Na mladima Rijeka ostaje

Started by moreplovac, 19.04.2023, 08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

K
Moje, kompletno laičko mišljenje je da se u eri Miškovića gube u očekivanjima od mladih igrača koji prelaze u seniorski nogomet

Žele li kvalitativni iskorak za prvu momčad ili prodajne eksponate koji će omogućiti financiranje kvalitetnijeg kadra

Zadovoljavanje oba kriterija je praktički nemoguća misija, s iznimkom HD generacije što je plod teško ponovljivih okolnosti

Teško mi je objašnjivo da južnjaci gurnu Mlačića iz trećeg plana, istrpe ga polusezonu i zarade skoro 5 milijuna EUR - ako nemamo niti jednog mladog igrača koji može pokriti poziciju u trenutnom kadru bez da potonemo van top 4 kluba HNL-a, onda doista motaj kablove kao što je kolega TIR napisao

gdje je njihova  selekciju od Riječke, oni uzimaju igrače drugima, Rijeci Istra uzima igrače
Rijeka je upravo SBu platila igrača koji su oni škartali iz svoje škole
Rijeci se igrač dogodi, njihovi juniori su igrali finale lige prvaka
nismo s školom nogometa ne u istoj ligi nego na istoj planeti
imamo sreće da su geografski sjebani u glavu pa to ne mogu prenjeti u seniore

E
Quote from: kauzalni neksus on 13.07.2026, 21:09Moje, kompletno laičko mišljenje je da se u eri Miškovića gube u očekivanjima od mladih igrača koji prelaze u seniorski nogomet

Žele li kvalitativni iskorak za prvu momčad ili prodajne eksponate koji će omogućiti financiranje kvalitetnijeg kadra

Zadovoljavanje oba kriterija je praktički nemoguća misija, s iznimkom HD generacije što je plod teško ponovljivih okolnosti

Teško mi je objašnjivo da južnjaci gurnu Mlačića iz trećeg plana, istrpe ga polusezonu i zarade skoro 5 milijuna EUR - ako nemamo niti jednog mladog igrača koji može pokriti poziciju u trenutnom kadru bez da potonemo van top 4 kluba HNL-a, onda doista motaj kablove kao što je kolega TIR napisao

Imali smo i imati ćemo ali ih "vezni igrači"  unište ili otjeraju .

14.07.2026, 09:58 #798 Last Edit: 14.07.2026, 10:10 by D2
Za stvorit igrača treneri i SD neki put moraju imati i cojones.
Nitko me neće razuvjeriti da se jednog mladog igrača u cijeloj ekipi ne može kvalitetno "potrpit" u okviru tog klupski zacrtanog cilja "mjesta koja vode u Europu".
Ako baš i ganjaš rezultat, izostaviš ga ako je baš toliko zelen i loš u derbijima, ostalo kvalitetnih 60 minuta mogu i ja s preko 50 odigrat  da ekipa  skoro ne osjeti, a kamoli jednog mulca koji može trčat. (karikiram naravno, ali za 15 garantiram ;) )
Stvar je,samo i dalje ponavljam cojonesa, pod cojonese mislim na to da netko ima muda odlučit i stat iza svoje procjene da će mali sutra postat igrač za SHNL odnosno barem razinu neke zapadne lige van liga petice. Iluzorno je očekivati iz svake generacije Anasa, ali solidno prosječnog igrača koji ti može uštedjet jedno dovođenje isto takvog prosjeka (a nije da ne dovodimo i ispod prosječne koji put) se sigurno može redovito napraviti.
Primjer je Daniel, je li ijedan igrač iz naše škole ikada dobio takvu priliku? Odgovorno tvrdim da ja to ne pamtim od 80ih na ovamo (neka me Sandro demanitra). I da se razumijemo mislim da ovo što je Daniel dobio je prava stvar i da tako treba stvarati igrače. Hoće li on uspjeti ne tvrdim, ali napokon mogu ustvrditi za jednog igrača da je dobio šansu.
Bez uvrede onima koji će se prepoznati u ovoj rečenici, ali "šanse" kakve su se davale tipa mali Thaqi i sl. gdje jednu igraš jer nema tko drugi pa si onda drugu zamijenjen na poluvremenu pa te nema 3 pa opet dobiješ poluvrijeme ili po deset minuta na kraju utakmice i na kraju mu se to sve zbroji pa kaže "kako nije dobio priliku evo mu 200 minuta igre" zataknite mačku o rep.

