Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Konkretno se zamjeralo ne davanje šanse KAD JE SVE BILO GOTOVO, dakle u posljednjih par kola, a što je (neslužbeno) bilo ranije dogovoreno.

Ja sam dobio par signala da će mlađi biti faktor. U pripremnima to realno ne drži vodu, minutaža vs Mura i ukupno za U22 igrače:

Adu-Adjei 55' = 245' u 4 utakmice
Pavić 45' = 220'
Rukavina 55' = 160'
Todorović 45' = 150'
Bodetić 5' = 105'
Vignato 45' = 90'
Grulović 5' = mislim 20' ukupno

Jasno gledajući strogo prvu momčad tj tko je ostao u krugu iste od mladih, tu su osim navedenih:
Adua, Pavića i Vignata bi koristio svaki trener.
Todorović stvar procjene, ne vidim zašto ne. Kovač je stvoren za jednu posudbu pa jedinicu.
Rukavina vjerujem da je bivši (s pravom!) dolaskom Turčina i povratkom Jankovića, a Bodetića bi uvijek imao prije Devetaka.
Thaqi, Kitin - bo za obojicu, ne vidim zašto ne bi dobili minute.
Grulović, Vešligaj 16 godina, to je reda radi priključenje, oni sigurno idu u juniore.
#navodninavijač

Igrao je Tači protiv Grosuplja sto posto, napadao je po desnoj strani di je kamera bila pozicionirana.

Ma je, samo da nisam dodao na popis prema kojem sam ažurirao ovo kao ni npr Kovača 45'. Imam ga na drugom kompu negdje.
#navodninavijač

Z
Thaqi ima svakako bolji status od Legba i Tornikea.
Ne bi se čudio da čak bude i ispred Rukavine.
To je sve svakako plus.

S
Quote from: TIR on 13.07.2026, 13:52Konkretno se zamjeralo ne davanje šanse KAD JE SVE BILO GOTOVO, dakle u posljednjih par kola, a što je (neslužbeno) bilo ranije dogovoreno.

Koliko mene pamčenje služi, mi smo se do zadnjeg kola borili s Varaždinom za 3. mjesto.
Načelno smo 3. mjesto izgubili u predzadnjem kolu neriješenim protiv Istre (a Varaždin je dobio u gostima Vukovar), ali 3. mjesto je bilo u igri do zadnje utakmice.

I
Mi smo krajem veljače i po procijeni onih koji su za to plačeni bili u borbi za naslov...

Quote from: Snowcrash on 13.07.2026, 14:11Koliko mene pamčenje služi, mi smo se do zadnjeg kola borili s Varaždinom za 3. mjesto.

Koje ne donosi ništa što ne donosi četvrto. Usporedbe radi, pola sata eksplozije nekog 17-godišnjaka ti nosi pola milijuna ili milijun ako te posere.

Mi smo u 34. kolu remijem Varaždin-Lokomotiva formalno osigurali Europu, dakle 180 minuta igre se moglo bez ikakvih poteškoća osloboditi za mlađe. Ali u Istri počinje Legbo uz Devetaka na stoperu, Sanchez je obavio 1 zamjenu. U zadnje dvije, 120 minuta je dobio Ndockyt kojeg prodaješ mjesec kasnije (sigurno ne na temelju toga), u biti samo Todorović je dobio priliku.

I da se razumijemo, nije ovo kipanje Sanchezu. Taj krimen ima i Kek iz svoje dobi, isto je bio poznat po ignoriranju tog faktora i maksimalnom poštovanju hijerarhije.
To nije lagana situacija već škakljiva, jer ti ideš preko nekog, svjesno ga bacaš pod bus jer ima neki mulac za kojeg očekuješ da će bit bolji od njega, koji treba dobit priliku jer eto.
#navodninavijač

M
Ne želim stvarat teoriju zavjere ali dosta naših mladih je u Green Fields agenciji, kao i neki prvotimci. A Taqi i Valincic su u MS Pro.
Neznam koliko to utječe, budući da je dečko pokazao nešto vrijedno praćenja i razvijanja.

S
Quote from: TIR on 13.07.2026, 14:29
Quote from: Snowcrash on 13.07.2026, 14:11Koliko mene pamčenje služi, mi smo se do zadnjeg kola borili s Varaždinom za 3. mjesto.

Koje ne donosi ništa što ne donosi četvrto. Usporedbe radi, pola sata eksplozije nekog 17-godišnjaka ti nosi pola milijuna ili milijun ako te posere.

Mi smo u 34. kolu remijem Varaždin-Lokomotiva formalno osigurali Europu, dakle 180 minuta igre se moglo bez ikakvih poteškoća osloboditi za mlađe. Ali u Istri počinje Legbo uz Devetaka na stoperu, Sanchez je obavio 1 zamjenu. U zadnje dvije, 120 minuta je dobio Ndockyt kojeg prodaješ mjesec kasnije (sigurno ne na temelju toga), u biti samo Todorović je dobio priliku.

I da se razumijemo, nije ovo kipanje Sanchezu. Taj krimen ima i Kek iz svoje dobi, isto je bio poznat po ignoriranju tog faktora i maksimalnom poštovanju hijerarhije.
To nije lagana situacija već škakljiva, jer ti ideš preko nekog, svjesno ga bacaš pod bus jer ima neki mulac za kojeg očekuješ da će bit bolji od njega, koji treba dobit priliku jer eto.

Da li si pomislio da su "krimeni" Sancheza ili prvog kekova mandata možda iz razloga što škola producira 2-3 igrača po generaciji za razinu NŠ Mura ili Široki i Zrinski, a ne za kompetitivnost Rijeke na prva 4 mjesta u HNL-u?

