Kantrida, Rujevica, Komenovo igralište, Azurna obala, Šmrika...

Started by Vado Magnar, 22.04.2023, 12:13

Previous topic - Next topic

Pile and 1 Guest are viewing this topic.

K
Bit ću blag i iskoristit ću riječ skeptičan kad govorim o infrastrukturnim projektima Grada

Vidjet ćemo koliko će im trebati da se sanira Trg 111. Brigade, a pitao bih nadležne i koliko je novaca utrošeno na ležeće na Rivi koji su ugrađeni u oba smjera par tjedana prije završetka Adamićeve  :-X

O megalomanskom projektu Rujevice smo se naslušali i mogu ovako s naknadnom pameti na kraju te priče o Mediteranskim igrama reći da je bio blagoslov da ih nikada nismo dobili, jer bi stadion ličio na objekte izgrađene za Olimpijske igre u Ateni 2004.

Što se tiče Kantride, ako ju konzervatori uzmu pod svoje, jedini "napredak" ćemo vidjeti ako se vrati panel s reklamom Riječke banke na stijene

K
Quote from: kauzalni neksus on 06.05.2025, 21:34Što se tiče Kantride, ako ju konzervatori uzmu pod svoje, jedini "napredak" ćemo vidjeti ako se vrati panel s reklamom Riječke banke na stijene
A zašto nebi inzistirali da se vrati svaki kamen izvađen iz tih stjena i vrati u stanje prije 1700. godine?

Naravno čakiju ostaju kafići na plaži. Da lizne šupak ObiVanKenobiju
Ostaje babi iz nebodera pogled..

Svi sretni
i mi koji bi trebali na toj, onda muzejskoj plaži i stjenama platit pivu barem 8 eura.
Puk ima love, deri čaki!

Koliko god se ježio toga da se grad upleće u priču oko ulaganja i gradnje ičega - ovo što Vranić insinuira je po meni jedini put.

Sredi Ruju do kraja, i kao stadion i kao kamp. Hoće li to biti tako da ćeš sam uložiti "višak" jer je grad skinuo troškove održavanja, tako da ti pare da netko kome ćeš prodat ime stadiona ili tako da grad preuzme vlasništvo pa država to subvencionira kao javni interes - apsolutno svejedno. Upicani to na 10-12k mjesta, parking, pristup i hajla bajla.

Kantridu održavaj redovno (grad, jel). Ništa too much, dovoljno da ima licencu za drugu i treću ligu po pitanju brojača i travnjaka. I dovoljno da Rijeka može tu i tamo odigrati na njoj neko ranije kolo kupa ili neku jubilarku. Možeš i poskidat stolice i lijepo u turističku ponudu stavi "watch football as it once was, but on a unique stadium" pa da turisti kad god dođu mogu popit mlaku pivu na stajanju uz miris urina po stjenama i gledat nogomet (jer će ti svaki tjedan tamo igrat neka Opatija, netko od lokalnih niželigaša ili čak i Rijeka ako je neka prigoda). Između toga naplaćuj razgledavanje i šetnju stadionom, ali za to, jel, moraš napravit neki muzejić, neku šetnjicu okolinom da se vidi pogled, neki sadržaj itd.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Iako sam tad bio mulac i nisam iz Ri, isao sam dosta na Kantridu i osjetio sve čari tog stadiona. Od bakljadi i onog mirisa, švercanja, nezaboravnih golova i onaj osjecaj kad gledas sa zapada na kontra gol to je neopisivo, braće Sharbini radi kojih sam počeo nogomet igrat i njihovih minijatura/golova, ikonskih igrača koji nisu ostavili velik trag ali ostaju u sjećanju i sta je tad pisalo u novom listu o njima i koji su broj (sad ne mogu zapamtit ko je igral pred 2 sezone  :sta: ), pa sve do parkiranja od vive, dole do dvorane 3maj. Ta Kantrida je dom i ako neko upumpa veliki novac ja sam za da se napravi kakav je sad plan sa onim neboderima jer ono je nesto posebno ali isto tako sam za da se Rujevica sredi,natkrije i da bude sve sta zelimo (normalan fun shop,parking,povezanost tribina, i popratni sadrzaji sa ugostiteljskim ponudama). Imam dosta prijatelja i poznanika koji neidu na tekme jer hoće na Kantridu i Rujevica im je bez veze i upravu su ali ako bi se to napravilo kako treba siguran sam da bi se vratili na tekme i privuklo bi jako puno ljudi kad imas ponudu da dođe cijela obitelj a ne ko sad uzasni prilazi,uzbrdice, kruženje oko stadiona da dodes iz dokersa do sjevera itd itd

