Ri Mercato 2026

Started by Deni323, 27.04.2026, 19:38

Previous topic - Next topic

Nevidljiv, Stormfall 87, bob marley, Goca Bez Lica, Fernandez, Fornax and 7 Guests are viewing this topic.

Dovoljno je reći da Oreč nije previše tehnički potkovan i često izgleda šlampavo
kad nismo Smolčića uspjeli za više ne vidim kako ćemo ovoga, a uskoro mu je 25 godina!
plafon plafona, nađi moj post sa ciframa tko se prodao za više od 3 milijuna eura iz HNLa pa ćeš ostat PAF jer nema ih puno
odmah ovog malog iz dijaspore na beka, nemamo šta čekati i grijati klupu sa 22godišnjim juniorima koji to nisu, odma u vatru!

btw. krilo je Dalmatinac ?
SPORTSKI ODLAZI!

Today at 14:11 #2896 Last Edit: Today at 14:12 by NdockytovaLinijaKretanja
Quote from: Istegnuće kralježnice on Today at 14:03
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 13:57
Quote from: Ri-SVID on Yesterday at 23:26
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Yesterday at 22:53Podcjenjujete kapacitete Oreča, nek se proda pa ćemo suditi.
2 milijuna za njega je smiješna cijena.

Ja sam dojma da je u Rijeci na svojem vrhuncu i da bi 2m bila odlicna prodaja.

Šira slika kad se gleda.
Oreč je ofenzivni bek prvenstveno, za neke normalne pare teško ćeš dovest nekog boljeg.
Od kad je on u Rijeci partneri na desnoj strani su mu bili Gaby, Gojak, Ndockyt, malo Dantaš i malo Vignato.
Dakle niti jedno pravo desno krilo. Zamisli sad Kabadayija desno npr. brzo krilo koje osvaja puno prostora i koji navlači beka na sebe koliko bi Oreč bio efikasniji sa prolazima iza leđa.
I dok nije imao pravo krilo pored sebe, imao je jako dobre brojke, bio je konstanta i opasan prema naprijed.
Vidim da vas dosta piše da je njemu 2 milijuna plafon, pa evo molio bi jednog od vas da mi napiše malo konkretnije zašto netko misli da je njemu 2 milijuna plafon.
Smolčić je otišao za smiješnu lovu, ali to je Mišković pojasnio zašto, 1.5 milijun za povremenog reprezentativca (u budućnosti redovnog) koji je bio standardan u 4. ekipi SERIE A je zločin ako se maknu ti osobni razlozi Miškovića sa strane.

Pa svi smo ti vise manje pisali zasto mislimo da mu je 2 milijuna plafon, pojasni nam ti zasto bi realno trebao vrijediti vise osim da pises "za te pare, neces nac bolje" ili "bio bi bolji da ima bolje krilo uz sebe".

Pa napisao sam.
Keku će krila i bekovi raditi najviše posla prema naprijed i imat će najbolje brojke ako se budu ziceri zabijali.
Oreč vrijedi sada dva milijuna eura. Na slijedećem "refreshanju" cijena na TMu po vama će on ostati na tih 2 milijuna ili će mu past cijena.
Pa pitam zašto to mislite? Vidimo koliko puta Devetak ide naprijed, više u ove 4 utakmice nego cijelu prošlu sezonu zajedno, samo za razliku on i ima čak neka lijeva krila u odnosu na Oreča.
Oduzimanjem Oreča, uzimaš najjače oružje Kekovog nogometa a to su bekovi.
Dakle oružje koje će se koristiti najviše.
Zato plačem za Pajačem jer mu je ugovor isticao ovo ljeto, a idealan profil za Keka.
Ne plačem za Kačavendom, Petrovičem ili ne znam kojom šesticom ili osmicom.
Krila i bekovi su ključ za zabijat golove.
Nadam se da je ovo dosta, pa ću još malo pojasniti ako bude trebalo.

I
Pa dobro, tvoje misljenje je da vrijedi vise, misljenje dobrog dijela ljudi je da vrijedi taman ta 2 milijuna, sto smo i mi svi skupa argumentirali stvarima za koje mi smatramo da drze vodu. Ne znam kakvi tebi isto argumenti vise trebaju. Mislim da se previse olako gleda na 2 milijuna kao male novce, nemaju bas svi klubovi svijeta toliko para za potrositi, a klubovi koji imaju ocito ne vide Oreca kao nekoga koga zele dovesti. Pitanje je onda zasto ne vide.

Quote from: MaČaĆeToMane on Today at 14:11Dovoljno je reći da Oreč nije previše tehnički potkovan i često izgleda šlampavo
kad nismo Smolčića uspjeli za više ne vidim kako ćemo ovoga, a uskoro mu je 25 godina!
plafon plafona, nađi moj post sa ciframa tko se prodao za više od 3 milijuna eura iz HNLa pa ćeš ostat PAF jer nema ih puno
odmah ovog malog iz dijaspore na beka, nemamo šta čekati i grijati klupu sa 22godišnjim juniorima koji to nisu, odma u vatru!

btw. krilo je Dalmatinac ?