Za igrača stvoriti struka mora odlučiti i stati iza odluke pa makar jedno vrijeme izgledalo da je odluka kriva, ali za to treba cojonese.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Pitanje za one koji bolje prate omladinski pogon.
Na pripremama s prvom momčadi je Grulović, 2009-to godište, Prošle sezone 29 nastupa 10 za juniore, 18 za kadete,  7 golova ukupno kao desno krilo.
Isto godište, Dorian Žeželić, 27 nastupa - sve za kadete, 17 golova ukupno kao lijevo krilo, i najbolji strijelac kadeta.
Postoji neki problem s Žeželićem, ili neki fizički nedostaci (malen, nedovoljno jak...) jer brojke su mu fascinantne, a krila su nam (još uvijek) deficitarne pozicije.

I
Po prezimenu je grobničan, možda je tu caka ;)

A
14.07.2026, 11:27 #801 Last Edit: 14.07.2026, 12:49 by ajmorijeka
Quote from: ričan on 14.07.2026, 11:07Pitanje za one koji bolje prate omladinski pogon.
Na pripremama s prvom momčadi je Grulović, 2009-to godište, Prošle sezone 29 nastupa 10 za juniore, 18 za kadete,  7 golova ukupno kao desno krilo.
Isto godište, Dorian Žeželić, 27 nastupa - sve za kadete, 17 golova ukupno kao lijevo krilo, i najbolji strijelac kadeta.
Postoji neki problem s Žeželićem, ili neki fizički nedostaci (malen, nedovoljno jak...) jer brojke su mu fascinantne, a krila su nam (još uvijek) deficitarne pozicije.
Žeželić je fizički među jačima u svom godištu, ali nema poguranac.

S
14.07.2026, 11:58 #802 Last Edit: 14.07.2026, 11:58 by Snowcrash
Grobničan je neznatno niži od generacije, ali je jak ko cok. Razlika između njega i Grulovića je da Grulović ima dribling, a Žeželić ima ubrzanje i (izuzetno) precizan, jak udarac lijevom nogom.

Evo nekih golova za pogledat:

E
14.07.2026, 12:11 #803 Last Edit: 14.07.2026, 13:50 by encosell99
Quote from: ričan on 14.07.2026, 11:07Pitanje za one koji bolje prate omladinski pogon.

Dobro si primjetio.

Puno  bolja statistika,
za razliku od konkurencije bio je bitan faktor i u mlađim uzrastima .
Brz, eksplozivan , ljevak ,solidne tehnike,fizički izgrađen može komotno participirati u seniorima .
Da li u seniorima Rijeke?
Ne znamo dok ne dobije priliku.
Po mojoj procjeni trenutno teško uostalom kao što ne može  baš nitko iz ulaznih/izlaznih juniora
ali definitivno jedan od onih koji su trebali dobiti priliku, a nisu  lani u juniorima i sad na pripremama seniora.

Načuo sam da je mali potpisao nedavno agenta ne baš toliko utjecajnog ali ipak agenta kojeg naši doživljavaju

R
Quote from: ispod stijena on 14.07.2026, 11:23Po prezimenu je grobničan, možda je tu caka ;)
Nadam se da bit Grobničan nije mana za one na brdu.  Imat Grobničana u momčadi je bar 300 prodanih pretplata više.

S
Vanja Paškvan, sada već bivši trener mladih uzrasta Pomorca (inače radi i analitiku igrača za Opatiju), napisao je danas odličan osvrt na situaciju u najvažnijim, baznim kategorijama. Ako odlaze ljudi kao Vanja, uzet ćemo Nepalce ili tko će radit?

Ako vam se da, pročitajte

https://www.facebook.com/photo?fbid=10237000234360182&set=a.1356119057649

K
Vanja sram ga bilo nije htio raditi u Ri za 750e mjesečno..
Svaka čast za tekst

E
Quote from: Snowcrash on 14.07.2026, 18:39Vanja Paškvan, sada već bivši trener mladih uzrasta Pomorca (inače radi i analitiku igrača za Opatiju), napisao je danas odličan osvrt na situaciju u najvažnijim, baznim kategorijama. Ako odlaze ljudi kao Vanja, uzet ćemo Nepalce ili tko će radit?

Ako vam se da, pročitajte

https://www.facebook.com/photo?fbid=10237000234360182&set=a.1356119057649

S klincima trebaju raditi stručni ljudi, a iste treba adekvatno platiti jer to nije hobi već ozbiljan posao .
Općenito u sportu su  važniji treneri u mlađim kategorijama nego oni u seniorima oni su ti koji od talentiranog djeteta naprave sportaša.

A
Kad bi bili normalno plaćeni onda bi valjda i igrala perspektivna, najbolja djeca ili bi barem sva djeca imala iste uvjete a ne da igraju djeca čiji roditelji nose koverte, plaćaju kod istih trenera individualne treninge,.... Nisam siguran da bi bilo tako

O
cisto inforamtivno kolko bi trebala biti placa trenera kadeta u  orijentu ili opatiji recimo,ajde da rijeka ima 1500 ali 500 do 700 za polu amaterski klub je sasvim solidno,jer ovo gore se nije odnosilo samo na rijeku