Ali, ako ovdje raspravljamo o sadašnjoj generaciji i igračima koji imaju 19-20 godina, kao Thaqi, ajmo vidjet tko će dobit i koliku minutažu ove sezone.
Osobno, ne sjećam se da je koji igrač u miškovoj eri dobio kakvu značajniju minutažu u prvoj ekipi, kod bilo kojeg trenera, a da je to bilo direktno iz juniorskog pogona (bez posudbe negdje).

Kad će se dogodit tih pola sata eksplozije 17, 18 ili 19-godišnjaka? Od kojeg igrača naše škole ispod 20 godina to očekuješ da će se dogodit kod Keka?

13.07.2026, 15:02 #789 Last Edit: 13.07.2026, 15:03 by TIR
Ja sam na pola puta slaganja s Miškom da omladinsku školu treba ugasiti, odnosno da svih koji rade/su ikad radili u omladinskoj u Rijeci (uključujući i Miška) treba izbaciti iz nogometa zbog nesposobnosti.

Naš "rezultat" s mladim igračima je toliko poražavajući da nemam razloga misliti da postoji treća opcija. Kao da smo jedina ekonomski razvijenija razina (u kojoj djeca ne igraju nogomet nego rentaju apartmane i idu na faks) koja pritom ima nogometni klub te kao da smo jedini nogometni klub koji istovremeno lovi rezultat i preprodaje igrače. Mi ne možemo spojiti te dvije stvari nego imamo 6 stvorenih igrača koji su (rubni) reprezentativci* u skoro 15 godina, od toga 11 godina imamo ponajbolje uvjete u državi za isto. O imenima ne bih, imena su posljedica višegodišnjeg sustavnog rada, kriterija, odgovornosti, stabilnosti i drugih stvari koje kod nas čini se i ne postoje. Razuman sam i prihvaćam svačiji argument, a o stanju naše škole smo napisali već stranice i stranice (ne)upućenog materijala, ali jednostavno odbijam prihvatiti da ne može bolje od ovog sadašnjeg, i to na svim razinama. Od (slabo plaćene) struke, skauta tj. nama draže suradnje s agentima, te kasnije sportskog sektora i trenera koji zaobilaze takve igrače u seniorima.

*Hodža, dva Smolčića, Frigan, Pandur, Močinić. Mogu se dodatno spomenut Galešić, Nevistić, Lepinjica, ali tu već srozavam kriterij jer su oni došli izvana ili su prosjek HNL igrači.
#navodninavijač

S
13.07.2026, 15:09 #790 Last Edit: 13.07.2026, 15:14 by Snowcrash
Quote from: TIR on 13.07.2026, 15:02*Hodža, dva Smolčića, Frigan, Pandur, Močinić. Mogu se dodatno spomenut Galešić, Nevistić, Lepinjica, ali tu već srozavam kriterij jer su oni došli izvana ili su prosjek HNL igrači.

Hodža, jedan od Smolčića i Frigan su bili na posudbi u Dragovoljcu. Ako ne računamo vratare, imaš samo Močinića i Hrvoja S. iz naše škole.
Znači dva igrača direktno iz škole u prvu ekipu u 13 godina - od toga jedan baš kod Keka  ;D 
Pa se prošlu sezonu i ovu očekuje neka bitna promjena? Zato jer smo nešto promijenili u radu škole, ili odjednom imamo masu talenata koju smo dovukli izvana za dohranu pionira i kadeta?

I
Je li ovaj Pfeifer unuk od Michelle?

Quote from: Snowcrash on 13.07.2026, 15:09Znači dva igrača direktno iz škole u prvu ekipu - od toga jedan baš kod Keka  ;D 

Zanimljiva crtica, nisam ovo povezao. Mada Močota ne bi vezao uz Keka, on je debitirao godinu i kusur ranije. Ali Hrvoje Smolčić odgovara tome 100%. Ima ih još gore za listu općenito stvorenih, taman rubno oko dolaska Miškovića - Kreilach, Čulina, Miloš, Datković, Živulić npr., ali oni su kao i drugi iz te pred-bankrot generacije svi morali igrati i ostvarili su neloše karijere.
#navodninavijač

S
13.07.2026, 16:22 #793 Last Edit: 13.07.2026, 16:25 by Snowcrash
Quote from: TIR on 13.07.2026, 15:19Zanimljiva crtica, nisam ovo povezao. Mada Močota ne bi vezao uz Keka, on je debitirao godinu i kusur ranije. Ali Hrvoje Smolčić odgovara tome 100%. Ima ih još gore za listu općenito stvorenih, taman rubno oko dolaska Miškovića - Kreilach, Čulina, Miloš, Datković, Živulić npr., ali oni su kao i drugi iz te pred-bankrot generacije svi morali igrati i ostvarili su neloše karijere.

...Čaval, Weitzer, Knežević...Bez obzira na karijere, glede na talente, mi nemamo po nekoliko generacija ni blizu takve talente.
O braći Sharbini da ne govorimo.
Obzirom da je škola ipak po dolasku Miška - poprimila neki ozbiljniji i organiziraniji oblik, s dosta većim ulaganjima nego u vremenu besparice, ne znam gdje su nestali talenti. Ili je možda stvar krive selekcije na putu pioniri-juniori?

E
Noa Karaselimovic i Leonardo Draguzet otišli u Uljanik.
Dvojac koji je uz Luku Tomića prošlu sezonu dovedeni iz Istre u naše juniore.