Znam da se klubovi iz "donjeg" doma za kikiriki prodaju van.
Mi smo klub koji je na nekakvoj europskoj pozornici često i klub smo koji je proizveo u bližoj prošlosti dosta igrača koji jako dobro kotiraju na eurospskom tržištu.
Smolčić, Pašalić, Ivanović samo kao tri primjera a ima ih dosta još.
Kako proizvodiš i prodaješ i kako se ti igrači vani pokazuju ti automatski diže cijenu za slijedeće transfere.
Evo ti Dinamo ko primjer, pa 12 milijuna će dobiti za onog malog Domingueza koji je bio švicarski sir u Europi prošle sezone. Zašto? Jer imaju povijest igrača koje su prodavali i pokazivali se vani.
Mislim da smo mi prešli taj level da nam se ključni igrači prodaju po vrijednosti ili ispod vrijednosti.
Da je Barišić zdrav ne bi imao problem toliki sa 2 milijuna, ali u ovoj situaciji to bi bio za mene epski fail.

Quote from: Istegnuće kralježnice on Today at 14:19Pa dobro, tvoje misljenje je da vrijedi vise, misljenje dobrog dijela ljudi je da vrijedi taman ta 2 milijuna, sto smo i mi svi skupa argumentirali stvarima za koje mi smatramo da drze vodu. Ne znam kakvi tebi isto argumenti vise trebaju. Mislim da se previse olako gleda na 2 milijuna kao male novce, nemaju bas svi klubovi svijeta toliko para za potrositi, a klubovi koji imaju ocito ne vide Oreca kao nekoga koga zele dovesti. Pitanje je onda zasto ne vide.

Za dva milijuna kupuju ekipe sa sredine tablice iz Češke, Poljske. 2 milijuna danas je 1 milijun prije dvije godine.

I
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 14:21
Quote from: Istegnuće kralježnice on Today at 14:19Pa dobro, tvoje misljenje je da vrijedi vise, misljenje dobrog dijela ljudi je da vrijedi taman ta 2 milijuna, sto smo i mi svi skupa argumentirali stvarima za koje mi smatramo da drze vodu. Ne znam kakvi tebi isto argumenti vise trebaju. Mislim da se previse olako gleda na 2 milijuna kao male novce, nemaju bas svi klubovi svijeta toliko para za potrositi, a klubovi koji imaju ocito ne vide Oreca kao nekoga koga zele dovesti. Pitanje je onda zasto ne vide.

Za dva milijuna kupuju ekipe sa sredine tablice iz Češke, Poljske. 2 milijuna danas je 1 milijun prije dvije godine.

Istina, ali zasto onda neki klub sa sredine Poljske lige koji moze kao iz guzice izbaciti i 3 milijuna eura ne vidi Oreca kao pojacanje?

Quote from: Istegnuće kralježnice on Today at 14:23
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 14:21

Istina, ali zasto onda neki klub sa sredine Poljske lige koji moze kao iz guzice izbaciti i 3 milijuna eura ne vidi Oreca kao pojacanje?

To je sad već mitomanjenje, skauting, profil igrača kakav paše klubu, procjene, gledanje tržišta.
Ja govorim općenito da je danas 2 milijuna smiješna cijena.
Pogotovo za prvotimca koji puno daje i koji će davat sve više od kad imaš trenera koji igra kako igra.
Ko se za koga interesira nikad nećemo znat dok ne iscuri.

I
Pa ako, po tvome misljenju, u Ceskoj i Poljskoj ligi postoji citav niz klubova koji mogu ponuditi vise od 2 milijuna za Oreca (ako pridruzis i druge europske lige, onda i nemjerljivo vise klubova) a nitko od njih ocito ne daje te pare (jer ako smo prihvatili 2 milijuna od Dinama Kijev, prihvatili bismo i 3 od Poljaka i Ceha, kao sto vjerujem da bi i Orec prihvatio njihovu ponudu), onda Orec ocito ne vrijedi toliko da bi netko za njega dao 3 milijuna, a kamoli jos 25 posto od iduceg transfera kako si bio spominjao da bi netko trebao dat. Plain and simple.

You cannot view this attachment.

Neću mješat sad kruše i jabuke.
Prvi klub koji sam otvorio u Čekoj ligi su Hradec Kralove, ekipa vrijedna 12 milijuna eura je iskeširala 4 milijuna na dva igrača.
To što Hradec Kralove daje 2 milijuna eura odštete za ova dva, ne znaći automatski da Oreč vrijedi ili me vrijedi 2 milijuna.
Podcjenjujemo sami sebe, tj. svoje na račun "šlampavosti" i nekih nenogometnih stvari.
I Sterling je čudno trčao, mislim ima takvih primjera koliko hoćeš, to nema veze sa nečijim plafonom.

I
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 14:42You cannot view this attachment.

