebiga, nije iz objektivnih i normalnih razloga, ali ne čini mi se da je Ćubelić planska kupovina samo to hoću reći.

F
Quote from: altair007 on 16.07.2026, 01:38
Quote from: Vado Magnar on 16.07.2026, 00:20Tanko je ovo. Čak je i premalo kvalitetnih igrača za iznjeti prvenstvo. O nekoj borbi na više kolosjeka da ne govorimo. Barišića neće biti do drugog dijela sezone, a tada će biti rekonvalescent. Vignato je više u stacionaru nego na terenu. Gojak i Puljić nisu igrači koji mogu izdržati više od 70 minuta. Imamo jednog pravog štopera i tri igrača kojima je ta pozicija sekundarna (Husić, Barco i Devetak). Brdo nedokazanih klinaca i još veće brdo polupromašaja.

Čekajmo kraj prijelaznog roka. Sumnjam da bi Kek došao na "majke mi"..

Kek je došao na  ponudu koja ga zadovoljava   😉...već odavno sam u današnjem nogometu izgubio iluziju da netko dolazi radi "projekta".....dođu kod nas ako ne mogu naći bolje destinacije

Quote from: Zelko Maler on 16.07.2026, 09:23dat će poljaci ili neki Qarabag ili Ciprani za njega 500k sigurno.

Možda 1m krajiških dinara. Ili onih srpskih inflacijskih iz 90tih.
Eura sigurno ne.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Quote from: aahzinho on 16.07.2026, 11:43
Quote from: Zelko Maler on 16.07.2026, 09:23dat će poljaci ili neki Qarabag ili Ciprani za njega 500k sigurno.

Možda 1m krajiških dinara. Ili onih srpskih inflacijskih iz 90tih.
Eura sigurno ne.

jebiga, tako piše.

Piše i za Zlomislića 2 milijuna pa smo dobili 500 tisuća na rate, i to za igrača koji je išao na SP.

Ergo, 250 keka plafon. Bolje ti ga imat na ugovoru dok ne istekne kao alternativu... Skoro 10 tisuća minuta igre u zadnje tri sezone, 118 utakmica u istom periodu.

Tipičan primjer deadweight igrača: korektnog, iznadprosječnog i solidnog, koji može biti i odličan u određenim uvjetima, ali koji ti ne donosi nikakav psihološki boost, ali zbog kvalitete unatoč svojoj profesionalnosti, nije uzor mlađima, nije kapetanski materijal, a nema nikakvu vrijednost preprodaje. Reklo bi se financijski nepoželjan.
#navodninavijač

J
Kažu sportske Moreno Živković dolazi iz Dinama bez odštete, ali 25% od iduceg transfera

Z
16.07.2026, 12:06 #1813 Last Edit: 16.07.2026, 12:09 by Zelko Maler
Quote from: jopa on 16.07.2026, 12:03Kažu sportske Moreno Živković dolazi iz Dinama bez odštete, ali 25% od iduceg transfera

mrzim dealove s dinamom, ali ovo je cca 5x bolje od Leša.

J
sin od zivkovica?