3.pretkolo KL Rijeka-Ilves 20.45h 1.utakmica

Started by Snowcrash, 06.08.2026, 12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Quote from: Estel on 06.08.2026, 23:01
Quote from: Zelko Maler on 06.08.2026, 22:43Jebote kako je Kek ljut.
Najebali su ovi sutra na treningu.

Igra je meni bila top s obzirom na okolnosti.

Koje okolnosti?

Da smo prodali Pasalica i Smolcica i da nam je Barisic ozlijeden

Mi smo u drugom poluvremenu stvorili 5-6 solidnih prilika. Suparnik niti jednu. To neŝto govori.
Nažalost imamo problem s realizacijom i s vicom u igri pa je razvaljivanje bunkera izuzetno teško.

Nije bilo loše, gore će biti lakše i ne sumnjam u prolaz.

K
Quote from: Vado Magnar on 06.08.2026, 23:10Mi smo u drugom poluvremenu stvorili 5-6 solidnih prilika. Suparnik niti jednu. To neŝto govori.
Nažalost imamo problem s realizacijom i s vicom u igri pa je razvaljivanje bunkera izuzetno teško.

Nije bilo loše, gore će biti lakše i ne sumnjam u prolaz.

Cisto informativno, znas li s kim smo igrali?

B
Ja zadovoljan, da smo ove irce, rudeše i fince razvalili 3-4 razlike kitu bi nam Miško doveo krila, ovako se možda i zamisli malo, ali možda.  :checazzo:

Z
Quote from: Estel on 06.08.2026, 23:01
Quote from: Zelko Maler on 06.08.2026, 22:43Jebote kako je Kek ljut.
Najebali su ovi sutra na treningu.

Igra je meni bila top s obzirom na okolnosti.

Koje okolnosti?

Nedostatak oba krila i prva spica i golgeter sa razbijenim nosom.
Puljic s tom maskom nece biti dobar, on dok to ne skine nista od njega.

K
Nije do trenera, nijednog bilo, ovo je plafon ovih igrača.
Žao mi je da nismo igrali s dinamom da vidimo di smo zapravo

S
06.08.2026, 23:30 #83 Last Edit: 07.08.2026, 00:37 by Snowcrash
Od početka utakmice Finci drže te svoje wing bekove visoko i uz aut liniju i iza njih zjapi prazno 30x30 m, pol kaznenog prostora i još toliko ispred, i niti slučajno reć Daniju (ili bilo kome) da se povuće na 30 m i utrčava u taj prazni prostor lijevo/desno. Dani stoji u sredini između dva dvometraša ko sidrun u vaterpolu

Na pol, ovi promjene stajanje na terenu i presing na sredini, mi ništa ne promjenimo (?!), ne iskoristimo ni jednu rupu koji suparnik ponudi, fizički padnemo ispod njih i Finci izvuču igrom ravnopravno poluvrijeme.
Nemaju tehnike driblat i odigrat loptom, ali taktički su nam održali lekciju i postavili našu "kvalitetu" tamo gdje spada - u rang 9. kluba finske lige.

A
06.08.2026, 23:37 #84 Last Edit: 06.08.2026, 23:38 by AR 147
Quote from: Snowcrash on 06.08.2026, 23:30Od početka utakmice Finci drže te svoje wing bekove visoko i uz gol liniju i iza njih zjapi prazno 30x30 m, pol kaznenog prostora i još toliko ispred, i niti slučajno reć Daniju (ili bilo kome) da se povuće na 30 m i utrčava u taj prazni prostor lijevo/desno. Dani stoji u sredini između dva dvometraša ko sidrun u vaterpolu

Na pol, ovi promjene stajanje na terenu i presing na sredini, mi ništa ne promjenimo, ne iskoristimo ni jednu rupu koji suparnik ponudi, fizički padnemo ispod njih i Finci izvuču igrom ravnopravno poluvrijeme.
Nemaju tehnike driblat i odigrat loptom, ali taktički su nam održali lekciju i postavili našu "kvalitetu" tamo gdje spada - u rang 9. kluba finske lige.

Ali zato imamo cijene pretplata i karata kao da gledamo nogomet liga petice.

P.S. Protiv Rudeš 29 udaraca, danas 26 udaraca prema golu..I protiv Rudeša i danas stativa i još barem 3 mrtvaca na svakoj od te dvije utakmice..Moramo povećat tu realizaciju, to je ključ svega..Ne može se reć da ne radimo šanse kroz igru, kad nam se otvori i zabijemo šta moramo zabit , neko od naših protivnika će nastradat ko Hajduk.

Mi smo se i zadnje dvije godine mucili sa svim ovakvim protivnicima koji igraju dupli blok. Nema mjesta cudjenju; mogu samo ponovit da mi i 3 godine nakon odlaska Jakirovica totalno ovisimo o igracima koje je on doveo za zabit gol. Sreca nasa pa imamo odlicnu struku  zadnje 3 godine.

A sad kad smo jos uz to dobili Kekov kontrolirani nogomet onda to postaje ziva dosada za gledanje i biti ce takva dokle god ne dođu pojacanja u napadackom dijelu ekipe. Kek se promijeniti nece sto realno znaci da Dantas nece imati ni priblizan utjecaj na igru kao kod Sancheza i trebalo bi ga prodati dok mu je cijena na vrhuncu.