Prvi klub koji sam otvorio u Čekoj ligi su Hradec Kralove, ekipa vrijedna 12 milijuna eura je iskeširala 4 milijuna na dva igrača.
To što Hradec Kralove daje 2 milijuna eura odštete za ova dva, ne znaći automatski da Oreč vrijedi ili me vrijedi 2 milijuna.
Podcjenjujemo sami sebe, tj. svoje na račun "šlampavosti" i nekih nenogometnih stvari.
I Sterling je čudno trčao, mislim ima takvih primjera koliko hoćeš, to nema veze sa nečijim plafonom.

Nije mi jasno sto si ovime htio rec, ali nema veze. Uglavnom, nasi su ocito prihvatili ponudu Dinama Kijev u vrijednosti od 2 milijuna eura. Orec je odbio otici u ratnu Ukrajinu. Da je tih 2 milijuna eura bagatela za igraca tipa Orec, vec bi se iste sekunde javio drugi klub i nudio toliko jer ne bi mogli vjerovati da igraca koji vrijedi 3 milijuna i 25% od iduceg transfera mogu dobiti za "samo" 2 milijuna. Ali nije. I ja realno i kuzim zasto nije. Opet, zbog svih prethodno navedenih razloga koje sam navodio ja, a i drugi. Tvoje misljenje je drugacije, i to je okej. Zivi bili pa vidjeli.

Today at 15:02 #2905 Last Edit: Today at 15:03 by NdockytovaLinijaKretanja
Quote from: Istegnuće kralježnice on Today at 14:47
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 14:42You cannot view this attachment.

Nije mi jasno sto si ovime htio rec, ali nema veze. Uglavnom, nasi su ocito prihvatili ponudu Dinama Kijev u vrijednosti od 2 milijuna eura. Orec je odbio otici u ratnu Ukrajinu. Da je tih 2 milijuna eura bagatela za igraca tipa Orec, vec bi se iste sekunde javio drugi klub i nudio toliko jer ne bi mogli vjerovati da igraca koji vrijedi 3 milijuna i 25% od iduceg transfera mogu dobiti za "samo" 2 milijuna. Ali nije. I ja realno i kuzim zasto nije. Opet, zbog svih prethodno navedenih razloga koje sam navodio ja, a i drugi. Tvoje misljenje je drugacije, i to je okej. Zivi bili pa vidjeli.

Ne ide to tako.
Ako dođe ponuda prvo se pita igrača ako bi uopće išao tamo, nakon zelenog svijetla počne se pregovarat o odšteti, postotku i bonusima.
Ne funkcionira to crno/bijelo.
Dobro, kako god vidjet ćemo šta će biti, možemo mi tu debatirat do nove godine.
Moja želja je da Oreč ostane barem do zime, za prodaju Dantasa, Fruka i Adjeija me nije strah, neka odu.
Čak sam se i mjesecima unazad pomirio da će Fruk otići ispod cijene i to debelo radi ugovora do kad ima.
Dantas na poziciji 6 i ovako nije ključ za Kekov nogomet, a Adjeija nekog ćemo nać sigurno, ako ne imamo Puljketa.
Oreča bi zadnjeg prodao.
Over and out.

(Ako ništa barem smo očistili malo temu o onom mulcu kojem se broje krvna zrnca)

S
Mi vec sada imamo Viktor Vešligaj-a i garantiram da je mali zvijer od igraca ,samo treba imati muda za njega kao i za neke ostale igrace.Po meni ili jesi ili nisi,godine su broj.Orec je napredovao samo od kada je dosao u Rijeku i digao se za 50% od onoga sta je bio.Ovaj mali je vec sada bolji igrac (mark my words).

Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on Today at 15:02Ne ide to tako.
Ako dođe ponuda prvo se pita igrača ako bi uopće išao tamo, nakon zelenog svijetla počne se pregovarat o odšteti, postotku i bonusima.
Ne funkcionira to crno/bijelo.

Očito ne ide ni ovako kako si ti napisao, ako se zna vrijednost ukrajinske ponude i postotak...
Da su prvo Oreča pitali, rekao bi ne i onda ne bi ni pričali o brojkama po tvojoj logici.

Svi elementi transfera se dogovaraju paralelno i fluidni su cijelo vrijeme. A ne prvo igrač, pa klub, pa opet igrač, pa menadžer.

A što se samog Oreča tiče, vidit ćemo kad ode za koju cifru će otići. Već sam početkom godine napisao da su brojke na Transfermarktu realne kao Pokemoni. Zlomin odlazak je lijepo potvrdio tu činjenicu i razliku između nečije fantazije i ostvarene brojke.
Ali Vešo je svojevremeno pokazao za koje brojke se prodaju bekovi iznad 25 godina iz HNLa. spoiler alert... ne za 2 milijuna eura
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Rekao bih da Oreč ima potencijal odigrati jednu kvalitetnu (polu)sezonu s kvalitetnim krilom uz sebe i pod vodstvom Keka nakon čega bi mogla doći ponuda od 2-2.5m eura iz kluba koji nije u ratnoj zoni, i tada će on otići. Slično kao i Smolčić, ti ne možeš iz Rijeke koja igra močvarnu ligu prodavati beka (a ni bilo kojeg igrača) za puno veće cifre ako taj igrač nije svemirac u toj ligi ili ima manje od 19 godina, a možda i oboje.