B
Quote from: Boy1da on 07.05.2025, 11:16Kantridu održavaj redovno (grad, jel). Ništa too much, dovoljno da ima licencu za drugu i treću ligu po pitanju brojača i travnjaka. I dovoljno da Rijeka može tu i tamo odigrati na njoj neko ranije kolo kupa ili neku jubilarku. Možeš i poskidat stolice i lijepo u turističku ponudu stavi "watch football as it once was, but on a unique stadium" pa da turisti kad god dođu mogu popit mlaku pivu na stajanju uz miris urina po stjenama i gledat nogomet (jer će ti svaki tjedan tamo igrat neka Opatija, netko od lokalnih niželigaša ili čak i Rijeka ako je neka prigoda). Između toga naplaćuj razgledavanje i šetnju stadionom, ali za to, jel, moraš napravit neki muzejić, neku šetnjicu okolinom da se vidi pogled, neki sadržaj itd.

Cudno mi je da na Kantridi nikad nije bio ni jedan pravi koncert, bar sto se ja sjecam.. bilo se davno pricalo o koncertu REMa ali propalo. Polozaj Kantride odnosn o Rijeke je takav da bi svima bilo blizu tako nesto (zg, ljubljana, trst, istra..). Ne znam zasto nije atraktivno organizatorima.

Pa ne mogu koncerti prije prijateljske utakmice Rijeka - Bayer Leverkusen, koju smo dogovorili prodajom Zvonka Pamića. Mora se poštovati kronološki redoslijed ;)
#navodninavijač

J
Jedno je sigurno, da bi klub napravio iskorak potreban je pravi stadion. Moderni hram nogometa gdje će Riječani dolaziti kao na duhovnu obnovu, a gosti sa strahopoštovanjem.

K
Quote from: Boy3006 on 07.05.2025, 11:47Cudno mi je da na Kantridi nikad nije bio ni jedan pravi koncert, bar sto se ja sjecam.. bilo se davno pricalo o koncertu REMa ali propalo. Polozaj Kantride odnosn o Rijeke je takav da bi svima bilo blizu tako nesto (zg, ljubljana, trst, istra..). Ne znam zasto nije atraktivno organizatorima.

Eros Ramazzotti je bio.

Potpisujem i za 4. neboder ako će se REM okupiti i doći na Kantridu.

Stadion Kantrida ne udovoljava cak ni propisima HNSa koji su izrazito niski, pa se i za utakmice Opatije licencira samo centralna tribina. Zaboravite na ikakvo sminkanje postojece Kantride, jedino sto se moze je srusit i napravit iz pocetka.

B
Quote from: Krkan on 07.05.2025, 11:59
Quote from: Boy3006 on 07.05.2025, 11:47Cudno mi je da na Kantridi nikad nije bio ni jedan pravi koncert, bar sto se ja sjecam.. bilo se davno pricalo o koncertu REMa ali propalo. Polozaj Kantride odnosn o Rijeke je takav da bi svima bilo blizu tako nesto (zg, ljubljana, trst, istra..). Ne znam zasto nije atraktivno organizatorima.

Eros Ramazzotti je bio.
Nisam to znao, onda je jos cudnije da nije bio jos koji tu i tamo ako je Eros mogao

Da ja biram, Kantridu bi se srušilo i na njenom mjestu sagradio jedan mali elegantni atletski stadion.

Rujevicu bi pustio ovako kako je, publika se očito više neće vraćati.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Evo kako vinkovački Ultrasi recimo komentiraju mogućnost uopće da netko sem Cibalije na njihovu matičnom stadionu igra svoje domaće utakmice:

...dok kod nas i po ovom pitanju vlada naš dobri, stari tradicionalni muk. Po principu valjda ako se ne govori nije se ni dogodilo. Nije se dogodilo da neki drugi klub koje se ne zove Rijeka igra trenutno svoje domaće utakmice na matičnom stadionu Rijeke, a ima vidimo i neke prvoligaške ambicije, da ironija sudbine bude još veća.

B
Mogla bi i Rijeka gostovati na Kantridi kao i dinamo na maksimiru.. a svasta je moguce, bio je i hajduk domacin na Kantridi.