Ono sto me ozbiljno iritira su zamjene - stvarno mu netko treba javit da se moze zamjenit 5 igraca i da ne mora cekat 90-tu minutu da ubaci nekog.

S takticke pak strane, vjerujem na DV i ini nece propitivat zasto je Rukavina igrao desno, a Vignato lijevo kad je jos lani ustanovljeno da to nema smisla i da im treba obrnut strane. Zasto je uostalom Jankovic presao na Frukovo mjesto, a ne Vignato, zasto se ranije nije ubacio Puljic kad se islo na milijun ubacaja...
Ili barem one glupe koje se zamjeralo Sanchezu - zasto ne igra Husic za kojeg je placena odsteta i moze se zaradit na njemu itd itd.

Sve u svemu unatoc mozda manjku zanimljivog nogometa, ovo je 4. pobjeda u nizu s puno udaraca i prilika i kao takvu je treba gledat u nadi da cemo dovest par igraca i da ce Kek mozda jednom i napravit 5 zamjena.

K
Ako se Fruk ozbiljnije ozljedio može se lako desit da odlazi besplatno sljedeće godine.

Ako napraviš grešku jednom (Radelja), valjda naučiš na njoj, ako ne naučiš si teški mentol, a ovi to nisu naučili.

Pavić je puno veći potencijal za prodaju od Fruka, minimum 7-8 miliona. Ali dva klauna su dopustili buy back opciju, pa se nadam da ga neće dinamo preprodat.

Rak rana ovog kluba je sportski sektor, a ako toni ode besplatno, to je šlag na tortu 3 godine očajne sportske politike od odlaska Sergeja Jakirevica.

K
Quote from: Boy3006 on 06.08.2026, 23:17Ja zadovoljan, da smo ove irce, rudeše i fince razvalili 3-4 razlike kitu bi nam Miško doveo krila, ovako se možda i zamisli malo, ali možda.  :checazzo:

Točno, ne sumnjam da ćemo proć ove. A za Mitiland, očekujem bunker i neki X, pa kako sopa kaže, zemlja zrak na Rijevici.

Pa jbt, pobijedili smo izrazito dominantno u Europskoj utakmici, da je ušlo ono od Pavića drugačije pjesma bi se pjevala. Pokazali smo danas I da imamo itekako širine i kvalitete u kadru, pa I da imamo igrače koji itekako solidno mogu odglumiti ta krila koja ovoj Rijeci nisu toliko krucijalna zbog važnih napadačkih uloga bekova. Pokazalo se da su i Rukavina I Vignato koji tek ulazi u natjecateljsku formu mogu biti itekako korisni, iako smatram da je bilo logičnije da se stavi Vignato na desetke a Jankovića ostavi na krilu jer je tu bio itekako zadovoljavajuć u prvom poluvremenu. Da je Puljić bolje zahvatio onaj odbijanac od udaraca Oreča, da je Paviću ono ušlo, da je Fruk nastavio ići u 1 na 1 sa golmanom I da je Dantas bio precizniji, pričalo bi se kompletno drugačije, pa I da su se Adjeiu servirao lopte u noge a ne po zraku gdje znamo da nije najjači mogao je I on zabiti. Kapa dole dečkima za jako dobru utakmicu, kapa dole Keku za dobru pripremu I kapa dole Vignato za to šta je prošao Kek test. I naravno svaka čast Jankoviću koji je odigrao jako jako lijepo a tu se i vidi direktan doprinos Keka.

Quote from: Snowcrash link=msg=119332b]date=1786051801]
Od početka utakmice Finci drže te svoje wing bekove visoko i uz aut liniju i iza njih zjapi prazno 30x30 m[/b]

Na ovo sam i ja ludio, ali jbga, nemamo , već opjevano, krila koja bi napala dubinu, samim time i raširila njihovu obranu.

Bacio bio oko na tovare pol sata, onaj Bamba im je smotan, ali je probijao, s druge strane Sotiček je radio darmar po svojoj strani ali i veliki škrtost.

Gojak ne može proći, Gabica neznam što bi rekao, alibi igra, dobije loptu na 40 metara od gola, pa kao neki mot i vrati je nazad,

Kod nas definitivno najbolji Janko i Pavić. Ja prvi pizdim na Janka ali čovjek sprinta na njihovog golmana u 80. minuti, u 85. golman drži vraćenu loptu u nogama, Vignato mu najbliži, a opet Janko kreće na njega da je izbije.

Stavljanjem Janka na poziciju Fruka izgubilo se te opasnosti po stranama, tj strani. Nakon Janka i Pavića, najbolji mi bio Desetak. Znači sve ukupno 2/3 koje baš ne šmekam.

Najveće razočaranje Oreč. Niti prodora, niti ubačaja. Nakon njega Vignato. Njegovim ulaskom, samim time i micanje Janka s krila postali smo totalno bezopasni po strani što je ovima dalo dodatnu mogućnosti da se još stisnu u sredini i zaguše jedinog opasnog, Janka.